جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

انقلاب نارنجی در برنج سفید


انقلاب نارنجی در برنج سفید

طرز تهیه و ارزش غذایی هویج پلو

ماه رمضان از نیمه گذشته و پختن غذایی (برای سحری) که هم مقوی باشد و هم مدت طولانی باعث سیری شود، ذهن هر خانمی را به خود مشغول می‌کند اما تنوع داشتن نیز یکی از ارکان اصلی تغذیه سالم است زیرا از این طریق تمام موادمغذی مورد نیاز بدن دریافت می‌شود و احتمال بروز کمبودشان به حداقل ممکن می‌رسد. برای این هفته، هویج‌پلو را به‌عنوان یک غذای مغذی و راحت انتخاب کرده‌ایم تا در وعده سحر در کنار اعضای خانواده‌تان میل کنید...

● مقدار کالری

مواد غذایی یادشده در مجموع ۱۶۰۰ کیلوکالری انرژی دارند و تقسیم آنها میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی را برای هر نفر به ۴۰۰ کیلوکالری خواهدرساند. البته در صورتی که هویج‌پلو با یک بشقاب سالاد یا یک کاسه ماست کم‌چرب میل شود، مقدار انرژی دریافتی ۲۵ تا ۵۰ کیلوکالری دیگر نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

● همراه غذا

می‌توانید این غذا را با یک کاسه ماست و خیار طعم‌دار شده با گشنیز تازه میل کنید یا اینکه با هویج‌پلو، یک بشقاب سالاد کاهو که با گوجه‌فرنگی، جوانه گندم و کلم‌قرمز مخلوط شده است، بخورید. نوشیدنی‌تان نیز (از نظر تکمیل‌کردن وعده غذایی‌تان) می‌تواند یک لیوان دوغ باشد. به این ترتیب با خوردن این غذا به همراه موادغذایی یاد شده، وعده سحری کامل و مغذی‌ای خواهید داشت.

● طـرز تـهـیـه

سینه مرغ را بعد از پختن ریش‌ریش کنید و در ظرفی بریزید و کنار بگذارید. در تابه‌ای کره را آب کنید و در آن پیاز را تفت دهید. سپس هویج را اضافه کنید و بعد از ۲ تا ۳ دقیقه تفت دادن، گلاب، نمک (نوک قاشق‌ چایخوری)، شکر و زعفران را بریزید. سپس نوبت به خلال‌های پسته و مرغ می‌رسد. تمام این موادغذایی را با هم تفت دهید. در این بین برنج را نیز روی حرارت بگذارید تا جوش آید و بعد از آبکش کردن، در لابلای برنج از مایه گوشت و هویج تهیه شده، بریزید و بگذارید برنج دم بکشد. با گذشت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، غذا آماده خوردن خواهد بود.

● مـواد لازم (برای ۴ نفر)

سینه مرغ پخته‌شده/۳۰۰گرم/۵۵۰کیلوکالری

پیاز متوسط/۱عدد/۱۰ کیلوکالری

کره/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری

برنج/۴لیوان/۷۰۰کیلوکالری

خلال پسته/۲قاشق غذاخوری/۹۰کیلوکالری

هویج رنده شده/۲لیوان/۵۰کیلوکالری

شکر/۱قاشق چایخوری/۱۵کیلوکالری

نمک و زعفران/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

گلاب/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

۹ راز هویج‌پلو

هویج‌پلو از غذاهای مخلوط برنجی است که اصلیتش به ایران برمی‌گردد. این غذای خوش آب و رنگ، طرفداران فراوانی دارد و تقریبا تمام گروه‌های سنی از خوردن آن لذت می‌برند، اما نکته‌های ظریفی هنگام پخت این غذا باید رعایت شود که به ترتیب عبارتند از:

۱ هویج‌هایی که برای تهیه این غذا استفاده می‌کنید، بهتر است ریز باشند زیرا هویج‌های ظریف‌تر، نارنجی‌ترند و طعم بهتری دارند.

۲ هویج‌ها را با رنده‌های درشت رنده کنید تا تکه‌های هویج در غذا قابل‌ مشاهده باشند و در هنگام خوردن در دهان احساس شوند.

۳ این غذا باید با گوشت مرغ تهیه شود بنابراین از مصرف گوشت قرمز که به‌صورت چرخ کرده و کوفته ریزه در غذاها استفاده می‌شود، بپرهیزید.

۴ هنگام ریش ریش کردن سینه مرغ آن را از طول تکه کنید تا نوارهای تهیه شده از آن در لابلای برنج ظاهری زیبا داشته باشند.

۵ یادتان باشد که این غذا شیرین است و هویج هم قند دارد و وقتی لابه?لای برنج ریخته می‌شود، شیره‌ای از آن خارج خواهد شد و امکان دارد ته‌دیگ تهیه شده از این غذا بسوزد بنابراین شعله‌ای که غذا را روی آن حرارت می‌دهید، بهتر است ملایم باشد.

۶ برای آنکه خلال‌های پسته رنگ خود را حفظ کنند، بهتر است که به آنها ۲ تا ۳ قطره آبلیمو اضافه کنید و بعد تفتشان دهید.

۷ بهتر است ته‌دیگ این غذا یا برنج باشد یا نان تافتون. هرگز سیب‌زمینی را به‌عنوان ته‌دیگ هویج‌پلو انتخاب نکنید.

۸ هنگام سرو این غذا بهتر است آن را در دیس سفید یا فیروزه‌ای کشیده و روی آن را با مخلوط خلال پسته و بادام و تکه‌های ته‌دیگ تزیین کنید.

۹ نوشیدنی‌ای که با توجه به طعم توصیه می‌شود با این غذا میل کنید، شربت خیار و زعفران یا شربت گل است.

● اگر چربی خون دارید

بهتر است از ریختن کره در این غذا خودداری و به جای آن از روغن زیتون برای تفت‌دادن استفاده کنید و خلال پسته کمتری به آن بیفزایید. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را با یک بشقاب سالاد سبزی تازه میل کنید که در آن کاهو با برگ‌های سبز تیره و جوانه گندم وجود دارد.

● اگر یبوست دارید

مقدار هویج را افزایش دهید و به جای کره، این موادغذایی را با روغن زیتون تفت دهید. در ضمن، بهتر است همراه این غذا آب میل کنید یا شربت خیار و زعفران را به‌عنوان نوشیدنی انتخاب کنید. البته گذاشتن سبزی خوردن کنار هویج‌پلو نیز میزان فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و باعث کاهش شدت این مشکل گوارشی می‌شود.

● اگر لاغر هستید

مغزهای مختلف به خصوص بادام و پسته بیشتری لابه?لای برنجتان بریزید و هنگام سرو این غذا در بشقاب، یک قاشق غذاخوری کره اضافه کنید و به این ترتیب میزان کالری دریافتی‌تان را افزایش دهید. در ضمن، بهتر است آن را با یک لیوان آبمیوه میل کنید به این ترتیب مقدار انرژی دریافتی‌تان افزایش پیدا خواهد کرد.

ساقی اخوان