دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

بررسی تجربیات برخی از کشورها در مبارزه با آنفلوآنزای طیور


استفاده از تجربیات دیگران از دیرباز روشی مطمئن در جهت برخورد با مسائل مختلف بوده است استفاده از تجربیات سایر کشورهای درگیر با بیماری مهلک آنفلوآنزای طیور میتواند کلیدی اساسی در جهت پیشگیری از شیوع این بیماری در کشور عزیزمان , ایران باشد این پیشگیری زمانی ارزش دوچندان پیدا میکند که در نظر داشته باشیم که بر طبق نظریات ارائه شده توسط یک بانک کانادایی آثار مخرب این بیماری بر اقتصاد جهان بسیار بیشتر از افزایش قیمت نفت خواهد بود

استفاده از تجربیات دیگران از دیرباز روشی مطمئن در جهت برخورد با مسائل مختلف بوده است . استفاده از تجربیات سایر کشورهای درگیر با بیماری مهلک آنفلوآنزای طیور میتواند کلیدی اساسی در جهت پیشگیری از شیوع این بیماری در کشور عزیزمان ، ایران باشد . این پیشگیری زمانی ارزش دوچندان پیدا میکند که در نظر داشته باشیم که بر طبق نظریات ارائه شده توسط یک بانک کانادایی آثار مخرب این بیماری بر اقتصاد جهان بسیار بیشتر از افزایش قیمت نفت خواهد بود . در واقع اگر روند گسترش آنفولانزای مرغی در جهان ادامه پیدا كند، صرف‌ نظر از آن كه جان انسان‌ ها تهدید شده و ممكن است فاجعه‌ای انسانی در جهان پدید آید، اقتصاد جهان نیز به ركود كشیده خواهد شد .با گسترش این بیماری دولت‌ ها مجبور می‌ شوند خطوط حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی خود را متوقف كنند و بدین ترتیب در وهله اول صنعت حمل و نقل، به ویژه حمل و نقل هوایی متضرر خواهد شد .با توقف روند تجارت بین‌الملل جریان تولید نیز متوقف خواهد شد و بدین ترتیب اقتصاد جهانی به ركود كشیده خواهد شد .در این مقاله سعی شده است که با بررسی ده ها صفحه و همچنین مشاهده ده ها نمودار مختلف ، آماری جامع از آلودگی کشورهای مختلف و نحوه برخورد این کشورها با این بیماری برای شما دوستان عزیز فراهم گردد . امید است که مورد استفاده شما قرار گیرد .

۱. جمهوری کره :

نخستین اخبار رسمی ، مبنی بر آلودگی این کشور در دوازدهم دسامبر ۲۰۰۳ میلادی اعلام شد . در این کشور ، دو تیپ مختلف ویروس آنفلوآنزای طیور شناسایی شد .تیپ اولی که در این کشور شناسایی شد H۵N۱ بود . این ویروس سبب ایجاد بیماری در مرغهای لایر ، اردکها و همچنین کلاغهای سیاه شد . این ویروس در انسانها شناسایی نشد و هیچگونه موردی از ابتلای انسان بوسیله این ویروس گزارش نشد.آخرین گزارشی که از موارد مشکوک و یا بیمار بوسیله این ویروس بوده است به تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۴ باز میگردد .

منابعی که آلودگی این کشور به این ویروس را گزارش داده اند عبارت بودند از :

مقامات رسمی جمهوری کره ، پایگاه های اطلاع رسانی اینترنتی و بیانیه رسمی OIE .تیپ دومی که در این کشور شناسایی شد H۵N۲ بود . این ویروس تنها سبب آلودگی اردکها شد .هیچگونه گزارشی نیز مبنی بر آلودگی انسانها به این ویروس گزارش نشده است .آخرین گزارشی نیز که از شناسایی موارد مشکوک یا بیمار به این ویروس گزارش شده است به تاریخ اول دسامبر ۲۰۰۴ باز می گردد .منابعی که آلودگی این کشور به این ویروس را گزارش داده اند عبارت بودند از : مقامات رسمی جمهوری کره ، پایگاه های اطلاع رسانی اینترنتی و همچنین بیانیه رسمی OIE .

