جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا

گوشت و حبوبات در رژیم غذایی


این گروه شامل موادی مانند : گوشتهای قرمز ( گوسفند و گوساله ) گوشتهای سفید ( مرغ ، ماهی ، پرندگان ) ، امعاء و احشاء ( جگر ، دل ، قلوه ، زبان ، مغز ) تخم مرغ و حبوبات ( نخود ، لوبیا ، عدس ، باقلا …

این گروه شامل موادی مانند : گوشتهای قرمز ( گوسفند و گوساله ) گوشتهای سفید ( مرغ ، ماهی ، پرندگان ) ، امعاء و احشاء ( جگر ، دل ، قلوه ، زبان ، مغز ) تخم مرغ و حبوبات ( نخود ، لوبیا ، عدس ، باقلا ، لپه ، ماش ) است .

مواد مغذی مهم :

پروتئین ، آهن ، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه B

واحد اندازه گیری :

بجای هر ۳۰ گرم گوشت با چربی متوسط ، می توان از یك عدد تخم مرغ یا یك فنجان جبوبات پخته یك سوم یا یك دوم فنجان حبوبات خام استفاده كرد .

مقدار مصرف :

برای افراد بالغ سالم مصرف روزانه ۲ واحد یا بیشتر ( ۶۰ تا ۹۰ گرم ) از این گروه توصیه می شود .

این گروه برای رشد ، خونسازی و سلامت سیستم عصبی لازم است .

چگونه از گروه گوشت و حبوبات استفاده كنید

۱) قبل از مصرف گوشتهای قرمز ، تمام چربی قابل رویت آن را جدا كنید . پوست مرغ را كه حاوی چربی زیاد است جدا كنید .

۲) حتی الامكان از سرخ كردن گوشت اجتناب كنید .

۳) مغز و زبان دارای چربی و كلسترول فراوان است،در خوردن آنها افراط نكنید .

۴) اگر می خواهید گوشت یخ زده را به صورت آب پز بخورید ، آن را بلافاصله بپزید و اگر بخواهید بصورت كباب شده یا بصورتهای دیگر بخورید ، برای خارج كردن گوشت از حالت یخ زده باید آن را ۲۴ ساعت در قسمت پایین یخچال قرار دهید و بعد بپزید .

۵) بهتر است به جای گوشت قرمز ، بیشتر از گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی استفاده كنید .

۶) برای بزرگسالان مصرف زرده تخم مرغ به علت دارا بودن كلسترول زیاد باید به حداكثر ۳ عدد در هفته محدود شود .

۷) مصرف حبوبات به علت دارا بودن فیبر و پروتئین زیاد توصیه می شود .