یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی ایرانی
بستنی نوعی دسر منجمد است، که باید حداقل دارای ۱۰٪ چربی شیر باشد. بستنی میتواند شامل دیگر انواع لبنیات مثل خامه نیز باشد که به همراه مواد شیرینکننده و طعمدهنده تهیه میشود. اولین کارخانه صنعتی بستنیسازی جهان در سال ۱۸۵۱در مریلند، کار خود را آغاز نمود.
بستنی دارای تنوعهای گوناگونی است مانند؛ بستنی سنتی، انواع بستنی ایتالیایی یا میوهای، میلک شیکها و بستنیهای یخی که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند.
قدمت دسرهای یخی در چین به ۴ هزار سال قبل میرسد؛ یعنی زمانیکه نوعی بستنی را با قراردادن سنگ نمک و برف در جدارههای ظروف حاوی شربت تهیه میکردند. نمک باعث میشود دمای یخزدن آب به زیر صفر برسد. نوع دیگری از بستنی سنتی با قراردادن شیر و برنج کاملا پخته به همراه ادویه در داخل برف تهیه میشد. بستنی یخی هم که با آبمیوه، عسل و ... تهیه میشد.
قدمت دسرهای یخی در چین به ۴ هزار سال قبل میرسد؛ یعنی زمانیکه نوعی بستنی را با قراردادن سنگ نمک و برف در جدارههای ظروف حاوی شربت تهیه میکردند. نمک باعث میشود دمای یخزدن آب به زیر صفر برسد. نوع دیگری از بستنی سنتی با قراردادن شیر و برنج کاملا پخته به همراه ادویه در داخل برف تهیه میشد. بستنی یخی هم که با آبمیوه، عسل و ... تهیه میشد.
این دسرهای یخی کمکم از مسیرهای تجاری وارد ایران شدند. البته درگذشته بسیار دور در ایران، نوعی دسر یخی فالوده با استفاده از یخ، گلاب، آرد برنج رشتهای و زعفران و طعمدهندههای دیگر ساخته میشد که طرفداران بسیار زیادی داشت و خیلی زود به محبوبیت رسید.
نوعی بستنی با نام بستنی سنتی زعفرانی یا بستنی زعفرانی ایرانی نیز در دنیا رواج دارد که با استفاده از زعفران و خامه تهیه شده و دارای رنگ زرد زیبایی میباشد. این بستنی همراه با خلال پسته و تکههای بزرگ خامه سرو میشود و طرفداران بسیار زیادی دارد.
اکبر مشتی یکی از اولین کسانی بوده که در ایران بستنی فروشی داشته و به تجارت این خوراکی خوشمزه مشغول بوده است. البته بستنی اکبر مشتی با نوع خارجی آن بسیار متفاوت بود و به نوعی ایرانیزه شده بود زیرا ایرانیها، عاشق طعم گلاب و زعفران بوده و هستند و این ترکیب را به بستنیهای خارجی ترجیح میدادند.
این روزها آنقدر تنوع بستنیها و برندهای تولیدکننده بستنی زیاد شده که شاید کمتر کسی به فکر تهیه بستنی خانگی بیفتد اما اگر شما اهل تجربهکردن کارهای جدید هستید و دوست دارید از خانواده و دوستان خود با هنر دست خودتان پذیرایی کنید آموزش زیر را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی:
شیر | 3 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
ثعلب | 1 ق چایخوری |
خامه فرم گرفته | 1/3 پیمانه |
زعفران دمکرده | 1/2 ق چایخوری |
هل | 1 ق چایخوری |
گلاب | 1/4 پیمانه |
پسته | به میزان لازم برای تزیین |
طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی:
- برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی ابتدا شیر را روی حرارت قرار داده و 50 گرم از شکر را به آن اضافه نمایید و صبر کنی تا به حد جوش برسد.
- داخل ظرفی جداگانه، مابقی شکر را به همراه ثعلب مخلوط نموده و آرامآرام به شیر در حال جوشیدن اضافه کنید.
- مواد را کمی هم بزنید تا شکر و ثعلب کاملا در شیر حل شوند.
- حرارت را خاموش کرده و گلاب را به مواد اضافه کنید.
- در همین مرحله زعفران را نیز به مواد قبلی اضافه کنید اما اگر بستنی سنتی ساده دوست دارید زعفران را حذف کنید.
- زمانیکه مواد خنک شدند، هل را به آنها افزوده و خامه فرمگرفته را نیز اضافه کنید.
- کمی مواد را هم بزنید تا خامه در شیر حل شود.
- مواد را در ظرف استیل بریزید و به مدت 3 ساعت داخل فریزر قرار دهید تا مواد بسته شوند.
- بعد از 3 ساعت، ظرف را از فریز خارج کرده و به مدت 7 تا 8 دقیقه با همزن برقی یا همزن دستی بزنید تا مواد حالت پفدار پیدا کنند.
- مجددا ظرف را داخل فریزر قرار دهید و این مرحله را هر 1 ساعت یکبار، طی 3 مرحله انجام دهید.
- بعد از آخرین مرحله، در صورت تمایل به بستنی خامه خشک و انواع مغزها شامل گردو، بادام یا پسته افزوده و بستنی را به مدت 6 تا 7 ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا سفت شود.
مواد لازم برای تهیه خامه خشک:
خامه صبحانه | 100 گرم |
شکر | 1 ق چایخوری |
طرز تهیه خامه خشک:
- برای تهیه خامه خشک هر 100 گرم خامه صبحانه را با 1 ق چایخوری شکر مخلوط کرده و کمی هم بزنید.
- سپس آن را کف سینی، خیلی نازک پهن کرده و در فریزر قرار دهید تا بسته شود و بعد به صورت قطعات کوچک برش بزنید و داخل بستنی بریزید.
نکته
- موقع خرید ثعلب به رنگ آن دقت کنید. ثعلب مرغوب باید شیری رنگ باشد.
- بهتر است از شیر محلی که در لبنیاتیهای معتبر به فروش میرسد استفاده کنید ولی در صورتیکه شیر محلی در دسترس نیست، استفاده از شیر پرچرب پاکتی نیز اشکالی ندارد.
- اجازه ندهید مخلوط شیر بجوشد و آب آن تبخیر شود اما اگر این اتفاق افتاد، 2-3 قاشق گلاب به آن اضافه کنید.
- اضافهکردن هل به بستنی سنتی زعفرانی اختیاری است اما عطر بینظیری به آن میدهد.
- برای هربار همزدن مایه بستنی از همزن استفاده کنید.
بستنی سنتی زعفرانی شما حاضر است. این بستنی طعم بینظیری دارد و علاوه بر این، تهیه آن در منزل، تجربهای جالب و لذتبخش خواهد بود. امیدواریم این بستنی زعفرانی خوشمزه را تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی انتخابات انتخابات مجلس مجلس دوازدهم مجلس انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور دولت رئیس جمهور دولت سیزدهم
هواشناسی سازمان هواشناسی تهران زلزله سیل شهرداری تهران فضای مجازی پلیس بارش باران قتل آتش سوزی آموزش و پرورش
قیمت خودرو خودرو بازار خودرو گاز قیمت طلا قیمت دلار ایران خودرو بانک مرکزی بورس پالایش و پتروشیمی نمایشگاه نفت مالیات
نمایشگاه کتاب رضا عطاران کیانوش عیاری تلویزیون کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران دفاع مقدس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سریال مهران مدیری محمدرضا گلزار
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین غزه آمریکا روسیه حماس سازمان ملل رفح اوکراین افغانستان
پرسپولیس فوتبال هوادار استقلال لیگ برتر لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران رئال مادرید سپاهان باشگاه پرسپولیس لیگ قهرمانان اروپا بازی
ایلان ماسک فناوری ناسا تبلیغات اپل طوفان خورشیدی هوش مصنوعی گوگل ماهواره
خواب سیگار دیابت استرس فشار خون بارداری زایمان افسردگی شیر تجهیزات پزشکی