چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

«محمد آخرین پیامبر»


«محمد آخرین پیامبر»

تاریكی, خرافات و برده داری سایه ها و اوهام روزمرهٔ مكیان بود قمار سرگرمی و زنده به گور كردن دختران, امری متداول و مرسوم بود به زعم اعراب, مكه شهری مقدس و كعبه قلب آن بود قلبی كه مشحون از بتهای چوبی و سنگی – خدایان و ناظران خاموش این بازار مغشوش, آلوده و پر از فساد – بود تنه و پیكره این عمارت بدوی را «قبیلهٔ قریش», قبیله ای متموّل و صاحب قدرت, شكل داده بود

مشخصات فیلم:

- كارگردان: ریچارد ریچ

- نویسندهٔ فیلمنامه: برایان نیسن

- موسیقی: ویلیام كید

- صدا: مایكل هام

- جلوه‌های ویژه: برایان مك سوئینی

- تصویرسازی: برنوئن باری

- كریس چو

- اِلنا كراوِتس

- تیموتی پو

- نوع فیلم: انیمیشن، رنگی

- زمان فیلم: ۹۰ دقیقه

- پخش: «فاین مدیا گروپ»

- تهیه شده در: استودیو «ریچ كرست»

- تهیه‌كننده: بدر اینترنشنال، ریچارد ریچ و...

محصول ۲۰۰۲، آمریكا

«مكه، چهارده قرن پیش»

تاریكی، خرافات و برده‌داری سایه‌ها و اوهام روزمرهٔ مكیان بود. قمار سرگرمی و زنده به گور كردن دختران، امری متداول و مرسوم بود. به‌زعم اعراب، مكه شهری مقدس و كعبه قلب آن بود. قلبی كه مشحون از بتهای چوبی و سنگی – خدایان و ناظران خاموش این بازار مغشوش، آلوده و پر از فساد – بود.تنه و پیكره این عمارت بدوی را «قبیلهٔ قریش»، قبیله‌ای متموّل و صاحب قدرت، شكل داده بود.جایی به دور از این همهمه، درون غاری كوچك، محمد(ص) روزها را به عبادت و نماز گزاردن می‌گذراند. اتفاقی شگرف در این كنج كوچك، مسیر رودخانهٔ حیات بشری را دگرگون ساخت. جبرئیل بر محمد(ص) ظاهر شد و از طرف خداوند به او پیغام مأموریت پیامبرانه‌اش را داد؛ خداوند بر شانه‌های محمد(ص) وظیفه دشوار بازگرداندن ایمان مثله و منسوخ مكیّان به ایمان ناب ابراهیم، خیر و سعادت و اعتقاد به آفریدگار یكتا را گذارد.در آغاز، محمد مخفیانه به دعوت مكیان به ایمان ناب خویش پرداخت. طبقات اجتماعی پایین‌تر، زندگی خویش را در پیمانه تعالیم وی دیگرگون دیدند و به وی پیوستند. این همراهان نوپا در گوشه و كنار شهر تاریك مكه دعوت وی را تسرّی می‌دادند. زمان، امكان دعوت علنی و آشكار محمد(ص) را فراهم آورد. قریش كه تا آن زمان بیم و هراسی، احساس نكرده بود؛ ناگهان با تعالیمی اصیل و مبارز با اصول اولیه حكومت خفی آنها مواجه شد و به ارعاب، ترساندن و شكنجه محمد(ص) و همراهان وی پرداخت؛ اما ایمان محكم و جسورانه یاران وی مانند علی، بلال، حمزه و ابوبكر، گامهای این دین نوپا را به بلوغ و پیشرفت رهنمون می‌كرد. بزرگان قریش كه از تحریم و خشونت بی‌حد و حصر علیه محمد(ص) و یا‌ران او طرفی نبسته بودند؛ ناگزیر كمر به قتل او بستند. آنها تصمیم گرفتند در شبی تاریك، پیامبر را در بستر خویش از بین ببرند. محمد(ص) به لطف پروردگار، و به یاری همراهان وفادار خویش، از آن شب شوم به سلامت گذر كرد. پس از این واقعه، پیامبر تصمیم به مهاجرت به مدینه، دیگر شهر بزرگ عربستان، گرفت و یارانش در پی وی به آن شهر هجرت كردند. فصل دیگری از تاریخ پرفراز و نشیب اسلام در دامان امنیت مدینه، رقم خورد. مسلمانان پیشرفت و استحكام را تجربه می‌كردند. مسجد پیامبر، نخستین مسجد اسلام بنا گردید تا محیطی توأم با آرامش، برای نمازگزاران مسلمانان جوان و تازه به اسلام گرویده، فراهم آورده شود. نخستین جنگ میان مسلمانان و مكیان در پی توقیف و ضبط اموال مسلمانان در مكه گرفت. جنگ «بدر»، جنگی كه پیروزی را برای ۳۰۰ مسلمان به رهبری پیامبر، در برابر لگشری سه برابر خودشان و تا بن دندان مسلّح به ارمغان آورد.

نبرد احد، پیكار بعدی مكیّان و مسلمانان بود، در این نبرد، نخست مسلمانان دشمن را به عقب راندند؛ اما اشتباهی آنها را از یك پیروزی بزرگ بی‌نصیب كرد. بزرگان قریش در خلوت خویش تصمیم گرفتند؛ سپاهی بزرگ - بزرگ‌ترین سپاهی كه اعراب تا آن زمان دیده بودند – را گردهم آورند تا برای همیشه به داستان مردی كه به استیلای مطلق و تن‌پرورانه آنها و به شوكت اشرافی آنها خدشه وارد كرده بود؛ خاتمه دهند.اما این سپاه بزرگ در مجاورت مدینه، به خندقی عمیق كه توسط مسلمانان حفر شده بود؛ برخوردند؛ تا تصور پیروزی بزرگ آنها با متفرق شدن ارتش مكه از بین برود. پس از آن ضعف مكیان و اقتدار فراگیر مسلمانان پدیدار گردید. مسلمانان به رهبری پیامبر(ص)، مكه را با آرامش، صلح و اقتدار، فتح كرده و كعبه را از بتهای چوبی و سنگی پاك كردند. و مكه پایگاه تبلیغ، اطلاع‌رسانی و سازماندهی تعالیم اسلام گردید.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید