چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

شپش های لباس با اتوی داغ می میرند


شپش های لباس با اتوی داغ می میرند

به طور کلی, دو بحث عمده در مورد استفاده از لباس های دست دوم وجود دارد حساسیت زا بودن آنها به دلیل وجود مایت ها و همچنین بیماری های عفونی منتقله از برخی از این لباس ها که در ادامه هریک را بررسی می کنیم

به‌طور کلی، دو بحث عمده در مورد استفاده از لباس‌های دست دوم وجود دارد؛ حساسیت‌زا بودن آنها به دلیل وجود مایت‌ها و همچنین بیماری‌های عفونی منتقله از برخی از این لباس‌ها که در ادامه هریک را بررسی می‌کنیم...

● مایت و کهیر

معمولا لباس‌های دست دوم را در مکانی غیربهداشتی و روی هم و فشرده نگهداری و انبار می‌کنند. این کار می‌تواند باعث رشد مایت‌ها در لباس‌ها شود که می‌توانند زمینه ابتلا به آلرژی‌های تماسی را در افراد فراهم کنند. این آلرژی‌های تماسی در بیشتر موارد باعث بروز نشانه‌های آزاردهنده‌ای مانند کهیر یا سایر علایم حساسیت می‌شوند. گاهی این حساسیت‌ها آنقدر شدید و ناراحت‌کننده‌اند که فرد را راهی درمانگاه و بیمارستان می‌کنند.

● گال و شپش

گال و شپش موجود در برخی از لباس‌های تاناکورا باعث ابتلا به بیماری‌های عفونی می‌شوند. بیشتر بیماری‌های عفونی ناشی از استفاده از لباس‌های دست دوم هم به دلیل وجود شپش‌ها، مایت‌ها و گال‌ها در این لباس‌ها ایجاد می‌شوند. اگر روی بدن فردی که قبلا این لباس‌ها را می‌پوشیده، زخمی وجود داشته باشد و آلودگی‌های میکروبی زخم او مانند استافیلوکوک یا استرپتوکوک داخل این لباس‌ها باقی مانده باشد، به پوست افرادی که بعدها آن لباس را می‌پوشند، منتقل می‌شود و مشکلاتی ایجاد می‌کند. چیزی که در مورد لباس‌های دست دوم مخاطره بهداشتی محسوب می‌شود، وجود میکروارگانیسم‌های زنده‌ای مانند گال یا شپش است که می‌توانند به سادگی باعث بروز بیماری شوند و فرد را به شدت به دردسر بیندازند.

شستشوی معمولی لباس‌های دست دوم که پیش از فروش آنها یا پیش از استفاده‌شان در منزل انجام می‌شود، فقط می‌تواند میکروب‌های سطحی و جلدی مانند استافیلوکوک یا استرپتوکوک را از بین ببرد و میکروارگانیسم‌هایی مانند شپش یا گال با شستشو و ضدعفونی معمولی این لباس‌ها از بین نمی‌روند و خطر بیماری‌زایی‌شان همچنان وجود خواهد داشت. راه از بین بردن گال و شپش لباس‌های دست دومی که نمی‌دانیم از کجا آمده‌اند و چه کسی پیش از ما آنها را پوشیده، این است که تمام قسمت‌ها و حتی درزهای آنها را پس از شستن و ضدعفونی، با اتوی خیلی داغ اتوکشی کنیم تا حرارت بالای اتو شپش‌ها، گال‌ها یا سایر عوامل بیماری‌زا را از بین ببرد. البته این توصیه به معنای تایید پوشیدن لباس‌های تاناکورا نیست.

● کدام لباس‌های دست‌دوم خطر دارند؟

برخی افراد می‌پرسند آیا در میان لباس‌های تاناکورا، انواعی وجود دارد که استفاده از آنها خطر بیشتری داشته باشد؟ پاسخ این است که پوشیدن تمام انواع لباس‌های دست دوم بالقوه خطرناک است و می‌تواند مشکلات بهداشتی فراوانی ایجاد کند چون امکان چسبیدن میکروارگانیسم‌هایی مانند شپش به تمام لباس‌های نخی یا پشمی وجود دارد و بیشتر این موجودات با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده نیستند. به‌طورکلی، عرضه لباس‌های تاناکورا که منبع آنها مشخص نیست و نمی‌دانیم قبلا چه کسانی آنها را می‌پوشیده‌اند، از نظر بهداشتی موجه و قابل‌قبول نیست. از آنجا که این لباس‌ها می‌توانند باعث ابتلا به بیماری شوند، سازمان‌های بهداشتی در صورت مشاهده فروش آنها، اقدام به تعطیل کردن مغازه می‌کنند.

دکتر افشین علیزاده

متخصص بیماری‌های عفونی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی