پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

قبل از مصرف دارو به رژیم غذایی خود توجه کنید


قبل از مصرف دارو به رژیم غذایی خود توجه کنید

اگر مشکل خواب دارید و یا هنگام قاعدگی دچار افسردگی می شوید، قبل از مصرف هر نوع دارویی به رژیم غذایی خود توجه کنید؛ زیرا تمام عملکرد بیولوژیکی بدن تحت تأثیر رژیم غذایی قرار می گیرد.

اگر مشکل خواب دارید و یا هنگام قاعدگی دچار افسردگی می شوید، قبل از مصرف هر نوع دارویی به رژیم غذایی خود توجه کنید؛ زیرا تمام عملکرد بیولوژیکی بدن تحت تأثیر رژیم غذایی قرار می گیرد.

پاسخ به این سوالات که چه چیزی بخوریم و چه زمان مصرف کنیم، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مشکل: نفخ

راه حل: به نقل از سایت «Prevention»، هنگامی که احساس نفخ می کنید، شاید تمایلی نداشته باشید که غذایی آبکی بخورید؛ اما خوردن هندوانه، خیار و کرفس بهترین راه برای دفع سموم از بدن است.

به گفته متخصصان، مصرف مواد غذایی آبدار به روند رقیق شدن خون و ادرار کمک می کند و از این طریق بدن، می تواند آب و سدیم اضافه را دفع کند.

مشکل: بدخلقی

راه حل: صبحانه بخورید

افرادی که بعد از بیدار شدن از خواب، صبحانه میل می کنند، طی روز عملکرد و خلق و خوی بهتری دارند. در حالی که افرادی که صبحانه نمی خورند، تا رسیدن ظهر احساس خستگی می کنند. یک صبحانه کامل شامل غلات سبوس دار برای تأمین گلوکز، پروتئین برای رفع گرسنگی و ثابت نگه داشتن قندخون و میوه یا سبزی غنی از آنتی اکسیدان است.

راه حل دوم: مصرف سلنیم

این ماده معدنی موجود در ماهی تن، تخم مرغ و گوشت بوقلمون، ثاثیر مثبتی روی خلق و خوی فرد می گذارد. زنانی که با کمبود این ماده معدنی مواجه هستند به افسردگی مستعدترند. اما چرا؟ زیرا سلنیم در تولید هورمون های تیروئید که روی خلق و خو و سوخت و ساز بدن تأثیر می گذارد، نقش حیاتی دارد.

مشکل: ناراحتی پوستی

راه حل: پیاز مصرف کنید

آنتی اکسیدان سبزیجات غنی از سولفور، التهابی را که به آکنه منجر می شود، از بین می برد. سولفور موجود در تره فرنگی، پیاز و پیازچه، مولکول سم زدایی به نام گلوتاتیون تولید می کند که بروز آکنه را در افراد مستعد کاهش می دهد. این آنتی اکسیدان در مواد خام یا نیم پز بیشتر است. فولات، ویتامین B۶ و B۱۲ (مکمل ها) نیز در افزایش میزان گلوتاتیون موثر است.

مشکل: خستگی در مسافرت هوایی

راه حل: هنگام مسافرت چیزی نخورید تا دچار سردرد، بی قراری و ناراحتی معده نشوید. پرهیز از خوردن قبل از رسیدن به مقصد، راز مقابله با خستگی ناشی از مسافرت های هوایی است. زیرا خوردن همانند روشنایی و تاریکی روی چرخه بیولوژیکی بدن تأثیر می گذارد.

حین پرواز از غذا خوردن پرهیز کنید، اما مصرف آب را افزایش دهید. ساعت خود را به ساعت محلی مقصد تنظیم و در ساعت ۷صبح صبحانه سرشار از پروتئین مصرف کنید. هرچند در پی غذا نخوردن، انرژی ذخیره شده بدن از بین می رود، اما خوردن پروتئین در صبح روز بعد به بدن کمک می کند تا کمبود انرژی جبران شود.

مشکل: اختلال خواب

راه حل: آخر شب چیزی بخورید

اگرچه همواره گفته می شود که در آخر شب نباید چیزی خورد اما گاهی برای ایجاد خواب لازم است خوراکی مصرف شود. گرسنگی باعث عصبی شدن فرد می شود. برای این که بتوانید آرام بخوابید باید گرسنگی تان را رفع کنید. خوب است نیم تا یک ساعت قبل از خواب یک خوراکی حاوی کربوهیدرات مانند پنیر و کراکرهای سبوس دار، بادام یا موز، میل کنید. از آن جا که هنگام شب روند سوخت و ساز قندها آرام تر است، مصرف کربوهیدرات پیچیده مانند غلات سبوس دار، انتخاب خوبی است.

راه حل دوم: گیلاس را به برنامه غذایی خود اضافه کنید

بررسی های اخیر روی افراد مبتلا به بی خوابی مزمن نشان می دهد، مصرف یک تا ۲لیوان آب گیلاس یک یا ۲ساعت قبل از خواب، باعث طولانی تر شدن خواب می شود، این میوه که می توان آن را به صورت تازه یا خشک خورد یا از آب آن استفاده کرد، ضدالتهابی طبیعی است که باعث تولید «سیتوکینز» نوعی مولکول سیستم ایمنی تنظیم کننده خواب می شود.

مشکل: سندروم قاعدگی

راه حل: آهن مصرف کنید

نتایج بررسی های جدید نشان می دهد، پایین بودن میزان آهن بدن، فرد را به سندروم قاعدگی مستعدتر می کند.

نتایج تحقیقات انجام شده روی بیش از ۳هزار فرد طی ۱۰سال نشان داد، افرادی که روزانه بیش از ۲۰میلی گرم ماده معدنی مصرف می کردند نسبت به افرادی که کمتر از ۱۰میلی گرم آهن مصرف می کردند، ۴۰درصد کمتر در معرض خطر سندروم قاعدگی قرار گرفتند. کافی است میزان روزانه آهن موردنیاز بدن خود را با مصرف یک فنجان سرلاک غنی شده از آهن برای صبحانه، لوبیای سفید یا اسفناج و ... تأمین کنید.

مشکل: حساسیت به نور خورشید

راه حل: مواد خوراکی محافظ پوست مصرف کنید

اگرچه استفاده از کرم ضدآفتاب لازم است اما با مصرف برخی مواد غذایی می توانید مقاومت پوست را در برابر اشعه ماورای بنفش افزایش دهید.

کاروتنوئید موجود در میوه و سبزی از آفتاب سوختگی پوست پیشگیری می کند. اغلب کرم های ضدآفتاب ترکیب ماورای بنفش نور خورشید را که به پوست می رسد، فیلتر می کند اما این ماده غذایی حاوی کاروتنوئید، در صورتی که به اندازه کافی تأمین شود، نور ماورای بنفش را به خود جذب و از آسیب دیدگی پیشگیری می کند. قوی ترین کاروتنوئید بتاکاروتن است که در هویج، اسفناج و لیکوپن در هندوانه و گوجه فرنگی یافت می شود. توجه داشته باشید تأثیر آن بلافاصله نیست و لازم است یک برنامه غذایی غنی از کاروتنوئید حداقل ۱۰ تا ۱۲ هفته داشته باشید تا اثر کامل آن به دست بیاید.

نویسنده: علیرضا