جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه خورش کنگر با مرغ + آموزش پاک کردن کنگر


"كنگر" گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به كرفس كه از آن در پخت سوپ و خورش استفاده شده و حتی به صورت خام در سالاد نیز استفاده می‌كنند. برگ‌های کنگر تیغ‌های ریز و تیز زیادی دارند و هنگام پاك‌كردن کنگر، باید حسابی مراقب دستان خود باشید و از دستكش استفاده كنید.
كنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن كنگر منبع غنی پتاسیم است.
كنگر ضدعفونی‌كننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌كننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود. این گیاه و به‌ خصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و قلب را نیز تقویت می‌كند با این حال افرادی كه ناراحتی‌های كلیوی و كبدی شدید دارند باید از مصرف برگ كنگر پرهیز كنند.
گفتیم با استفاده از کنگر، نوعی خورش خوشمزه تهیه می‌شود که خورش کنگر نام دارد. این خورش هم با گوشت و هم با مرغ قابل پخت است و در هر دو صورت طعم عالی خواهد داشت. با طرز تهیه خورش کنگر با مرغ آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه خورش کنگر با مرغ:

مرغ250 گرم
پیاز1 عدد
کنگر 250 گرم
لپه (اختیاری)نصف پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
زعفرانبه میزان لازم
آبلیمو یا آبغورهبه میزان لازم
رب گوجه فرنگیبه میزان لازم

روش پاک کردن کنگر:

  • برای پاک‌کردن کنگر باید به فاصله یک بند انگشت از ته شاخه ببرید و سرشاخه ها را جدا کرده هرکدام را جدا تمیز کنید.  
  • چاقو را از پایین هر ساقه به آرامی به سمت بالا بکشید و تیغ‌هایی که بالای ساقه گیاه است را به خوبی تمیز کنید.
  • حالا کنگرهای پاک شده را به اندازه تکه‌هایی به بلندی انگشت کوچکتان ببرید و کنگرهای تکه‌شده را با آب سرد چند نوبت بشویید تا شن‌های آن به خوبی تمیز شود.


	طرز تهیه خورش کنگر با مرغ + آموزش پاک کردن کنگر | وب

طرز تهیه خورش کنگر با مرغ:

  1. ابتدا پیاز را نگینی یا خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید.
  2. مقداری زردچوبه، فلفل و رب گوجه‌فرنگی به روغن اضافه کرده و با پیازها خوب تفت دهید تا رب رنگ باز کند.
  3. در صورت تمایل به استفاده از لپه، لپه‌ای که از قبل خیس کرده‌اید را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید.
  4. مقداری آب به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورش کاملا جا بیفتد.
  5. درون تابه‌ای جداگانه کنگرها را تفت دهید و با مقداری آب بگذارید کاملا بپزد.
  6. وقتی خورش جا افتاد، به آن نمک اضافه کنید.
  7. حدود نیم ساعت قبل از سرو خورش، کنگرها را به خورش تان اضافه کنید تا با مواد دیگر بجوشد و طعم مزه آن‌ها را بگیرد.
  8. در نهایت مقداری آبلیمو یا آبغوره به اضافه زعفران دم‌کرده را به خورش اضافه کرده و غذا را سرو کنید.
خورش کنگر با مرغ خوشمزه شما آماده است. می توانید این خورش خوشمزه را همراه با برنج زعفرانی سرو کنید و لذت ببرید.

چند نکته درباره تهیه خورش کنگر:

  •  لازم به ذکر است که اضافه‌کردن لپه در این خورش سلیقه‌ای است و می‌توانید آن را کلا حذف کنید. همچنین به جای مرغ می‌توانید از گوشت استفاده کنید.
  • نحوه اضافه‌کردن کنگرهای پخته به خورش نیز متفاوت است. برخی افراد مانند روش بالا عمل کرده و در نیم ساعت آخر پخت غذا، کنگرهای نیم‌پز را به خورش اضافه می‌کنند و برخی دیگر، مانند سیب‌زمینی ریختن روی قیمه، در نهایت کنگرهای پخته‌شده را روی خورش می‌ریزیند و سرو می‌کنند. این مورد نیز سلیقه‌ای است اما توصیه می‌شود اجازه دهید کنگر با دیگر مواد خورش بجوشد و طعم‌ دیگر مواد را بگیرد.
  • در برخی شهرها، خورش کنگر را با ترکیب نعنا و جعفری و بدون رب گوجه فرنگی طبخ می‌کنند که در این صورت عطر و طعم غذا کاملا متفاوت خواهد بود.
  • در صورتی که دوست داشته باشید می‌توانید از غوره نیز در این غذا به عنوان چاشنی استفاده کنید.
امیدواریم از این آموزش استفاده کرده و یک خورش کنگر خوشمزه تهیه کنید و از طعم این غذای منحصر به فرد لذت ببرید. نوش جان.

گردآوری: مجله اینترنتی وب



همچنین مشاهده کنید