شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
چه کنیم تا حساسیت نگیریم؟
فصل بهار با همه زیبایی و طراوتش برای گروهی از افراد آزاردهنده و دردسرساز است. افرادی که تجربه واکنشهای حساسیتی را دارند، میدانند که باید بیشتر دقت داشته و شرایط را کنترل کنند.
آلرژی یا حساسیت در واقع واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن است که طی آن سیستم دفاعی بدن به مادهای بیضرر در محیط مانند گرده گیاهان یا برخی مواد غذایی واکنش نشان داده و علائمی خاص ایجاد میکند. البته خوب است دقت داشته باشیم که تقریباً هر چیزی میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک شود و این واکنشها میتواند ملایم و خفیف بوده یا آزار دهنده و حتی تهدیدکننده باشند.
گرده گیاهان
گرده گلها و گیاهان میتوانند سبب بروز واکنشهای حساسیتی بشوند. بنابراین قرار گرفتن در معرض چنین موادی یکی از عوامل مهم بروز حساسیتهای فصلی است. در چنین شرایطی فرد با علائمی نظیر عطسه، آبریزش یا گرفتگی بینی، خارش و اشک ریزش از چشم روبهرو میشود. در صورتی که حساسیت شدید و غیرقابل تحمل باشد، باید با مراجعه به پزشک و استفاده از داروهای مناسب، تا حدی شرایط را کنترل کرد. همچنین کسانی که با این مشکل روبهرو هستند میتوانند در روزهایی که هوا باد دارد و در نتیجه گردهها بیشتر در محیط حضور دارند، در فضای بسته مانده و از خانه خارج نشوند.
حیوانات خانگی
مواد موجود روی پوست و در بزاق حیوانات خانگی نیز میتواند برای برخی افراد ایجاد حساسیت کند. همچنین دقت داشته باشید که ممکن است تا ماهها پس از قطع تماس با حیوان نیز شرایط بهبود نیافته و علائم برطرف نشود. بنابراین چنانچه شما هم به دلیل نگهداری از حیوانی در خانه دچار آلرژی شدهاید، بهتر است هر چه سریعتر اتاق خواب، فرشها، ظروف و... را تمیز کرده و با حیوان تماس نداشته باشید.
نیش حشرات
افرادی که به نیش حشرات آلرژی دارند، ممکن است در چنین شرایطی واکنشی شدید و حتی تهدیدکننده سلامت داشته باشند.
این گروه از افراد پس از نیش زدن حشرات دچار قرمزی و تورم شدیدی میشوند که ممکن است یک هفته و حتی بیشتر ادامه داشته باشد.
علاوه بر این حالت، آنها دچار خستگی، تهوع و تب خفیفی نیز خواهند شد. همچنین در شرایطی خاص که البته بهندرت اتفاق میافتد، نیش حشرات باعث آنافیلاکسی شده که با علائمی همچون تنگی نفس، کهیر، تورم صورت، گلو یا دهان، سرگیجه و افت فشار همراه است.
حساسیتهای غذایی
شیر، آجیل و گندم از جمله مهمترین مواد غذاییای هستند که باعث حساسیت میشوند.
واکنشهای آلرژیک معمولا تنها چند دقیقه پس از خوردن این مواد ایجاد شده و با علائمی همچون مشکلات تنفسی، کهیر، اسهال، استفراغ و تورم اطراف دهان خودش را نشان میدهد.
در این شرایط باید تا حد امکان سعی کنید از این گروه مواد غذایی اجتناب کنید.
داروها
برخی از داروها نیز میتوانند سبب بروز علائم حساسیتی بشوند. این نشانهها میتوانند ملایم و خفیف بوده یا شدید و خطرناک باشند. چنین حساسیتهایی معمولا با کهیر، خارش چشمها، گرفتگی و تورم در دهان و گلو بروز کرده و خودش را نشان میدهد.
مواد معطر
مواد معطری که میتوانند سبب بروز حساسیت شوند، اغلب در عطرها، شمعهای معطر، مواد شوینده و مواد آرایشی وجود دارند.
اغلب مردم نیز پس از قرار گرفتن در معرض بویی شدید و تند دچار چنین حساسیتهایی میشوند. البته تکرار شرایط و قرار گرفتن برای مدتی طولانیتر میتواند علائم را تشدید کرده و مدت زمان آن را طولانیتر سازد. بنابراین با وجود چنین موادی که باعث بروز حساسیت و واکنشهای حساسیتی میشوند، افراد باید بیشتر دقت کرده و تا حد امکان از تماس با این مواد اجتناب کنند.
Webmd
مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست