جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

قابل اعتماد باشیم


قابل اعتماد باشیم

چه کار کنیم تا مردم به گفته‌های ما اعتماد کنند؟ پاسخ ساده است: باید قابل اعتماد باشیم.
توجه کنید که اعتماد کردن، مسئولیت دیگران نیست بلکه لیاقت ماست. اما چگونه این مهمترین صفت …

چه کار کنیم تا مردم به گفته‌های ما اعتماد کنند؟ پاسخ ساده است: باید قابل اعتماد باشیم.

توجه کنید که اعتماد کردن، مسئولیت دیگران نیست بلکه لیاقت ماست. اما چگونه این مهمترین صفت خوب را برای خود به دست آوریم؟ واقع امر این است که برای قابل اعتماد بودن داشتن دو چیز اهمیت دارد: اول شخصیت و دوم قابلیت.

اعتماد کردن به پزشکی که بسیار ماهر است اما معروف است که برای دردی که می تواند با دارو درمان کند، عمل تجویز می کند، بسیار سخت است چرا که فقدان شخصیت به وضوح مشاهده می شود. در همین حال به پزشک دیگری که دارای حسن نیت بسیار بوده ولی در تشخیص درد، ضعف دارد نیز نمی توان اعتماد کرد. در این مورد پزشکی مورد اعتماد واقع می شود که دارای هر دو جنبه باشد: شخصیت و قابلیت. اما مولفه‌های تشکیل دهنده و تعریف کننده این دو مشخصه کدامند؟

شخصیت از مواردی همچون؛ عنصر شرافت، بلوغ و بلندنظری شکل می گیرد. راستگویی و درستکاری اساس زندگی با شرافت است. وجود این عنصر در نزد هر شخص، سرمایه‌ای بسیار با ارزش محسوب می شود.

بسیارند کسانی که زندگی را به شکل یک شیرینی فرض می‌کنند که اگر دیگری بخشی از آنرا بردارد، آن را به منزله از دست رفتن سهم خود می‌دانند. این، یک نگرش بر اساس محدودیت و تنگ نظری است. در مقابل این نگرش، بلند نظری مطرح است. در این نگرش، نعمات خداوند، بی‌انتها دیده می شود و برداشت دیگران به معنای کاهش سهم خود تلقی نمی‌گردد.

قابلیت از طرف دیگر در مواردی هم چون؛ تکنیکال و فنی، مفهومی، با درگیر شدن در جزئیات و وابستگی متقابل وجود دارد.

می‌توانید وجود مشخصات فوق را در وجود خودتان چک کنید. قبل از اینکه سوال کنید چرا به ایده‌ها و گفته‌هایتان در سازمانتان بها داده نمی‌شود، شاید بهتر باشد که سوال کنید که آیا من فرد قابل اعتمادی هستم؟

sharif.blogfa.com