پنجشنبه, ۱۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 30 May, 2024
توصیه های تغذیه ای برای افطار و سحر
برخی از افراد در ماه مبارک رمضان یا بعد از آن به دلیل تغییر الگوی غذایی دچار اختلالاتی مانند یبوسـت، سـنگ کلیه یا مجاری ادراری، سردرد، بی حوصلگی، عصبانیت و پرخاشگری می شوند در حالیکه تامین ارتقای سلامت یکی از اهداف متعالی روزه داری است. تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان نه تنها هیچ عارضه ای ایجاد نمی کند بلکه کمک شایانی به سلامت بدن خواهد کرد. به گفته کارشناسان افراد با پیروی از تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان می توانند به اهداف سلامتی مانند افزایش سوخت و ساز چربی ها، کاهش وزن در افراد چاق، کاهش فشارخون، درمان بیماری های دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و ورم مفاصل و حتی بهبود سلامت روان، دست یابند.
یکی از اصول تغذیه ای در ماه مبارک رمضان آن است که افطار در این ماه باید در دو وعده صرف شود. متخصصان و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند افطار با یک غذای سبک و ساده مانند شیر یا پنیر و سبزی شروع شود و پس از وعده سبک با یک فاصله زمانی مناسب میتوان وعده شام را صرف کرد. یکی از بهترین دستور غذایی برای افطار شامل یک استکان آبجوش یا چای همراه سه عدد خرما، چند برش نان سنگک همراه ۳۰ گرم پنیر و دو عدد گردو، چند لقمه نان و حلوا، حلیم، شله زرد، نان و پنیر و سبزی، سوپ و یک لیوان شیر است.
در وعده شام ماه مبارک رمضان نیز باید از همه گروه های اصلی مواد غذایی مصرف شود. یکی از بهترین دستورات غذایی وعده شام ماه مبارک رمضان شامل سالاد، سبزی، ۶۰ گرم مرغ یا گوشت قرمز یا ماهی، یک پیاله ماست، دو تکه نان هر تکه برابر کف دست، یک فنجان برنج پخته و یک واحد میوه است. مصرف کافی آب در فاصله افطار تا سحر با حفظ فاصله یک تا یک و نیم ساعت پس از افطار نیز توصیه می شود. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند در فاصله افطار تا سحر از مصرف زیاد تنقلات پرهیز شود و پس از افطار حتما باید از میوههای فصل مانند سیب و هندوانه استفاده شود. تا حد امکان بهتر است وعده افطار در منزل تهیه شود و غذاهای آماده بیرون مانند سوسیس و کالباس، پیتزا و نوشابه مصرف نشود.
● توصیه های تغذیه ای مناسب
برای نوجوانان و جوانان در حال رشد به ویژه برای دختران ۹ سال به بالا توصیه می شود نیازهای غذایی ماه مبارک رمضان در سه وعده یا بیشتر تنظیم شود. غذای سحری جوانان و نوجوانان باید با استفاده از گروه لبنیات و وعده افطار آنان با مواد قندی طبیعی و نان غنی شود. این گروه سنی دو ساعت قبل از خواب باید یک شام مختصر به صورت غذاهای ساندویچی مصرف کنند و در وعده سحری نیز باید یک غذای کامل بخورند. جوانان و نوجوانان در وعده سحر در صورت عدم تحمل غذای کامل، علاوه بر یک وعده غذای ساده باید یک دسر کالری زا مانند شیرینی یا حلوا استفاده کنند.
● توصیههای غذای سحر
بنا به روایات دینی خوردن وعده سحر در ماه مبارک رمضان، مستحب و به تاکید کارشناسان تغذیه، مفید است. هنگام سحر باید از خوردن غذای چرب خودداری شود؛ مصرف غذا در وعده سحر و افطار باید به گونه ای باشد که هیچگاه احساس سیری کامل نشود؛ همچنین باید از مصرف زیاد چای در سحر خودداری کرد. یکی از بهترین دستورهای غذایی برای سحر شامل یک لیوان شیر، چند برش نان سبوس دار مانند سنگک، چند لقمه نان و پنیر و گردو، چای شیرین، نان همراه عسل و کره و مربا و یک عدد سیب است. هنگام سحر و افطار بهجای مواد قندی بهتر است از خرما و توت استفاده شود و نباید بلافاصله پس از صرف وعده سحری، دراز کشید یا خوابید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ایران انتخابات ریاست جمهوری 1403 شورای نگهبان دولت مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم مجلس رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی
تهران قتل بازنشستگان هواشناسی شهرداری تهران وزارت بهداشت پلیس سلامت سازمان هواشناسی سرقت قوه قضاییه خانواده
بانک مرکزی مهرداد بذرپاش مسکن خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو ایران خودرو بورس دلار واردات خودرو
حامیم تصادف سینمای ایران شهید تلویزیون سینما بازیگر قرآن کریم سریال
ژاپن ماهواره دانشگاه تهران
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین رفح جنگ غزه آمریکا روسیه نوار غزه حماس اوکراین چین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر بازی باشگاه پرسپولیس شمس آذر قزوین لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه استقلال لیگ برتر ایران جواد نکونام رئال مادرید
تبلیغات سامسونگ ساخت و ساز ایلان ماسک گوگل عکاسی
دیابت سرطان خواب رژیم غذایی ویتامین سازمان غذا و دارو افسردگی عشق پروتئین