سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

لانگهورن - ویندوز جدید مایکروسافت


لانگهورن - ویندوز جدید مایکروسافت
داستان لانگهورن به ژانویه سال ۲۰۰۲ برمیگردد. زمانی که مسائلی پیرامون قابلیتهای لانگهورن مطرح شد، قابلیتهایی مانند WinFS، و Movie Maker۲ و نمونه جدید مدیا پلییر ویندوز که البته همگی به دلیل تاخیر در ارائه لانگهورن بصورت مجزا عرضه شدند. برنامه مایکروسافت با این همه تاخیر تا زمان نگارش این مطلب آن بود که تا نیمه ۲۰۰۶ کار توسعه و بازسازی لانگهورن را ادامه دهد. مایکروسافت مسیری برای عرضه لانگهورن ارائه کرده است که به شکل زیر است:
● سال ۲۰۰۵
Windows XP Professional x۶۴ Edition: April ۲۰۰۵
Longhorn Client Beta ۱: H۱ ۲۰۰۵
Longhorn Client Beta ۲: H۲ ۲۰۰۵/Q۱ ۲۰۰۶
● سال ۲۰۰۶
Longhorn Client RTM: Mid-۲۰۰۶
WinFS Beta: Mid-۲۰۰۶
● سال ۲۰۰۷
Longhorn SP۱: H۱ ۲۰۰۷
Longhorn Server: H۱ ۲۰۰۷
مایکروسافت در رابطه با ارائه لانگهورن دست به بازیهای سیاسی میزند و مشخصات این ویندوز جدید را مرحله به مرحله اعلام میکند. اخیرا مایکروسافت در کنفرانس مهندسین سخت افزار مایکروسافت بنام WinHEC در سال ۲۰۰۵ اعلام کرد که تغییراتی در لانگهورن خواهد داد و حضار در این کنفرانس نمونه ای از نسخه پیش بتای این ویندوز را دریافت کردند.
اما چند نوع لانگهورن خواهیم داشت؟ مایکروسافت لیست آنها را به شرح زیر اعلام کرده است:
● Longhorn Starter Edition
قابل مقایسه با ویندوز XP استارتر ادیشن
● Longhorn Home Edition
قابل مقایسه با ویندوز XP هوم ادیشن
● Longhorn Media Center Edition
نمونه برتر هوم ادیشن که شامل قابلیتهای مدیا سنتر است
● Longhorn Professional Edition
قابل مقایسه با ویندوز XP پروفشنال ادیشن
● Longhorn Small Business Edition
محصول جدیدی که به شرکتهای کوچک کمک میکند و بسیار شبیه ویندوز XP پروفشنال ادیشن است
● Longhorn Mobility/Tablet PC Edition
قابل مقایسه با ویندوز XP تابلت پی سی ادیشن
● Longhorn Premium Edition
محصول جدیدی که ارتباط بین نمونه های مصرفی و تجاری ایجاد میکند و شامل تمام قابلیتهای هوم، پرمیوم، پرو، اسمال بیزینس، تابلت پی سی است.
توجه داشته باشید که هیچکدام از این اسامی هنوز نهایی نشده اند و ممکن است تغییر کنند.
● قابلیتهای بصری
لانگهورن دارای قابلیتهای گرافیکی پیشرفته ای است که بلافاصله تفاوت آنرا به ویندوز XP آشکار میسازد. زیرا گفته میشود که توانمندی شتابدهنده های سه بعدی در لانگهورن وجود دارد که جذابیت آنرا دوچندان میسازد. سیستم لانگهورن بطور خودکار قادر است تا سیستم گرافیکی خود را با کامپیوتر هماهنگ کند. اگر از آخرین مدل کامپیوتر استفاده میکنید، لانگهورن هم، سنگ تمام میگذارد و یوزراینترفیس Aero Glass را بکار میگیرد که انیمشینهای stunning، آیکونهای بر اساس گرافیک برداری (وکتور) را داراست.
اگر کامپیوتر قدرت کمتری داشته باشد یوزراینترفیس Aero Express بکار گرفته میشود که یوزراینترفیسی مانند Aero Glass ایجاد میکند که بر پایه تکنولوژیهای گرافیکی سطح XP بنا نهاده شده است.
برای کامپیوترهای ضعیفتر که آماده پذیرش لانگهورن نبوده اند نیز لانگهورن اندیشیده است و سازگاری قدیمی با یوزراینترفیس ویندوز ۲۰۰۰ ایجاد میکند.
نکته مهمی که باید درباره قابلیتهای صفحه نمایش لانگهورن بیاد داشته باشید آنست که آیکونهای مستندات در واقع مینی عکس خود سند است که باعث میشود تا در یک نگاه اسناد را از هم تشخیص دهید. انیمیشنهای کوچکی نیز وجود دارند که بشما کمک میکنند تا بفهمید که وقتی یک پنجره کوچک میشود کجا میرود.
