جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خلیج فارس و مسئولیت ما


خلیج فارس و مسئولیت ما

به بهانه دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس

در طول تاریخ بشر تمدن ها، حکومت ها و کشورهای مختلفی شکل گرفته و از بین رفته اند. این تمدن ها فعالیت ها و دستاوردهایی نیز برای مردم بعد از خود به جای گذاشته و تأثیرات زمانی و مکانی آنها بصورت مستقیم به قدرت و همت آنها بستگی داشته است. مسلما نام خلیج فارس نیز وابسته به این اصل تاریخی بوده و از حضور و جدیت ایرانیان در امور مربوط به خلیج فارس و بهره برداری از آن نشأت گرفته است.

حفظ این آثار واصرار بر سوابق و دلایل تاریخی آن تلاشی ارجمند و شایان تقدیر است وبر همه مراکز و ارگانهای دولتی و غیر دولتی کشور واجب است که حداکثر توان و همت خود را در این مسیر بکار برند! اما واقعاً‌ و اصولا چه باید کرد؟ آیا برای حفظ و توسعه نام تمدن ایران و کشورمان همین کافی است که به برگه های تاریخ و فتوحات و ارزش های نسل های گذشته تکیه کنیم؟ آیا می خواهیم در رقابت های جهانی فقط نام و تاریخ خود را به رخ دیگران بکشیم؟ آیا شایسته است که نقشه دقیق خلیج فارس را با ماهواره های آمریکایی و غربی رصد کنیم؟ آیا باید نفت و گاز میادین عظیم خلیج همیشه فارس را با کشتی‌های چینی، کره‌ای و ... صادر کنیم؟ به‌نظر می‌رسد که باید در طی طریق این مسیر سخت و تسخیر آینده تلاش و کوششی چند برابر تلاشهای کنونی انجام دهیم!

آینده این کشور را باید ساخت! آینده‌ای که حاصل تلاش مردان و زنان سختکوشی است که برای سربلندی و پیشرفت آن با شرکتها و کشورهای سرمایه‌دار و صنعتی جهان به رقابت برخاسته‌اند! و دانش و فناوری را در تمامی عرصه‌های علمی و فنی به ارمغان آورده‌ و می آورند.

آینده این کشور مرهون دانشمندان و صنعتگرانی است که گامهای بلند و مهمی در توسعه صنعتی و علمی کشور برداشته و پایه ریزی کرده اند و باعث افتخار نسل های آینده این مرز وبوم خواهند بود!

توسعه میادین عظیم نفت و گاز در خلیج فارس، دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای،پرتاب ماهواره امید و هزاران موفقیت دیگر که به لطف خداوند هر روز بر آنها افزوده می شود، همه از ایرانیان و پارسیان وکشور پهناوری است که بر پهنه ساحل خلیج فارس آرمیده است.

حفظ فرهنگ کشور و نام « خلیج فارس » مستلزم تلاش و حضوری جدی است . شور و شوق و شعار در این خصوص لازم است اما بایستی بکوشیم فرهنگ خود را با توانایی های روزافزون علمی و پیشرفتهای جوانان این مرز و بوم به جهانیان ثابت کنیم.

اولین جرقه تغییر نام خلیج فارس که این روزها مجددا با درخواست بی شرمانه کشورهای عربی که جهت حضور در مسابقات همبستگی ورزشی کشورهای اسلامی خواهان عدم استفاده ایران از نام، نقشه و بروشورهای این مسابقات از نام خلیج فارس تکرار می شود، برای اولین بار در سال ۱۹۱۶ زده شد.زمانی که این مسئله توسط تعدای از نقشه برداران غربی با گرفتن رشوه از برخی شیوخ عرب همراه بود و این موضوع نیز از طرف یکی از نمایندگان سیاسی انگلیس در خلیج فارس به نام «سر چارلز بلگرید » مجددا به قصد تفرقه بین ایران و کشورهای عرب مطرح شده اما تا آن زمان درخصوص نام خلیج فارس هیچ گونه بحثی در میان نبود و در تمام منابع اروپایی، آسیایی و آمریکایی و دایره المعارف ونقشه های جغرافیایی این کشورها، نام خلیج فارس به همه زبانها نیز با همین نام ذکر شده است .

مطمئنا شیطنت برخی از اعراب و کشورهای حاشیه خلیج فارس و مواضع غیر دوستانه آنها ناشی از فشارهای آمریکاست که با همه امکانات و راهبردها سعی در افزایش فشارهای خود بر ملت بزرگ و قدرتمند ایران اسلامی دارد.

مطمئناً کسانی که می‌خواهند ماهیت عربی خود را حفظ کنند باید از این شیطنت‌های بیهوده خود دست بردارند و بدانند که « خلیج فارس » یک نام کهن تاریخی است که از بدو تاریخ بر روی این دریایی عظیم گذاشته شده است و اکنون در تمامی موزه‌ها و مراکز تحقیقاتی و نظامی جهان و بیش از ۱۸۰۰ نقشه تاریخی وجود دارد و حاصل تلاش بیهوده آنها تنها ایجاد فتنه است! که دود آن نیز به چشم خودشان خواهد رفت.

« درخت کهن ایران زمین ریشه در آبهای خروشان خلیج فارس دارد و این واقعیت هیچگاه تحریف شدنی نیست ».

مجید بوجارزاده

کارشناس ارشد ارتباطات