چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
برده جنسی و برده داری جنسی در دنیای امروز
برده جنسی به افرادی گفته میشود که به اجبار مورد سواستفاده جنسی قرار میگیرند. این اصطلاح امروزه بیشتر با تجارت جنسی زنان و دختران توسط قاچاقچیان انسان در ارتباط است. در این مقاله با بردهداری و بردگی جنسی بیشتر آشنا میشویم.
برده داری چیست؟
بردهداری در بندگی بودن اختیاری و یا غیر اختیاری یک شخص در دست شخص دیگر است. نظام بردهداری بر پایه عدم تساوی اقتصادی که خود ثمره پیدایش مالکیت فردی بود، شکل گرفت. بردهداری نخست در مصر باستان، در بابل، در آشور و در چین و هندوستان پدیدار گشت ولی در یونان و روم باستان به شکل کلاسیک خود تکامل پیدا کرد. در شرق و از آن جمله در ایران باستان بردگی بیشتر خصلت پدر شاهی و خانوادگی داشت. در نظام بردهداری دو طبقه اصلی اجتماعی - اقتصادی بردگان و بردهداران بودند. طبقات میانه نظیر خردهمالکان و پیشهوران و عناصر وازده و بدون طبقه که از مالکین کوچک ورشکسته ولی غیر برده تشکیل میشدند نیز وجود داشتند.
انواع برده داری
- برده به عنوان دارایی: این نوع بردهداری فرم اصلی بردهداری است که بردگان به عنوان دارایی مالکانشان تلقی و خرید و فروش میشوند.
- بیگاری کشیدن: در این نوع بردهداری فردی نیروی کارش را به رایگان در برابر یک بدهی عرضه میکند. مدت زمان این نوع بردهداری ممکن است مشخص نباشد و حتی کودکان به دلیل بدهی والدینشان به بردگی مجبور گردند. این نوع بردهداری امروزه رایجترین شکل است.
- نیروی کار اجباری: این نوع از بردهداری زمانی رخ میدهد که فرد مجبور میگردد علیرغم میلش تحت خشونت یا مجازات ارباب خود و با محدود گشتن آزادیهای شخصیاش به کار بپردازد.
- ازدواج اجباری: این نوع بردهداری زمانی است که یک یا هر دو طرف مجبور به ازدواج علیرغم میل خود میگردند. این شکل از بردهداری هنوز در جنوب و شرق آسیا و آفریقا قابل مشاهده است.
شایان ذکر است که در بسیاری از انواع بردهداری، بخصوص در برده داری نوع اول سو استفاده جنسی از بردگان به اشکال گوناگون رایج است و از فرد به عنوان برده جنسی نیز استفاده میشود.
بردگی جنسی چیست؟
بردگی جنسی مورد خاصی از بردهداری و یا کار اجباری است. برده جنسی مانند برده عادی است اما مجبور به فحشا میباشد. این برده، ممکن است مجبور به انجام کارهای غیر جنسی نیز باشد اما روابط جنسی گاه به گاه با برده جنسی مجاز یا حتی شایع است. بردگان ممکن است به بردگی جنسی تنها با یک سرور مجبور باشند. از اصطلاح بردگی جنسی همچنین دراعلامیه حقوق زنان وین به نام قانون انسان دوستانه بینالمللی استفاده شده است.
بردگی جنسی در دنیای امروز
قاچاق و تجارت انسان بخصوص برده جنسی از پایان جنگهای یوگسلاوی سابق در ۱۹۹۰ میلادی در اروپا شدت گرفت. پس از عقد قرارداد شنگن در ۱۹۹۳ که مرزها در کشورهای اتحادیه اروپا برداشته شد، رفت و آمد آسانتر گشت و به تبع آن قاچاق انسان نیز راحتتر از قبل صورت گرفت.
پس از قاچاق اسلحه و مواد مخدر، قاچاق انسان یکی از پرسودترین تجارتهای غیرقانونی جهان است. در گذشته قاچاق و تجارت انسان در کشورهای فقیر جهان رواج داشت، اما امروزه در اروپا و آمریکا نیز زن و دختر به دام قاچاقچیان و تاجران انسان افتاده و قربانی این جنایت میشوند. آمار نشان میدهد بردگی جنسی که در واقع هدف اصلی قاچاقچیان انسان است در بیست سال اخیر رشد بسیار بالایی داشته و گردش مالی این تجارت در سرتاسر جهان به حدود ۲۵ میلیارد یورو میرسد. طبق آمار اتحادیه اروپا، تعداد زنان برده جنسی در این قاره به سالانه ۵۰۰٫۰۰۰ نفر افزایش یافته و تجارت غیرقانونی انسان، رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار را به جیب تاجران سرازیر میکند.
تحقیقات نشان میدهد که بسیاری از افرادی که به دام شبکههای قاچاق اروپایی میافتند در ابتدا نه به این منظور بلکه در مسیر مهاجرت و برای کار و یافتن آیندهای بهتر اقدام به مهاجرت میکنند. همهساله هزاران دختر و زن عمدتا از مناطق جنوب شرق آسیا، اتحاد شوروی سابق و آمریکای جنوبی به مقصد آمریکا به عنوان برده جنسی توسط قاچاقچیان گسیل میشوند. آنها با قول شغلهای پردرآمدی نظیر مدل یا مهماندار به آمریکا آورده شده و به خانهها، کلوپها و مکانهای مخصوص اینگونه کارها فروخته میشوند.
بردهداری انسان در قرن ۲۱ در جوامع غربی امری باورنکردنی محسوب میشود ولی وجود ۲۷ میلیون نفر برده نشان میدهد که امروز بیشتر از هر روز دیگری در تاریخ بشر برده وجود دارد. تجارت جنسی دخترها، زنان و کودکان نیز در همین چارچوب تعریف میشود و با ارضای هوسهای شیطانی برخی از مردم (مخصوصا افراد دارای سادیسم جنسی) به ثروت و قدرت سیاستمداران، ابرثروتمندان و مافیا افزوده میشود. بر اساس گزارش برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) سالانه بیش از ۲ میلیون زن در سرتاسر جهان مجبور به تنفروشی میگردند و یا به سمت فحشا سوق داده میشوند که بیشترین متقاضی اصلی این بردهداری نوین و اشکال نوین استثمار را اتباع کشورهای توسعه یافته اروپایی و آمریکا تشکیل میدهند.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست