سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
والدین دیابتی
● مقدمه
اگر شما دارای یك فرزند مبتلا به دیابت هستید باید بدانید كه دیابت یك بیماری است كه تمامی جنبه های زندگی شما را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد. در واقع دیابت فرزند شما اتفاق مهمی است كه برخورد صحیحی را از جانب تمامی اعضای خانواده می طلبد و همه آنها باید خود را با وضعیت جدید وفق دهند.
● مواردی كه والدین دیابتی باید از آن آگاه باشند
نكته اساسی در مورد دیابت فرزند شما این است كه هرگونه تلقی و برداشت وی نسبت به دیابت بستگی به نحوه ادراك شما نسبت به این موضوع و طرز رفتارتان دارد. بنابراین شرط اول در درمان موفق دیابت فرزندتان این است كه بدون هیچگونه ناراحتی و اضطراب، دیابت فرزند خود را به عنوان یك حقیقت بپذیرید. این پذیرش سبب می شود تا برای انجام وظایف بعدی كه بر دوش شماست آمادگی و انگیزه لازم را پیدا نمایید. در عین حال به فرزندتان كمك كنید تا با كمترین میزان استرس، دیابت خود را بپذیرد. صحبت كردن با دیگر والدینی كه وضعیت مشابهی دارند و استفاده از تجربیات آنها در این زمینه بسیار كمك كننده است.
قدم بعدی شما آگاهی از اصول كنترل دیابت است زیرا شما باید تا زمانی كه فرزندتان توانایی لازم در انجام وظایف مربوط به دیابت خود مثل تزریق انسولین را بدست نیاورده است، به جای وی این وظایف را بر عهده بگیرید. بنابراین لازم است تا با شركت در كلاسهای آموزشی مهارتهای زیر را به دست آورید:
ـ روش و زمان صحیح انجام آزمایش قند خون با استفاده از دستگاه گلوكومتر
ـ روش صحیح تزریق انسولین و تغییر مقدار آن براساس نوع و مقدار غذا و میزان فعالیت
ـ اصول تغذیه صحیح دیابت
ـ علائم ونحوه درمان هیپوگلیسیمی مخصوصاً تزریق آمپول گلوكاگن
ـ علائم قند خون بالا و نحوه انجام آزمایش كتون ادرار
ـ روشهای كنترل دیابت در هنگام بیماری
ـ اگر فرزند شما در سنین پایین مبتلا به دیابت شده است این نكته را همیشه به خاطر بسپارید كه وی در درجه اول یك كودك است و ابتلای وی به دیابت در درجه دوم اهمییت قرار دارد. بنابراین كودك شما نیز همانند تمام كودكان دیگر نیازمند رشد اجتماعی و عاطفی است. شما باید به نیازها و خواسته های طبیعی وی احترام بگذارید و تا حد امكان در رفع آنها بكوشید.
به عنوان مثال روشهای جدید درمان دیابت این امكان را به فرزند شما می دهند كه مانند بقیه بچه ها به صرف غذای مورد علاقه اش بپردازد. در زندگی همه ما زمانهایی وجود دارد كه میل به غذا نداریم یا اشتهای ما به غذا بیشتر است. بنابراین به فرزند خود اجازه دهید تا این احساس را در خود تجربه كند كه می تواند یك زندگی طبیعی و لذت بخش داشته باشد.
● والدین آرام و بردبار
والدین آرام، بردبار، باگذشت، آسان گیر، واقع گرا، علاقه مند و مطلع به از روشهای صحیح برخورد با یك كودك دیابتی نقش بسیار مهمی در افزایش اعتماد به نفس و بلوغ عاطفی- اجتماعی فرزند خود بر عهده دارند. این والدین به فرزند خود اجازه می دهند تا مطابق با سن خود، وظایف مربوط به دیابت ش را به عهده بگیرد. این امر باعث می شود تا وی احساس كند كه می تواند تا حد زیادی از عهده حل مشكلاتش بربیاید و در نتیجه اعتماد به نفس زیاذی پیدا خواهد كرد. البته حمایت عاطفی شما باید همیشه همراه با وی باشد و در مواقع بروز مشكلات به كمك او بیاید.
بخاطر داشته باشید كه فرزند شما تنها در صورتی بطور فعال برنامه های كنترل دیابت از جمله آزمایش قند خون را اجرا می كند كه هیچگونه اجباری از جانب شما یا دیگران احساس نكند. تا فرزند شما خود به این نتیجه نرسد كه این برنامه ها واقعاً برای وی مفید می باشند، هرگونه فشاری از جانب شما برای اجرای برنامه نه تنها كمكی به وضعیت موجود نمی كند، بلكه آن را مشكلتر نیز خواهد ساخت و تنش های زیادی را در خانواده بوجود خواهد آورد.
● والدین بیش از حد مضطرب
والدین بیش از حد مضطرب، فرزندانی بیش از حد نگران و وابسته بوجود خواهند آورد. این والدین تمام كارهای وابسته به دیابت فرزند خود را شخصاً انجام می دهند، باعث كاهش حس اعتماد به نفس وی كه یكی از پایه های زندگی مستقل است خواهند شد.
● والدین بی تفاوت
والدینی كه فرزندان خود را بیش از حد آزاد می گذارند نیز بر این عقیده اند كه مصرف سر وقت غذا و یا تزریق به موقع انسولین برای فرزندشان بسیار مشكل است. در واقع این والدین در عین محبت فراوان به فرزند خود، اهمییت كمتری برای نظم و ترتیب در دیابت قائل هستند و این باعث می شود تا در آینده كودك نتواند از عهده حل مشكلات متعددی كه با آنها روبرو خواهد شد برآید.
فرزندان والدین بی تفاوت از طریق عدم رعایت رژیم غذایی و یا سرباز زدن از تزریق انسولین خود درصدد جلب توجه والدین خود برمی آیند. آنها به دلیل نبود نظم و انضباط در زندگی و نیز عدم حمایت و نظارت كافی از جانب والدین، معمولاً افسرده هستند.
● والدین سخت گیر
در عوض والدین سخت گیر معتقدند كه كنترل مطلوب خون حتی در سنین پایین باید از طریق بكارگیری یك روش منظم و كاملاً سخت گیرانه صورت پذیرد. ولی در اینجا معایبی نیز وجود دارد. فرزند شما ممكن است از نتایج بالا یا پایین قند خون كه در این سنین كاملاً طبیعی است احساس گناه كند. بنابراین هیچ وقت نتایج آزمایش قند خون فرزندتان را با كلماتی مثل خوب یا بد تفسیر نكنید، بلكه به بالا یا پایین و یا طبیعی بودن آن اشاره كنید و همچنین به خاطر داشته باشید كه در حال حاضر حتی با بكارگیری روشهای جدید كنترل دیابت مثل تزریقات متعدد انسولین، امكان اینكه قند خون در تمام اوقات در حد طبیعی باشد وجود ندارد. فرزندان والدین سخت گیر در سنین بلوغ معمولاً پرخاشگر خواهند شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست