پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
علل خروج انگلستان از اتحادیهی اروپا
![علل خروج انگلستان از اتحادیهی اروپا](/web/imgs/21/151/unyre1.png)
دونالد ترامپ پس از اعلام نتایج همهپرسی در انگلیس، از نتیجهی بهدستآمده ابراز رضایت کرد. مردم انگلیس بیست و سوم ژوئن رأی به خروج کشورشان از اتحادیهی اروپا دادند. احزاب تندروی کشورهای عضو اتحادیهی اروپا، از راست افراطگرا گرفته تا کمونیستها، همه از تصمیم مردم انگلیس ابراز رضایت کردهاند و باید به این مسئله با دقت بالایی نگاه کرد چراکه معنی زیادی دارد. تصمیم مردم انگلیس موضعگیری ایشان در برابر روند جهانیشدن را نشان میدهد. جهانیشدنی که کشورهای درحالتوسعه هم نقش بسیار پررنگی در آن ایفا میکنند. ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ایالاتمتحده، دیدی کاملاً منفی نسبت به روند جهانیشدن داشته و معتقد است باید به هرقیمیتی از آمریکا در برابر سایر کشورهای دنیا محافظت کرد. برنی ساندرز، رقیب اصلی هیلاری کلینتون در حزب دموکرات هم دیدگاهی مشابه ترامپ داشت. ترامپی که اعلام کرده در صورت انتخاب بهعنوان رئیسجمهوری آتی ایالاتمتحده، نهتنها از صنعت آمریکایی بهطور کامل حمایت خواهد کرد، بلکه مالیات سنگینی را نیز برای کالاهای چینی تعیین میکند. برخلاف ساندرز، ترامپ بعد دیگری از روند جهانیشدن را نیز بهعنوان یکی از دشمنان اصلی کشورش مطرح کرده است: مهاجرت. برای مثال اعلام کرده که در صورت انتخاب شدن از ورود مسلمانان به خاک ایالاتمتحده جلوگیری خواهد کرد و یا یازده میلیون مهاجر غیرقانونی اسپانیایی را از خاک این کشور اخراج میکند.
در نظر بسیاری از شهروندان کشورهای اروپایی، یکی از اولین نتایج جهانیشدن، شکلگیری اتحادیهی اروپاست. اتحادی که از بیستوهشت کشور تشکیلشده بود و تجارت آزاد، رفتوآمد آزاد، خدمات آزاد و بسیاری از خدمات دیگر را برای ساکنان خود فراهم میکرد.
این مسئله در حالی است که کسانی که برای خروج انگلستان از اتحادیهی اروپا تبلیغ میکردند، مهاجرت، نظارت بر مرزها و جلوگیری از ورود کارگران سایر کشورهای اروپایی به خاک خود را بهعنوان پایههای اصلی کمپین خود انتخاب کرده بودند. حتی باید به این واقعیت اشاره کرد که همین تبلیغات هم باعث برنده شدن ایشان شد. رأی مردم انگلیس، رأی شهروندان فقیر این کشور بود، رأی طبقهی متوسط و کارگر، طبقهی کارگری که هجوم بیامان کارگر از سایر کشورهای اروپایی به کشورشان را یکی از علل اصلی فقر خود میدانستند؛ بنابراین میتوان اینگونه اذعان کرد که رأی ایشان بیش از آنکه علیه اتحادیهی اروپا باشد، علیه مهاجرت است.
در پس پردهی نارضایتی از مهاجرت میتوان اعتراض مردم انگلستان به حقوق پایین، خدمات نامناسب و کیفیت پایین بعضی مدارس را دید که بسیاری از مردم مهاجران را عامل آن میدانند. نتیجهی اینهمه پرسی را میتوان شکست محض دیوید کامرون در نظر گرفت چراکه نتوانسته است آنطور که بایدوشاید رابطهی بین دولت و ملت را برقرار کند.
حالا فکر میکنید کسانی که به دونالد ترامپ رأی میدهند که هستند؟ آمریکاییهای سفیدپوست و فقیری که معمولاً بالای پنجاه سال سن دارند
و بهواسطهی روند جهانیشدن کشورشان به حاشیه کشیده شدهاند. این پدیده تنها به انگلستان و ترامپ در آمریکا منحصر نمیشود و امروز بهخوبی میتوان ردپای رأیدهندگان معترض را در بیشتر کشورهای اروپایی مشاهده کرد. مردمی که خود را قربانی روند جهانیشدن میبینند. چهرههای سیاسی کشورهای اروپایی و ایالاتمتحده، درصورتیکه بخواهند جلوی ورود افراطگرایان را به صحنه بگیرند، باید خیلی سریع دستبهکار شوند چون خیلی خوب میتوان سایهی ایشان را در فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و ... مشاهده کرد.
پرونده ی لوموند در انسان شناسی و فرهنگ: http://www.anthropology.ir/cooperation/936
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست