جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بر باد رفته


بر باد رفته

ستاره های ناکام استمفورد بریج

از سال ۲۰۰۳ که رومن آبراموویچ به چلسی آمد بازیکنان زیادی جذب این باشگاه لندنی شدند؛ استعدادهایی که یا با پول های آبراموویچ اغوا شدند یا تشنه موفقیت بیشتر بودند اما در این بین کم نبودند بازیکنانی که نتوانستند موفقیت های گذشته را در چلسی تکرار کنند. در روزهایی که وین بریج در آستانه پیوستن به منچستر سیتی است بد نیست مروری داشته باشیم بر استعدادهایی که در استمفورد بریج به هدر رفتند.

▪ کارلو کودیچینی

ـ دوران حضور در چلسی:۱۹۹۹- تا کنون

ـ تیم سابق: کاسل دی سانرو؛ در ازای ۱۶۰ هزار پوند

ـ ترکیب اصلی: ۱۳۸ بازی

کودیچینی حتی قبل از اینکه هواداران نامی از رومن آبراموویچ بشنوند به استمفورد بریج آمد، بااین حال خیلی زود تبدیل شد به سمبل سیاست چلسی در خرید استعدادهای کشف نشده و البته تأثیر مخربی که این سیاست در آینده برخی بازیکنان داشت. دروازه بان ایتالیایی در حالی که می توانست در بسیاری از تیم های لیگ برتر، سنگربان اصلی باشد ترجیح داد به قیمت ذخیره پتر چک بودن در جمع شیرهای لندن بماند و به دروازه بانی در جام اتحادیه دلخوش کند.

▪ وین بریج

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۳- تا کنون

ـ تیم سابق: ساوتهمپتون؛ در ازای ۷ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۷۴ بازی

به محض اینکه از ساوتهمپتون به چلسی آمد، در ترکیب اصلی جای گرفت تا کارشناسان آینده ای درخشان را هم در سطح ملی و هم در سطح باشگاهی برای او پیش بینی کنند اما مصدومیت های پی در پی و حضور اشلی کول دست به دست هم دادند تا بریج جوان با نیمکت ذخیره های چلسی و حتی تیم ملی انگلیس آشنا شود. او هم پیشنهاداتی از دیگر باشگاه های جزیره داشت اما تاکنون که استمفورد بریج را به آنها ترجیح داده است.

▪ آسیر دل اورنو

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۶-۲۰۰۵

ـ تیم سابق: اتلتیک بیلبائو؛ ۸ میلیون پوند

ـ تیم بعدی: والنسیا؛ ۸/۴ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۲۵ بازی

این بازیکن سرسخت اسپانیایی در فصلی که چلسی لیگ برتر را فتح کرد یکی از اعضای تیم بود. روشن ترین خاطره ای که از او در ذهن هواداران باقی مانده درگیری او با لیونل مسی در مصاف چلسی و بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپاست.

▪ تال بن هایم

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۸-۲۰۰۷

ـ تیم سابق: بولتون؛ بازیکن آزاد

ـ تیم بعدی: منچستر سیتی؛ ۵ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۱۰ بازی

بن هایم با این تفکر به چلسی آمد که در خط دفاع، جان تری و کاروالیو را پوشش دهد اما هماهنگی این دو بازیکن بن هایم را مجبور به نیمکت نشینی کرد. او تنها ۱۰ بازی برای چلسی به میدان رفت که این خود گویای وضعیت نه چندان خوب او در این تیم است. بن هایم با اندیشه حضور در ترکیب اصلی راهی منچستر سیتی شد اما با توجه به سیاست این باشگاه در بازار نقل و انتقالات ژانویه، احتمالاً تاریخ دوباره برای او تکرار خواهد شد.

▪ شان رایت فیلیپس

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۸-۲۰۰۵

ـ تیم سابق: منچستر سیتی؛ ۲۱ میلیون پوند

ـ تیم بعدی: منچستر سیتی؛ ۹ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۴۳ بازی

سال های حضور رایت فیلیپس در چلسی را نمی توان یک شکست کامل دانست اما هرگز نتوانست جای خود را ترکیب اصلی محکم کند و حتی هرگز آن شجاعت و جسارتی را که به خاطرش در منچستر سیتی ستاره شده بود تا سران چلسی برای پرداخت ۲۱ میلیون پوند وسوسه شوند را نداشت. او تلاش زیادی کرد تجربه هایش را به کار بگیرد و از اعتبار و آبرویش دفاع کند اما نهایتا در حد یک هافبک کاملاً معمولی ظاهر شد

▪ خالد بولاهروز

ـ دوران حضور در چلسی:۲۰۰۸- ۲۰۰۶

ـ تیم سابق: هامبورگ؛ ۵/۸ میلیون پوند

ـ تیم بعدی: اشتوتگارت؛ ۴ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۱۰ بازی

از یک نظر باید گفت بولاهروز قربانی تطبیق پذیری بیش از حد خود شد؛ مورینیو او را به استمفورد بریج آورد تا خط دفاعی را پوشش دهد اما با وجود بازی های خوب در ابتدای کار، مصدومیت ها به او اجازه ادامه کار ندادند. جالب است بدانید هواداران او را آدمخوار صدا می زدند.

▪ اسکات پارکر

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۵-۲۰۰۴

ـ تیم سابق: چارلتون؛ ۱۰ میلیون پوند

ـ تیم بعدی: نیوکاسل؛ ۵/۶ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۹ بازی

در روزهایی که چارلتون در خانه چهارم جدول لیگ برتر جا خوش کرده بود، اسکات پارکر نتوانست در مقابل وسوسه انتقال رویایی به چلسی مقاومت کند؛ رویایی که در استمفورد بریج تبدیل به کابوس و در بهترین حالت تلف شدن وقت و استعداد پارکر شد. همان زمان هم آلن کربیشلی مخالف پیوستن شاگردش به چلسی بود اما در مقابل پول خوبی نصیب چارلتون شد.

▪ استیو سیدول

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۸-۲۰۰۷

ـ تیم سابق: ریدینگ؛ بازیکن آزاد

ـ تیم بعدی: استون ویلا؛ ۵ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۷ بازی

سیدول هم همان تجربه اسکات پارکر را از سر گذراند. مبلغ پیشنهادی چلسی در حالی استیو را اغوا کرد که هواداران تیم تازه صعود کرده ریدینگ او را قلب تپنده خط هافبک می دانستند اما رویای قهرمانی و فتح موفقیت های بیشتر در استمفورد بریج چیزی نبود که بتوان به راحتی از کنارش گذشت. پاس های طلایی او در ریدینگ و استون ویلا راز موفقیت اوست؛ اتفاقی که هرگز در چلسی نیفتاد تا هواداران به او لقب مزدور بدهند.

▪ خوان سباستین ورون

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۶- ۲۰۰۳

ـ تیم سابق: منچستر یونایتد؛ ۱۵ میلیون پوند

ـ تیم بعدی: استودیانتس؛ بازیکن آزاد

ـ ترکیب اصلی: ۵ بازی

ورون تجربه ناموفق منچستر یونایتد را عینا در چلسی هم تکرار کرد؛ بعد از ناکامی در اولد ترافورد شاید بدترین تصمیم ورون برای ادامه کار در فوتبال جزیره بود. او هرگز با هیاهو و سرعت بالای بازی در لیگ برتر انگلیس هماهنگ نشد و نتوانست خلاقیت و توانایی اش در پاس های دقیق و زیبا را به رخ حریفان بکشد.

▪ ماتیا کژمان

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۵-۲۰۰۴

ـ تیم سابق: آیندهوون؛ ۵ میلیون پوند

ـ تیم بعدی: اتلتیکو مادرید؛ ۳/۵ میلیون پوند

ـ ترکیب اصلی: ۶ بازی

گواهی زنده بر این ادعا که تعداد گل های به ثمر رسانده در لیگ هلند نمی تواند تضمینی برای موفقیت در فوتبال انگلیس باشد. کژمان در ۱۲۵ بازی برای آیندهوون ۱۰۵ گل به ثمر رساند اما نتوانست در لیگ برتر ذره ای از این افتخار را تکرار کند. هرچند در بازی فینال جام اتحادیه مقابل لیورپول گل برتری چلسی را به ثمر رساند اما مورینیو خیلی زود اعتماد خود را نسبت به او از دست داد.

▪ کلودیو پیزارو

ـ دوران حضور در چلسی: ۲۰۰۷- تا کنون

ـ تیم سابق: بایرن مونیخ؛ بازیکن آزاد

ـ تیم بعدی: بازیکن قرضی به وردربرمن

ـ ترکیب اصلی: ۴ بازی

هر چند او هنوز بازیکن چلسی است اما شاهدی بر این مدعاست که مورینیو در انتخاب مهاجم گلزن - به استثنای دروگبا- شامه تیزی نداشت. او در نخستین بازی برای چلسی موفق به گلزنی شد اما بعد از جدایی مورینیو و حضور نیکلاس آنلکا در استمفورد بریج به تشخیص مربی به طور قرضی به وردربرمن واگذار شد. تیمی که بین سال های ۹۹ تا ۲۰۰۱ در آن توپ می زد و از همان جا بود که برای خود اسم و رسمی پیدا کرد.

فاطمه حلاجی