چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کدام اطلاعات ؟ کدام امنیت ؟
در روزهای اخیر و پس از آنکه قرضاوی، مفتی مصری اهل سنت، خواستار جلوگیری از گسترش تشیع شد، ۲۸۵ سایت شیعه که شامل سایت بسیاری از مراجع و مدارس علمی بود هک شد . این کار بلافاصله توسط گروه های هکر اهل تشیع با هک کردن سرور مشهور سایت های وهابی یعنی "مدرسه الرمس" و همچنین سایت دانشگاه عجمان امارات متحده عربی که دانشگاهی با تمایلات وهابی در این کشور است، پاسخ داده شد . صرف نظر از چرایی وقوع این امر، نکته حائز اهمیت این است که با تمام هزینه هایی که برای مجموعه های بزرگ اینترنتی خصوصا در بین مراکز دینی و مذهبی می شود ، چرا نسبت به بدیهی ترین مسائل حوزه فناوری اطلاعات که امنیت فضای وب است کمترین توجه ای نمی شود ؟ چرا مجموعه ها ی بزرگی مانند شیعا آنلاین و از این قبیل یک سرور اختصاصی ندارند تا به سادگی مورد هجمه هکر ها قرار نگیرند ؟ این سایت ها که به علت داشتن مخالفان عقیدتی که اهل گفتگو نیستند، متاسفانه مورد هجوم هکر ها قرار گرفتند و هک شدند و به زودی نیز دوباره باز خواهند گشت. خوشبختانه اطلاعات روی این سرور ها ارزش اطلاعاتی خاصی ندارند و دستیابی افراد ناباب به این اطلاعات ایجاد بحران نمی کند .
اما سوال این جاست که وقتی مجموعه ها ی بزرگی که مبالغ قابل توجهی برای وب سایت ها ی خود هزینه می کنند، از جهت امنیتی دچار این ضعف ها ی عمده هستند ، سایت ها ی مختلف دولتی که اطلاعات مختلف مردم و کشور در آنها قرار دارند، چه وضعیتی دارند ؟ آیا سایت ها ی دولتی سرور ها ی مناسب و داخلی و یا خارجی معتبر دارند ؟ تا چه حد در مقابل حمله ها ی اینترنتی مقاومند ؟ آیا حالا که جنگ ها ی اقتصادی و سیاسی بیش از جنگ ها ی سنتی اتفاق می افتد، مدیران کشور همان گونه که به فکر استحکام پایه ها ی دفاعی کشور در حوزه سخت افزار ها ی جنگی هستند ، نیم نگاهی به مبانی امنیتی در حوزه فناوری ها ی جدید و خصوصا فناوری اطلاعات هم دارند ؟ آیا پس از این شاهد نخواهیم بود که سایت های مراکز دولتی و اجتماعی مورد هجوم هکر ها قرار بگیرند و اطلاعات مختلف به دست کسانی که نباید بیفتد ؟ به نظر می رسد نگاه مناسبی بر مقوله امنیت اطلاعات در حوزه مدیران کشور وجود ندارد و همین امر امکان بروز فاجعه ها ی اطلاعاتی و امنیتی را بسیار نزدیک می کند . اگر سایتی که شامل اطلاعات ذی قیمتی است از سوی فرصت طلبان هک شود ، دیگر هک کردن سایت مخالفین و مقابله به مثل فایده خاصی ندارد و جز اتلاف هزینه و وقت فایده ای نخواهد داشت .
تنها نکته ای که در این بین می تواند مورد توجه قرار گیرد و ایجاد امیدواری کند، این است که لابد مدیران مختلف تصمیم گیر از این ضعف امنیتی مطلعند و برای رفع این مشکل و پیش گیری لازم به راهکار مناسبی رسیده اند و آن این است که اصلا اطلاعات اصلی و مورد نیاز کشور را به صورت الکترونیکی در نیاورند تا امکان هک کردن هم وجود نداشته باشد . به نظر می رسد پاک کردن صورت مساله تنها راه کار مقابله باشد، این طور نیست ؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست