جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

این شهرها رکورد آلودگی را شکستند


این شهرها رکورد آلودگی را شکستند

با افزایش تولید کارخانه, کالاهای قدیمی با نمونه های جدیدتر خود جایگزین می شوند و با هر تغییر تعدادی از مواد بی مصرف به داخل زمین, رودخانه ها, هوا و غیره نفوذ می کنند و تبدیل به یکی از خطرناک ترین عامل برای سلامتی بشر می شوند در اینجا شهرهایی را که به طور جدی در معرض آلودگی هستند و نیاز به پاکسازی محیط زیست دارند, به شما معرفی می کنیم

با توجه به افزایش جمعیت، احتیاجات مردم و به همان نسبت تولید محصولات جدید نیز افزایش می یابد. با افزایش تولید کارخانه، کالاهای قدیمی با نمونه های جدیدتر خود جایگزین می شوند و با هر تغییر تعدادی از مواد بی مصرف به داخل زمین، رودخانه ها، هوا و غیره نفوذ می کنند و تبدیل به یکی از خطرناک ترین عامل برای سلامتی بشر می شوند.

شاید این تغییرات زیاد به جشم افراد نیاید، اما یک چیز واضح است، آلودگی وجود دارد. در اینجا شهرهایی را که به طور جدی در معرض آلودگی هستند و به طور جدی نیاز به پاکسازی محیط زیست دارند، به شما معرفی می کنیم.

۱. آدیس آبابا، اتیوپی

در نتیجه شهرسازی و افزایش آلودگی، آدیس آبابا با کمبود منابع ذخیره آب و خدمات بهداشتی مواجه شد. آب شهر به مواد زائد جامد و مایع صنعتی و شهری آلوده و سطح کروم در آب رودخانه ها در حال افزایش است.

۲.بمبئی، هند

این شهر که در فهرست شهرهای آلوده جهان در رتبه ۸ قرار گرفته، جمعیتی حدود ۱۲.۷ میلیون دارد. با وجود ۷۰۰۰۰۰ خودرو شخصی در جاده های این شهر به طور روزانه، نه تنها ترافیک که آلودگی صدا و هوا نیز افزایش می باید. البته از دو دهه قبل که استفاده از بنزین سربدار ممنوع اعلام شد، سطح آلودگی این شهر نیز کمی کاهش یافت اما اکسیدهای نیتروژن همچنان در این شهر باقی است و موجب باران های اسیدی و دود می شود.

۳.دهلی نو

این شهرها رکورد آلودگی را شکستند!

آلودگی هوا در دهلی نو هر ساله موجب مرگ زودرس می شود. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۱۴ دهلی نو با آلودگی هوای ۱۰ برابر بالاتر از استاندارد جهانی، رکورد آلودگی را شکست.

۴.مکزیکو سیتی، مکزیک

مکزیکو سیتی همیشه به عنوان یکی از آلوده ترین شهر های جهان نام برده می شود. نفس کشیدن در این هوا برابر با کشیدن دو پاکت سیگار در روز است طوری که می تواند یک پرنده در حال پرواز را بکشد.

خوشبختانه امروزه سطح موادی مانند مونوکسید کربن، گوگرد دی اکسید و نیتروژن دی‌اکسید در هوای این شهر کاهش یافته است اما همچنان از نظر آلودگی با لس آنجلس قابل برابری می کند.

۵.پورتو پرنس، هائیتی

به دلیل مشکلاتی که شبکه برق در این منظقه دارد، ساکنین از دیزل ژنراتور و به همان نسبت از زغال چوب برای پخت و پز استفاده می کنند که این عوامل به افزایش آلودگی هوا و ترافیک منجر می شود.

۶.نوریلسک، روسیه

نوریلسک یکی از بزرگترین مجتمع ذوب فلز سنگین جهان است که هر ساله در آن ۴ میلیون تن کادمیم، مس، سرب، نیکل، آرسنیک، سلنیوم و روی در هوا منتشر می شود. در این شهر آلودگی آنقدر زیاد است که ساکنین از سرطان، بیماری های ریوی، اختلالات خونی و پوستی و حتی افسردگی به میزان زیادی رنج می برند. پوشش گیاهی در این مکان یافت نمی شود و توت ها و قارچ های موجود در آنج هم به دلیل میزان بالای گوگرد دی اکسید سمی هستند.

۷.داکا، بنگلادش

۹۵% از دباغی ها در حومه شهر داکا یافت می شود که هر روزه حدود ۲۲۰۰۰ لیتر مکعب از زباله های سمی را در بر می گیرد. یکی از این مواد سمی کروم شش ظرفیتی است که موجب سرطان می شود.

۸.کراچی، پاکستان

کراچی که بزرگ ترین شهر پاکستان است، در سال ۱۹۶۰ جمعیتی حدود ۲ میلیون نفر داشت که حال به ۲۲ میلیون رسیده است. با توجه به زباله هایی که از طرف ساکنین، نساجی، پلاستیک، چرم و کارخانه های شیمیایی تولید می شود، این شهر یکی از آلوده ترین شهرهای جهان تبدیل شده است. ۸۰۰۰ تن زباله جامد هر روزه به دریا ریخته می شود که زندگی موجودات زیر آب را به خطر می اندازد و زندگی مردم را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

۹.مایلوسو، قرقیزستان

مایلوسو شهر کوچکی در جنوب قرقیزستان است که به دلیل نزدیکی به پسمانده های مواد رادیواکتیو به یکی از آلوده ترین شهرهای جهان شهرت یافته است. این شهر از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۷ اورانیوم رادیواکتیو را برای اولین سلاح های هسته ای شوروی تولید کرد.

۱۰.لینفن، چین

لیفن یکی از مهمترین مراکز تولید زغال سنگ در چین است. اگر نفس کشیدن در یک روز در مکزیکو سیتی برابر با کشیدن دو بسته سیگار است، در لیفن چیزی حدود ۳ پاکت سیگار می شود. ساکنین این شهر از سرطان و بیماری های ریوی رنج می برند.