جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
سرطان غرور
بعثت برای پالایش جان و جهان از رذایل اخلاقی و آباد کردن این دو به فضایل اخلاقی است و سعادتمند کسی است که داس بردارد به وجین کردن علف های هرز اخلاقی و سعادتمند جامعه ای است که آحاد آن برای این کار هم قسم شوند و به نتیجه برسند، آن وقت هم نفسی با چنین مردمی و تنفس در چنین جامعه ای خود سعادتی بزرگ خواهد بود و بستر سعادت، نیکویی، نیک روزی و روزی حلال بندگان فراهم خواهد شد... .
اما از جمله شجره های خبیثه ای که باید از باغ جان برکند تا از باغ جامعه و جهان برکنده شود «غرور» است؛ خویی شیطانی که آدمی را از راه خدا به در می برد و از خلق خدایی بی بهره و از درگاه حضرت حق دور می کند آن گونه که خود شیطان را «رجیم» کرد. باید دانست «رجیم» شدن فقط سهم ابلیس نبود و تنها با بیان زبانی «اعوذ با... من الشیطان الرجیم» هم از شرور نفس و شیطان ایمن نمی شویم بلکه قصه این است که هر کس این خوی شیطانی را در باور و رفتار خود داشته باشد و از آن جان نشوید و توبه نکند، براساس سنت خداوند سرانجامی چون رانده شدگان خواهد داشت...آری، غرور، انسانیت سوز و اخلاق کش است.
بیماری مردافکن که باید آن را چاره کرد. من تعجب می کنم وقتی آدم ها برای اندک سرماخوردگی به پزشک مراجعه می کنند و برای رفع آن هزینه می کنند اما برای سرطان غرور و تکبر، احساس نیاز برای درمان هم ندارند، چه برسد که برای درمان آن به طبیبان روح و جان مراجعه کنند تا جان را از بیماری بپالایند و شایسته جانان کنند. عجیب این که در میان این بیماران از عالم تا عامی، از بزرگ تا کوچک وجود دارد و از قضا این بیماری است که دامن بزرگان را بیشتر می گیرد، دانش آموز را به نمره ۲۰ مغرور و گرفتار می کند، عالم را به فراوانی کتاب و علم، شکار می کند، برخوردار را به فزونی سرمایه بر زمین می زند و عابد را به فراوانی عبادت، همان گونه که در تاریخ نمونه های فراوانی داریم که گروهی به فراوانی عبادت غره شدند و بندگی را فراموش کردند، اول این ها خود ابلیس است با هزاران سال عبادت و ... این قصه همچنان ادامه دارد پس چون قصه به پایان نیامده است ما خود باید مراقب باشیم تا فصلی از کتاب غرور نشویم و به غرور نه سخن بگوییم، نه کاری انجام دهیم و نه حتی «راه برویم»!... ولا تمش فی الارض مرحا. ما را از مغرورانه و به تکبر راه رفتن پرهیز می دهد، چون زمین هم ناخوش دارد آدمی چنین را.
مولا علی علیه السلام برای پرهیز دادن انسان از غرور و خودپسندی، انسان را به یاد قبر و قیامت می اندازند و می فرمایند «فخر فروشی را وا نه و تکبرت را بزدای و گورت را به یادآور...» و این یعنی تو که فکر می کنی در جهانی نمی گنجی فردا در جایی خواهی خوابید که بیش از چند وجب نیست و تازه فردا که قیامت بر پا شود، تو به ازای «فروش فخر و تکبر» چه دریافت خواهی کرد؟ پس باید نشست به تامل و برخاست به تفکر تا این بیماری را چاره کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست