شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

پرخاشگری چیست؟


پرخاشگری چیست؟

پرخاشگری رفتار منحصر به فردی نیست. این کلمه به رفتارهایی که افراد انجام می دهند و باعث آسیب های عاطفی، روانشناختی یا جسمانی به دیگران می شوند، اطلاق می شود مثل ضربه زدن، لگد …

پرخاشگری رفتار منحصر به فردی نیست. این کلمه به رفتارهایی که افراد انجام می دهند و باعث آسیب های عاطفی، روانشناختی یا جسمانی به دیگران می شوند، اطلاق می شود مثل ضربه زدن، لگد زدن یا با مشت زدن یک کودک به کودکان دیگر.

همچنین رفتارهای دیگری را نیز می توان به عنوان رفتار پرخاشگرانه نام برد هم چون پخش شایعات زشت در مورد یک فرد، اخراج عمدی یک نفر از یک گروه یا اسم گذاری و مسخره کردن دیگران.

آیا پسرها از دخترها پرخاشگرترند؟

برای پاسخ به این سوال باید بدانیم منظور از پرخاشگری چیست؟ اگر پرخاشگری را به عنوان«حمله کلامی» یا «جسمانی» به شخص دیگری در نظر بگیریم باید گفت: پسرها از دخترها پرخاشگرترند و تفاوت جنسی در رفتار پرخاشگرانه کمتر به چشم می خورد یعنی هم پسرها و هم دخترها پرخاشگری هایی نسبت به خواهران و برادران خود نشان می دهند.

البته تفاوت های جنسی هم در زمینه پرخاشگری در دوران کودکی معمولا در سال های پیش دبستانی بروز می کند ولی در شرایط طبیعی مشاهده شده که پسرها در درگیری کلامی بیشتر حضور دارند و در کاربرد پرخاشگری از دخترها نیرومندترند و دلیل احتمالی خاصی هم که برای این تفاوت وجود دارد این که پسرها از دخترها پر تلاش ترند و این امر ممکن است که آن ها را به سوی درگیری های بیشتری سوق دهد، گر چه گاهی تفاوت های جنسی در پرخاشگری ممکن است تحت تاثیر توانایی های بیشتر دخترها در استفاده از جر و بحث قرار گیرد در هر صورت پاسخ این که کدام جنس(دختر یا پسر) پرخاشگرترند، بستگی به قضاوت بزرگ ترها هم دارد.برای مثال هنگامی که بزرگ ترها واکنش یک دختر را تماشا می کنند ممکن است برچسب«پرخاشگری» به او بزنند اما هنگامی که رفتار یک پسر را تماشا می کنند ممکن است از برچسب «جسور» استفاده کنند و اما خلاصه این که پسرها بیشتر از دخترها تمایل به پرخاشگری کلامی و جسمانی آشکار دارند با وجود همه این موارد به نظر نمی رسد که این تفاوت جنسی در تعاملات خواهر و برادرها مصداق داشته باشد.

قلندری