شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

خواص درمانی انبه


خواص درمانی انبه

انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه است ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و قاره کشت می شود.
برگ های این درخت نیزه ای شکل،گل های آن زرد …

انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه است ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و قاره کشت می شود.

برگ های این درخت نیزه ای شکل،گل های آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه ای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است.

ترکیبات شیمیایی

انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیکAcib oiczBen اسید سیتریکAcib Citric و پیوری یلو دریDye yellow Puri که ماده زرد رنگی است.انبه در حدود۱۵درصد تانن دارد.

هسته انبه دارای چربی زیاد و نشاسته و اسید گالیکAcib Gallic است.

خواص داروئی

انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است.

انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است.

رنگ صورت را درخشان می کند. دهان را خوشبو می کند.

ادرار آور است.

یبوست را برطرف می کندتمیز کننده خون است.حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آورد.

برای رفع اسهال مفید است.خوردن انبه، سردرد، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد.برای درمان بواسیر مفید است.عطش را برطرف می کند.

خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند.برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است.برای برطرف کردن ریزش مو، آب برگ های درخت انبه را روی سر بمالید.

برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را استفاده کنید.

مضرات

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل کند.