چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
یک شیرین کاری در هر بار تقلید کوچولو
۹ ماهگی زمانی است که او به شما ثابت میکند هیچ چیزی را برای کنجکاوی و دست زدن از یاد نخواهد برد. غیرممکن است او در حال حرکت به تمام وسایل و چیزهایی که در برابرش قرار دارد یا در کمدها و کابینتها گذاشتهاید، دست نیندازد.
کوچولو در این سن هر چه را که در این ماهها آموخته، به شما نشان خواهد داد و هنرش را نمایان خواهد ساخت.
در حالی که مراقب هستید با کنجکاوی چیزی را خراب نکند، او در ظرف مدت کوتاه و چند دقیقهای تمام هنرش را به شما نشان خواهد داد. در یک چشم به هم زدن به چیزهای اطرافش چنگ میزند و وسایل را در دست میگیرد.
● کنترل وسایل
قدرت و توان عضلات دست او به اندازهای شده است که میتواند وسایل ریز و کوچک را بین انگشتان خود نگه دارد.
او اکنون میتواند وسایل را به صورت منطقی و براساس رابطهای که میانشان وجود دارد، جابهجا کند به همین علت اگر شیشه شیرش بدون در باشد، با دستان کوچکش آن را برداشته و روی شیشه قرار میدهد. او حالا آنقدر توانمند شده است که وسایل را روی میز بچیند و یا از روی آن بردارد.
تمام این حرکات و کارها حکایت از آن دارد که توانایی عضلات و دستهای او زیاد شده به همین علت بر خلاف گذشته که دو دستش همزمان میتوانست در یک حالت و وضعیت قرار داشته باشد اکنون میتواند در یک دستش وسیلهای را بگیرد و همزمان دست دیگرش را بسته نگه دارد.
● بازی های جدید
اگر جلو کوچولو سبدی قرار دهید او به راحتی اسباب بازیها را در آن خواهد ریخت. او همینطور که بازی میکند، اصواتی را نیز بر زبان میآورد. اگر لیوانی را در اختیار او قرار دهید او شروع به بیان لفظ «آ» میکند. بازی با اصوات و حروف در این ماه از سوی او جدیتر دنبال میشود. او میداند که در لیوان آب ریخته میشود و به همین علت است که لفظ «آ» را بر زبان میآورد. او تا چند ماه دیگر قدرت تلفظ بعضی از کلمات را خواهد داشت.
● کوچولو منظورتان را میفهمد
در این زمان مطمئن باشید که هر چه با او حرف میزنید او کاملاً متوجه میشود. به همین علت اگر دوست دارید او زودتر مهارت صحبت کردن را بهدست آورد، سعی کنید که بیشتر با او حرف بزنید. گاهی در مورد چیزی که حرف میزنید، به آن اشاره کرده و اسم آن را بر زبان بیاورید. او در این زمان مفاهیم و معنای بایبای، پدر، مادر، خواهر و ... را کاملاً میفهمد.
در ۹ ماهگی وقتی به او میگویید به چیزی دست نزند، او کاملاً مفهوم آن را متوجه میشود.
برای اینکه قدرت ذهنی او را افزایش دهید، وسایل و اسباببازیهایش را پنهان کرده و از او بخواهید تا آنها را پیدا کند.
● کوچولو و تنهایی
کوچولو هنوز دوست ندارد که تنها بماند. اگر چه او به خواهر، برادر و دیگر نزدیکانش علاقه نشان میدهد ولی او بیشتر از هر کسی هنوز به پدر و مادرش علاقهمند است و دلش میخواهد که در کنار خانواده باشد و همه با او بازی کنند.
به علت همین احساس است که وقتی پدر یا مادر از محل کار به خانه میآید، او با نهایت وجودش شادمانی میکند.
● خداحافظی با شیر
کوچولو در این ماه باید یاد بگیرد که کمکم به غذاهای جامد علاقهمند شود. فرقی نمیکند که او از شیر مادر تغذیه میکند یا شیرهای دیگر مهم این است که او آمادگی لازم را برای ترک کردن شیر به عنوان غذای اصلی بهدست آورد.
ترک کردن شیر به این معنا نیست که در مدت یک ماه این کار بهصورت کامل انجام شود بلکه این ماه آغازی است برای این کار که بعد از چند ماه به صورت کامل انجام خواهد شد.
کوچولو شیر خوردن در آغوش مادر را دوست دارد. او آغوش مادر و احساس امنیتی را که از این کار به دست میآورد، بیشتر از، شیر خوردن دوست دارد. او را در آغوش بگیرید و به او احساس امنیتی را که دوست دارد، ببخشید. او میتواند در این ماه در لیوان یا فنجان شیر بخورد. ولی تا قبل از یکسالگی نباید از شیرگاو استفاده کند.
● پستانک
پستانک را نباید به زور از کوچولو گرفت. بعضی از بچهها تا نزدیک دو سالگی هنوز از پستانک استفاده میکنند. به جای اینکه با اصرار و یا اجبار پستانک را از او جدا کنید، اطمینان داشته باشید که او بزودی از این وسیله خسته خواهد شد و آن را ترک خواهد کرد.
● کوچولوی پر جنب و جوش
۹ ماهگی زمانی است که او پرجنب و جوشتر از قبل میشود. او به سرعت تغییر وضعیت می دهد. او بعد از اینکه از خواب بیدار می شود تا مدتی در رختخواب خود در حال بازی است. گاه مینشیند یا غلت میزند.
● کوچولو می ایستد
او در این ماه برای اولینبار روی پای خودش میایستد بدون اینکه نیازی به تکیه کردن داشته باشد و یا دستش را به جایی بگیرد.
بعضی از کودکان در این زمان قادر هستند وسایل خود را از زمین جمع و بازی کنند. بعضی دیگر از آنها میتوانند یکی، دو قدم بردارند.
● گردشهای خانگی
در این زمان کوچولوی کنجکاو شروع به گردشهای خانگی میکند. او در میان میز، صندلی و مبلها شروع به گردش میکند. دستش را روی یک مبل میگذارد و به سوی مبل دیگر میرود.
او دور زدن در میان میزها و صندلیها را خیلی دوست دارد. او آنقدر این تمرینها را انجام میدهد که به تدریج مهارت راه رفتن را بهدست آورد.
در این زمان نگرانی شما باید برای حفظ سلامتی او بیشتر از گذشته باشد زیرا او دوست دارد با کنجکاوی از مبل و صندلیها بالا برود و پائین بیاید. در این رفت و آمدها او در خطر سقوط قرار میگیرد. او اگر چه از پلهها به عجله بالا میرود ولی هرگز این تصور و فکر را ندارد که چگونه باید پائین بیاید و مشکل از همینجا آغاز میشود.
نسبت به بسته بودن درهای مشرف به پلهها اطمینان داشته باشید و در اطراف مبلها پتو یا بالشت قرار دهید.
به یاد داشته باشید که او در کابینتها را باز میکند بنابراین چاقو و وسایل نوک تیز را از او دور نگه دارید. علاقه او به اینکه وسایل ریز را در دهان ببرد زیاد است. بنابراین مراقبتهای لازم را در این مورد انجام دهید.
گلدانهــــــــا و مجســــمهها را از دسترس او دور نگه دارید زیرا هر لحظه امکان دارد کوچولو آن را به طرف خود بکشد. شیشه داروها و قرصها را نیز از دسترس او دور نگه دارید.
● کوچولو تقلید میکند
او در این زمان به راحتی میتواند از شما تقلید کند. او سعی میکند پس از سرفه کردن شما سرفه کند. دستهایش را به هم بزند و برایتان در هر مورد ابتکار خرج بدهد.
کوچولو تحت تأثیر محیط قرار میگیرد و اگر کودکی در حال گریه باشد، میگرید و اگر در حال خنده باشید خواهد خندید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست