قیمت طلا امروز




 قیمت کرمان موتور

 روزنامه هفت صبح / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۳۱

مونتاژکاران‌، چهارچرخ علیه جیب مردم

افزایش قیمت خودروهای مونتاژی همزمان با ناترازی بنزین، انتقاد کارشناسان را برانگیخته است. آنان خواستار کاهش انحصار، اصلاح واردات، عرضه خودروهای کم‌مصرف و نظارت جدی‌تر شده‌اند
 مونتاژکاران‌، چهارچرخ علیه جیب مردم
هفت صبح|  درحالی که موضوع ناترازی قیمت بنزین به چالش جدی تبدیل شده و حتی دولت در حال بررسی سناریوی افزایش قیمت بنزین بر مبنای نرخ فوب خلیج فارس است شرکت‌های مونتاژکار قیمت‌های محصولات خود را به شدت افزایش داده‌اند. برای نمونه کرمان موتور قیمت برخی محصولات خود را برای دومین بار در سال جاری افزایش داده درحالی که مصرف محصولات این شرکت در رقابت با شرکت‌های بین‌المللی کم مصرف نیستند. به طوری که برخی محصولات این شرکت در داخل شهر تهران به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر بالای ۱۰ لیتر مصرف می‌کنند و در ترافیک به ۱۵ لیتر هم می‌رسد. حال سوال این است که چرا مونتاژکاران خودرو در ایران رها شده‌اند؟

 

افزایش پیاپی قیمت خودروهای مونتاژی در شرایطی که وعده اصلی دولت، آزادسازی و تنظیم بازار بود، حالا به معمایی پیچیده در اقتصاد ایران تبدیل شده است. کرمان‌موتور، به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی این حوزه، با افزایش مجدد قیمت چند مدل از محصولات خود، بار دیگر این پرسش را زنده کرد که آیا مونتاژکاران، فارغ از هرگونه نظارت، افسار قیمت‌ها را در دست گرفته‌اند؟

 

دولت چهاردهم از ابتدای کار خود، سیاست آزادسازی قیمت خودرو را به‌عنوان راهکاری برای خروج از رکود تورمی این صنعت اعلام کرد. شعار اصلی این است که با حذف قیمت‌گذاری دستوری، رقابت شکل می‌گیرد و بازار به تعادل می‌رسد. اما آنچه در عمل رخ داده، نه تنها به تعادل منجر نشده، بلکه فضایی برای مانور بی‌رویه مونتاژکاران فراهم کرده است. واقعیت این است که کاهش تقاضای مردم در بازار خودرو نه تنها ناشی از افزایش قیمت بی‌رویه، بلکه به دلیل کیفیت پایین محصولات نیز رخ داده است.

 

به همین دلیل سیاست آزادسازی قیمت خودرو بر بازار خودرو آسیب جدی‌تری وارد می‌کند. چراکه بازار خودرو ایران از بازار جهانی دور افتاده و اصلا رقابت‌پذیر نیست، یعنی محصولات چینی در بازار ایران با آپشن کمتر گرانتر از بازارهای دیگر عرضه می‌شوند و حتی در استانداردهای پایه نیز مونتاژکاران محصولاتی عرضه می‌کنند که مزیت چندانی ندارند، برای نمونه خودروهای با کیفیت اروپایی به مصرف بنزین زیر ۵ لیتر در صد کیلومتر رسیده‌اند درحالی که خودروهای مونتاژی چنین ویژگی را ندارند و حتی برخی جزو خودروهای پرمصرف محسوب می‌شوند.

 

کرمان‌موتور که در ابتدای سال جاری نیز تعدادی از محصولات خود را با استناد به افزایش نرخ ارز و هزینه‌های تولید گران کرده بود، در روزهای اخیر مجدداً اعلام کرده که مدل‌هایی نظیر «ایگل»، «اس آر ۳» و برخی شاسی‌بلندهای مونتاژی خود را با قیمت‌های جدید روانه بازار می‌کند. این افزایش قیمت در حالی رقم می‌خورد که نه تغییری در کیفیت محصول ایجاد شده و نه ادعایی مبنی بر افزایش سطح داخلی‌سازی مطرح است.

