چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تلقیح مصنوعی از منظر پزشکی قانونی


تلقیح مصنوعی از منظر پزشکی قانونی

در این تحقیق تلقیح مصنوعی را از منظر پزشکی قانونی مورد بررسی قرار می گیرد

مداخله ی شخص ثالث در تولید مثل مصنوعی انسان که در سایه ی پیشرفت های عظیم علمی و با بهره گیری از اسپرم، تخمک، یا جنین اهدائی با استفاده از جانشینی رحمی امکان پذیر گردیده باعث بروز مباحث جدیدی در حقوق خصوصی به ویژه حقوق خانواده شده است. این روش موسوم به وضعیت تلقیح مصنوعی با اسپرم بیگانه، حالت جانشینی رحمی و حالت اهداء تخمک / جنین می باشند.

وضع حقوقی ناشی از استفاده از حالت جانشینی رحمی و حالت اهداء تخمک/ جنین حقوق و تکالیف طرفین در رابطه با بچه و وضعیت حقوقی طفل به دنیا آمده از جمله مباحثی است که دانش حقوق ناگزیر به پاسخگویی به آنها می باشد.

نسب طفل به دنیا آمده در اثر بهره گیری از این روش ها و آثار آن از مباحثی است که بعضی از سیستم های حقوق خارج سعی در تصمیم گیری در مورد آنها حل و فصل قضیه نموده اند.

مسائل مطروحه و تحلیل های ارائه شده در سیستم های حقوقی مختلف مورد اشاره قرار گرفته و سپس این مباحث در حقوق ایران که در مسائل ناشی از خانواده، نکاح نسب به شدت از حقوق اسلام متأثر باشد تحلیل شده است.

در حقوق اسلام نتایج با استناد به منابع فقهی مانند آیات قرآن و روایات معصومان (ع) و استفاده از فناوری فقها به دست آمده است اگرچه به هر حال در مستندات، تفاسیر و احکام استنباط شده اختلاف نظر وجود دارد.

بررسی بحث های مختلف، امکان نزدیک نمودن مباحث گوناگون در سیستم های حقوقی را در جهت ارائه راه حل برای مسائل برآمده ناشی از به کار گیری حالات فوق الذکر مهیا می سازد.

در این تحقیق ضمن بررسی نوع نگرش سیستم های حقوقی مختلف و ارائه بحث های مربوطه به برخی ز موضوعات فرعی مرتبط با بحث پرداخته شده است.

عنوان فایل
تلقیح مصنوعی از منظر پزشکی قانونی application/octet-stream
Forensic Medicine.doc
294 KB
دانلود

میثم خسروی