اقدامات صورت گرفته در جمهوری کره درجهت کنترل و ریشه کنی این بیماری :

با مشاهده آلودگیهای شناسایی شده ، جمهوری کره برخی اقدامات را در جهت مبارزه با این بیماری و در نهایت ریشه کنی آن انجام داد . این اقدامات عبارت بودند از :

¨ تلاش در جهت ریشه کنی این بیماری

¨ کنترل و توقف پیشرفت بیماری

¨ برای مبارزه با این بیماری در کشور جمهوری کره ، از واکسیناسیون استفاده نشد

¨ نظارت و مراقبت شدید بر بیماری

¨ ممنوعیت واردات طیور و فراورده های مربوطه به این کشور

¨ ایجاد شرایط قرنطینه

¨ کنترل و نظارت شدید بر طیور در این کشور

¨ ضدعفونی مناطق شناسایی شده آلوده به این ویروسها

¨ منطقه بندی نواحی مختلف بر اساس میزان آلودگی

۲ . ویتنام :

نخستین اخبار رسمی مبنی بر آلودگی این کشور در هشتم دسامبر ۲۰۰۴ میلادی منتشر شد . با بررسیهای صورت گرفته ، ویروس H۵N۱ علت تلفات شناسایی شده معرفی شد . این ویروس سبب بیماری مرغها ، بوقلمونها و اردکها شد . همچنین ، هیچ موردی از ایجاد بیماری در انسان از طریق این ویروس گزارش نشد . آخرین مورد شناسایی شده آلوده به این ویروس نیز ، در پنجم ژوئن ۲۰۰۵ بوده است .اما ، منابع گزارش دهنده آلودگی این کشور به این ویروس عبارت بودند از :مقامات رسمی کشور ویتنام ، بیانیه رسمی FAO .

اقدامات صورت گرفته در ویتنام در جهت کنترل و ریشه کنی این بیماری :

با مشاهده اولین نمونه های بیمار در این کشور ، اقداماتی بشرح زیر برای مبارزه و همچنین ریشه کنی این بیماری صورت گرفت:

¨ کنترل و در صورت امکان ، توقف پیشرفت بیماری

¨ تلاش در جهت ریشه کنی این بیماری در این کشور

¨ ایجاد قرنطینه در برخی از نواحی

¨ کنترل و همچنین نظارت بر مهاجرت پرندگان وحشی

¨ تحت نظر داشتن شدید طیور مناطق مختلف این کشور

۳ . ژاپن :

در این مجمع الجزایر ، دو تیپ مختلف ویروس آنفلوآنزای طیور سبب بروز مشکلاتی شد .تیپ اول ، ویروس H۲N۱ بود . نخستین گزارشها مبنی بر آلودگی این کشور توسط این ویروس در ۱۲ ژانویه ۲۰۰۴ به سراسر دنیا مخابره شد .این ویروس در این کشور از مرغها و همچنین کلاغها جدا شده بود . خوشبختانه ، در این کشور هیچ موردی از ابتلای انسان به این بیماری در اثر این ویروس به ثبت نرسیده است . آخرین گزارشی که از شناسایی این ویروس مخابره شده است به پنجم مارس ۲۰۰۴ باز میگردد ، که این ویروس را از کلاغها جدا کرده بودند ( Isolation ) .منابعی که آلودگی این کشور به این ویروس را گزارش دادند عبارت بودند از : منابع رسمی دولت ژاپن ، پایگاه های اطلاع رسانی اینترنتی و همچنین بیانیه رسمی OIE .و اما ، تیپ دوم ویروس مشکل زای H۵N۲ بود . نخستین اعلام رسمی مبنی بر آلودگی این مجمع الجزایر به این ویروس در یکم جولای ۲۰۰۵ صورت گرفت .


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 4 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.