چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آغاز رویارویی تسنن عراق باتکفیری ها
در ۴ سال نزاع قومی عراق، تکفیری ها والقاعده سلاح خویش را اغلب به سمت شیعیان نشانه رفتند. این راهبرد که ازتفکر متعصبانه سلفی ها نسبت به مذاهب دیگر نشأت می گیرد تاکنون حدود ۶۰۰ هزار قربانی از شهروندان غیرنظامی و بی گناه عراق گرفته است.
جامعه شیعه بیشترین سهم از این قربانیان را به خود اختصاص می دهند. اما خبرها این روزها حاکی از آن است طایفه تکفیری ها و القاعده در یک راهبرد جدید نگاه خصمانه خویش را متوجه تسنن عراق کرده اند. طایفه ای که با ادعا و شعار احیای برتری اعراب سنی در عراق گام نهاده بود اکنون شمشیر خویش را برای کشتن چهره ها و عناصر کلیدی مناطق سنی نشین تیز کرده است.پس از ترور عبدالستار ابوریشه، رهبر شورای نجات در استان الانبار عراق این گمان و پیش بینی رنگ واقعیت یافت که القاعده پیکان حملات ترور خود را به سوی رهبران سنی عراق نشانه خواهد رفت تا بدین وسیله به هدف دیگر خود که به هم ریختن ائتلاف عراق یکپارچه است، نائل شود. تهدید القاعده و تکفیری ها بر ضد سران سنی عراق از ترور ابوریشه شروع شد. فردی که مغز متفکر استان الانبار برای مبارزه با نیروهای القاعده بود و بوش نیز در آخرین سفر خود به عراق با وی ملاقات کرد و سران آمریکا بارها وی را به خاطر اقدام هایی که به عمل آورده، ستوده بودند.
القاعده در یکی از صفحات اینترنتی خود که در آن خود را «امارت اسلامی عراق» معرفی کرده از تشکیل جوخه ترور جدید خبر داده است، جوخه ای که قرار است چهره ها و سران قبایلی که به زعم خود با آمریکا یا دولت عراق باب همکاری باز می کنند را ترور کرده و از ادامه کار بازدارند. تهدید مستقیم شیوخ تسنن از تاکتیک های جدید القاعده است تا در کار دولت شیعی که تحت رهبری نوری المالکی فعالیت می کند، اختلال ایجاد کند.
آنها در بیانیه خود حتی آورده اند که «ما لیست اسامی چهره های قبایلی را منتشر و آنها را افشا خواهیم کرد.»
گروه تکفیری های عراق در دومین بیانیه خود با امضای ابوعمر البغدادی، رئیس این گروه در عراق، نوشته این حرکت را در سالگرد قتل ابومصعب زرقاوی سرکرده القاعده عراق شروع می کند که سال گذشته در عملیات آمریکایی ها علیه القاعده در عراق کشته شد.
ساعتی پس از انتشار این بیانیه اتومبیلی مقابل صف مردم مقابل یک نانوایی در غرب بغداد منفجر شد. بر اثر این انفجار ۱۱ نفر کشته شدند، دونفر از این کشته شدگان کودک بودند.
«ابواحمد» یک کارمند دولتی می گوید: بعد از شنیدن صدای انفجار از خانه خارج شدم. نانوایی را دیدم که مقابل آن انفجار روی داده بود. کسانی که مجروح شده بودند، فریاد می زدند و کمک می خواستند.
این انفجار در ساعات نزدیک به افطار روی داد. این در حالی است که دولت پیش از این و در آستانه شروع ماه رمضان اظهار امیدواری کرده بود رمضانی آرام داشته باشند. بویژه از ۷ ماه پیش به این سو که دولت اقدام های امنیتی خود را در بغداد، بیشتر کرده است. در همین حال ارتش آمریکا در عراق نیز اعلام کرده است یکی از سربازان این ارتش کشته و ۴ نفر از آنان نیز به خاطر انفجار بمبی در نزدیک خودروی آنها مجروح شده اند.
اگرچه در حال حاضر سران سنی استان الانبار عراق که ابوریشه آنها را هدایت می کرد، تحت تدابیر امنیتی شدید قرار گرفته اند اما در کل این استان در حال حاضر در شرایطی بی ثبات بسر می برد. ضمن آن که خشونت ها در الرمادی مرکز الانبار نیز به چشم می خورد.
الانبار و الرمادی از جمله شهرهایی هستند که آمریکا به موفقیت آمیز بودن عملیات خود در آنها افتخار می کرد و حتی ژنرال پترائوس در گزارش خود آن را به عنوان الگویی برای برقراری امنیت در دیگر نقاط عراق مطرح کرد.
اما با وجود خشونت ها و تهدیدها یکی از شیوخ منطقه سنی نشین الرمادی می گوید: رهبران این استان، پی به راهبرد جدید القاعده برده اند و همان پیمان مبارزه خویش با شیخ شهید خود (ابوریشه) را تداوم خواهند بخشید و به تلاش خود برای جلوگیری از ترور وخشونت علیه مردم این استان ادامه خواهند داد. وی می گوید: «ما به عنوان مردان قبیله در برابر القاعده خواهیم ایستاد و آنها را مجبور به عقب نشینی خواهیم کرد.»
به هر حال تهدید القاعده علیه رهبران سنی یک اتفاق مهم در صحنه معادلات سیاسی این کشور است. این وضع مختص استان الانبار نیست و خبرها حاکی از آن است که تمام رهبران سنی در دیگر استان های سنی نشین عراق نیز به نحوی با عناصر القاعده و تکفیری ها درگیر شده اند.
جنگ واقعی میان شبکه القاعده و تسنن عراق- که اغلب نیروهای آن را مهاجران عرب و اتباع کشورهای دیگر تشکیل می دهند- از زمانی شروع شد که سرکردگان القاعده در شهرهای سنی نشین به تسویه حساب با شیوخ حاکم بر این مناطق مبادرت کردند و زمام امور این مناطق را به عناصر مزدور خویش سپردند.
عامل دومی که سنی های بومی عراق را برای شروع یک مبارزه جهت طرد تکفیری ها و القاعده مصمم کرد، جنگ قدرت شدید میان جبهه تروریست های مهاجر عربی بود. شبکه تروریست ها بویژه پس از کشته شدن برخی عناصر کلیدی آن مانند زرقاوی دچار تشتت شدند به گونه ای که چندین شاخه جدید با نام های مختلف مانند امارت اسلامی، ارتش اسلامی و... از بطن آن برخاستند که این گروه ها رقابت و تسویه خونینی را بر سرسلطه بر اراضی و مناطق اهل تسنن آغاز کردند و این جنگ غنایم و سهم خواهی ماجراجویانه نقش اساسی در تغییر نگاه سران تسنن به این جریان داشت.
بنفشه غلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست