یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بیوگرافی حمید سهیلی مظفر



      بیوگرافی حمید سهیلی مظفر
حمید سهیلی

30 بهمن ماه 1327 در تهران متولد شدم .اصليتم از طرف پدر تفرشی و از طرف مادر قمی است .  از همان سالهای تحصيل درمدرسه ، به ادبیات وهنرعلاقه داشتم . سال 1348 در رشته طبيعی ديپلم گرفتم اما بنا به دلايلی نتوانستم ادامه تحصيل دهم . البته، شوق بسياری برای آموختن داشتم.  از سال 1349 به خاطر آشنایی با هنرسینما وعلاقمند شدن به آن، برای تماشای فیلم به کانون های مختلف فیلم می رفتم . نظیر کانون فیلم وزارت فرهنگ و هنر(فیلمخانه ملی ایران)، کانون فیلم آلمان، سینمای آزاد و سایر مراکز نمایش فیلم . و هم زمان در یک شرکت تبلیغاتی مشغول به کار شدم .     
زمستان 1352 از طريق برادرم با ملك ساسان ويسي - مدير دفتر طرحهای فیلم سازی تلویزیون  " تل فيلم " آشنا شدم و در قسمت تداركات تل فيلم شروع به كار كردم.  پس از آن، در فروردين 1353 به عنوان دستيار اول تهيه و تدارک در سريال تلویزیونی آتش بدون دود ( به كارگردانی نادر ابراهيمی) به ترکمن صحرا رفتم كه اين همكاری تا شهريورماه همان سال ادامه داشت .  مهر و آبان 53، از طرف "تل فیلم" به همراه گروه سازنده سریال اسرار دریای سرخ، که فرانسوی بودند، به جزیره قشم و جزایر پیرامون آن رفتم و پاييز 53 در جلسات پِژوهش های ايران شناسی كه به سفارش "تل فيلم" در موسسه ايران پژوه ( زير زمين منزل نادر ابراهيمی) برگزار می شد شركت كردم و به دنبال آن به يك سفر پژوهشی حاشيه كوير، كه برايم بسيار جذاب و خاطره انگيز بود رفتم . در آن سال ها، با موسسه ایران پژوه ، پژوهشگرانی نظیر محمد رضا مقدسیان ، عزیز الله حاجی مشهدی ، شکور لطفی و مهدی میردانش همکاری داشتند.   اين پژوهش ها برای مجموعه تلویزیونی سياحت ايران تهيه می شد كه قرار بود توسط داريوش مهرجويی ساخته شود . 
دی ماه 53، به همراه خانم پروين انصاری، کارگردان فیلم سینمایی"سفرهای پيترو دلاواله" ،   به عنوان مدير تهيه ، پژوهشگر و عكاس به نواحی غرب ايران سفر كردم . اين فيلم ، محصول مشترك ايران و ايتاليا بود و برای شبكه دوم تلويزيون ساخته می شد.  از فروردين 54 تا اواخر مهر ماه همان سال به عنوان مدیر تهيه و تداركات ، در سريال سياحت ايران "قلعه الموت" با استاد مهرجويی همكاری داشتم . در این مجموعه، دکتر منوچهر ستوده محقق و ایران شناس بزرگ ومتخصص قلاع اسماعیلیه ، گروه سازنده راهمراهی میکردند.
در فاصله پاييز 54 تا پاييز 56 ، مجموعه سفرهای دورو دراز هامی و كامی ( به كارگردانی نادر ابراهيمی) در شبكه دوم تلويزيون ساخته شد. در آن مجموعه به عنوان دستيار اول كارگردان و عكاس حضور داشتم و نخستين تجربه مستقل مستندسازی ام در همين سريال صورت گرفت كه طی آن مراحل استخراج ذغال سنگ ، از ابتدا تا انتها ، در معدن لوشان منجیل به تصوير كشيده شد.   

اواخر پاييز 1356 از گروه ايران پژوه جدا شدم و به گروه ايران زمین شبكه اول تلويزيون كه بعدها به گروه فرهنگ ، ادب و هنر تغيير نام داد رفتم . خانم فرشته سعادت مدير گروه و مجری برنامه "سرزمین ما" بودند و به همراه همسرشان آقای ایرج حائری برنامه هايی را كه به مسائل ايران شناسی می پرداخت، توليد می كردند . در آن گروه با عنوان تهيه كننده وكارگردان، مشغول  کار شدم و بهمن ماه 56 مستندی گزارشی، با فيلم ريورسال از مراسم جشن سده تهيه و در آن با شخصيت های فرهنگی مانند دكتر بهرام فره وشی گفت و گو كردم .  اين فيلم روز ششم فروردين 57 با اجرای زنده خانم فرشته سعادت از شبكه اول پخش شد .     
طی سال های فعاليت مستند سازی ام، به دلیل علاقه ی زیادی که به مقوله تاریخ داشتم سعی کردم شاخه مشخصی را انتخاب و بطور منظم روی آن کار کنم. هنرهای تجسمی را انتخاب کردم و سعی کردم فقط طرح هایی را دنبال کنم که مرتبط با حرکت تاریخی این رشته از هنرها و شاخه های وابسته به آن باشد. حسن اين كار در اين بود كه با شروع هر مجموعه مستند، يك بار تاريخ گذشته ايران را در شاخه ای که مورد نظرم بود مرور می كردم ، ضمن آن كه هر مجموعه ، مكمل مجموعه قبلی و مقدمه ای بر تولید مجموعه بعد بود .  در این مسیر، دیدن فیلم های مرتبط با تاریخ هنر و تمدن ، نظیر ، مجموعه مستند "پیشگامان نقاشی مدرن" و مجموعه مستند " تمدن از نگاه کنت کلارک" ، که امکان تماشای آن ها در محل آرشیو فیلم تلویزیون در سال های 59 – 58 برایم فراهم شد و یا دیدن مجموعه های مستندی که قبل و بعد از انقلاب از تلویزیون پخش می شد ، نظیر، "میراث آینده" ، "عروج انسان" و "ارتباطات" و همچنین شرکت در " نخستین گردهمایی باستان شناسی ایران " شوش - فروردین 1373 و حضور در سه " کنگره معماری و شهرسازی ایران " در اسفند 1374 ، فروردین 1378 و فروردین 1385 در بم  و دو کنگره ایران شناسی در تهران در خرداد 1381 و آذر و دی 1383 و چندین گردهمایی و همایش دیگر، همگی در آموزش غیر مستقیم من و حرفه مستند سازی ام ، تاثیری سازنده داشتند. 
در فاصله زمستان 1356 تا زمستان 1358 چهارده فيلم مستند از "كارگاههای صنايع دستی" به صورت 16 ميلی متری رنگی با مدت زمان 250 دقیقه ، تهيه و كار كردم . در این مجموعه ، مراحل تولید آثار صنایع دستی و تاریخچه ساخت آن ها به همراه نمونه های مهم، به تصویر در  می آمد و چهره و هنر استاد کاران بزرگی که اکثر آن ها امروزه در میان ما نیستند ، از طریق این تصاویر به ثبت می رسید. مجموعه مستند "کارگاههای صنایع دستی" تا کنون جوایز زیر را بدست آورده است:   
- دیپلم افتخار نخستین جشنواره سراسری سیما – زیبا کنار 1374
- تندیس و لوح افتخار نخستین گردهمایی‌ گنجینه‌های‌از‌یاد‌ رفته هنر‌ایران، فرهنگستان‌هنر 1386
- لوح تقدیر و سپاس اولین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی- تبریز 1387
تابستان سال 58 ، كه روی "كارگاه های صنايع دستی" كار می كردم از طريق يكی از تدوينگران تلويزيون با كلاس های تحليل فيلم استاد شميم بهار (کارشناس و منتقد بزرگ سینما) آشنا شدم. این کلاس ها، در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار می شد. از همان نخستین جلسات به دليل نحوه بيان و تسلط و آگاهی فراوان استاد بهار و فيلم های شاخصی كه به نمايش در می آمد جذب كلاس ها شدم و تا تابستان سال 1363 كه این کلاس ها ادامه داشت به طور منظم در آن شركت كردم . استاد بهار فيلم ها را، كه به زبان اصلی بودند هم زمان ترجمه می كردند و قبل و بعد از نمایش فيلم، آن را مورد نقد و بررسی قرار می دادند. اين كلاس ها مورد استقبال بسياری  از دوستداران سينما بود و برای من آموزنده ترین و پربار ترین سال های زندگیم را شکل داد .   
اواخر سال 58 طرح مجموعه مستند "مروری بر تاريخچه مختصر خط در ايران" را به گروه  ادب و هنر شبكه اول تلویزیون پيشنهاد دادم و تمام سال 59 روی اين مجموعه كار كردم . حاصل ، مجموعه ای شد در 6 قسمت با مدت زمان 260 دقيقه به صورت 16 میلیمتری رنگی .   در این مجموعه، سیر تحولات خط و خوشنویسی در ایران، بر اساس دوران شناسی تاریخی مورد بررسی قرار می گرفت و در نخستين قسمت آن دكتر مهرداد بهار ( اسطوره شناس بزرگ و فرزند ملك الشعرا بهار) به عنوان كارشناس و راوی حضور داشتند و استاد آيدين آغداشلو، كارشناس ديگر بخش ها و نويسنده سه قسمت از فيلم های اين مجموعه بودند . در اين مجموعه ، گروهی از برجسته ترین خوشنويسان معاصر ايران نظیر استادان : كاوه ،  حسن و حسين ميرخانی ، بوذری، زنجانی، اميرخانی ، فرادی، احصايی ، ما‌فی ، پيلارام و بسياری ديگر از نخبگان اين رشته حضور داشتند . 
مجموعه "مروری بر تاريخچه مختصر خط درایران" مهرماه سال 60 از شبكه اول به نمایش در آمد و دیپلم افتخار نخستین جشنواره سراسری سیما – زیباکنار 1374 را به خود اختصاص داد.
اواخر سال 59 مطلع شدم كه استاد بهرام بيضايی قصد ساختن فيلم سینمایی مرگ يزگرد را دارند. پس از آشنايی با ایشان، به پيشنهاد استاد ، سفری به نواحی غربی و مركزی ايران كردم تا مكان اصلی فيلم را كه يك آسياب قديمی بود پيدا كنم . سر انجام در آران كاشان و با راهنمایی استاد، آسياب مورد نظر را يافتم و در ادامه به عنوان مدير تداركات و صحنه، تا انتهای مراحل تولید فیلم، با مرگ یزدگرد همکاری کردم.     
تابستان سال 60 طرح مقدماتی مجموعه مستند "بسوی سيمرغ" را كه توسط استاد آيدين آغداشلو نوشته شده بود به تلويزيون ارائه دادم ، كه تصويب شد . فيلم برداری این مجموعه بيش از يك سال به طول انجاميد و طی آن نمونه های بسياری از آثار نگارگران ايرانی را از موزه ها، كتابخانه ها و مجموعه های شخصی گرد آوری کردم و سفرهای متعددی به نقاط مختلف ایران صورت گرفت.  
در این مجموعه، مکاتب گوناگون نقاشی قدیم ایرانی بر اساس دوران شناسی تاریخی موردبررسی قرارمی گرفت و استاد آيدين آغداشلو بعنوان كارشناس تاریخ هنر، حضوری موثر وسازنده داشتند و پس از مونتاژ نهایی و آماده شدن فیلم ها ، نويسندگی و گويندگی گفتار متن را بر عهده گرفتند .  موسيقی متن مجموعه ، توسط استاد فريدون شهبازيان ساخته شد .   این مجموعه مستند، با عنوان "بسوی سیمرغ، جستجویی در نقاشی قدیم ایرانی" در 12 قسمت ،   با مدت زمان 446 دقیقه از آبان ماه 62 از شبکه اول به نمايش در آمد و مورد استقبال فراوان علاقه مندان به هنرهای تجسمی قرار گرفت. امروزه ، پس از گذشت حدود سی سال همچنان نسخه هايی از اين مجموعه در میان علاقه مندان دست به دست می گردد . اين مجموعه طی سال های گذشته چند جايزه داخلی و بين المللی را به خود اختصاص داده است که عبارت اند از: 
جایزه ویژه فستیوال ABU توکیو - 1984 
جایزه سوم فستیوال بلگراد - 1988
دیپلم افتخار نخستین جشنواره سراسری سیما – زیبا کنار 1374 
تندیس نخل طلا و دیپلم افتخار نخستین جشنواره آثار برگزیده سینمای مستند ایران – بم 1381
تابستان سال 1362، توليد مجموعه مستند "معماری ايرانی" را برای شبكه اول آغاز كردم پژوهش و فيلم برداری این مجموعه به طور هم زمان انجام می شد . پژوهشگر اصلی خودم بودم وباهمكاری مهندس مژگان مصلحی حبیبی ، مهرداد میرکیانی ، عبدالرحیم بشارت ، بهرام رحیمیان ومهندس فریبا معدولیت ، حجم قابل توجهی از اسناد و مدارك معماری وشهرسازی را درمحل دفتر مجموعه ، كه دراستوديو گلستان قرارداشت ، گردآوری كرديم . 
در اين مجموعه مستند 33 قسمتی ، تعداد 10فيلم به دوران شناسی تاريخی ، 5 فيلم به تك بناها ، 14 فيلم به موضوع شناسی تاریخی و 4 فيلم به فن شناسی آثار معماری ایرانی اختصاص داشت. ويژگی مجموعه در اين بود كه هر فيلم با ارئه نمونه های متعدد و مهم ، روحيه و شرايط اجتماعی حاكم بر دوره های مختلف تاريخی را به تصوير می كشيد . مجموعه مستند "معماری ايرانی" با مدت زمان تولید شده 1371 دقيقه ، پس از حدود هشت سال كار و سفرهای متعدد به نقاط مختلف ايران ، اواخر تابستان 1370 آماده شد و از نيمه مهرماه همان سال از شبكه اول تلویزیون به نمایش در آمد و پخش آن تا خرداد 71 ادامه یافت. راوی گفتار متن اين مجموعه دکتر اسماعيل ميرفخرايی و سازنده موسيقی متن ، استاد وانكو نايدانف بودند . 
در بخش تحقیق و پژوهش این مجموعه، استادان بزرگی چون دکتر محمد کریم پیرنیا، مهندس باقرآیت الله زاده شیرازی، دکتر مهدی حجت ، مهندس محمد مهریار، مهندس اسکندرمختاری و بسیاری از کارشناساسن و متخصصان میراث فرهنگی همکاری داشتند و 26 جلسه گفتگو با استاد پیرنیا ، ضبط شده بر روی نوار کاست و کتاب بررسی هنر ایران اثر آرتور اپهام پوپ از منابع پایه و اساسی مطالعه برای تولید این مجموعه بود.
 پس از پخش مجموعه مستند "معماری ایرانی" به دليل استقبال گسترده مخاطبان ، چند قسمت اولیه آن مجددا پخش شد و در ميزگرد تلویزیونی با حضور دکترمحمد کریم پیرنیا دکتر مهدی حجت ، مهندس باقرایت الله زاده شیرازی ، مهندس محمد مهریار و دکتر اسماعیل میرفخرایی(مجری برنامه) تاثيرات اين مجموعه مستند بر مخاطبان و ويژگی های معماری ايرانی مورد بررسی قرار گرفت .
مجموعه مستند "معماری ایرانی" در جشواره های زیر حضور داشته است:
شرکت در جشنواره ABU – توکیو 1992
لوح سپاس نخستین جشنواره میراث فرهنگی – تهران 1373
دیپلم افتخار نخستین جشنواره سراسری سیما – زیبا کنار 1374
لوح تقدیر نخستین جشنواره فیلم های مستند باستان شناسی – تهران 1385
لوح تقدیرنخستین گردهمائی سینمای مستند و باستان شناسی – تهران 1393
پس از "معماری ايرانی" ، خرداد ماه 1370 طرح مجموعه مستند "ميراث مشترك" را به دفتر مديريت شبكه اول پيشنهاد دادم . حدود دوسال روی طرح اين مجموعه كه به تاثيرات متقابل فرهنگی میان ايران و كشورهای هم جوار می پرداخت و سفرهای متعددی به خارج از ايران برای آن پيش بينی شده بود ، پژوهش و كار كرده بودم . با این طرح موافقت نشد.  وقتی ديدم امكان ادامه كار نيست به پيشنهاد و معرفی دکتر اسماعیل ميرفخرايی ، به دفتر بهسازی و نوسازی وزارت مسكن و شهرسازی رفتم و مجموعه مستند "بافت قديمی شهرهای ايران" را آغاز كردم چند سال بعد ، يعنی سال 74 ، ديدم از تلويزيون مجموعه ای پخش شد با نام  "ميراث مشترك" با همان ريز مكان ها و موضوع‌ هایی كه پژوهش كرده بودم بدون آن كه اطلاعی به من داده شود و يا نامی از من برده شده باشد . 
سال 1374، مجموعه اضافات نگاتیو، پزتیو و نوارهای صدای مجموعه فیلم‌های مستندی را که تا آن زمان تولید کرده بودم و مقدار آن افزون بر یازده هزار دقیقه راش تصویری قابل استفاده برای تهیه فیلم‌های مستند ایران شناسی بود و بیش از سی هزار نمونه و اثر مهم فیلم برداری شده از صنایع دستی، خط ، نقاشی، معماری، بافت شهر ها، روستا‌ها و طبیعت ایران وگفتگو با استادان بزرگ را شامل می‌شد و آنها را طی سال‌های طولانی نزد خود نگهداری کرده بودم، به همراه نامه‌ای از طرف دفتر فرهنگ، ادب وهنر شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران، به مرکز اسناد و مدارک سازمان میراث فرهنگی به مدیریت خانم مهندس فرزام ، اهدا کردم. 
 سال 1377، تمامی نسخه‌های اصلی فیلم‌های شانزده میلیمتری، باصدای دوبله باند و نوارهای موسیقی فیلم‌هایم را، که طبق قرارداد متعلق به خودم بود و شامل مجموعه‌های مستند "کارگاههای صنایع دستی" ، "مروری بر تاریخچه مختصر خط در ایران" ، "بسوی سیمرغ – جستجویی در نقاشی قدیم ایرانی" ، "معماری ایرانی" و بافت قدیم شهرهای نائین، شوشتر، گرگان، بوشهر و تهران بود ، به موزه سینمای ایران اهدا نمودم. 
از سال 1371 تا 1388 ، برای دفتر بهسازی و نوسازی شهری وشرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران ، وزارت مسکن و شهرسازی تعداد 31 فيلم مستند با مدت زمان1198دقیقه از "بافت قديم شهرهای ايران" تهيه كرده ام كه پژوهش، تدوين، تهيه كنندگی و كارگردانی آن را بر عهده داشته ام .  این مجموعه مستند ، با حمایت های فراوان مهندس حمیدرضا سپهری (مدیر کل دفتر بهسازی و نوسازی) و با همکاری گروهی از کارشناسان و متخصصان برجسته معماری و شهرسازی ، شکل گرفت. 
نكته قابل اشاره در اين مجموعه ، فيلم های مستند "تهران" است كه در پنج قسمت در فاصله سالهای 73 تا 74 تهيه شد . در اين فيلم‌ها ، کارشناس شهرسازی مهندس اسکندر مختاری ، نويسنده گفتار متن استاد آيدين آغداشلو ، گوينده گفتار متن استاد ژاله كاظمی و موسيقی متن ساخته استاد شاهین فرهت بود.
از مجموعه مستند "بافت قدیم شهرهای ایران" تا کنون شهرهای نائین،شوشتر، گرگان، بوشهر، تهران، اصفهان، تبریز، شیراز، فضای میدان در پایتخت‌های ایران – دوران اسلامی، مشهد اردهال یزد، ساری، مروری بر بافت قدیم شهرهای ایران، چهار اقلیم، بم، معماری مساجد ایران، محورهای پیاده، جاودانه‌های معماری و شهرسازی ایران ، گسل تبریز و چندین موضوع مرتبط با بافت قدیم شهرهای ایران را تهیه وتولید کرده ام که درآنهاروند تحولات فضاهای شهری واقداماتی که جهت نوسازی و بهسازی بافتهای قدیمی و فرسوده صورت گرفته، به تصویر در آمده است.
سال 1388 مجموعه مستند "عمران و بهسازی شهری از زبان متولیان" را که شامل 68 مصاحبه با مدیران، مهندسان مشاور و دانشگاهیان و به مدت حدود 3800 دقیقه است برای شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و با حمایت های فراوان دکترمحمد سعید ایزدی تهیه کردم وسال 1389 فیلم مستند (بیست سال ) وسال 1390 فیلم مستند ( مسابقه معماری طراحی نمای برجهای هزاره سوم ) را با مدت زمان 91 دقیقه  به سفارش مرکز مطالعات وتحقیقات شهرسازی ومعماری ایران ، تهیه وتولید نموده ام .
مجموعه مستند "بافت قدیم شهرهای ایران" در جشنواره های زیر شرکت کرده است :
لوح تقدیر نخستین جشنواره فیلم های مستند ایرانشناسی، کیش، 1378، فیلم "تبریز"
 لوح افتخار نگارش متن نخستین جشنواره فیلم های مستند میراث فرهنگی (یادگار) –  تهران 1381 -  فیلم مستند "فضای میدان در پایتخت های ایران- دوران اسلامی".
تندیس و لوح افتخار بهترین فیلم مستند آیینی دومین جشنواره فیلم های مستند میراث فرهنگی (یادگار) – تهران 1382 -  فیلم "مشهد اردهال" .
لوح افتخار بهترین فیلم مستند سومین جشنواره فیلم های مستند میراث فرهنگی (یادگار) –  تهران 1383 –  فیلم "بم".
تندیس و لوح افتخار بهترین فیلم مستند  نخستین جشنواره فیلم شهر- تهران 1384- فیلم "نشا نه های زندگی کشاورزی در بافت قدیم ساری".
تندیس و لوح افتخار بهترین فیلم مستند و بهترین پژوهش از چهارمین جشنواره فیلم    امام رضا (ع) - مشهد 1385  فیلم "جاودانه های معماری و شهرسازی ایران".
لوح افتخار فیلم انتخاب شده برای بخش مسابقه نخستین جشنواره فیلم شهید آوینی- تهران 1386-  فیلم "جاودانه های معماری و شهرسازی ایران".
فیلم انتخاب شده برای بخش مسابقه دهمین جشن سینما یی تلویزیونی دنیای تصویر- 1386  فیلم "جاودانه های معماری و شهرسازی ایران".
لوح افتخار سومین جشنواره بی المللی فیلم شهر – تهران 1387 فیلم "محورهای پیاده" 
تمامی جوایز دریافت شده برای مجموعه مستند "بافت قدیم شهرهای ایران" که شامل تندیس‌ها ،دیپلم های افتخار و لوح‌های تقدیر است به شرکت عمران و بهسازی شهری ایران اهدا نموده ام . 
در تیتراژ تمامی فیلم ها یم ، نامم بصورت حمید سهیلی  و با حذف پسوند مظفر ، امده است .
 درمجموعه دوازده قسمتی بسوی سیمرغ ، یازده فیلم بدون تیتراژ است و تیتراژ کامل اسامی در انتهای فیلم دوازدهم ( فیلم اخر قصه) امده است ، همینطور درمجموعه 33 قسمتی معماری ایرانی، تیتراژ کامل اسامی در انتهای اخرین فیلم یعنی ( فیلم مقدمه ) امده است . چهار فیلم نائین ، شوشتر ، گرگان ، بوشهر بدون تیتراژ اسامی هستند و در مجموعه پنج قسمتی تهران ، تیتراژ کامل در انتهای فیلم پنجم ( فیلم دراغاز ) امده است و فیلمهای چهار اقلیم و باز سازی وبهسازی بافت های قدیمی وفرسوده ، بدون تیتراژند .
 شهریور ماه 1386 در یازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران ، در بخش مستند ، داور فیلم های بخش مسابقه بودم و درآذر ماه 1386 ، در"نخستین گردهمایی گنجینه های ازیاد رفته هنر ایران" به خاطر تهیه مجموعه مستند "کارگاههای صنایع دستی" و تلاش بی وقفه در جهت ثبت هنرهای سنتی و بومی ، از طرف فرهنگستان هنر ایران ، کارهایم مورد تقدیر قرار گرفت . 
خرداد ماه 1387 لوح تقدیر و سپاس اولین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی تبریز را دریافت نمودم .
 شهریور 1387 عضو هییت انتخاب بخش مستند دوازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران 
آبان ماه 1387 عضو هییت انتخاب بخش مستند سومین جشنواره بین المللی فیلم پلیس
دی ماه 1387 عضو هییت انتخاب بخش مستند سومین جشنواره بین المللی فیلم شهر
شهریور 1389 دبیر اجرایی بخش مستند چهاردهمین جشن بزرگ سینمای ایران
اردیبهشت 1390 عضو هییت داوران چهارمین جشنواره فیلم انجمن کوه نوردان ایران 
اردیبهشت 1390 عضو هییت انتخاب بخش مستند چهارمین جشنواره بین المللی فیلم شهر 
شهریور 1390 عضو هییت داوران بخش مستند پانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران 
ابان ماه  1391 عضو هییت داوران دومین جشنواره عکس ایران شناسی ( بنیاد ایران شناسی ) 
دی ماه 1391 عضو هییت داوران نخستین جشنواره فیلمهای مستند نردبان شبکه مستند سیما 
 دی ماه 1392 عضو هییت داوران بخش مستند سومین جشنواره بین المللی تلویزیونی جام جم 
اردیبهشت 1393عضو هییت داوران دومین جشنواره فیلم های مستند نردبان شبکه مستند سیما 
اذر ماه 1393 عضو هییت انتخاب و داوری بخش مستند شهر- هشتمین جشنواره سینما حقیقت بودم
اردیبهشت 1389 سابقه کار و مدارک فعالیت های حرفه ایم مورد بررسی و ارزشیابی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی قرارکرفت ونشان درجه دو هنر - معادل مدرک کارشناسی ارشد هنر به من داده شد .
درطول سالهای فعالیت سینمائی و مستند سازی ام ،که بیش از 40 سال را در بر می گیرد، به سبب علاقه ای که به مقوله تاریخ و هنرهای تجسمی ایران داشتم ، 104 فیلم مستند ایران شناسی در قالب 6 مجموعه مستند بهمراه 68 گزارش ومصاحبه مستند ازمتولیان وصاحب نظران بافتهای شهری تهیه و تولید نموده ام . 
علاوه بر آن ، درفاصله سال های 1359 تا 1388 ، تعداد 48 عنوان پژوهش تصویری برای تهیه فیلمهای مستند ایران شناسی آماده کار کرده ام که اخیرا 44 قسمت ان را با عنوان " رابطه های پنهان " اماده وهفت قسمت را به سفارش شبکه مستند سیما ، تولید نموده ام که نویسندگی گفتار متن 4 فیلم و گویندگی گفتارمتن 7 فیلم را خانم مهندس فرناز خندان برعهده داشته اند .
مجموعه مستند رابطه های پنهان ، جستجویی است در تاریخ هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی که طی آن حرکت‌های پنهان و مداوم ارزش ها، معانی و مفاهیم فرهنگی این سرزمین ، از گذشته های دور تا به زمانه معاصر ، مورد بررسی قرار می گیرد و به تصویر در می آید .
فیلم مستند قزوین : کتابت ، خوشنویسی ، فرهنگنامه ، محصول 95- 1394 ، به سفارش مرکز کسترش سینمای مستند و تجربی تولید شده است .

با احترام - حمید سهیلی
خرداد ماه 1395



همچنین مشاهده کنید