● قدرتمند، قابل اعتماد و امن
مایکروسافت امید بسیاری دارد تا لانگهورن را با کیفیت بالا، قابل اطمینان و البته با امنیت بالا ارائه دهد. برای رسیدن به این هدف باید مشخص شود که یوزر چگونه به ویندوز وارد میشود. مثلا ویندوز XP از نحوه ورود یوزرهای معمولی Limited User accounts و مدیر Administrator accounts سود میجوید. تجربه نشان داده است که اکثر مردم از ورودی مدیر استفاده میکنند و Limited User کمتر مورد مصرف قرار میگیرد.
ویندوز لانگهورن سیستم جدیدی بنام LUA یا Least Privileged User Account دارد که اساسا یک کد امن میباشد که اغلب کد برنامه ها عملا آنرا اجرا میکنند. وقتی برنامه های معتمد نیاز به سطح دسترسی مدیر یا ادمین داشته باشند موقتا حالت Protected Mode را اجرا میکنند. بدین ترتیب اکثر مشکلاتی که امروزه یوزرهای خانگی روی Limited User account با آن مواجه هستند حل میشود.
مانند ویندوز XP SP۲ ، لانگهورن هم وقتی با عملی خطرناک مواجه میشود قالب Security Warning and Guidance را ارائه میکند. لانگهورن برخلاف Xp SP۲ که فقط اخطار براساس ارتباطات اینترنتی عرضه میکند روی کدهای محلی هم عکس العمل نشان میدهد. هدف آن بوده تا یوزر احساس امنیت بیشتری بنماید.
لانگهورن از مدل جدیدی در بروزرسانی بنام hot patching سود میجوید که طی آن مایکروسافت قادر است تا هر کد بیرون هز هسته اصلی سیستم (کرنل) را بدون نیاز به راه اندازی مجدد کامپیوتر بروز نماید، مثل درایورها.
● توانمندیهای عملی تکنولوژی اطلاعات
برای شرکتها که از لانگهورن در کامپیوترهای دسک تاپ سود بجویند قابلیتهای مفیدی پیش بینی شده است از جمله این توانمندیها میتوان به آشکارسازی و حذف جاسوسها یا spyware و بداندیشان یا malware اشاره کرد. مدیران شبکه همچنان قادر خواهند بود تا در هر لجظه نسبت به اسکن کامپیوترها و شبکه برای موارد مشکوک اقدام کنند. لانگهورن از سیستم فایل رمز شده EFS سود میجوید که داده ها را از گم شدن و دزدیده شدن در امان نگه میدارد. برنامه ها در لانگهورن ۱۵ بار سریعتر از ویندوز XP ، بار و اجرا میشوند. لانگهورن دارای ابزار مدیریت، توسعه و ایجاد تصویر بهتری است.
لانگهورن با قابلیت جستجوی سریع میتواند بلافاصله کامپیوتر، شبکه و اینترنت را برایتان جستجو کند.
● قابلیت اتصال
لانگهورن میتواند دیتا را بین کامپیوترها و انواع دستگاههای پرتابل سینکرون یا همزمان نماید. قابلیت سینک منجر (SyncManager) مدیریت بین نرم افزار و سخت افزار را به عهده دارد. نهایتا اینکه استاک شبکه بیسیم از دسترسی راه دور در هرجا (Anywhere Remote Access) پشتیبانی کرده و قابلیت بیشتری برای ارتباط شبکه ها ایجاد میکند.
● پلاتفرم بعدی
به نظر میرسد که لانگهورن براساس پلاتفرم آولون (Avalon) که یک زیرسیستم نمایش محسوب میشود، ایندیگو (Indigo) که سرویسهای وب و پیام را پشتیبانی میکند، و مدل برنامه نویسی WinFX که براساس کد NET. میباشد، بنا خواهدشد.
● سخت افزار پیشنهادی
اما سئوال اینجاست که چه امکانات سخت افزاری برای لانگهورن مورد نیاز است. تا امروز هنوز مایکروسافت به این سئوال پاسخ نداده است. با این وجود میتوان در این مورد حدس زد.
برای سی-پی-یو دسک تاپ میتوان به پروسسور ۴ اینتل ۳ گیگاهرتزی با تکنولوزی هایپرتریدینگ ۵۳۰ یا بالاتر اشاره کرد. پروسسور زئون اینتل ۳ گیگاهرتزی با ۲ مگابایت کاشه L۲ یا AMD Athlon ۶۴ یا Sempron یا اپترون ۱۰۰، ۲۰۰ یا ۸۰۰ در نمونه های تک یا دو هسته ای نیز از موارد دیگر بشمار میروند.
برای سی-پی-یو موبایل باید از پروسسور پنتیوم M اینتل ۱.۸۶ گیگاهرتزی ۷۵۰ یا بالاتر نام برد و یا پروسسور AMD Turion ۶۴ Mobile Technology یا موبایل Sempron و یا موبایل اتلون ۶۴ را مورد توجه قرار داد.
اما چه مقدار حافظه میتواند مورد نظر باشد. جواب ۵۱۲ مگابایت یا بیشتر RAM برای تمام پلاتفرمهاست.
با تمام این تفاسیر، سیاست پنهان کاری مایکروسافت امکان ایجاد تغییر تا زمان عرضه لانگهورن را برای خود باز میگذارد. اما آشنایی اولیه با این سیستم عامل جدید شاید در همین حد هم خالی از فایده نباشد.
بهمن بهمن دژی
منبع : کامتونت