دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
چرا بادام، تلخ میشود؟
![چرا بادام، تلخ میشود؟](/web/imgs/16/18/z8gi21.jpeg)
از جمله مواردی که این روزها زیاد در مورد آن میشنویم این است که بادام بخوریم چون کلسیم بالایی دارد. حقیقت این است که منبع خوب کلسیم لبنیات است و گرچه بادام درصدی کلسیم دارد ولی کلا کمیت آن آنقدر بالا نیست که بخواهیم مصرف آن را به عنوان منبع کلسیم توصیه کنیم مگر به گیاهخواران که اصلا شیر و لبنیات نمیخورند.
آجیلهای برزیلی از نظر محتوای سلنیوم معروف هستند اما آجیلهای ایرانی چندان مینرال بالایی ندارند و بیشتر دانههای روغنی محسوب میشوند.
از آنجا که بادام درختی روغن خوبی دارد و میزان چربی اشباع آن بالا نیست و آنتیاکسیدان و مقداری ویتامین D دارد، مصرف آن برای بیماران قلبی البته در حد متعادل خوب است. در ضمن، بادام، HDL یا کلسترول خوب خون را بالا میبرد و ترکیباتی دارد که سبب طراوت و شادابی پوست میشود البته مصرف بادام برای کسانی که حساسیت دارند مناسب نیست. این دانه روغنی به سرعت حساسیت ایجاد میکند پس اگر آلرژی دارید نباید آن را مصرف کنید. در خارج از این حوزه بحث محدودیت چربی پیش میآید. زیرا یک روغن خوب هم محدودیت مصرف دارد و مصرف بیش از حد آن میتواند مضر باشد و سبب اضافه وزن و چاقی شود.
شاید شنیده باشید که میگویند بادام سنگین است و سردل میماند. این به آن خاطر است که بادام دانه روغنی است و وقتی چربی میخوریم، هضم آن نسبت به کربوهیدرات دیرتر صورت میگیرد و زمان طولانیتری در معده میماند. اصولا غذاهای پرچرب در مقایسه با کربوهیدراتها ماندگاری بیشتری در معده دارند. به علاوه، مصرف بادام همراه غذاهای دیگر سبب میشود معده دیرتر تخلیه شود و کل محتوای غذای خوردهشده همراه بادام دیرتر تخلیه شود و در نتیجه احساس سنگینی و سردل ماندن ایجاد کند. البته این موضوع زمانی پیش میآید که بدون توجه مقدار زیادی بادام بخوریم.
نکته دیگری که باید حتما مدنظر داشته باشیم نحوه انتخاب و نگهداری بادام است. اگر بادام در شرایط نامناسبی نگهداری شود به مرور تلخ میشود. تلخی بادام به دلیل اکسیدشدن اسیدهای چرب موجود در آن است. نباید فراموش کرد که اسیدهای چرب طی اکسید شدن ممکن است به مولکولهای سرطانزا تبدیل شوند. وقتی توصیه میکنیم انواع مغز بخورید، به این نکته هم اشاره داریم که مغزها حتما تازه باشند و بو داده نباشند. برای اینکه مغزها اکسید نشوند معمولا آنها را خشک میکنند. بسیاری از افراد بعد از خرید مغزها آنها را در یخچال نگه میدارند. نگهداشتن بادام در یخچال به ویژه آنهایی که تهویه ندارند سبب میشود رطوبت وارد بادام شود. ورود رطوبت به داخل این مغز میتواند سبب خرابی آن شود. پس در درجه اول باید بادام را تازه و به اندازه مصرف کرد اما اگر میخواهید آن را برای مدتی نگهداری کنید ترجیحا باید آن را با پوست در محیط خشک بگذارید.
دکتر هاتف شجاعی
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه
مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ایران پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 سعید جلیلی دولت چهاردهم رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ریاست جمهوری
سازمان هواشناسی قتل آلودگی هوا تهران کنکور شهرداری تهران سلامت آموزش و پرورش قوه قضاییه پلیس پلیس راهور محیط زیست
قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو خودرو بانک مرکزی بازار خودرو بورس واردات خودرو قیمت سکه دلار حقوق بازنشستگان بازار سرمایه
عاشورا کتاب برد پیت امام حسین (ع) تلویزیون سینمای ایران کربلا رسانه ملی دفاع مقدس سینما سریال تئاتر
کنکور ۱۴۰۳ باتری ربات
رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه فلسطین روسیه فرانسه اسرائیل انگلیس چین جو بایدن حزب الله لبنان دونالد ترامپ
فوتبال پرسپولیس استقلال یورو 2024 باشگاه پرسپولیس لیگ برتر خوان کارلوس گاریدو نقل و انتقالات لیگ برتر علیرضا بیرانوند تیم ملی اسپانیا تیم ملی آلمان ترکیه
هوش مصنوعی اینترنت اینستاگرام ناسا سامسونگ شیائومی مریخ نوآوری گوگل وزیر ارتباطات
رژیم غذایی کودک ویتامین گرمازدگی سردرد تب دانگ آلزایمر کاهش وزن