 

محمد حسن کاکایی استاد دانشگاه و کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار هفت‌صبح با اشاره به اینکه در حال حاضر موضوع افزایش قیمت خودرو توسط مونتاژکاران بخشی به مسئله تحریم‌ها برمی‌گردد، گفت: «وقتی واردات قطعات سی‌کی‌دی از طریق دور زدن تحریم‌ها رخ می‌دهد یعنی هزینه واردات قطعات برای مونتاژکاران ایرانی بسیار بیشتر از کشورهای دیگر رخ می‌دهد حتی در زمینه واردات خودرو نیز این مشکل وجود دارد، هرچند آمریکا واردات خودرو را کامل تحریم نکرده اما شرکتی مانند تویوتا به صورت مستقیم از ژاپن وارد ایران نمی‌شود و این مسئله هزینه واردات را بالا برده است.»

 

وی با بیان اینکه آنچه امروز مونتاژکاران تولید و عرضه می‌کنند نتیجه تقاضای مردم است، افزود: «اگر مردم در مقطع کنونی خودرو با مصرف سوخت بالا می‌خرند به دلیل ارزان بودن بنزین است و مونتاژ کار نیز بر مبنای همین تقاضا خودرو عرضه کرده و اگر روزی به دلیل گرانی بنزین مردم خودروهای پرمصرف نخرند مونتاژکار هم خودرو کم مصرف عرضه می‌کند. به همین دلیل است که در گذشته نیز طرح خودروهای گازسوز جواب نداد، چون حاکمیت نمی‌تواند مردم را مجبور کند که یک خودرو خاص بخرند. در آن زمان ناترازی گاز منجر شد کم‌کم مردم از خرید خودروهای گازسوز فاصله بگیرند.»

 

کاکایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیز خودروهای برقی و هیبرید علاوه بر اینکه گران هستند هزینه نگهداری آنها بالاست، گفت: «به همین دلیل خودروهای گازسوز در ایران مشتری چندانی ندارند و آنچه مسئولان امروز درباره اصلاح سیاست واردات خودرو برای کاهش ناترازی دارند بیشتر یک ژست محسوب می‌شود تا واقعیت، چون مسئولان می‌دانند که واردات خودرو کم مصرف به دلیل تحریم‌ها نیز کار آسانی نیست و به دلیل قیمت بالاتر نیز تقاضای چندانی ندارد.

 

البته اتفاقات عجیب در کشور نیز رخ می‌دهد. برای نمونه در زمان جنگ خودرو ۱۰۰ هزار دلاری به کشور واردات شده درحالی که نیاز کشور خودرو ارزان قیمت و کم مصرف است، بنابراین باید واقعیت‌های بازار خودرو را دید، برای نمونه نهادهای دولتی و مجلس که خودشان از خودرو استفاده می‌کنند خودرو کم مصرف یا برقی ندارند اما به مردم توصیه می‌کنند.»

 

وی با تاکید بر اینکه بازار خودرو ایران با شعار مسئولان درست نمی‌شود، گفت: «چندین سال از موضوع ساماندهی بازار خودرو می‌گذرد و امروز حدود ۵۰ مونتاژکار در کشور فعالیت می‌کنند و سالانه حدود ۶تا ۷ میلیارد دلار ارزبری دارند و گرانتر از بازار کشورهای همسایه نیز محصولات خود را عرضه می‌کنند. در واکنش به این اقدام هر بار مسئولان اعتراض می‌کنند و وعده اصلاح می‌دهند اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد! آیا این مسئله ناشی از ضعف اطلاعات مسئولان است یا واقعیت‌های بازار را کتمان می‌کنند؟ به طور قطع مردم باید نسبت به شرایط بازار مطلع باشند و مسئولان نباید با شعار دادن مردم را گمراه کنند.

  ‌چرا مونتاژ جای واردات را گرفته است؟

با وجود ادعای تاثیر تحریم‌ها بر گرانی بازار خودرو که غیرقابل انکار است، باید پذیرفت که مونتاژکاران خود را مصون از نظارت می‌دانند و با تاکید بر تجارت آزاد تلاش دارند در بازار انحصاری مبنای تعیین بازار باشند. درواقع آنها با علم به اینکه دولت واردات را به‌عنوان اهرم فشار کنار گذاشته، هر زمان که ارز رشد کند، دست به افزایش قیمت می‌زنند، اما زمانی که ارز کاهش می‌یابد، هرگز قیمت‌ها را اصلاح نمی‌کنند. درباره اینکه چرا خودرو با کیفیت و کم مصرف عرضه نمی‌شود نیز هیچ پاسخ روشنی ندارند.

 

مجتبی یوسفی نماینده مجلس شورای اسلامی اخیرا اعلام کرده «در ۵ سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد دلار ارز به مونتاژکاران خودرو اختصاص یافته درحالی که امکان واردات خودرو کم مصرف وجود دارد به همین دلیل افزایش مصرف بنزین به ۱۳۰ میلیون لیتر کاملا طبیعی است و باید سیاست‌های این بخش اصلاح شود.»

 

همچنین سید جواد حسینی کیا نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار هفت‌صبح با اشاره به اینکه عمق ساخت داخل این خودروهای مونتاژی به‌شدت پایین است، گفت:« به همین دلیل ارزبری هر دستگاه خودروی مونتاژی، نزدیک به یک خودروی کاملا وارداتی است. نقد جدی‌تر اینجاست که این حجم ارزبری، در ازای تولید خودروهایی صورت می‌گیرد که عمدتاً جزو خودروهای کم‌مصرف و به‌روز نیستند. به‌عبارت دیگر، ایران با هزینه‌ای گزاف، خودروهایی را مونتاژ می‌کند که از نظر استانداردهای جهانی، در رده محصولات اقتصادی و کارآمد قرار نمی‌گیرند. به همین دلیل موضوع اصلاح رویه در راستای کاهش مصرف سوخت باید در دستور کار قرار بگیرد.»

 

اگر به‌جای تخصیص ارز به مونتاژ این خودروهای پرمصرف، تنها ۲ میلیارد دلار از این ارز به واردات خودروهای ۲۰ هزار دلاری اختصاص می‌یافت، با احتساب تعرفه‌های فعلی، می‌شد سالانه بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی کم‌مصرف و با کیفیت بالاتر وارد کرد. این عدد، معادل نزدیک به ۱۵ درصد از تولید سالانه خودروسازان کشور است.

 

شواهد جدید نشان می‌دهد که دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۵، عملا راه واردات برای تنظیم بازار را مسدود کرده است. سقف ارزی اختصاص‌یافته به واردات خودرو به‌شدت کاهش یافته و بر اساس برآوردها، به حدود ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است که برای وارداتی نمادین و غیرتاثیرگذار کافی است. در کنار این، تعرفه واردات خودروهای زیر ۱۵۰۰ سی‌سی از ۲۰ به ۴۰ درصد و تعرفه خودروهای هیبریدی نیز از ۱۵ به ۴۰ درصد افزایش یافته است.

 

این اقدامات، عملا سیاست تنظیم بازار از طریق افزایش عرضه را بی‌اثر می‌کند و مونتاژکاران را در موقعیتی انحصاری قرار می‌دهد. آنها می‌دانند که مصرف‌کننده چاره‌ای جز خرید از آنها ندارد و این اطمینان خاطر، مهم‌ترین دلیل افزایش‌های قیمتی پیاپی است. به همین دلیل خیلی تمایلی به عرضه خودروهای کم مصرف ندارند چون ممکنه است تغییراتی در درآمد یا سود آنها به وجود بیاید.

  ‌سازمان حمایت؛ ناظری که نظاره‌گر است؟

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان که به‌عنوان متولی اصلی تنظیم بازار شناخته می‌شود، در قبال این افزایش قیمت‌ها موضعی منفعلانه اتخاذ کرده است. این سازمان که در گذشته با اعمال قیمت‌های دستوری، نقشی پررنگ در بازار داشت، حالا به‌بهانه آزادسازی، از هرگونه ورود جدی به فرآیند قیمت‌گذاری خودداری می‌کند.

 

اما این سکوت، سوال‌برانگیز است که آیا سازمان حمایت ابزارهای نظارتی خود را از دست داده است؟ یا اینکه سیاست‌گذار، عمدا بازار را به حال خود رها کرده تا هزینه‌های ناشی از تورم ارزی را به دوش مصرف‌کننده نهایی بیندازد؟ به نظر رفتار دوگانه دولت ریشه در اتفاقات بازار دارد؛ از یک سو، اصرار بر حمایت از تولید داخل (هرچند مونتاژی) و از سوی دیگر، چشم‌پوشی از قیمت‌گذاری‌های انحصاری باعث شده مشکلات بازار خودرو ادامه پیدا کند. در نهایت موضوع خودروهای کم مصرف را مطرح کرده تا مثلا نشان دهند که دولت دغدغه ناترازی بنزین دارد و در ادامه بنزین را گران کند والا می‌تونست موضوع جایگزینی خودروهای کم مصرف را از سازمان‌های دولتی شروع کند.  

 

در میان چالش‌های بازار خودرو و سیاستگذاری، تنها قربانی قطعی، کیف پول مصرف‌کننده است که مجبور شده برای خودرویی با استانداردهای پایین، میلیاردها تومان هزینه کند.در حال حاضر سیاست فعلی، نه به اصلاح قیمت خودرو انجامیده و نه به تنظیم بازار. آنچه نیاز است، یک بازنگری اساسی در سیاست صنعتی کشور است. به‌جای اختصاص ارز به مونتاژکاری با ارزش‌افزوده پایین، باید مسیر ورود خودروهای به‌روز و کم‌مصرف از طریق واردات هوشمند هموار شود تا رقابت به بازار بازگردد و انحصار شکسته شود. تا آن زمان، افزایش قیمت‌های پیاپی، تنها فصل مشترک تمامی تقویم‌های اقتصادی کشور خواهد بود.  

 

هرچند برخی کارشناسان از مشکلات واردات خودروهای کم مصرف می‌گویند اما از آنجایی که قطعات خودرو که مشمول تحریم‌ها هستند ممکن شده امکان واردات خودرو کم مصرف نیز وجود دارد. هرچند این مسئله نیز نیازمند سازوکارها و زیرساخت‌های مورد نیاز برای تقویت خدمات پس از فروش است. درواقع دولت باید با اصلاح ثبت سفارش و تعرفه گذاری واردات خودرو زمینه را رقابتی کردن بازار خودرو فراهم کند نه اینکه فقط نقد کند و از طرف دیگر دست مونتاژکاران برای افزایش قیمت خودرو را باز بگذارد.

 

 







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
نگاهی به رأی جدید دیوان عدالت اداری/ امسال «مزایای رفاهی کارگران» مشمول مالیات است؟
خبرگزاری ایلنا

نگاهی به رأی جدید دیوان عدالت اداری/ امسال «مزایای رفاهی کارگران» مشمول مالیات است؟

یک کارشناس حقوق و روابط کار، با تشریح ابعاد حقوقی دادنامه اخیر دیوان عدالت اداری، تاکید کرد معافیت مالیاتی مزایای رفاهی کارگران شامل سال جاری نمی‌شود.
از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند
سایت تابناک

از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
روزنامه هفت صبح

راز سر به مهر قتل کارمند بانک در یوسف‌آباد

سایت فرارو

ویدئوی خروج هواپیما از باند فرودگاه مشهد

علیه پیادگان و پیاده‌روها
سایت عصرایران

علیه پیادگان و پیاده‌روها

آنچه اکنون می‌بینم تخریب پیاده‌راه‌ها و تحقیر پیاده‌هاست. از هر راهی که ممکن است حریم و حرمت پیاده‌ها را می‌شکنند. شهر بَرده‌‌ی سواری‌ها و به کام سواره‌هاست‌...
نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»
سایت عصرایران

نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»

برای نسل‌های قدیم، بسیاری از تعارف‌ها و عبارات احترام‌آمیز بخشی از قواعد زندگی روزمره بود: «قربان شما»، «اختیار دارید»، «بفرمایید»، «زحمت کشیدید» و ده‌ها عبا...
بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند
روزنامه هفت صبح

بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند

مسئولان محیط زیست می‌گویند اسب‌ها سال‌ها در بوجاق حضور داشته‌اند و به بخشی از اکوسیستم تبدیل شده‌اند
‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی
روزنامه هفت صبح

‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی

واگذاری پروژه آبشار آهکی به مجری غیربومی با اصول اولیه طرح مشارکتی مغایرت دارد
سایت رکنا

دست گروگان در صندوق عقب از جای چراغ بیرون بود/ پلیس راه در جاده ارومیه این صحنه را دید + جزییان رهایی گروگان در ماجرایی …

ترس و سردرگمی  روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی
روزنامه هفت صبح

ترس و سردرگمی روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی

هزاران شهروند حقشان را از دست می‌دهند، چون از دادگاه می‌ترسند و زبان قانون را نمی‌دانند
فروشندگان متخلف پاسخگو  شوند
روزنامه هفت صبح

فروشندگان متخلف پاسخگو شوند

رشد پلتفرم‌های فروش اینترنتی، ضرورت ساماندهی و نظارت مستمر بر کسب‌وکارهای مجازی را افزایش داده است
کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه
سایت اقتصاد ۲۴

کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه

یک جامعه‌شناس معتقد است فقر می‌تواند بسیار پیش از رسیدن دانش‌آموز به مرحله کنکور، فرصت‌های آموزشی او را محدود کند و تفاوت‌های اقتصادی خانواده‌ها را به نتایج متفاوت در پذیرش دانشگاه تبدیل کند.
فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان
سایت رویداد‌ ۲۴

فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان

این بن‌بست اداری و عدم صدور گواهینامه، مانع رفت‌وآمد روزمره زنان در سطح شهر‌ها نشده است، اما زنان موتورسوار را با مسائل حقوقی و مالی مواجه کرده است چراکه در صورت وقوع حادثه، از پوشش بیمه محروم هستند.
سایت عصرایران

تصاویر دیده نشده از حمله به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در جنگ 40 روزه

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان
سایت روزنامه سازندگی

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان

فرزانه ترکان، متخصص پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی در گفت‌وگو با «سازندگی» مطرح کرد:
سایت فرارو

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ «این است درد ما و فرق ما»

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!
سایت فرارو

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!

افتتاح کافه VIP بابک زنجانی، فراتر از یک رویداد تجاری، یک دهن‌کجی آشکار به مردم خسته‌ای است که تاوان تحریم و تورم را می‌دهند.
خبرگزاری مهر

برای املاک دارای سند سبز حتی قولنامه هم امضا نکنید!

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!
سایت آفتاب نیوز

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!

هزینۀ سنگین ترمیم دندان، پوشش محدود بیمه و ظرفیت ناکافی درمانگاه‌های تأمین اجتماعی، بسیاری از بیمه‌شدگان کم‌درآمد را به انتخابی تلخ میان پرداخت هزینه‌های سنگ...
تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت
سایت دیدبان ایران

تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت

شرکت فردی به جای داوطلب در کنکور، فقط یک تقلب ساده نیست؛ قانونی که می‌تواند این میانبر را به جریمه، محرومیت و حتی پرونده قضایی تبدیل کند.
    
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| صداوسیما در آغوش گرفتن پدر و فرزند را هم سانسور کرد

سایت عصرایران

آتش‌سوزی در ساختمان مسکونی ۷ طبقه در مشهد/ ۴ کودک در طبقات بالا محبوس شدند

سایت تابناک

سارق 60ساله گوشی 130میلیونی را 150هزار تومان فروخت!

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی
خبرگزاری ایسنا

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی

ازدواج فقط تصمیم دو نفر برای کنار هم قرار گرفتن نیست، آینه‌ای است که بسیاری از واقعیت‌های فردی و اجتماعی را در خود بازتاب می‌دهد. وقتی جوانی در برابر ازدواج مکث می‌کند، گاهی پشت این تردید، تنها یک دلیل وجود ندارد، مجموعه‌ای از ترس‌ها، تجربه‌ها، توقعات، فشارهای اقتصادی و تصویری که جامعه از زندگی موفق …
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
سایت نورنیوز

چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟

تفاوت‌های رفتاری کودکان فرزندخوانده با فرزندان زیستی، ریشه در «پیشینه تجربه امن» آن‌ها دارد. به گفته کارشناسان، استرس در این کودکان نه یک اختلال، بلکه واکنشی از سوی سیستم عصبی برای بقاست که در محیطی ناامن شکل گرفته است.
گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت
سایت آفتاب نیوز

گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت

پس از دهه‌ها تلاش برای نجات گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض، تولد گوساله‌های این گونه در طبیعت خوزستان و آغاز برنامه بازمعرفی آن در زاگرس، نشانه‌هایی امیدبخش ا...
وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است
خبرگزاری ایرنا

وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است

تهران - ایرنا - طبیعت هر روز خدماتی به انسان ارائه می‌دهد که بخش قابل توجهی از آنها در محاسبات اقتصادی دیده نمی‌شوند، از تصفیه آب و کنترل سیلاب گرفته تا جذب کربن، تولید غذا، گرده‌افشانی و حفظ تنوع زیستی. ارزش‌گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی تلاش می‌کند ارزش این خدمات نامرئی را به زبان اعداد و اقتصاد ترجمه …
خبرگزاری ایرنا

هشدار پلیس فتا به مردم؛ مراقب کلاهبرداری با جعل صدای آشنایان باشید

پای یک شبکه در میان است
سایت هم میهن

پای یک شبکه در میان است

این کانال‌ها در قالب یک شبکه با نامی مشخص فعالیت می‌کنند و کانال‌های اصلی آن از تصاویر خصوصی دختران جوان و نوجوان به عنوان قلاب استفاده می‌کند؛ تصاویری که افراد عادی بدون اجازه می‌توانند برای ادمین ارسال کنند تا بدون پرداخت یا دریافت پول حداقل در شش کانال دیگر با همین هدف منتشر شود.
سایت هم میهن

تجربهٔ تلخ و شکست‌خورده!

خبرگزاری ایرنا

30هزار درخت در چیتگر چرا بریده شدند؟

سایت رکنا

پایان 80 روز اسارت یک گروگان از چنگال آدم ربایان

سایت رکنا

فیلم ضجه های مادر پسر گمشده در رشت / امیرمهدی 14 ساله کجاست ؟! / کمکم کنید

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های بیشتر
سایت اقتصاد ۲۴

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های …

پایین بودن عدد اکتان بنزین معمولی نسبت به استاندارد موتور‌های حساس، خطر پدیده ضربه یا اصطلاحاً ناک، ذوب شدن پیستون و آسیب به سوپاپ‌ها را دوچندان کرده است. این موضوع صاحبان خودرو را ناچار می‌کند برای فرار از تعمیرات ده‌ها میلیون تومانی، در هر چند باک‌گیری دست‌ به‌ جیب شوند.
تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد
سایت اقتصادنیوز

تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد

اقتصادنیوز: امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس، می‌گوید سرمایه اجتماعی ایران با وجود فشارهای اقتصادی هنوز پابرجاست، اما تداوم مشکلات معیشتی می‌تواند این سرمایه را به نقطه فرسایش برساند.
سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی
روزنامه همدلی

سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی

عاشور حسن زاده عرب پژوهشگر جان دیویی در کتاب «دموکراسی و آموزش و پرورش»، با نگاهی نقادانه و موشکافانه، به سراغ سه نظریه‌ی رایج و تأثیرگذار در تاریخ تعلیم و تربیت می‌رود که هرکدام، به‌نوعی، تصویری ناقص و یک‌بعدی از فرآیند آموزش ارائه می‌دهند. او این سه نظریه را «آماده‌سازی برای آینده»، «گشودن استعدادهای …
دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی
روزنامه همدلی

دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی

مسلم سلیمانی فعال رسانه مسئلهٔ نصف بودن دیهٔ زن نسبت به مرد، از جمله احکامی است که هم در فقه و هم در حقوق کیفری ایران، همواره محل بحث بوده است. اهمیت این بحث از آن‌روست که از یک سو با «جان انسان» و کرامت او پیوند دارد و از سوی دیگر، با واقعیت‌های [ ]
معمای زمین 10 مدرسه تهران
سایت اکوایران

معمای زمین 10 مدرسه تهران

قرار است مجتمع های آموزشی به پایتخت اضافه شود. این موضوع شنبه، 31 شهریور در مراسمی با حضور رییس جمهوری و شهردار تهران دوباره اعلام شد. وزیر آموزش و
پدیده شاغلان فقیر
روزنامه دنیای اقتصاد

پدیده شاغلان فقیر

برای دهه‌ها، اشتغال به‌مثابه اصلی‌ترین مسیر خروج از فقر تلقی می‌شد، اما پدیده‌ای که در ادبیات اقتصادی تحت عنوان «شاغلان فقیر» شناخته می‌شود، این فرضیه بنیادین را به چالش کشیده است. شاغلان فقیر به افرادی اطلاق می‌شود که با وجود عضویت فعال در نیروی کار و داشتن شغل، درآمدشان همچنان زیر خط فقر مطلق قرار …
         
سایت تابناک

عوارض ناگوار شرایط دوره پزشکی برای دانشجویان/ معاون وزیر بهداشت: دوره ها استاندارد است، تغییر نمی کند!

سایت عصرایران

کودک متولد ۲۰۵۰ چگونه زندگی خواهد کرد؟

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟
سایت روزنو

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟

مهمترین دست‌انداز سیاسی در اینباره به نظر مساله فتاوای شرعی است. اگرچه هیچ مستند فقهی یا شرعی منطبق بر قرآن و حدیثی وجود ندارد که بگوید موتورسواری زنان حرام...
هست و نیست آب برای کشت دوم برنج
سایت ایران آنلاین

هست و نیست آب برای کشت دوم برنج

با پایان درو و برداشت کشت اول برنج در مازندران، شالیکاران شمال بر سر یک دوراهی بزرگ قرار گرفته‌اند: زمین‌ها را برای کشت دوم شخم بزنند یا به سفره‌های آب زیرزمینی فرصت تنفس بدهند؟ در این میان، ۲ دستگاه اصلی استان هم دو مسیر کاملاً متفاوت را پیش‌روی کشاورزان گذاشته‌اند؛ یکی از رونق درآمد می‌گوید و دیگری …
زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟

در آستانه بازگشایی مدارس، سایه جنگ همچنان بر سر کشور سنگینی می‌کند؛ با این حال آموزش و پرورش هنوز پروتکل روشنی برای ادامه آموزش در شرایط اضطراری ندارد و دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار
سایت اطلاعات آنلاین

[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار

فضیلت، در نگاه نخست، مفهومی مطلق به نظر می‌رسد؛ گویی هر آنچه برای انسان نیکوست، اگر به عرصه اجتماع و مدیریت جامعه نیز راه یابد، باید همچنان نیکو باشد. اما چنین نیست. میان اخلاق فردی و اخلاق حکمرانی تفاوتی بنیادین وجود دارد.
[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش
سایت اطلاعات آنلاین

[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش

آموزش‌وپرورش ما با محدودیت‌های ساختاری، مالی و انسانی جدی روبروست. ناترازی بودجه، کمبود نیروی انسانی و شکاف‌های منطقه‌ای، واقعیت‌هایی انکارناپذیرند.
تفاوت، تهدید نیست
سایت ایران آنلاین

تفاوت، تهدید نیست

تجربه بحران‌های مختلف نشان داده هر جا سرمایه اجتماعی تقویت شده، جامعه با هزینه کمتر و سرعت بیشتری از بحران عبور کرده است. این حقیقت، امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته و می‌تواند چراغ راه سیاست‌گذاران باشد.
هتل فقط اتاق نیست!
خبرگزاری ایسنا

هتل فقط اتاق نیست!

یک فعال گردشگری با اشاره به پیامدهای شرایط اقتصادی و جنگ که گردشگری ایران را متاثر کرده است، در نقد سیستم هتلداری کشور، ‌ گفت: هتلداری ایران برای عبور از شرایط فعلی فقط به ساخت هتل جدید یا افزایش تعداد اتاق‌ها نیاز ندارد. بخشی از مسئله در استفاده نکردن از ظرفیت اقتصادی هتل‌هایی است که همین امروز ساخته …
         
زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟
سایت جوان آنلاین

زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟

مسئله فقط چند پرونده اقتصادی، چند متهم یا چند میلیارد دلار پول و کالا نیست. آنچه در پس این اعداد و پرونده‌ها خودنمایی می‌کند، تصویری نگران‌کننده از ناترازی س...
         
کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد
سایت جوان آنلاین

کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد

با ورود هوش مصنوعی و تغییر سریع ماهیت مشاغل، دیگر تخصص به‌تنهایی برای موفقیت شغلی کافی نیست؛ کارمند امروز باید یادگیری مستمر، سازگاری با تغییر، سواد دیجیتال...
تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین

توسعه پایدار پیش و بیش از آنکه حاصل انباشت سرمایه مادی یا موهبت های اقلیمی باشد، محصول ...
از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور
روزنامه شرق

از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور

اول فکر کردیم شوخی است. به قول دوستی سه بار باز کردم خواندم و بستم و دوباره باز کردم و خواندم و...؛ باورش سخت بود. واقعا محیط زیست آمده بود خبر وجود دایناسور در خراسان رضوی را تکذیب کرده بود؟ واقعا این خبر به‌طور رسمی تکذیب شده بود؟ مگر الان کار به جایی رسیده است که کسی باور می‌کند دایناسور وجود دارد؟ …
خودتحریمی مخرب
روزنامه شرق

خودتحریمی مخرب

«خانه رسانه‌های دیداری ایران» در بیانیه‌ای نسبت به تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ...»، در چهار بند، نکاتی را مطرح کرده است که بخش‌هایی از آن در ادامه می‌آید. در این بیانیه آمده است: «خانه رسانه‌های دیداری ایران، به عنوان یکی از نهادهای مدنی و تخصصی حوزه ارتباطات و رسانه، ضمن تأکید بر لزوم صیانت از امنیت …
زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان
روزنامه شرق

زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان

اگر تمدن بشری در حاشیه رودها متولد شد، در قلب فلات ایران یک رودخانه بود که تمدن را نه صرفا تغذیه، بلکه معماری کرد. زاینده‌رود قرن‌ها جریان پیوسته حیات، تعدیل‌کننده اقلیم و ستون ثبات سفره‌های زیرزمینی اصفهان و گاوخونی بود.
سایت عصرایران

راز زنی که شوهرش را به تدریج با خوراندن سیانور کشته بود چگونه فاش شد؟

تاناکورا؛ روایت فقر
روزنامه شرق

تاناکورا؛ روایت فقر

آینه مغازه تاناکورا در حوالی خیابان آذربایجان، همان تصویر همیشگی را منعکس نمی‌کند. نگاه «نگین» روی شلوار جین تاخورده‌ای خشک شده است که بوی غلیظ و تند مواد ضدعفونی‌کننده می‌دهد. همراه با هوای سنگین و نمور مغازه، نفسی عمیق می‌کشد؛
زنان و بحران آب ایران
روزنامه پیام ما

زنان و بحران آب ایران

مهتا بذرافکن در نشست انجمن جامعه‌شناسی ایران از نابرابری جنسیتی در حکمرانی آب، غیبت زنان در تصمیم‌گیری و پیوند آب با عدالت اجتماعی گفت.
اقتصاد، خشم و سلامت روان
روزنامه پیام ما

اقتصاد، خشم و سلامت روان

تحلیل روان‌شناختی تأثیر فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی. چگونه ناتوانی مالی به خشم تبدیل شده و صمیمیت و گفت‌وگو را در خانه از بین می‌برد.
حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی
روزنامه پیام ما

حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی

جایگزینی گاردریل با نیوجرسی بتنی در جاده‌ها؛ تقابل ایمنی انسان و محیط‌زیست. آیا این تصمیم ریشه در اقتصاد سیاسی سیمان و تخریب حیات‌وحش دارد؟
حبله‌رود؛ اختلاف آب میان
روزنامه پیام ما

حبله‌رود؛ اختلاف آب میان

سرچشمه حبله‌رود از بالادست فیروزکوه عبور می‌کند و در ادامه مسیر به دشت گرمسار و ایوانکی می‌رسد. اما طی سال‌های گذشته، افزایش تقاضا در بالادست و پایین‌دست، در کنار کاهش منابع آب، این رودخانه را به یکی…