شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

مرگ زودهنگام با مصرف گوشت قرمز


گوشت قرمز عمر را کوتاه میکند

گوشت قرمز یکی از پر مصرف ترین گوشت ها در ایران هست. این گوشت فواید بسیاری دارد و منبع غنی از پروتئین می باشد. نخوردن این گوشت باعث بروز مشکلات و اختلالاتی در فرد می شود ، اما خوردن بیش از اندازه ی این گوشت نیز باعث بروز بیماری های خطرناک خواهد شد.

درباره فواید و مضرات گوشت قرمز زیاد شنیده ایم. اما این که چقدر باید از آن بهره ببریم و چقدر باید از آن دوری کنیم، هنوز برای خیلی ها روشن نیست. پروتئین ها در کنار کربوهیدرات ها و چربی ها، سه گروه اصلی غذایی را تشکیل می دهند که وجود همه آنها برای سلامت بدن ضروری است. در این میان پروتئین ها نقش عمده ای در ساختمان آنزیم های بدن، هورمون ها و سیستم دفاعی بدن دارند. همچنین پروتئین ها نقش اساسی در رشد بدن دارند و به همین دلیل در کشورهایی که سرانه مصرف گوشت آنها بالاتر است، متوسط قد جمعیت بیشتر است...

در سال های اخیر یکی از چیزهایی که دانشمندان و پژوهشگران علم طب و تغذیه مردم را از خوردن آن منع می کنند، گوشت قرمز است. یک روز می گویند گوشت قرمز نخورید، وگرنه سرطان روده می گیرید و چند وقت بعد درباره خطرات گوشت برای قلب سخن می گویند.

محققان عنوان می کنند افرادی که بیشتر پروتئین موردنیاز بدن شان را از طریق منابع گیاهی تامین می کنند در مقایسه با کسانی که مقدار زیادی پروتئین حیوانی مصرف می کنند، کمتر در معرض ریسک مرگ زودهنگام هستند.

به گفته دکتر مینگ یانگ سونگ، عضو تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد بوستون، تمام پروتئین های حیوانی دارای ریسک مشابه و یکسانی نیستند.

محققان عنوان می کنند بسیاری از مصرف کنندگان گوشت قرمز دارای عادات ناسالم غذایی نظیر مصرف نوشیدنی های الکلی و سیگار کشیدن هم هستند.

سونگ در ادامه عنوان می کند:«ما دریافتیم پروتئین موجود در گوشت قرمز، بخصوص گوشت قرمز فرآوری شده، ارتباط تنگاتنگی با مرگ زودهنگام دارد. اما پروتئین ماهی یا مرغ چنین ویژگی ای ندارند.»


مرگ زودهنگام با مصرف گوشت قرمز

گوشت قرمز عمر را کوتاه میکند


یافته های این تحقیق مزایای گنجاندن پروتئین گیاهی بیشتر در رژیم غذایی روزانه را موارد زیر عنوان می کند:

-پژوهشگران دریافتند به ازای هر 3 درصد افزایش در مصرف پروتئین گیاهی در رژیم غذایی روزانه، شرکت کنندگان شاهد کاهش 10 درصدی ریسک مرگ به هر دلیل و کاهش 12 درصدی ریسک مرگ قلبی بودند.

-به ازای هر 10 درصد افزایش در مصرف پروتئین حیوانی در روز، شرکت کنندگان 2 درصد افزایش ریسک مرگ به هر دلیل و 8 درصد افزایش ریسک مرگ ناشی از مشکلات قلبی را تجربه کردند.

-جایگزینی 3 درصد کالری حاصل از پروتئین حیوانی با پروتئین گیاهی موجب کاهش ریسک مرگ زودهنگام می شود که به میزان آن به نوع پروتئین حیوانی جایگزین شده بستگی دارد.

-یافته ها نشان داد اگر افراد گوشت قرمز فرآوری شده کمتری بخورند با کاهش 34 درصدی مرگ زودهنگام روبرو هستند، در مورد مصرف کمتر گوشت غیرفرآوری شده این رقم 12 درصد و در مورد مصرف کمتر تخم مرغ این رقم 19 درصد خواهد بود. به گفته سونگ، منظور از گوشت قرمز فرآوری شده سوسیس و کالباس است.

گوشت های فرآوری شده حاوی مقدار زیادی سدیم و نیترات هستند که با ابتلا به بیماری قلبی و سرطان مرتبط هستند. برش های چرب گوشت، بخصوص گوشت قرمز، هم حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده، کلسترول و کالری اضافی است.

اما پروتئین های گیاهی به مراتب سالم تر هستند چراکه حاوی مقادیر زیاد فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین های B، اسیدهای چرب اُمگا-3 و سایر مواد مغذی خوب هستند و در عین حال کالری کمتری داشته و فاقد چربی اشباع شده هستند.

مرگ زودهنگام با مصرف گوشت قرمز