جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه خورشت چغرتمه گیلانی
گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران
است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت میشود. میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق،
ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از
مهمترین غذهای محلی گیلان است. به عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان،
آمادگی پرورش انواع خوراکیهای طبیعی شامل: صیفیجات، میوهها، حبوبات و غیره علت
اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی
و زیتون پرورده ۶ غذای محلی است که در نوبت ثبت ملی است.
یکی از غذاهای محلی گیلان خورشت چغرتمه است. در این نوع خورشت از مرغ و تخم مرغ استفاده میشود و با آب لیمو و آب نارنج و ادویهجات طعم داده میشود. طعم بسیار خوشمزهای دارد در زیر به دستور تهیه این نوع خورشت میپردازیم امیدواریم در منزل تهیه کنید و با خانواده میل بفرمایید و لذت کافی را ببرید.
دستور پخت برای 6 نفر و مدت زمان پخت این خورشت خوشمزه 90 دقیقه میباشد.
مواد لازم جهت تهیه خورشت چغرتمه گیلانی مرغ 1 عدد متوسط تخم مرغ 8 عدد نمک و فلفل اندک ادویه به میزان کافی دارچین به اندازه ادویه جات زعفران به میزان کافی آب لیمو یا آب نارنج به میزان لازم پیاز 3 عدد
دستور پخت خورشت چغرتمه گیلانی
- مرغ را تمیز کنید و بعد از چند تکه کردن، آن را
با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک بپزید.
- پیاز ها را خرد
کنید و درون ماهیتابه بریزید و اجازه دهید سرخ شود به میزان 3 قاشق غذاخوری پیاز داغ
لازم است.
- تخم مرغ ها را در ظرفی با چنگال بزنید تا سفیده
و زرده باهم مخلوط شوند.
- زعفران را در فنجان کوچک بریزد و کمی آب جوش
درون آن بریزید و در آن را ببندید و اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه دم بکشد.
- پیازداغ، زعفران، دارچین و کمی نمک و. فلفل را
به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- حال در
تابه روغن بریزید و هنگامیکه داغ شد، مایه تخم مرغی را داخل آن بریزید و تا زمانی که
خودش را گرفت، آن را هم بزنید.
- املت پیاز را به مرغ پخته اضافه کنیدو کمی آب
نارنج بریزید و اجازه دهید تا خورش چند جوش بزند و جا بیفتد.
خورشت چغرتمه
نکات
- مرغ را از چند ساعت قبل در آب قرار دهید تا بوی آن کم شود.
- مرغ ها را به تکه های کوچک در آورید تا خورشت
شما طعم بهتری داشته باشد.
- پیازی که درون مرغ میندازید به قطعات بزرگ
بیندازید فقط برای رفع بوی مرغ استفاده میشود و پس از اتمام کار آن ها را
درآورید.
- این خورش تقریبا غلیظ است و نباید زیاد آب
داشته باشد.
- بهتر است تخم مرغ های درون ماهی تابه را به خوبی بهم بزنید تا له و
به قطعات کوچک تبدیل شود.
- آب لیمو و آب نارنج به میزان دلخواه بنا به سلیقه شما اضافه میشود.
- از رب نارنج نیز میتوان استفاده نمود.
- میتوان کمی سیر نیز پس از سرخ شدن پیاز نیز اضافه نمایید و کمی تفت دهید.
- از سبزیجات تازه جهت تزیین استفاده نمایید.
- غذاهای شمالی ترش مزه خواهند بود ولی میزان ترشی دست مزاج شماست.
غذاهای شمالی طعم خاص خودشان را دارند، با خوردن آنها مطمئنا عاشق طعم آنها خواهید شد. یکی از این غذاهای شمالی (گیلانی) خورشت چغرتمه است، تست بفرمایید، نوش جانتان... .
گروه آشپزی وب
مرغ | 1 عدد متوسط |
تخم مرغ | 8 عدد |
نمک و فلفل | اندک |
ادویه | به میزان کافی |
دارچین | به اندازه ادویه جات |
زعفران | به میزان کافی |
آب لیمو یا آب نارنج | به میزان لازم |
پیاز | 3 عدد |
دستور پخت خورشت چغرتمه گیلانی
- مرغ را تمیز کنید و بعد از چند تکه کردن، آن را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک بپزید.
- پیاز ها را خرد کنید و درون ماهیتابه بریزید و اجازه دهید سرخ شود به میزان 3 قاشق غذاخوری پیاز داغ لازم است.
- تخم مرغ ها را در ظرفی با چنگال بزنید تا سفیده و زرده باهم مخلوط شوند.
- زعفران را در فنجان کوچک بریزد و کمی آب جوش درون آن بریزید و در آن را ببندید و اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه دم بکشد.
- پیازداغ، زعفران، دارچین و کمی نمک و. فلفل را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- حال در تابه روغن بریزید و هنگامیکه داغ شد، مایه تخم مرغی را داخل آن بریزید و تا زمانی که خودش را گرفت، آن را هم بزنید.
- املت پیاز را به مرغ پخته اضافه کنیدو کمی آب
نارنج بریزید و اجازه دهید تا خورش چند جوش بزند و جا بیفتد.
خورشت چغرتمه
نکات
- مرغ را از چند ساعت قبل در آب قرار دهید تا بوی آن کم شود.
- مرغ ها را به تکه های کوچک در آورید تا خورشت شما طعم بهتری داشته باشد.
- پیازی که درون مرغ میندازید به قطعات بزرگ بیندازید فقط برای رفع بوی مرغ استفاده میشود و پس از اتمام کار آن ها را درآورید.
- این خورش تقریبا غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد.
- بهتر است تخم مرغ های درون ماهی تابه را به خوبی بهم بزنید تا له و به قطعات کوچک تبدیل شود.
- آب لیمو و آب نارنج به میزان دلخواه بنا به سلیقه شما اضافه میشود.
- از رب نارنج نیز میتوان استفاده نمود.
- میتوان کمی سیر نیز پس از سرخ شدن پیاز نیز اضافه نمایید و کمی تفت دهید.
- از سبزیجات تازه جهت تزیین استفاده نمایید.
- غذاهای شمالی ترش مزه خواهند بود ولی میزان ترشی دست مزاج شماست.
غذاهای شمالی طعم خاص خودشان را دارند، با خوردن آنها مطمئنا عاشق طعم آنها خواهید شد. یکی از این غذاهای شمالی (گیلانی) خورشت چغرتمه است، تست بفرمایید، نوش جانتان... .
گروه آشپزی وب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
آمریکا عراق جنگ حماس نیکا شاکرمی مجلس شورای اسلامی روز معلم دولت رهبر انقلاب معلمان مجلس بابک زنجانی
ایران هواشناسی بارش باران هلال احمر آتش سوزی قوه قضاییه تهران پلیس سیل معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
سهام عدالت قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان خودرو دلار سایپا بانک مرکزی ایران خودرو کارگران
سریال پایتخت مهران مدیری تلویزیون عفاف و حجاب تئاتر مسعود اسکویی سینمای ایران سینما
رژیم صهیونیستی اسرائیل جنگ غزه فلسطین روسیه ترکیه نوار غزه اوکراین چین انگلیس ایالات متحده آمریکا بنیامین نتانیاهو
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال تراکتور لیگ برتر لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ
هوش مصنوعی کولر گوگل اپل عیسی زارع پور تلفن همراه تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب دیابت کاهش وزن