دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

تفاوت مرغ سبز و مرغ‌ معمولی


تفاوت مرغ سبز و مرغ‌ معمولی

مرغ ارگانیک به مرغی گفته می‌شود که دانه و آبی که می‌خورد، ارگانیک باشد؛ یعنی از هیچ نوع ماده غیرطبیعی، شیمیایی و افزودنی‌های مختلف برای تغذیه و پرورش آن استفاده نشود.

مرغ ارگانیک به مرغی گفته می‌شود که دانه و آبی که می‌خورد، ارگانیک باشد؛ یعنی از هیچ نوع ماده غیرطبیعی، شیمیایی و افزودنی‌های مختلف برای تغذیه و پرورش آن استفاده نشود. علاوه بر این، چنین مرغی نباید هیچگونه دارویی از جمله انواع آنتی‌بیوتیک‌ها را در طول دوران رشدش دریافت کرده باشد اما در حال حاضر مرغداری‌های ایران به توانایی تولید مرغ‌های ارگانیک نرسیده‌اند و مرغ‌های سالمی که در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند، «مرغ سبز» یا همان مرغ بدون آنتی‌بیوتیک هستند، نه مرغ ارگانیک.

«کوکسی‌دیوز» نوعی بیماری انگلی است و وجود این انگل‌های تک‌یاخته‌ای در طیور باعث ایجاد بیماری کوکسی‌دیوز می‌شود. معمولا مرغدارها برای پیشگیری از ابتلای مرغ‌های خود به این نوع بیماری، داروی کوکسی‌دیوز که نوعی آنتی‌بیوتیک است به مرغ‌ها می‌دهند اما مرغ‌های سبز هیچ نوع آنتی‌بیوتیکی دریافت نمی‌کنند. این مرغ‌ها در طول دوره پرورش، ۳ بار به‌وسیله سازمان دامپزشکی کشور آزمایش می‌شوند و اگر در هر ۳ نوبت معلوم ‌شود از داروهای نامبرده استفاده نشده، مجوز عرضه به‌عنوان مرغ سبز را دریافت می‌کنند.

متاسفانه بسیاری از مرغدارهای ما دوره منع مصرف بعد از تجویز دارو را در مورد استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها هنگام پرورش مرغ‌ها رعایت نمی‌کنند و گاهی تا روزهای آخر هم به مرغ‌ها دارو می‌دهند درحالی که این دارو با مصرف مرغ‌ها وارد بدن ما می‌شود و مقاومت دارویی ایجاد می‌کند.

نکته دیگر، حساسیت عده‌ای از افراد به برخی از انواع آنتی‌بیوتیک‌ها مانند پنی‌سیلین است که مصرف مرغ‌های معمولی هم می‌تواند در آنها ایجاد حساسیت‌های شدید کند. به دلیل همین طیف وسیع مشکلاتی که برخی مرغ‌های معمولی می‌توانند برای افراد به وجود بیاورند، تلاش و توصیه ما به تولید، مصرف و استقبال بیشتر از مرغ‌های سبز است. ضمن اینکه مزه مرغ‌های سبز هم به مراتب از مرغ‌های معمولی بهتر است.

دکتر آراسب دباغ‌مقدم

متخصص بهداشت مواد غذایی