چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سیتی پرفیوژن اسکن در دو دقیقه
در مطالعهای که به وسیله یک تیم باتجربه در مورد سکتههای مغزی از دانشگاه ویرجینیای ایالات متحده آمریکا صورت گرفته، نشان داده شد که تصاویر حاصل از اسکن سیتی پرفیوژن میتواند در تشخیص سریع و دقیق سکتههای مغزی بسیار کمککننده باشد...
سیتی پرفیوژن اسکن تکنیکی است که جریان خون در مغز را اندازهگیری کرده و به تصویر میکشد و در حال حاضر در بسیاری از بیمارستانهای ایالات متحده در دسترس است. این وسیله درمان هدفمند در سکتههای مغزی را امکانپذیر میسازد و به پزشکان کمک میکند از به کارگیری داروهای خطرناک لیزکننده لخته در موارد نابهجا اجتناب کنند.
این مطالعه تا به حال بزرگترین تحقیق انجام شده از به کارگیری این دستگاه در تشخیص سکتههای مغزی است.
نتایج حاصل از این مطالعه که در شماره اکتبر نشریه طب اورژانس به چاپ رسیده نشان داده است که سیتیپرفیوژن به اندازه ام.آر.آی میتواند در تشخیص سکتههای مغزی دقت داشته باشد؛ با این تفاوت که در ام.آر.آی وقت بیشتری برای انجام تصویربرداری تلف میشود و دقایق طلایی برای درمان بیمار از دست میرود. سیتیپرفیوژن اسکن پزشکان را قادر میسازد تا در چگونگی درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی تصمیم درستی اتخاذ کنند. پژوهشگران این طرح معتقدند با استفاده از این دستگاه در تشخیص سکتههای مغزی تکلیف بیمار به سرعت و در چند ساعت اول پس از سکته مشخص میشود.
دکتر «ری»، سرپرست اصلی این طرح میگوید: «این مطالعه نشان داد که استفاده از سیتیپرفیوژن اسکن یک روش مفید در تشخیص سکتههای مغزی در اورژانسهای شلوغ بیمارستانهاست، زیرا علاوه بر صرفهجویی در وقت، درمان هدفمند و کاهش به کارگیری داروهای آنتیترومبولیتیک نا به جا را به همراه دارد.» وی ادامه داد: «سیتیپرفیوژن اسکن محل دقیق سکته مغزی را به دقت شناسایی میکند؛ به خصوص تشخیص درگیری عروق بزرگ مغزی نتایج چشمگیری داشته است.»
مهمترین نتایج حاصل از این مطالعه عبارت بودند از:
سیتیپرفیوژن حساسیت بسیار بالایی (۹۲ درصد) در تشخیص انفارکتهای ناشی از انسداد عروق بزرگ (که شایعترین نوع سکتههای مغزی هستند) دارد.
اختصاصیت این روش در تشخیص ایسکمی حاد ناشی از سکتههای مغزی ۱۰۰ درصد است.
انجام MRI در بیماران مبتلا به سکتههای مغزی ۳۰ دقیقه طول میکشد، در حالی که مدت زمان انجام سیتیپرفیوژن اسکن حدود دو دقیقه است.
از طرف دیگر بیشتر اورژانسها برای انجام مقاصد دیگر مجهز به دستگاه سیتیپرفیوژن هستند و بنابراین هزینه اضافی بر دوش بیمارستانها تحمیل نخواهد شد.
تنها کاری که اورژانسها نیاز دارند به روز کردن نرمافزارهای دستگاههای سیتیپرفیوژن برای تصویربرداری از مغز است.
دکتر سحر میرپور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست