قیمت طلا امروز




 سرمایه گذاری صنعتی و معدنی

 روزنامه دنیای اقتصاد / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۳۱

فرصت ایران برای توسعه زنجیره مس و ایفای نقش در بازار جهانی فولاد سبز

مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران (سهامی عام) با تشریح مسیر ۳۳ساله این مجموعه، از تحول فکور صنعت از یک شرکت مهندسی و پیمانکاری به یک بنگاه چندکسب‌وکاره و یک شرکت ارائه‌دهنده راه‌حل جامع (Total Solution Provider) در زنجیره معدن و فولاد کشور خبر داد. محمدوحید شیخ‌زاده با اشاره به جایگاه این شرکت به‌عنوان هفتمین تولیدکننده کنسانتره کشور با ظرفیت حدود 3.5میلیون تن تولید و رتبه ۵۹ در رده‌بندی IMI-100، تاکید کرد که هدف فکور صنعت، حرکت به سمت توسعه پایدار و تبدیل شدن به یک سرمایه صنعتی چندنسلی و ملی است. او در این گفت‌وگو، فرصت‌های پیش روی ایران در حوزه فولاد سبز، آهن اسفنجی و توسعه زنجیره مس را تشریح کرد و دانش فنی، نیروی انسانی متخصص و ظرفیت‌های معدنی کشور را از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی ایران دانست. شیخ‌زاده همچنین با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری، مداخلات گسترده در اقتصاد و محدودیت‌های پیش روی بخش خصوصی، بر ضرورت اصلاح فضای کسب‌وکار تاکید کرد و ورود فکور صنعت به بازار سرمایه را گامی در جهت افزایش شفافیت، مشارکت عمومی و شتاب‌بخشی به مسیر توسعه این شرکت عنوان کرد.
 فرصت ایران برای توسعه زنجیره مس و ایفای نقش در بازار جهانی فولاد سبز
روندی که شرکت مهندسی فکور صنعت طی این سال‌ها پشت سر گذاشته و جایگاهی را که امروز به آن رسیده است، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شرکت فکور صنعت طی بیش از سه دهه، از یک شرکت مهندسی و پیمانکاری به یک بنگاه چندکسب‌وکاره در زنجیره معدن و فولاد کشور تبدیل شده است.

امروز این مجموعه علاوه بر اجرای پروژه‌های بزرگ صنعتی و برخورداری از دانش فنی و توانمندی‌های مدیریتی، در حوزه سرمایه‌گذاری و تولید نیز حضوری موثر دارد. فکور صنعت در حال حاضر با تولید سالانه حدود ۳.۵‌میلیون تن کنسانتره از سنگ‌آهن‌های کم‌عیار و بهره‌گیری از روش‌های نوآورانه، هفتمین تولیدکننده کنسانتره کشور محسوب می‌شود. همچنین از طریق شرکت‌های زیرمجموعه خود، در حوزه بهره‌برداری نیز، بخش مهمی از زنجیره ارزش معدن و فولاد را پوشش می‌دهد.

مهم‌ترین دستاورد فکور صنعت در این سال‌ها، عبور از نقش صرف یک پیمانکار و تبدیل شدن به مجموعه‌ای اثرگذار در توسعه زنجیره معدن و فولاد کشور بوده است. ایران از ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه معدن برخوردار است و ما تلاش کرده‌ایم با تکیه بر تحقیق و توسعه، بومی‌سازی فناوری و توسعه دانش فنی، وابستگی کشور به فناوری‌های خارجی را کاهش دهیم. امروز توان طراحی و اجرای کارخانه‌های معدنی و فولادی با اتکا به دانش مهندسی داخلی در این مجموعه فراهم شده است.

از سوی دیگر، جایگاه فکور صنعت در رتبه‌بندی IMI-۱۰۰ نیز گویای مسیر رشد این شرکت است؛ به‌گونه‌ای که اکنون در رتبه ۵۹ شرکت‌های برتر ایران قرار دارد. همچنین حدود دو هزار نیروی متخصص، عمدتا با تحصیلات دانشگاهی، به‌صورت مستقیم در مجموعه شرکت‌های فکور صنعت فعالیت می‌کنند. بر همین اساس، معتقدم فکور صنعت امروز فراتر از یک شرکت مهندسی، به سرمایه‌ای ارزشمند برای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور تبدیل شده است. فضای کلی صنعت و معدن کشور را با توجه به شرایط فعلی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ چه محدودیت‌ها، فرصت‌ها و مزیت‌هایی پیش روی کشور در این حوزه وجود دارد؟

صنعت معدن یکی از مهم‌ترین مزیت‌های راهبردی ایران برای توسعه اقتصادی به شمار می‌رود. کشور از ذخایر متنوع معدنی برخوردار است؛ از معادن بزرگ سنگ‌آهن گرفته تا ذخایر قابل‌توجه مس، طلا و سایر مواد معدنی. به‌ویژه در حوزه مس، با روند فعلی استخراج، ایران از ذخایری برخوردار است که می‌تواند نیاز کشور را برای دهه‌های طولانی، تامین کند. این ظرفیت، فرصت ارزشمندی برای توسعه زنجیره ارزش مس و صنایع وابسته ایجاد کرده است.

در کنار این مزیت‌های طبیعی، دانش فنی معدن‌کاری و فرآوری مواد معدنی نیز طی شش تا هفت دهه گذشته رشد چشم‌گیری داشته است. به‌ویژه در بخش فرآوری سنگ‌آهن، به دلیل ویژگی ذخایر کشور و ضرورت فرآوری سنگ‌آهن‌های کم‌عیار، توانمندی‌های مهندسی ایران به سطحی رسیده که می‌توان آن را در زمره کشورهای پیشرو جهان ارزیابی کرد. برخلاف کشورهایی مانند برزیل و استرالیا که از ذخایر پرعیار بهره‌مند هستند و نیاز کمتری به فرآوری دارند، توسعه فناوری‌های فرآوری در ایران حاصل پاسخ به یک نیاز واقعی بوده و امروز به یکی از مزیت‌های رقابتی کشور تبدیل شده است.

ظرفیت تولید فولاد کشور طی سه تا چهار دهه گذشته با سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه افزایش یافته و به محدوده هدف‌گذاری‌شده در اسناد توسعه‌ای کشور نزدیک شده است.

معدن و صنایع معدنی را یکی از پایه‌های اصلی توسعه اقتصادی ایران می‌دانم؛ بخشی که علاوه بر برخورداری از ظرفیت بالای ایجاد ارزش افزوده، می‌تواند سهم بیشتری در تولید ناخالص داخلی داشته باشد و به دلیل گستردگی زنجیره معدن، فرآوری و صنایع پایین‌دستی، نقش مهمی در ایجاد اشتغال ایفا کند.  چه فرصت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای پیش روی صنعت و معدن ایران قرار دارد؟

یکی از مهم‌ترین فرصت‌های پیش روی ایران، ایفای نقش محوری در زنجیره جهانی تولید فولاد سبز است. امروز بیش از ۹۰درصد فولاد جهان از طریق روش کوره بلند تولید می‌شود؛ روشی که با استفاده از سنگ‌آهن و زغال‌سنگ، انتشار کربن بالایی دارد و به ازای تولید هر تن فولاد، حدود ۲.۵تن دی‌اکسیدکربن وارد جو می‌کند. به همین دلیل، ۱۲درصد از انتشار کربن در دنیا به صنعت فولاد مربوط است.

در مقابل، فناوری احیای مستقیم که طی چهار دهه گذشته در ایران توسعه ‌یافته، با اتکا به داشتن گاز طبیعی، میزان انتشار کربن را تقریبا به نصف روش کوره بلند کاهش می‌دهد. به همین دلیل، بخش قابل‌‌توجهی از فولاد تولیدی ایران در زمره فولاد کم‌کربن یا فولاد سبز قرار می‌گیرد و این موضوع می‌تواند مزیت رقابتی مهمی برای کشور ایجاد کند.

در همین چارچوب، طی سال‌های اخیر ساختار صنعت فولاد جهان نیز در حال تغییر است. کشورهای دارای ذخایر بزرگ مواد اولیه مانند برزیل و استرالیا همچنان ‌هاب تامین سنگ‌آهن باقی خواهند ماند، اما توسعه ‌هاب‌های تولید آهن اسفنجی و فولاد سبز به دلیل دسترسی به گاز طبیعی، به منطقه خاورمیانه منتقل شده است. به همین دلیل کشورهایی مانند امارات، عربستان سعودی، عمان، بحرین و عراق سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در فناوری احیای مستقیم آغاز کرده‌اند؛ فناوری‌ای که ایران نزدیک به چهار دهه در آن تجربه، دانش فنی و سابقه اجرایی دارد.

امروزه ایران علاوه بر برخورداری از بخشی از مواد اولیه و منابع گاز، از مزیتی برخوردار است که بسیاری از رقبای منطقه‌ای فاقد آن هستند؛ یعنی نیروی انسانی متخصص، دانش فنی بومی و تجربه طراحی، ساخت و بهره‌برداری از زنجیره کنسانتره، گندله و احیای مستقیم. همین توانمندی‌ها باعث شده ایران اکنون دومین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان باشد.

از سوی دیگر، با تشدید الزامات زیست‌محیطی و اجرای مقررات سخت‌گیرانه کاهش انتشار کربن، تقاضای جهانی برای آهن اسفنجی و فولاد سبز به‌طور قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت. تولیدکنندگان بزرگ فولاد، به‌ویژه در اروپا، برنامه‌ریزی کرده‌اند از سال ۲۰۳۰ سهم فولاد سبز را به شکل چشم‌گیری افزایش دهند؛ موضوعی که بازار بزرگی برای تامین آهن اسفنجی ایجاد می‌کند.

ایران اگر بتواند از این مزیت‌ها به‌درستی بهره‌برداری کند، فرصت آن را خواهد داشت که به یکی از بازیگران اصلی زنجیره تامین فولاد سبز در منطقه و حتی بازارهای جهانی تبدیل شود. به اعتقاد من، این یکی از مهم‌ترین فرصت‌های راهبردی پیش روی صنعت معدن و فولاد کشور در دهه آینده است.   مزیت رقابتی ایران و شرکت‌های ایرانی در این فضای جدید چیست و تکنولوژی و نوآوری چه نقشی در تقویت آن دارد؟

مهم‌ترین مزیت نسبی ایران در صنعت معدن، صرفا ذخایر معدنی نیست؛ بلکه ترکیب منابع طبیعی با دانش فنی، نیروی انسانی متخصص و تجربه مهندسی است. طی چند دهه گذشته، با همکاری شرکت‌های بین‌المللی و فرآیند بومی‌سازی فناوری، امروز در حوزه فرآوری مواد معدنی، به‌ویژه تغلیظ سنگ‌آهن و مس، به سطح قابل قبولی از توانمندی داخلی رسیده‌ایم و در بسیاری از بخش‌ها وابستگی جدی به فناوری خارجی نداریم.

در فکور صنعت نیز با اتکا به مراکز تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه در این بخش، امکان انجام مطالعات آزمایشگاهی، پایلوت و نیمه‌صنعتی فراهم شده است؛ ظرفیتی که می‌تواند مسیر توسعه فناوری‌های بومی و اجرای پروژه‌های بزرگ معدنی را هموار کند. با این حال، هنوز در برخی بخش‌های صنعت، مقاومت در برابر پذیرش فناوری‌های نوین و تغییر رویکردهای سنتی مشاهده می‌شود و این موضوع سرعت تحول را کاهش داده است.

به اعتقاد من، یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که امروزه نیازمند تحول است، زنجیره مس و به‌ویژه بخش تغلیظ است. با توجه به ذخایر گسترده سنگ‌های کم‌عیار و روند افزایشی تقاضا و قیمت جهانی مس، توسعه ظرفیت‌های تغلیظ می‌تواند به یکی از مهم‌ترین موتورهای رشد اقتصاد معدنی کشور تبدیل شود.

نمونه عملی این رویکرد، پروژه مس جانجا است که فکور صنعت اجرای آن را برعهده دارد. این پروژه با ظرفیت خوراک ۱۶‌میلیون تن سنگ کم‌عیار در سال و با اتکا به دانش فنی داخلی در حال اجراست و می‌تواند نقطه عطفی در توسعه فناوری‌های فرآوری مس در کشور باشد.

از نگاه من، توسعه زنجیره مس باید متناسب با مزیت‌های واقعی ایران تعریف شود. در شرایط کنونی، تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید کنسانتره و بهره‌برداری اقتصادی از ذخایر کم‌عیار، می‌تواند ارزش افزوده قابل‌توجهی برای کشور ایجاد کند. به همین دلیل، معتقدم حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی در توسعه معادن و فرآوری، نقش مهمی در شتاب‌بخشیدن به این مسیر خواهد داشت.

در کنار این موضوع، آینده معدن‌کاری نیز به استفاده از فناوری‌های نوین گره خورده است. روش‌های سنتی استخراج دیگر پاسخگوی نیازهای امروز نیستند و فناوری‌هایی مانند (I IPCC (In-Pit Crushing and Conveying که با استقرار سیستم‌های خردایش و انتقال در داخل معدن، می‌توانند بهره‌وری عملیات را افزایش و هم‌زمان مصرف انرژی و آثار زیست‌محیطی را نیز کاهش دهند. حرکت به سمت این فناوری‌ها، زمینه‌ساز توسعه معدن‌کاری هوشمند، سبز و رقابت‌پذیر خواهد بود.

از سوی دیگر رکن اصلی توسعه در تمام بخش‌های پیش‌گفته، مبحث بسیار مهم تامین مالی و استفاده از دانش روز و تخصص در این بخش است که خوشبختانه یکی از نقاط قوت فکور صنعت محسوب می‌شود. استفاده از ظرفیت‌های SCF (تامین مالی زنجیره‌ای) و ابزارهای نوین تامین مالی از بازار سرمایه، وجه متمایز فکور صنعت به شمار می‌آید.

به باور من، اگر سیاستگذاری‌های بخش معدن بر توسعه فناوری، گسترش ظرفیت‌های تغلیظ مس و بهره‌گیری از توان بخش خصوصی متمرکز شود، دهه پیش ‌رو می‌تواند به دهه تحول صنعت مس ایران تبدیل شود.

مهم‌ترین موانع پیش روی بنگاه‌های صنعتی چیست و شرکت‌ها چگونه می‌توانند مسیر توسعه خود را حفظ کنند؟

این موضوع را می‌توان از دو منظر بررسی کرد؛ نخست از زاویه راهبرد بنگاه‌های اقتصادی و سپس از منظر محیط کسب‌وکار و سیاستگذاری.

در سطح بنگاه، اعتقاد دارم شرکت‌های صنعتی باید بیش از هر چیز به دنبال ایجاد کسب‌وکارهای پایدار و تاب‌آور باشند؛ کسب‌وکارهایی که بتوانند با تدوین استراتژی‌های بلندمدت، سناریونویسی و مدیریت ریسک، در شرایط متغیر اقتصادی و بین‌المللی نیز به فعالیت خود ادامه دهند. در فکور صنعت نیز بر همین اساس، توسعه فعالیت‌های بین‌المللی، اجرای پروژه در بازارهای خارجی، سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مرتبط با فرآوری سنگ‌های کم‌عیار و هماتیتی و همچنین تنوع‌بخشی به منابع درآمدی در دستور کار قرار گرفته است. امروز درآمدهای این مجموعه تنها به اجرای پروژه محدود نیست و از محل تولید، بهره‌برداری و خدمات مهندسی نیز تامین می‌شود؛ موضوعی که پایداری کسب‌وکار را افزایش می‌دهد.

اما بخش دوم، به چالش‌های محیط کسب‌وکار بازمی‌گردد. بدون تردید محدودیت‌های بین‌المللی، از جمله دشواری‌های تامین تجهیزات، حمل‌ونقل و تعاملات تجاری، بر فعالیت بنگاه‌ها اثرگذار است و شرکت‌هایی که بتوانند برای عبور از این موانع راهکارهای موثری طراحی کنند، از مزیت رقابتی بیشتری برخوردار خواهند بود.

با این حال، به اعتقاد من، چالش‌های داخلی در بسیاری از موارد تاثیر عمیق‌تری نسبت به محدودیت‌های خارجی دارند. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، مداخلات گسترده در سازوکار بازار و قیمت‌گذاری است. تجربه عرضه کنسانتره در بورس کالا نشان داد که هرچه قیمت‌ها بیشتر بر مبنای عرضه و تقاضا شکل بگیرند، امکان تصمیم‌گیری اقتصادی و سرمایه‌گذاری بلندمدت نیز افزایش می‌یابد. در مقابل، قیمت‌گذاری‌های دستوری و مداخلات مکرر در زنجیره معدن و فولاد، پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد را کاهش داده و محاسبات سرمایه‌گذاران را با عدم‌قطعیت مواجه می‌کند.

موضوع دیگر، انحصار در برخی حوزه‌های راهبردی است. تامین برخی نهاده‌های مورد نیاز معدن‌کاری، از جمله مواد ناریه، نمونه‌ای از این مساله است که هرگونه اختلال در آن می‌تواند فعالیت معادن و به تبع‌ آن واحدهای فرآوری را با مشکل مواجه کند. کاهش انحصار و افزایش رقابت در این حوزه‌ها می‌تواند به پایداری تولید کمک کند.

از سوی دیگر، ثبات در سیاست‌های مالیاتی، صادراتی و ارزی نیز برای فعالان اقتصادی اهمیت اساسی دارد. سرمایه‌گذاری‌های صنعتی ماهیتی بلندمدت دارند و نیازمند محیطی پیش‌بینی‌پذیر هستند. تغییرات مکرر در مقررات، از جمله عوارض صادراتی، سیاست‌های ارزی یا ضوابط مالیاتی، برنامه‌ریزی بنگاه‌ها را با چالش مواجه می‌کند و انگیزه سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد.

یکی دیگر از موضوعات مهم، نحوه بهره‌برداری از ذخایر معدنی کشور و انحصار معادن در دست دولت است. همچنان بسیاری از معادن بزرگ در دست دولت و نهادهای دولتی است که یا آنها را به بخش خصوصی واگذار نمی‌کنند یا اگر واگذار کنند، به شرایطی واگذار می‌کنند که سودآور نیست. به باور من، با افزایش نقش بخش خصوصی و فراهم شدن شرایط اقتصادی مناسب برای سرمایه‌گذاری، می‌توان ظرفیت‌های معدنی کشور را با سرعت و بهره‌وری بیشتری توسعه داد و از این مزیت ملی در مسیر رشد اقتصادی بهره گرفت.  سال‌هاست درباره اقتصاد دستوری، قیمت‌گذاری دولتی و محدود شدن فضای فعالیت بخش خصوصی صحبت می‌شود؛ به نظر شما ریشه این مسائل کجاست؟

مساله اقتصاد دستوری و محدود شدن فضای فعالیت بخش خصوصی، موضوعی مربوط به سال‌های اخیر نیست و ریشه‌های تاریخی و ساختاری دارد. برای بررسی این موضوع باید از زاویه‌ای کلان‌تر به آن نگاه کرد؛ یعنی مساله اصلی، میزان اولویت یافتن توسعه در نظام تصمیم‌گیری کشور است.

توسعه، پیش از آنکه یک برنامه اقتصادی باشد، یک رویکرد، نگاه و باور در ذهن افراد است. زمانی که توسعه اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و اجتماعی به‌عنوان یک اولویت پذیرفته نشود، طبیعتا سیاستگذاری و برنامه‌ریزی منسجمی نیز برای تحقق آن شکل نمی‌گیرد. یکی از موانع مهم در این مسیر، غلبه نگاه بوروکراتیک و مقاومت ساختاری در برابر تغییر است.

در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، بخش خصوصی واقعی به‌عنوان موتور محرک رشد اقتصادی عمل کرده است. برای مثال، در کره‌جنوبی شرکت‌هایی مانند سامسونگ و هیوندای و در ژاپن مجموعه‌هایی مانند تویوتا و میتسوبیشی، نقش مهمی در توسعه صنعتی این کشورها داشته‌اند. در چین نیز رویکرد متفاوتی اتخاذ شد؛ به این معنا که مدیریت بنگاه‌های بزرگ به سوی کارآمدی و منطق اقتصادی حرکت کرد.

اما در ایران، در بسیاری از موارد فرآیند خصوصی‌سازی بیشتر در ظاهر اتفاق افتاده و در عمل، مدیریت بسیاری از بنگاه‌های بزرگ همچنان تحت تاثیر ساختارهای دولتی باقی مانده است. این موضوع باعث شده بخشی از شرکت‌هایی که باید با منطق بخش خصوصی فعالیت کنند، همچنان با سازوکارهای مدیریتی و تصمیم‌گیری دولتی اداره شوند.

یکی از پیامدهای این شرایط، کاهش انگیزه ریسک‌پذیری و تصمیم‌گیری بلندمدت است. طبیعی است مدیری که در یک ساختار دولتی فعالیت می‌کند، به دلیل محدودیت‌های موجود، کمتر حاضر می‌شود مسوولیت پروژه‌های بزرگ و پرریسک را بر عهده بگیرد؛ درحالی‌که توسعه صنعتی بدون سرمایه‌گذاری، نوآوری و پذیرش ریسک امکان‌پذیر نیست.

این مساله در بخش‌های مختلف اقتصاد، از صنعت و معدن گرفته تا انرژی، حمل‌ونقل و گردشگری، قابل مشاهده است. برای نمونه، در حوزه انرژی، قیمت‌گذاری‌های غیرواقعی طی سال‌های گذشته موجب شد بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در نیروگاه‌ها با چالش اقتصادی مواجه شوند.

به باور من، یکی از ریشه‌های اصلی این مشکلات، تداوم ساختارهای بوروکراتیک و نبود اصلاحات عمیق در شیوه حکمرانی اقتصادی است. تغییر واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که خصوصی‌سازی به معنای واقعی آن، یعنی واگذاری مدیریت، تصمیم‌گیری و مسوولیت اقتصادی به بخش خصوصی توانمند، محقق شود؛ نه صرفا تغییر ظاهری مالکیت.  فکور صنعت در آستانه ورود به بازار سرمایه قرار دارد. چه عواملی موجب شد تصمیم به ورود به بازار سرمایه کشور بگیرید؟

ورود فکور صنعت به بازار سرمایه، بیش از آنکه صرفا یک تصمیم مالی باشد، یک گام راهبردی برای آینده این مجموعه است. امروزه به طور متوسط ۶۵درصد از کسب‌وکارها در جهان، خانوادگی است که این میزان در کشورهای پیشرفته به بیش از ۹۰درصد بالغ می‌شود و این شرکت‌ها نقش حیرت‌انگیزی در تولید ناخالص داخلی کشورها دارند. لذا شرکت‌های بزرگ صنعتی می‌توانند به‌عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی کشور نقش‌آفرینی کنند و فکور صنعت نیز به‌عنوان یک شرکت خصوصی طی سال‌های گذشته با رشد قابل‌توجه، به جایگاهی رسیده که امروز می‌توان آن را بخشی از سرمایه صنعتی کشور دانست.

یکی از اهداف اصلی ما از حضور در بازار سرمایه، ایجاد بستری برای پایداری و توسعه شرکت و حفظ و ارتقای این سرمایه ملی است؛ به این معنا که فکور صنعت از چارچوب ترکیب سهامداری محدود خارج شود و از طریق تبدیل شدن به یک شرکت سهامی عام، امکان مشارکت عمومی در مسیر رشد این مجموعه فراهم شود.

دلیل دیگر این تصمیم، قرار گرفتن فرآیندهای شرکت در معرض نظارت عمومی، حاکمیتی و سهامداران مطابق ضوابط بازار سرمایه است. البته فکور صنعت همواره بر شفافیت در فعالیت‌های خود تاکید داشته و عملکرد گذشته شرکت نیز مؤید این رویکرد است، اما حضور در بازار سرمایه این شفافیت را به سطح گسترده‌تری ارتقا خواهد داد. از سوی دیگر، ماهیت فعالیت‌های فکور صنعت و همکاری با بسیاری از مجموعه‌های بزرگ صنعتی که خود در بازار سرمایه حضور دارند، با الزامات این بازار، به ویژه در حوزه مدیریت اطلاعات و افشا همخوانی دارد. معتقدیم ورود به بازار سرمایه می‌تواند علاوه بر تقویت جایگاه شرکت، زمینه را برای توسعه فعالیت‌ها، افزایش ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌مندی از فرصت‌های تامین مالی جدید فراهم کند.

فرآیند پذیرش فکور صنعت در بازار سرمایه حدود دو سال پیش آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، به پذیرش در فرابورس انجامید. امیدواریم با عرضه اولیه سهام این شرکت در آینده نزدیک، این اتفاق، نقطه عطف و شروع فصل جدیدی از رشد و توسعه فکور صنعت در اقتصاد کشور باشد.  اگر بخواهید توصیه‌ای به کسانی که به‌تازگی وارد فضای کسب‌وکار می‌شوند، به‌ویژه جوانان، داشته باشید، چه می‌گویید؟

با وجود تمام محدودیت‌ها و چالش‌هایی که درباره آنها صحبت شد، من نسبت به آینده کشور بسیار امیدوارم و معتقدم ایران از ظرفیت‌های کم‌نظیری برای توسعه برخوردار است. این امیدواری بر پایه واقعیت‌هایی مانند سرمایه انسانی توانمند، منابع طبیعی گسترده و ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور شکل گرفته است.

ما از نیروی انسانی جوان، تحصیل‌کرده و خلاقی برخورداریم که در هر حوزه‌ای وارد شده، توانسته منشأ تحول و پیشرفت باشد. به‌ویژه با توجه به تغییرات فناوری، توسعه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان که الزاما نیازمند سرمایه‌گذاری‌های سنگین نیستند، فرصت‌های جدیدی پیش روی نسل جوان قرار دارد. از سوی دیگر، تجربه همکاری با شرکت‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که بسیاری از فعالان اقتصادی خارجی، ایران را از نظر منابع طبیعی و ظرفیت‌های توسعه‌ای، کشوری بسیار جذاب برای سرمایه‌گذاری می‌دانند؛ مشروط بر اینکه بسترهای لازم برای امنیت سرمایه‌گذاری و ثبات اقتصادی فراهم شود. اگر شرایط داخلی و روابط و تعاملات بین‌المللی کشور به سمت ثبات بیشتری حرکت کند، ایران یکی از کشورهایی خواهد بود که ظرفیت بالایی برای توسعه واقعی و پایدار دارد. توصیه من به جوانانی که وارد فضای کسب‌وکار می‌شوند این است که در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنند، با نگاه نوآورانه، خلاقیت و یادگیری مستمر پیش بروند. معتقدم با تقویت این رویکرد، زمینه‌های رشد و توسعه کشور بیش از پیش فراهم خواهد شد. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
روزنامه آرمان امروز

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

آرمان امروز : سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در غربت چشم از جهان فرو بست. او با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از [ ]
سایت اطلاعات آنلاین

وفور «کاهو» در مزرعه ترجمه؛ برگردان‌های موازی چه بر سر صنعت نشر می‌آورد؟

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...
وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟
خبرگزاری مهر

وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟

مدیر انتشارات نشان معتقد است تزریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ناشران و کتابفروشان، بدون تحریک تقاضا و افزایش قدرت خرید مخاطب، نمی‌تواند مشکل اصلی بازار نشر را حل کند.
کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه
خبرگزاری ایسنا

کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه

اف. اسکات فیتزجرالد، خالق رمان «گتسبی بزرگ» که حتی در متون درسی دبیرستان‌های غرب تدریس می‌شود، در قفسه کتاب‌های خود کتاب‌هایی داشت که نوشته او نبودند. این نویسنده در یکی از دشوارترین تابستان‌های زندگی‌اش، فهرستی از کتاب‌های پیشنهادی که به عقیده او «مطالعه‌شان ضروری» را برای پرستار خود نوشت.
وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا
خبرگزاری ایسنا

وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا

حسین علیزاده همان هنرمندی است که بسیاری نه صرفا به واسطه نبوغش در موسیقی، بلکه برای شخصیتش او را می‌ستایند. علیزاده همان هنرمند جسوری است که وقتی کلامی نیاز به بیان داشته باشد و کمتر کسی حاضر به عنوان آن است، حتما آن را بیان می‌کند و بارها شده که درد دل هنرمندان موسیقی را با صدایی رسا و جسورانه به گوش …
ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید
خبرگزاری ایسنا

ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به شیخ‌الرئیس، تنها یکی از مشهورترین پزشکان تاریخ نیست؛ او از چهره‌هایی است که دانش پزشکی، فلسفه، منطق و علوم طبیعی را در یک دستگاه فکری منسجم به هم پیوند داد و اثری بر جای گذاشت که نفوذ آن از جهان اسلام فراتر رفت و قرن‌ها در دانشگاه‌های اروپا نیز حضور داشت.
حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست
خبرگزاری ایرنا

حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست

تهران- ایرنا- حسین علیزاده از برجسته‌ترین آهنگسازان و نوازندگان تار است که نقشی اساسی در شکل‌گیری جریان‌های نوگرای موسیقی دستگاهی داشته است و با وفاداری به ردیف و سنت‌های موسیقی، زبان آهنگسازی شخصی و خلاقی پدید آورد که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست.
بی‌قراری برای ایران
سایت روزنامه سازندگی

بی‌قراری برای ایران

آهنگ سرگذشت کتابی در پاس‌داشت فهیمه اکبر است
شاهنامه رایگان
سایت روزنامه سازندگی

شاهنامه رایگان

مصطفی جیحونی تصحیح‌اش از شاهنامه را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت
۷۵ سالگی استاد
سایت روزنامه سازندگی

۷۵ سالگی استاد

تولد حسین علیزاده؛ مردی که سکوتش هم موسیقی است
درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود
سایت عصرایران

درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود

از منظر جامعه‌شناسی، این اتفاق را باید در امتداد روندی بزرگ‌تر دید. کالایی‌شدن روزافزون سبک زندگی. وقتی سفر، آموزش، ورزش، سلامت، سرگرمی و حتی اوقات فراغت بیش...
         
وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟
سایت تابناک

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
بومی‌سازی به سبک نتفلیکس
سایت فرارو

بومی‌سازی به سبک نتفلیکس

نتفلیکس نیز هرچند بعدها به سمت تولید انبوه حرکت کرد، اما موفقیت خود را مدیون تغییر یک پارادایم بود؛ اینکه پلتفرم، دیگر صرفا واسطه توزیع نیست، بلکه خود به استودیوی بزرگ تولید محتوا تبدیل می‌شود.
[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ
سایت اطلاعات آنلاین

[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ

وقتی از میراث فرهنگی سخن می‌گوییم، نخستین چیزهایی که معمولاً به ذهن می‌آید بناهای تاریخی، محوطه‌های باستانی، اشیای موزه‌ای و آثار هنری است؛ چیزهایی ملموس که می‌توان آن‌ها را دید و برای حفاظت‌شان قوانین و نهادهایی در نظر گرفت...
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای زنی که ازدواج می کند اما در برقراری رابطه... | داستان فیلم ایرانی

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»
سایت عصرایران

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»

امین تارخ با ایفای نقش ابوعلی سینا، یکی از ماندگارترین بازی‌های تاریخ تلویزیون ایران را خلق کرد. «بوعلی سینا» یکی از تجربه‌های مهم و اولیه تارخ بود و او در ا...
چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟
روزنامه شرق

چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟

سریال «بدنام» را می‌توان یکی از ضعیف‌ترین تولیدات اخیر نمایش خانگی به شمار آورد؛ اثری که با وجود برخورداری از نام‌های شناخته‌شده و فرمولی امتحان ‌پس‌داده برای جذب مخاطب، در فیلم‌نامه، شخصیت‌پردازی و اجرا با ضعف‌های آشکاری روبه‌رو است. به گزارش خبرآنلاین روزنامه قدس نوشت: ابزار کامل برای اصلاح …
۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت
سایت عصرایران

۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت

این واقعیت‌های کمتر شنیده‌شده، تصویری کامل‌تر از مردی ارائه می‌دهند که نام خانوادگی‌اش به یک صفت جهانی تبدیل شد: «کافکایی»؛ یعنی عجیب، کابوس‌وار، پیچیده و گر...
نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم
خبرگزاری مهر

نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم

تعداد نوارهای دامن زنان گیلانی فقط جنبه زیبایی نداشته؛ این جزئیات می‌توانست سن، وضعیت تأهل و جایگاه اجتماعی زنان را نشان دهد و پوششی رنگارنگ را به زبانی برای بیان هویت تبدیل کند.
سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند
خبرگزاری مهر

سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند

نیل، پترا، بغداد... منطقه خاورمیانه برخی از مهم‌ترین محیط‌ها را برای شکل‌گیری آثار ملکه جنایت فراهم کرد. قتل‌ها شاید تخیلی بودند، اما سفرهای او واقعی بودند.
آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟
خبرگزاری ایسنا

آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» (I Give You My Silence) آخرین نوشته ماریو وارگاس یوسا - برنده جایزه نوبل ادبی - در سال ۲۰۲۳ به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود، زیرا سال گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه …
ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
سایت خبرآنلاین

ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از هنرمندی مستقل، منضبط و بی‌محابا را رقم زد.
سایت عصرایران

«استخر» دومین فیلم ۱۰۰ میلیاردی سال 405 شد

فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌
روزنامه هفت صبح

فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌

طراحی شخصیت‌ها، لباس‌ها و فضاسازی فیلم بیش از حد به نمونه‌های خارجی نزدیک شده و جهان اثر را کم‌رنگ کرده است
سایت فرارو

علیرضا قربانی درباره ایرج چه گفت؟

سایت عصرایران

توقیف برنامه درجام در نماوا؛ واکنش سجاد شاه‌حاتمی به توقف پخش

سایت عصرایران

روزی که رشت برای مسیح گیلان گریست؛ آرسن میناسیان (+صدا)

نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد
خبرگزاری جام جم

نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد

در سال‌های اخیر زیست‌بوم سینمای ایران شاهد پدیده‌ای بوده که از آن با عنوان «سینمای زیرزمینی» یاد می‌شود؛ آثاری که به دلایل مختلف امکان نمایش رسمی پیدا نکرده‌...
سایت رویداد‌ ۲۴

تصادف شدید علیرضا افتخاری + عکس

تاریخ خونبار ملال! | هیولای خاموشی که جهان را به سمت جنگ و ویرانی می‌برد
سایت رویداد‌ ۲۴

تاریخ خونبار ملال! | هیولای خاموشی که جهان را به سمت جنگ و ویرانی می‌برد

تاریخ نشان داده است که انسان گاهی نه از سر نفرت، بلکه برای فرار از پوچی، به دنبال رخدادهایی می‌رود که زندگی را دوباره معنادار جلوه دهد.
وداع با کتاب‌فروشی‌های شهر
روزنامه هفت صبح

وداع با کتاب‌فروشی‌های شهر

تعطیلی کتاب‌فروشی‌های دنیای کتاب، شعبه جماران چشمه، پاپیروس و سیبوک، زنگ خطر جدی برای اقتصاد نشر و آینده فضاهای فرهنگی شهرهاست
وقتی بلیت یک کنسرت‌نمایش هم‌قیمت چند روز زندگی است/ «آرش»؛ روایتی از یک قهرمان مردمی با بلیت‌های غیرمردمی
خبرگزاری برنا

وقتی بلیت یک کنسرت‌نمایش هم‌قیمت چند روز زندگی است/ «آرش»؛ روایتی از یک قهرمان مردمی با بلیت‌های غیرمردمی

برنا- گروه فرهنگ و هنر: کنسرت‌نمایش «آرش» هنوز روی صحنه نرفته، اما قیمت بلیت‌هایش دوباره یک پرسش قدیمی را زنده کرده است؛ تئاتر امروز برای مردم اجرا می‌شود یا...
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ زوال یک یادگار؛ مسجد حاج رجبعلی در آستانه فروپاشی

سایت تابناک

تصاویر دیده‌نشده از حسن جوهرچی

موسیقی با صندلی یا بی ‌صندلی
سایت روزنامه سازندگی

موسیقی با صندلی یا بی ‌صندلی

کنسرت‌های ایستاده و تغییر ذائقه مخاطب
«وطن‌دوستی» با بلیت ۵ میلیونی/ سهم تماشاگر عادی از تئاتر لاکچری چیست؟
خبرگزاری مهر

«وطن‌دوستی» با بلیت ۵ میلیونی/ سهم تماشاگر عادی از تئاتر لاکچری چیست؟

در شرایط سخت اقتصادی این روزها قیمت بلیت نزدیک به ۵ میلیون تومانی یک اثر نمایشی، عملا تماشای تئاتر را برای بسیاری از مخاطبان بالقوه به یک انتخاب لوکس تبدیل کرده است.
خبرگزاری ایرنا

چهارمین جایزه خالقی افتتاح شد/ اهدای نشان به حسین علیزاده

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

۵ میلیون تومان بلیت تئاتر نوید محمدزاده و طناز طباطبایی! | ببینید

روایتی از یک میراث معنویِ خراسان شمالی؛ به رنگِ مس
خبرگزاری ایسنا

روایتی از یک میراث معنویِ خراسان شمالی؛ به رنگِ مس

مس‌گری ازجمله صنایع‌دستی و هنرهای سنتی مردم خراسان شمالی از گذشته بوده که اکنون نیز افرادی در این حرفه مشغول به فعالیت هستند، فنون و مهارت‌های مس‌گری و سفیدکاری آن به شماره ۱۶۸۴ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
خبرگزاری ایرنا

برای «فارس» حساسیم؛ برای «فارسی» چطور؟

سایت سلام سینما

لو رفتن عجیب فیلم تازه جیسون استاتهام؛ آمازون Mutiny را به اشتباه زودتر از موعد منتشر کرد

چرا ون‌ گوگ آثارش را فقط با نام «ونسان» امضا می‌کرد؟
سایت فرارو

چرا ون‌ گوگ آثارش را فقط با نام «ونسان» امضا می‌کرد؟

ونسان ون‌گوگ برخلاف بسیاری از نقاشان هم‌دوره‌، تنها نام کوچک خود، «ونسان»، را روی برخی از آثارش می‌نوشت و جالب‌تر اینکه تنها بخش کوچکی از نقاشی‌هایش را امضا کرده است!
         
وقتی ‌ننه نمکی‌ عامل حریق سینما رکس را لو داد
روزنامه هفت صبح

وقتی ‌ننه نمکی‌ عامل حریق سینما رکس را لو داد

‌حسین تکبعلی‌زاده؛ از مکانیکی تا دزدی و خرده‌فروشی مواد
هنرمند با بخشنامه تربیت نمی‌شود
روزنامه هفت صبح

هنرمند با بخشنامه تربیت نمی‌شود

‌براین اصل ایده قابل دفاع است. اما درعین حال جای نگرانی هم وجود دارد. چون ناگهان قرار است «نظام آموزش‌های فرهنگی و هنری» با انبوهی از استاندارد، گواهینامه، رتبه‌بندی، سامانه، چارت سازمانی و ارزیابی شکل بگیرد و بعد نام این مجموعه «تحول آموزش هنر» گذاشته شود
کاربافی اردکان میراثی در  تار و پودِ زندگی
روزنامه اعتماد

کاربافی اردکان میراثی در تار و پودِ زندگی

بیست ویکم مرداد ماه، روز حمایت از صنایع کوچک، می تواند فرصتی برای بازاندیشی در معنای کوچک در نظام تولید فرهنگی و اقتصادی ایران باشد. آنچه در مقیاس اقتصادی کوچک به نظر می رسد، لزوما در مقیاس فرهنگی و تاریخی کم اهمیت نیست. بسیاری از مهارت ها و فنون دستی که طی نسل ها در شهرها و روستاهای ایران شکل گرفته …
    
سالروز درگذشت یکی از یاغی‌ترین چهره‌های فرهنگ معاصر ایران
روزنامه هفت صبح

سالروز درگذشت یکی از یاغی‌ترین چهره‌های فرهنگ معاصر ایران

او اهل نوازش نام‌های بزرگ نبود. بسیاری از چهره‌های تثبیت‌شده فرهنگ ایران را با همان زبان تند خودش نقد می‌کرد‌
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خبر جدید از جراحی مهران مدیری! | بازی با عطاران متوقف شد

مشت خاکی که تمام وطن بود
روزنامه اعتماد

مشت خاکی که تمام وطن بود

یک غریبه، دور از خانه، تنها یک خواسته دارد؛ چیزی کوچک به اندازه یک مشت خاک، اما به وسعت تمام خاطرات. همین تصویر کوتاه در یکی از شعرهای مهدی سهیلی، جهان شاعرانه او را آشکار می کند؛ جهانی که در آن وطن از دل دلتنگی انسان پدیدار می شود و یک ذره خاک، ارزش تمام یک سرزمین را پیدا می کند. برای شاعری چون سهیلی، …
    
جایگاه آموزش هنر در حکمرانی فرهنگی
سایت ایران آنلاین

جایگاه آموزش هنر در حکمرانی فرهنگی

آموزش به عنوان زیربنای مستحکم حوزه فرهنگ و هنر محسوب می شود و از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است، بنابراین آموزش هنر بایستی در سیاستگذاری و خط مشی گذاری فرهنگیِ کشور مورد توجه جدی متولیان و سیاستگذاران قرار گیرد.
نقدی بر یک جرم انگاری هنری
روزنامه آرمان امروز

نقدی بر یک جرم انگاری هنری

آرمان امروز سعید دلفانی : هنر مصون از قانون نیست و اگر نفوذ سازمان‌یافته و تمام عناصر جرم اثبات شود، برخورد کیفری ضروری است.امنیت را نباید با ابهام کیفری تأمین کرد. اگر هدف ماده ۱۴ مقابله با نفوذ است، باید عناصر مادی و روانی آن دقیق تعریف شود. ماده ۱۴ «طرح مقابله با [ ]
وقتی کوری به دیدن می‌رسد
روزنامه شرق

وقتی کوری به دیدن می‌رسد

سریال «کوری» به کارگردانی سجاد پهلوان‌زاده که هر جمعه از فیلم‌نت پخش می‌شود، از آن دست مجموعه‌هایی است که عنوانش را می‌توان فراتر از یک نام، به‌مثابه کلیدواژه‌ای برای خواندن جهان داستان در نظر گرفت. کوری در اینجا فقط به معنای ازدست‌دادن بینایی نیست؛ می‌تواند استعاره‌ای از ندیدن، نخواستن دیدن و حتی عادت‌کردن …
    
نمی‌دانم کجا ایستاده‌ام و چه باید بگویم
روزنامه شرق

نمی‌دانم کجا ایستاده‌ام و چه باید بگویم

«دایی وانیا» برای حسن معجونی فقط بازخوانی و اجرای یکی از شناخته‌شده‌ترین متن‌های چخوف نیست؛ مواجهه‌ای دوباره با آدم‌هایی است که در میانه ملال، ناکامی، عشق‌های نافرجام و رؤیاهای ازدست‌رفته، همچنان به زندگی چنگ می‌زنند. معجونی که سال‌هاست نامش با تئاتر و تجربه‌های متفاوت اجرائی گره خورده، این‌ بار به سراغ …