چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فدراسیون قوی و هوشیار برای فوتبال می خواهیم


فدراسیون قوی و هوشیار برای فوتبال می خواهیم

تا انتخابات فدراسیون فوتبال در ۱۵ آذر وقت اندکی مانده و به همین خاطر وقت مطرح کردن مجدد این سوال رسیده است که چه برنامه ای برای فوتبال مان داریم و آیا متوجه هستیم که برای راهیابی به دور پایانی جام جهانی ۲۰۱۰ و کسب رتبه ای ارشد در جام ملت های آسیا ۲۰۱۱ به فدراسیون قوی و یک تیم ملی قوی تر نیاز داریم

تا انتخابات فدراسیون فوتبال در ۱۵ آذر وقت اندکی مانده و به همین خاطر وقت مطرح کردن مجدد این سوال رسیده است که چه برنامه ای برای فوتبال مان داریم و آیا متوجه هستیم که برای راهیابی به دور پایانی جام جهانی ۲۰۱۰ و کسب رتبه ای ارشد در جام ملت های آسیا ۲۰۱۱ به فدراسیون قوی و یک تیم ملی قوی تر نیاز داریم. برخی این فرضیه را مطرح می کنند که در صورت پیروزی محمد علی آبادی در انتخابات فدراسیون، این نهاد و سازمان تربیت بدنی یک کاسه خواهند شد و فوتبال کشور تقویت خواهد گشت و از تقابل هایی که بین سازمان و فدراسیون در زمان محمد دادکان وجود داشت و سرانجام ماجرای تعلیق را به وجود آورد، جلوگیری خواهد شد، اما اینجا این سوال مطرح است که آیا سازمان و کارشناسان و مقام های آن ظرافت و صرافت لازم را برای هدایت فوتبال در بالاترین سطح آن و در شرایطی که این ورزش تبدیل به یک پدیده بزرگ اجتماعی شده است، دارند یا خیر.

● الزام و وظیفه

شاید این الزام و وظیفه بوده که مقام نخست سازمان تربیت بدنی را به احراز پست ریاست فدراسیون فوتبال نیز وادار کرده باشد، اما سبب هرچه باشد و نام و اوصاف رییس جدید فدراسیون هرچه جلوه کند، ما به یک برنامه ریزی دقیق و عمیق برای رهایی فوتبال از مشکلات اخیر نیاز داریم و ماجرا به این سادگی ها هم نیست. قرعه کشی جام جهانی ۲۰۱۰ انجام شده و تیم ملی ایران در نخستین گام به مصاف کویت، امارات و سوریه می رود. برخی می گویند نظر به قوت بیشتر فوتبال ایران در قیاس با این رقبای متوسط صعود تیم ملی قطعی است و حقیقت چیزی به جز این هم نیست اما باید بر اثر انتخابات ۱۵ آذر صاحب فدراسیونی بشویم که برنامه دار، قوی و هوشیار باشد و نه تنها از حالا برای حضوری موفق و قوی در مرحله اول مقدماتی جام جهانی برنامه بریزد بلکه برای مرحله نهایی انتخابی هم فکری کند و از هیچ رایزنی در این خصوص باز نماند.

● تبعات تعلیق

محمد علی آبادی مردی روشن و آگاه است. اما تبعات تعلیق و سایر مشکلات و کمبودهای فوتبال در دو سال اخیر به قدری شدید بوده که وقت برنامه ریزی کلان را از اهالی این ورزش گرفته و بپذیریم که فدراسیون کیومرث هاشمی پراکنده تر از آن بود که بتواند کاری مهم برای این ورزش انجام بدهد و باید مسوولان قوی تر حتی در دوره «انتقالی و تعلیقی »فدراسیون را هدایت می کردند و نه افرادی که که اشتغال و پست ها ی دیگری هم دارند.

● صرافت و هوشیاری

اگر فدراسیون جدید فوتبال پس از انتخابات ۱۵ آذر صاحب صرافت و هوشیاری لازم باشد، یک مجمع از کارشناسان را به کار خواهد گرفت تا از حالا برای جام های بزرگ سال های ۲۰۱۰ به بعد برنامه ریزی کند. مهم نیست که علی آبادی در هرم فدراسیون و راس این مجمع می نشیند یا خیر ، مهم تر از آن به کارگیری اندیشه هایی است که برای حل کاستی ها و مشکلات فراوان فوتبال واقعا به آن نیاز داریم. نمی دانیم علی آبادی و سایر مدیران سازمان تربیت بدنی چه می اندیشند اما اکثر مشکلات فوتبال در سال های اخیر و به خصوص ضعف ها و تصورها و کندی های یک سال و نیم اخیر از عدم تبحر و نبود سرعت و فقدان اشراف کامل در فدراسیون برخاسته و دلیل بیرونی نداشته است. ما فدراسیونی را می خواهیم که راه تقابل با کاستی های داخلی و بسط روابط بین الملل و تقویت فوتبال ایران را بشناسد و پویا و پرتحرک باشد و با این که نمی دانیم پس از آمدن علی آبادی این صفات در فدراسیون رویت خواهد شد یا خیر، اما معتقدیم این یک کار گروهی است و به مشارکت تمام دلسوزان نیاز دارد و اگر چنان تعاونی شکل نگیرد، ما در جام جهانی ۲۰۱۰ هم به جایی نخواهیم رسید.

● جذابیت جام جهانی

امروز که غوغای قرعه کشی جام جهانی و تبعات آن و جذابیت حضور تیم ملی در آن به حرف اول رسانه ها بدل شده است، داشتن فدراسیونی آگاه و قوی بیش از هر زمانی لازم و ضروری نشان می دهد و آرزو می کنیم که علی آبادی و همفکرانش این خدمت و خصلت را به این ورزش ارزانی دارند و یادشان باشد که تفرق ها و نداشتن تمرکز با فوتبال حیف است که با این همه توان در جام جهانی و یا جام ملت ها کاری از پیش نبریم و این احساس را داشته باشیم که فدراسیون فوتبال و بافت ناقص سال های اخیر آن عامل اصلی ناکامی بوده است و تغییری را هم در این روند ایجاد نکنیم.

وصال روحانی