یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اروپا در انتظار انتخابات فرانسه


اروپا در انتظار انتخابات فرانسه

همه كشورهای اروپایی در انتظار انتخابات ریاست جمهوری و سپس انتخابات پارلمانی فرانسه هستند نتایج این انتخابات نه تنها برای كشورهای همسایه فرانسه , بلكه برای آینده اتحادیه اروپایی اهمیت فراوانی دارد

همه كشورهای اروپایی در انتظار انتخابات ریاست جمهوری و سپس انتخابات پارلمانی فرانسه هستند. نتایج این انتخابات نه تنها برای كشورهای همسایه فرانسه ، بلكه برای آینده اتحادیه اروپایی اهمیت فراوانی دارد. فرانسوی ها كه همه پرسی قانون اساسی مشترك اروپایی را رد كردند، به خوبی از این مساله آگاهند.

شاید به همین علت است كه تفاوتهای قابل توجه ۳ نامزد این انتخابات در زمینه سیاست خارجی اهمیت بیشتری به خود گرفته است. نیكلا ساركوزی، سگولن رویال و پشت سر آنها فرانسوا بایرو نسبت به دیگر رقبا از شانس بیشتری برای پیروزی برخوردارند.

البته لوپن را نیز باید به آنها اضافه كرد زیرا وی نیز وزنه ای محسوب می شود، اگرچه نمی تواند به سمت ریاست جمهوری فرانسه برسد.نیكلا ساركوزی پیشنهاد كرده ست كه قانون اساسی شكست خورده اروپایی توسط یك توافق ساده تر كه براساس اصلاحات ساختاری و كاهش اتفاق نظر باشد، جایگزین شود و سپس در پارلمان فرانسه تصویب شود، بدون اینكه به همه پرسی گذاشته شود.

با توجه به اینكه بحران اروپا در این خصوص نیازمند راه حلی سریع است، شاید ساركوزی در صورت پیروزی در انتخابات ، به علت دموكراسی پویای موجود، مجبور شود توافق جدید یاد شده را نیز به رای عمومی بسپارد، زیرا رقیب سوسیالیست وی رویال و «بایرو» راستگرا متعهد شده اند كه در صورت پیروزی آن را به همه سپری بگذرانند.ساركوزی معتقد است كه محور فرانسه ـ آلمان دیگر مركز اتحادیه اروپایی كه هم اكنون ۲۷ عضو دارد نیست البته این كاملا حقیقت ندارد، چون اگر این محور كار نكند، اتحادیه اروپایی متوقف می شود.

با توجه به پیشنهاد وی مبنی بر تشكیل اتحادیه مدیترانه ای آشكار می شود كه ساركوزی طرفدار نگاه بیشتر به سوی جنوب وهمسویی با زاپاته رو و پرودی است، اگرچه همچنان بشدت ورود تركیه را به اتحادیه اروپایی ، رد می كند. وی همچنین فاصله خود را با واشنگتن درخصوص عراق یا جهانی كردن ناتو مشخص كرده است.رویال اشتباهاتی جدی مرتكب شده است، اما از پیش بینی های خود دست برداشته و به وزنه های سنگین حزبش پیوسته است.

مشخص نیست كه كدام دو نفر بعد از مرحله اول در ۲۲ آوریل به مرحله دوم رای گیری كه در ۶ می برگزار خواهد شد، می رسند. دبیر كل حزب سوسیالیست فرانسه فرانسوا هولاند، در مورد دور دوم انتخابات كه احتمالا دو نامزد راستگرا را رویاروی هم قرار خواهد داد هشدار داده است، به عبارت دیگر، این بار لوپن مانند سال ۲۰۰۲ با نامزدی دیگر رویارو نخواهد شد، بلكه به رویارویی احتمالی بایرو علیه ساركوزی اشاره دارد. این هشدار نشان می دهد كه هولاند تاثیر بایرو را در مسابقه ریاست جمهوری جدی گرفته است.



همچنین مشاهده کنید