یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
غذاهایی که با معده شما دوست نیستند
![غذاهایی که با معده شما دوست نیستند](/web/imgs/16/160/qsvvu1.jpeg)
به طور معمول غذاهای پخته شده عامل مشکلات گوارشی هستند، زیرا گرما آنزیمهای طبیعی موجود در خوراکیهای خام را که به هضم غذا کمک میکنند از بین میبرد و باعث کاهش ۱۳ درصدی آنزیمها طی یک دهه میشود که این امر خود نیز موجب کهولت و پیری انسان میشود. کسانی که از سندروم روده تحریکپذیر، سوزش سر دل، رفلاکس معده یا زخم معده رنج میبرند نسبت به غذاها و نوشیدنیهای گوناگون واکنشهای مختلف نشان میدهند. به عقیده متخصصان ۱۰ ماده غذایی وجود دارد که معده نسبت به آنها حساسیت نشان میدهد و میتوانند ناراحتیهای نامبرده را وخیمتر کنند.
● نعناع
درحالی که قرص نعناع فواید بسیاری دارد و به حل مشکلات گوارشی کمک میکند، میتواند تاثیر معکوس نیز داشته باشد و علایم سوزش سر دل را تشدید کند. نعناع با شل کردن دریچه مری به معده، ماهیچهای که در انتهای مری واقع شده، احتمال بازگشت اسید معده (رفلاکس معده) را افزایش میدهد و باعث میشود اسید معده از مری بالا برود. یادتان باشد هرچیزی که نعناع داشته باشد مثل چای نعناع، آدامس نعناع و قرص نعناع همین ویژگی را دارد.
● سودا و آبمیوه صنعتی
در هر ۳۰ گرم از این دو نوشیدنی به طور متوسط سه چهارم قاشق چایخوری شکر است. حتما بارها شنیدهاید که افراد دچار عدم تحمل لاکتوز باشند، اما عدم تحمل فراکتوز هم یکی دیگر از علل اساسی سندروم روده تحریکپذیر است. به طور کلی ۳۰درصد از بزرگسالان دچار سوءجذب فراکتوز هستند. یعنی بدن آنها کمتر از ۲۵ گرم فراکتوز (تقریبا شش قاشق) در هر نوبت جذب میکند. هرچه را که بدن قادر به جذب آن نیست مثل اسفنجی عمل میکند که آب را جذب رودههای شما میکند و در همین حال موجب بروز عفونت در معده میشود.
● قهوه
اسیدهای موجود در قهوه میتوانند موجب آسیب رساندن به جداره معده و در نتیجه تولید هیدروکلریک اسید اضافی شوند که منجر به سوءهاضمه و رفلاکس معده میشود، ریال به ویژه در کسانی که مبتلا به زخم معده یا مستعد سوزش سر معده هستند. شما میتوانید روزی یک فنجان چای شیرین بیان را جایگزین قهوه کنید. شیرینبیان برای درمان زخم معده و آرام کردن معده نیز استفاده میشود.
● کلم بروکلی
کلم بروکلی جزو سبزیجاتی است که تولید گاز میکند و کسانی را که سندروم روده تحریکپذیر دارند، دچار مشکل میکند. بروکلی در دستهبندی فیبرهای محلول جای میگیرد و فیبری است که تا رسیدن به روده بزرگ، جایی که گوارش تولید گاز میکند، تجزیه نمیشود. علاوه بر این، بروکلی حاوی مقدار اندکی رافینوز یا قند حبوبات است که تولید گاز میکند و در لوبیا هم یافت میشود.
● گوجهفرنگی
گوجهفرنگی میتواند مری را تحریک کند و میتواند نشانههای بیماری رفلاکس اسید یا سوزش سرمعده را همراه داشته باشد و حتی باعث تشدید سوزش سر معده شود. این میوه آبدار و خوشرنگ به شدت اسیدی است و ترشح اسیدهای گوارشی اضافی در معده را برمیانگیزد. در نتیجه این اسیدها میتوانند به مری راه پیدا کنند، حساسیت آن را تشدید کنند یا به دیواره مری آسیب برسانند. خوراکیهایی که با گوجهفرنگی پخته میشوند مثل سس گوجهفرنگی، سس پیتزا و سس سالسا همه از این قبیل هستند.
● محصولات لبنی
انسان تنها گونهای از موجودات است که میتواند بعد از شیر مادر باز هم شیر بخورد و بسیاری از افراد با قدم گذاشتن به دوران بزرگسالی دیگر توانایی هضم لاکتوز، قند موجود در شیر را ندارند. عدم تحمل لاکتوز به کمبود آنزیم لاکتاز در بدن برمیگردد که توسط سلولهای جداره روده کوچک تولید میشود. بنابراین هر لاکتوزی که هضم نمیکنید، تبدیل به طعمهای برای باکتری روده شده و موجب تولید گاز توسط باکتری میشود. شیر، بستنی، پنیر و محصولات لبنیای که برچسب «بدون لاکتوز» خوردهاند مشکل شما را حل میکنند. همینطور میتوانید شیر حاوی لاکتاز مصرف کنید و پنیرهای سفت زیرا به طور طبیعی نسبت به پنیرهای نرم لاکتوز کمتری دارند.
● غذای چرب
غذاهای بسیار چرب مثل غذاهای سرخ شده علایم رفلاکس اسید و سندروم روده تحریکپذیر را افزایش میدهند. به این علت که غذاهای چرب دیرتر در بدن تجزیه میشوند. بنابراین، مدتزمان بیشتری در معده میمانند. در نتیجه بدن به طور خودکار اسید معده بیشتری را برای کمک به گوارش ترشح میکند. به خاطر داشته باشید که به طور کلی پرخوری نیز میتواند عمل هضم غذا را به تاخیر بیندازد و باعث شود که معده، اسید بیشتری ترشح کند.
● شکلات
شکلات، خوراکی دوست داشتنیای است که خوردنش شب و روز نمیشناسد و ثابت شده برای سلامت قلب و عروق مفید است و خطر سکته را کاهش میدهد. اما در عین حال موجب سوءهاضمه و سوزش سر دل میشود. شکلات حاوی تئوبرومین، ترکیبی است که به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان مثل کاکائو، چای و قهوه یافت میشود. این ترکیب قادر است ماهیچه انتهای مری را شل کند و باعث تراوش اسید معده به مری شود. شکلات همچنین حاوی کافئین است، عامل دیگری که باعث میشود معده اسید اضافه تولید کند.
ترجمه: سیما هاشمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست