دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

همکاری و صمیمیّت در خانواده‌


همکاری و صمیمیّت در خانواده‌

همکاری در برنامه‌های خانوادگی همیشه به تفریحات، مربوط نمی‌شود. بعضی از برنامه‌های خانوادگی می‌تواند افراد خانواده را به یکدیگر نزدیک کند.
به‌طور مثال:
اگراعضای خانواده‌ای …

همکاری در برنامه‌های خانوادگی همیشه به تفریحات، مربوط نمی‌شود. بعضی از برنامه‌های خانوادگی می‌تواند افراد خانواده را به یکدیگر نزدیک کند.

به‌طور مثال:

اگراعضای خانواده‌ای بخواهد اسباب‌کشی کنند، والدین باید این موضوع را برای بچّه‌ها توضیح دهند. باید به آنان بگویند که به کجا خواهند رفت و محلّ جدید چه خوبی‌ها و بدی‌هایی دارد.

با این کار بچّه‌ها خود را در این برنامه شریک می‌دانند. آنان متوجّه می‌شوند که بدون نظر آنان این برنامه تنظیم نشده است.

در این صورت، به جای ترس و نگرانی از محیط جدید، در بسته‌بندی وسایل و اثاث‌کشی کمک می‌کنند و وقتی به خانه‌ی جدید رفتند، دوباره در چیدن لوازم و حمل و نقل وسایل خانه، به پدر و مادرشان کمک می‌کنند. بچه‌ها این کار را دوست دارند؛ زیرا احساس می‌کنند که مفید هستند.‌

یکی از راه‌هایی که سبب موفقیت‌ خانواده‌ها می‌شود، همکاری بین آنان است. والدین باید کارها را میان اعضای خانواده براساس سن و توانایی آنان تقسیم کنند.

هرکسی باید مسئولیّتی داشته باشد، مانند خرید کردن، نظافت خانه، نظافت وسایل شخصی، گذاشتن سطل زباله بیرون از خانه، آشپزی و... با تقسیم کار، اعضای خانواده احساس مسئولیّت و اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنند.

بعضی از مواقع لازم است، والدین در مورد مسایل و مشکلات با کودکان خود صحبت کنند. برای مثال: ممکن است موقعیّت‌هایی پیش بیاید که درباره‌ی چگونگی مصرف مبلغی پول گفتگو کنید.

اگر بچّه‌ها متوجّه شوند که مصرف پول برای تفریح بهتر است یا تعمیر خانه، آنان دیگر ناراحت نخواهند شد.

با فرزندان خود صمیمی باشید و در مورد مسایل مختلف با آنان مشورت کنید. به هنگام مشورت، به سن و میزان درک آنان توجه کنید و مسایلی را با آنان در میان بگذارید که سبب ناراحتی روحی و روانی آنان نشود.

تهیه و تنظیم: عبدالرضا کریم‌زاده‌