دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
نقش رژیم غذایی در ابتلا به سرطان ها
![نقش رژیم غذایی در ابتلا به سرطان ها](/web/imgs/16/22/ns0031.gif)
زمانی تصور می شد که رژیم های غذایی نقشی در مرگ های ناشی از سرطان ندارند.
امروزه محققان ثابت کرده اند که رژیم غذایی روزانه افراد نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها ایفا می کند با پذیرش این حقیقت که انسان هر روزه ملزم به مصرف غذا می باشد و به دلیل تعداد و تنوع سرطان هایی که بالقوه با رژیم غذایی در ارتباط هستند، می توان گفت که در حدود یک سوم سرطان هایی که در نهایت منجر به مرگ می شوند با آن چه که می خوریم در ارتباط هستند.تاثیر تحولاتی که امروزه بدون شک استعداد ابتلا به سرطان در افراد مختلف به دلیل تفاوت های زمینه ای و ذاتی با یکدیگر متفاوت است و علاوه بر ویژگی های وراثتی عوامل بیرونی نیز در ایجاد سرطان ها تاثیر به سزایی دارند.با وجود شیوع روزافزون سرطان در دنیا هر روزه خبرهای امیدوار کننده ای درباره این بیماری ها می شنویم.اگر نمی توانیم در عوامل محیطی خود تغییری ایجاد کرده یا اگر نمی توانیم در محیط زیست و عوامل تهدید کننده موجود در آن غلبه کنیم، اما می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی خود در طول زندگی احتمال ابتلا به سرطان را در خود به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهیم.مطالعه جمعیت هایی که از یک منطقه به منطقه دیگر مهاجرت می کنند و در نتیجه مهاجرت، فرهنگ غذایی خود را نیز تغییر می دهند نشان داده است که این مردم در اثر تغییر الگوی غذایی و پذیرش الگوی جدید در معرض ابتلا به سرطان های شایع در منطقه قرار می گیرند.بین تغذیه و رژیم غذایی با سرطان ارتباطی پیچیده وجود دارد.غذایی که می خوریم به طور بالقوه می تواند حاوی مواد سرطان زا و پیش ساز سرطان یا بالعکس دارای مواد ضد سرطانی باشد.نکات ذیل بر اساس دستور العمل های توصیه شده توسط سازمان های حمایتی و ارگان های بهداشتی که قابل استفاده برای عموم مردم می باشد قابل توجه است.
۱) رژیمی متنوع داشته باشید، در رژیم روزانه خود از تمام گروه های غذایی: میوه ها، سبزی ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی استفاده کنید به خاطر داشته باشید که مواد مغذی مورد نیاز شما تنها از یک یا دو منبع تامین نشود.
۲) وزن خون را همواره متعادل نگه دارید چاقی عامل اصلی به وجود آورنده بسیاری از بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی، عروقی، فشار خون، دیابت و زمینه ساز بعضی از سرطان هاست.
۳) میزان غذاهای نشاسته ای و فیبری را در رژیم خود افزایش دهید.به آسانی می توان مقدار نشاسته و فیبر رژیم را با خوردن میوه ها، سبزی ها، سیب زمینی، دانه ها، نان ها و غلات کامل افزایش داد.یک رژیم پر فیبر احتمال ابتلا به سرطان کولون و رکتوم را کاهش می دهد.
۴) مصرف شیرینی را محدود کنید، الگوهای غذایی حاوی شیرینی و غذاهای شیرین، اغلب پرچرب، با کالری زیاد می باشند که چنین رژیمی زمینه ساز بروز بعضی از سرطان هاست.
۵) نمک رژیم غذایی خود را تا حد ممکن کاهش دهید.
۶) مصرف نوشابه های الکلی را قطع کنید.مصرف الکل می تواند منجر به سرطان دهان، حلق، مری و کبد شود.میزان ابتلا به سرطان در الکلی هایی که سیگار می کشند چندین برابر است.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های استان
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان ایران دولت مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم دولت چهاردهم پزشکیان محمدجواد ظریف رهبر انقلاب رئیس جمهور مجلس انتخابات
اهواز تهران قتل شهرداری تهران شورای شهر تهران هواشناسی تب دنگی اربعین پشه آئدس سازمان هواشناسی وزارت بهداشت گرمای هوا
قیمت خودرو خودرو واردات خودرو بازار خودرو قیمت دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان مالیات قیمت طلا برق مایکروسافت بازنشستگان
بازی مهران مدیری سعید راد تلویزیون سینمای ایران فضای مجازی عاشورا کربلا محرم دفاع مقدس سینما
هوش مصنوعی دانش بنیان فناوری حوزه علمیه دانشگاه آزاد اسلامی اختلال جهانی باتری
جو بایدن دونالد ترامپ آمریکا رژیم صهیونیستی یمن اسرائیل فلسطین غزه روسیه چین جنگ غزه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال نقل و انتقالات لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران نقل و انتقالات لیگ برتر باشگاه استقلال المپیک 2024 پاریس المپیک تراکتور
ایلان ماسک اینترنت تبلیغات همستر کامبت تلگرام فیلترینگ گوگل ویندوز ناسا سامسونگ امنیت سایبری
خواب دیابت فشار خون مغز ویتامین افسردگی چای قند بیماری تب دنگی