جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

این سفرهای عاشقانه


این سفرهای عاشقانه

قدیم ترها، حال و هوای زیباتری داشتیم. دلمان انگار زلال تر بود. دختران زیادی را می یافتیم که به نام مبارک «معصومه» مفتخر بودند و چقدر هم این نام به آنان وقار می بخشید. به هر حال اسم …

قدیم ترها، حال و هوای زیباتری داشتیم. دلمان انگار زلال تر بود. دختران زیادی را می یافتیم که به نام مبارک «معصومه» مفتخر بودند و چقدر هم این نام به آنان وقار می بخشید. به هر حال اسم روی شخصیت افراد اثر می گذارد. اینان هم تحت تاثیر نام معصومه، نقاط روشن زندگی شان بیشتر می شد. وقتی هم نسبت به بی بی معرفت پیدا می کردند هم قدردان اسم خود می شدند و هم به حرمت این نام می کوشیدند بهتر زندگی کنند و کمتر به گناه در زندگی خود فرصت تولید دهند. اما ... راستی اسم های امروزی که به قول بعضی ها کلاس دارد، آنان را سر کلاس چه کسی می نشاند و براساس کدام آموزه بر می خیزاند، این اسم های با کلاس؟! آیا رسم زندگی عارفانه و عاشقانه هم می آموزد؟ دیروز دختران معصومه صفت ما شکوه یک زن ایرانی مسلمان را با خود داشتند امروز را نمی گویم چیست و گاه ... بگذریم. از قدیم می گفتم زمانی، سفر به قم یک آرزوی عاشقانه بود.

یادم هست، یاد شما هم شاید مانده باشد هنوز که وقتی جلسه عقد برگزار می شود عاقد، مهریه عروس خانم را فهرست می کرد زیارت حضرت معصومه در قم و زیارت امام رضا(ع) در مشهد هم در صدر مهریه ثبت و حقی ایجاد می شد بر ذمه زوج تا همسر خویش را به زیارت این خواهر و برادر ببرد و چه مهریه عزیزی بود آن چه می نوشتند و آن چه انجام می دادند. زن و شوهر جوان، به عطر حرم رضوی و فاطمی متبرک می شدند، بعضی ها هم اصلا برای آغاز زندگی به جای مراسم، سفر را انتخاب می کردند. گویا شوق دیدار پروازشان می داد و می رفتند در حرم امام رضا (ع) و بی بی معصومه (س) پر از نور و شور زندگی می شدند و به موطن خود باز می گشتند و زندگی مشترک را آغاز می کردند. این سفر زیارتی آنان را به هم نزدیک تر می کرد، هم دلشان را به مهر گره می زد و هم استمرار زندگی شان را به عزت تضمین می کردند!، آمار طلاق پایین بود نه مثل امروز که طبق آمار ثبت شده، هر ۴ دقیقه یک طلاق ثبت شود و هر طلاق خود بسترساز ده ها ناهنجاری می شود. خب طلاق که آسان شد، ناهنجاری های پیامد آن هم آسان می شود، ناهنجاری و نازیبایی هم که انجامش ساده شود، مشکلات از پی هم خواهند آمد... بگذریم. قدیم ترها مردم فهم زیباتری از زندگی داشتند انگار و زیارت هم از ارکان زندگی شان بود و این زیارت نور می داد، روشنی می افشاند و جاودانگی می بخشید به عشق ...

امروز هم دیر نشده است. بلکه بسترساز و راه، باز است باید دگر باره به دامان پر مهر و پرمعصومیت بی بی فاطمه معصومه چنگ زد تا زندگی ها، عطر کرامت گیرد چه خود ایشان لقب کریمه اهل بیت دارند و بعد از امام رضا‌(ع) در میان فرزندان امام کاظم (ع) کسی هم اندازه ایشان نیست و برخی حرم ایشان را تجلیگاه قبر ناپیدای حضرت فاطمه زهرا (س) می دانند و می گویند اگر رای خداوند بر این تعلق گرفت که حرم و قبر بی بی دو عالم، ناپیدا بماند، همان مشیت هم، قبر حضرت فاطمه معصومه (س) را آشکار فرمود تا باورمندان به مدرسه فکری فاطمی، حریمی بیابند که پیوندی وثیق با مادر معرفت حضرت زهرا (س) داشته باشد. چنان که وقتی جناب سیدمحمد مرعشی، پدر بزرگوار حضرت آیت ا... العظمی مرعشی نجفی، که از شب شناسان برجسته هم بود علاقه داشت محل قبر شریف حضرت زهرا (س) را بیابد.

«برای این کار ختم مجربی را انتخاب و چهل شب آن را خواند. شب چهلم در عالم رویا دید که به محضر امام معصوم امام باقر یا صادق (ع) رسیده است. امام به ایشان فرمود (علیک بکریمه اهل البیت) بر تو باد که به کریمه اهل بیت تمسک بجویی. وی که تصور کرده بود منظور حضرت، فاطمه زهرا (س) است، می گوید، بله من نیز می خواهم قبر شریف حضرت زهرا (س) را بدانم تا بتوانم زیارت کنم که امام می فرماید: منظور من قبر شریف حضرت معصومه (س) در قم است و آن گاه فرمود: به جهت مصالحی خداوند اراده فرمود محل قبر شریف حضرت زهرا (س) مخفی باشد لذا قبر حضرت معصومه را تجلیگاه قبر شریف حضرت زهرا (س) قرار داد.»

پس هر کس می خواهد قبر ناپیدای ام الائمه را زیارت کند، به قم رود و دخترش را زائر شود که در حقیقت مادر را هم زیارت کرده باشد...

رهگذر