قیمت طلا امروز




 سیاست‌های جنگی ترامپ

 سایت جهان صنعت نیوز / ۵ ساعت قبل

تحریم ایران به دیوار چین رسید؛ واشنگتن تا کجا پیش می‌رود؟

دولت دونالد ترامپ بار دیگر از ابزار تحریم برای وادار کردن ایران به عقب‌نشینی استفاده کرده و این بار تهدید کرده است کشورها، بانک‌ها و شرکت‌هایی که به تهران کمک کنند، با تحریم‌های ثانویه و حتی محرومیت از نظام دلاری روبه‌رو خواهند شد. اما همین دولت در توضیح این سیاست، محدودیت اصلی آن را نیز آشکار کرده است. اجرای کامل چنین تحریم‌هایی علیه بازیگرانی مانند چین و روسیه می‌تواند هزینه سنگینی به اقتصاد جهانی و خود آمریکا تحمیل کند. نشریه آتلانتیک استدلال می‌کند که فاصله میان تهدید و اجرای واقعی، بیش از آنکه قدرت واشنگتن را به نمایش بگذارد، محدود شدن گزینه‌های آمریکا در جنگ ایران را آشکار می‌کند؛ جنگی که نه ابزار نظامی و نه فشار اقتصادی تاکنون نتوانسته‌اند پایان مورد انتظار کاخ سفید را برای آن رقم بزنند.
 تحریم ایران به دیوار چین رسید؛ واشنگتن تا کجا پیش می‌رود؟
جهان صنعت نیوز – دولت آمریکا تازه‌ترین مرحله از فشار اقتصادی علیه ایران را با عباراتی بزرگ و بی‌سابقه معرفی کرده است. اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، از آمادگی واشنگتن برای اعمال تحریم‌های ثانویه‌ای سخن گفته که هدف نهایی آنها به گفته او خفگی اقتصادی ایران است. دونالد ترامپ نیز پیش‌تر هشدار داده بود هر کشوری که از طریق بانک‌ها، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها یا نهادهای دولتی خود راهی برای ادامه فعالیت اقتصادی ایران باز بگذارد، باید منتظر پیامدهای اقتصادی عظیم باشد.

در ظاهر، این تهدید می‌تواند دامنه فشار را بسیار فراتر از ایران گسترش دهد. تحریم‌های ثانویه به واشنگتن اجازه می‌دهند نه فقط شرکت‌ها و نهادهای ایرانی، بلکه هر طرف خارجی را که با تهران تجارت یا همکاری مالی دارد، هدف قرار دهد. اما تناقض اصلی سیاست جدید آمریکا درست در همان زمان اعلام آن آشکار شد.

بسنت هنگام توضیح این سیاست حاضر نشد به‌طور مشخص از چین و روسیه نام ببرد؛ دو کشوری که نقش آنها در حفظ روابط اقتصادی ایران اهمیت بیشتری دارد. وقتی از او پرسیده شد چرا آمریکا به جای تهدید، مستقیماً این تحریم‌ها را اعمال نمی‌کند، پاسخ داد: «چرا باید نظام مالی جهانی را منفجر کنم؟» همین جمله، هسته اصلی مسئله را روشن می‌کند. ابزاری که قرار است آن‌قدر قدرتمند باشد که ایران را به تسلیم وادار کند، در صورت استفاده کامل ممکن است هزینه‌هایی ایجاد کند که واشنگتن خود نیز تمایلی به پذیرش آنها ندارد. تهدیدی که محدودیت قدرت آمریکا را نشان می‌دهد

دولت ترامپ طی ماه‌های گذشته بارها از ابزارهایی سخن گفته که قرار بود به سرعت معادله جنگ را تغییر دهند. تهدیدهای نظامی بسیار شدید، حملات گسترده و سپس فشار مالی و اقتصادی، هر کدام به عنوان ابزاری برای مجبور کردن ایران به عقب‌نشینی معرفی شدند. اما از نگاه نشریه آتلانتیک، مشکل اینجاست که آمریکا بارها درباره توان ابزارهای خود توضیحات مفصل داده، ولی در استفاده نهایی از آنها عقب‌نشینی کرده است.

در نتیجه، تهدیدهایی که قرار بوده طرف مقابل را مرعوب کنند، ممکن است نتیجه معکوس داشته باشند. وقتی یک دولت بارها ضرب‌الاجل تعیین کند و سپس آن را عقب بیندازد، پیامدهایی را تهدید کند و بعد اجرای آنها را به تعویق بیندازد، یا از سلاحی جدید سخن بگوید و هم‌زمان توضیح دهد چرا نمی‌تواند آن را به‌طور کامل به کار گیرد، طرف مقابل به‌تدریج نه قدرت این ابزار، بلکه محدودیت استفاده از آن را می‌بیند.

این مسئله در شرایطی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که گزینه‌های آمریکا در جنگ نیز رو به کاهش است. شمار اهداف نظامی مؤثر کمتر شده و ذخایر مهمات آمریکا تحت فشار قرار گرفته است. در همین حال، ابزارهایی که قرار بود جای حملات نظامی را بگیرند، از جمله تحریم، محاصره و فشار مالی، تاکنون نتوانسته‌اند ایران را به تسلیم وادار کنند.

ایران آسیب نظامی و اقتصادی بسیار زیادی متحمل شده است، اما همچنان توان ادامه درگیری را حفظ کرده است. در کنار آن، کشورهایی که موفقیت راهبرد فشار مالی آمریکا به رفتار آنها وابسته است، به‌ویژه چین و روسیه، نشانه‌ای از آمادگی جدی برای همراهی کامل با واشنگتن بروز نداده‌اند.  نسخه دوم فشار حداکثری

ترامپ پس از بازگشت به قدرت اعلام کرد سیاست فشار حداکثری علیه ایران را احیا می‌کند و هدف اصلی را کاهش صادرات نفت ایران قرار داد. با گذشت حدود ۱۸ ماه، وزیر خزانه‌داری اکنون از سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ سخن می‌گوید.

این روند نشان می‌دهد سیاست فشار حداکثری عملاً وارد مرحله دیگری شده است. نسخه نخست آن نتوانست نتیجه مورد انتظار واشنگتن را ایجاد کند و اکنون دولت آمریکا تلاش دارد همان منطق را با شدت بیشتر تکرار کند. مشابه همین اتفاق در حوزه نظامی نیز رخ داده است؛ جایی که ادعای نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران در نهایت با آغاز جنگی تازه برای از بین بردن توان هسته‌ای کشور دنبال شد.

ترامپ در تازه‌ترین هشدار خود دامنه فعالیت‌هایی را که باید متوقف شوند نیز مشخص کرده است؛ از قاچاق نفت و خطوط اعتباری گرفته تا انتقال پول نقد، صرافی‌ها، ثبت کشتی‌ها و شرکت‌های پوششی. در واقع پیام واشنگتن این است که هر راه مالی یا تجاری برای ادامه فعالیت اقتصادی ایران باید بسته شود.

این هشدار، در صورت اجرا، عملاً کشورها را در برابر یک انتخاب سخت قرار می‌دهد. ادامه تجارت با ایران یا حفظ دسترسی به نظام مالی مبتنی بر دلار. اما همان‌گونه که اظهارات بسنت نشان داد، آمریکا هنوز برای اجرای کامل چنین انتخابی آمادگی ندارد. چین و روسیه؛ گره اصلی فشار اقتصادی

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات راهبرد جدید آمریکا، واکنش چین و روسیه است. چین همچنان خریدار نفت ایران است و روسیه نیز همراه با دیگر تولیدکنندگان نفت می‌تواند از ادامه درگیری نظامی آمریکا در ایران و اختلال در صادرات انرژی خلیج فارس منتفع شود.

بسنت در پاسخ به پرسشی درباره چین گفت هیچ‌کس از دسترس تحریم‌های آمریکا خارج نیست. با این حال، موضع پکن نشان می‌دهد واشنگتن نمی‌تواند بر همراهی داوطلبانه چین حساب کند. سخنگوی سفارت چین در واشنگتن اعلام کرده است که تحریم و فشار به حل مسائل کمک نمی‌کند و از طرف‌های درگیر خواسته با عقلانیت رفتار کنند و از اقداماتی که به رشد اقتصاد جهانی و ثبات مالی آسیب می‌زند، خودداری کنند. چین همچنین تأکید کرده است که برای حفاظت از حقوق و منافع خود اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

روسیه نیز در جایگاهی نیست که همراهی آن با آمریکا بدیهی تلقی شود. بنابراین مشکل اصلی واشنگتن آن است که تحریم‌های ثانویه تنها زمانی می‌توانند اثر تعیین‌کننده داشته باشند که مهم‌ترین شرکای اقتصادی ایران یا داوطلبانه عقب‌نشینی کنند یا آمریکا حاضر باشد آنها را با تمام هزینه‌های جانبی هدف قرار دهد.

در عین حال، تهدیدهای آمریکا بی‌اثر هم نبوده‌اند. امارات متحده عربی اعلام کرده است همه مبادلات تجاری و مالی خود با تهران را متوقف می‌کند و بسنت نیز این تحول را با فشارهای تازه آمریکا مرتبط دانسته است. ترامپ نیز شخصاً با رهبران کشورهای مختلف گفت‌وگو می‌کند تا پیام تهدید اقتصادی واشنگتن را منتقل کند.

اما حتی با چنین مواردی، آمریکا می‌تواند روابط اقتصادی ایران را پرهزینه‌تر کند، نه اینکه لزوماً آنها را به طور کامل از میان ببرد. هزینه‌ای که به خود آمریکا بازمی‌گردد

قدرت تحریم‌های ثانویه دقیقاً همان چیزی است که اجرای کامل آنها را دشوار می‌کند. جیسون پرینس، وکیل حوزه تحریم و از مقام‌های پیشین وزارت خزانه‌داری آمریکا، هشدار داده است که این ابزارها آن‌قدر قدرتمندند که حتی اعلام آنها می‌تواند آثار گسترده‌ای بسیار فراتر از ایران ایجاد کند.

بسنت علاوه بر تهدید به تحریم‌های ثانویه، تحریم فوری نزدیک به ۶۰ فرد، نهاد و کشتی مرتبط با ایران را نیز اعلام کرده و آنها را به ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای و موشکی، فعالیت‌های سایبری و انتقال نفت متهم کرده است. او همچنین گفته نخستین تحریم ثانویه بزرگ علیه یک مؤسسه مالی ممکن است تا پایان همین هفته اعمال شود.

از نگاه پرینس، این اقدام برای اعتبار تهدیدهای آمریکا اهمیت زیادی دارد. اگر واشنگتن هیچ اقدام واقعی انجام ندهد، بانک‌ها و شرکت‌هایی که هدف اصلی این سیاست هستند، انگیزه‌ای برای عقب‌نشینی نخواهند داشت.

با این حال، گسترش تحریم‌ها علیه طرف‌های بزرگ، خود اقتصاد آمریکا را نیز در معرض آسیب قرار می‌دهد. بخش‌های فناوری، تولید و مالی می‌توانند از نخستین بخش‌هایی باشند که اثر این سیاست را احساس می‌کنند. در شرایطی که قیمت نفت و بنزین افزایش یافته، تورم همچنان یک مسئله جدی است و جنگ ایران نیز محبوبیت چندانی در میان رأی‌دهندگان آمریکایی ندارد، وارد کردن یک شوک اقتصادی تازه می‌تواند هزینه سیاسی بالایی داشته باشد.

طبق نظرسنجی ها، فقط ۳۱ درصد از آمریکایی‌ها از عملیات نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند و محبوبیت ترامپ نیز به پایین‌ترین سطح خود رسیده است. با نزدیک شدن انتخابات میان‌دوره‌ای، جمهوری‌خواهان انگیزه چندانی برای پذیرش یک دور تازه از فشار اقتصادی ندارند؛ چه رسد به ایجاد بحرانی در نظام مالی جهانی که خود وزیر خزانه‌داری درباره آن هشدار داده است.  تحریم به‌عنوان ابزار خروج از جنگ؟

برخی کارشناسان منطقه‌ای که نشریه آتلانتیک با آنها گفت‌وگو کرده، تهدید تازه تحریمی را نه نشانه آمادگی آمریکا برای تشدید جنگ، بلکه بخشی از تلاش واشنگتن برای یافتن راه خروج از درگیری می‌دانند.

بر اساس این برداشت، دولت ترامپ هر بار که ابزار قبلی نتوانسته پیروزی قاطع یا حتی راه خروجی آبرومندانه ایجاد کند، تهدید بزرگ‌تری مطرح کرده است. ضرب‌الاجل‌ها جابه‌جا شده‌اند، تهدیدها با دوره‌های مهلت همراه شده‌اند و فشار حداکثری جای خود را به فشار حداکثری شدیدتری داده است.

از این منظر، پرسش اصلی دیگر فقط این نیست که آمریکا چگونه می‌تواند ایران را وادار به مذاکره کند. مسئله بزرگ‌تر این است که واشنگتن چگونه می‌تواند از جنگی خارج شود که گزینه‌هایش در آن پیوسته محدودتر شده‌اند.

اعتبار ابزار فشار نیز به همین موضوع وابسته است. قدرت تنها در اختیار داشتن امکان مجازات خلاصه نمی‌شود؛ طرف مقابل باید باور کند که آمریکا واقعاً حاضر است هزینه استفاده از آن ابزار را بپردازد. اگر واشنگتن دائماً تهدید کند و سپس اجرای آن را به تعویق بیندازد، اثر بازدارندگی تحریم نیز به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند. روز موعود اقتصادی یا تهدیدی با مهلت تنفس؟

ترامپ و بسنت از مرحله تازه تحریم‌ها با عنوان روز موعود اقتصادی یاد کرده‌اند و عملیات جدید نیز «عملیات طرد اقتصادی» نام گرفته است. اما نشریه آتلانتیک این تشبیه را گمراه‌کننده می‌داند. عملیات نظامی روز موعود در سال ۱۹۴۴ یک حمله واقعی بود که بدون هشدار عمومی قبلی انجام شد، در حالی که عملیات اقتصادی جدید آمریکا هم‌زمان هم کشورها را تهدید کرده و هم به آنها پیام داده است که واشنگتن تا حد معینی پیش خواهد رفت.

بسنت صریحاً گفته است آمریکا می‌خواهد برای کشورها و شرکت‌ها یک دوره اصلاح در نظر بگیرد تا پیش از اعمال تحریم‌ها رفتار خود را تغییر دهند. در عین حال هشدار داده است طرف‌هایی که الزامات واشنگتن را رعایت نکنند باید انتظار خروج از نظام دلاری را داشته باشند.

همین دوگانگی، ضعف اصلی سیاست تازه را نشان می‌دهد. آمریکا می‌خواهد تهدید به اندازه‌ای بزرگ باشد که کشورهای دیگر را وادار به عقب‌نشینی کند، اما در عین حال نمی‌خواهد هزینه اجرای کامل آن را بپردازد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران سابقه‌ای چند دهه‌ای دارند و اگرچه خسارت‌های جدی به اقتصاد کشور وارد کرده‌اند، نتوانسته‌اند ایران را به سمت صلح پایدار با واشنگتن سوق دهند. در دوره توافق هسته‌ای نیز امتیاز اصلی ایران، لغو همین تحریم‌های ثانویه بود. بنابراین از نگاه طرفداران این ابزار، فشار بیشتر می‌تواند اهرم چانه‌زنی آمریکا را تقویت کند.

استیو هنکه، استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز، کارنامه تحریم‌های ایران را تقریباً شکست کامل توصیف می‌کند و معتقد است تحریم‌هایی که از زمان انقلاب ۱۹۷۹ تاکنون اعمال شده‌اند، نتوانسته‌اند اهداف اعلام‌شده خود را محقق کنند. از نظر او، بسته جدید نیز سرنوشتی متفاوت نخواهد داشت.

در نهایت، مسئله دولت ترامپ این است که کارزار نظامی نتوانسته پایان سریعی را که رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده بود رقم بزند و اکنون کارزار اقتصادی نیز با همان خطر روبه‌روست. اگر تحریم‌های تازه نیز نتوانند تهران را به تسلیم وادار کنند، واشنگتن با مجموعه‌ای از ابزارهای پرهزینه روبه‌رو خواهد بود که هر یک قدرت زیادی برای آسیب‌زدن دارند، اما هیچ‌کدام الزاماً نتیجه سیاسی مورد انتظار آمریکا را ایجاد نمی‌کنند.

  اخبار برگزیدهاقتصاد کلان برچسب هااقتصاد ایران تحریم جنگ ایران آمریکا ویژه-اقتصاد

شناسه : 607954

لینک کوتاه : لینک کپی شد







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/  از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی
سایت خبرآنلاین

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/ از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی

ستاره‌های سینما همیشه در قاب دوربین نمی‌مانند؛ برخی مهاجرت کرده‌اند، برخی سراغ مشاغل دیگری رفته‌اند و عده‌ای نیز از بازیگری به اینفلوئنسری، نیکوکاری یا فعالیت‌های تازه روی آورده‌اند؛ تغییر مسیری که سرنوشت حرفه‌ای آنها را دگرگون کرده است.
زنجیره رکود
سایت روزنامه سازندگی

زنجیره رکود

گزارشی درباره‌ بحران‌های پی‌در‌پی صنعت نشر؛ از گرانی کاغذ تا معضل انبار
برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم

اظهارات جنجالی نوید کلهرودی درباره حجاب در «با ضیاء» بار دیگر علی ضیاء را درجایگاه تابوشکنی رسانه‌ای قرار داد.
پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا
سایت صبانیوز

پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، «رؤیای نیمه‌شب» روایتی عاشقانه در دل تاریخ است؛ داستانی که عشق، اختلاف عقیده، خانواده و سیاست را در مسیری پرچالش به هم گره می‌زند. این مجموعه که اقتباسی از رمان شناخته‌شده مظفر سالاری است، مخاطب را به سال‌های دور می‌برد؛ جایی که سرنوشت فتاح و تلما، دو جوان عاشق از دو خانواده
بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی
سایت عصرایران

بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی

در سال‌های اخیر بارها شاهد بوده‌ایم که پلتفرم‌ها از پروژه‌هایی رونمایی کرده‌اند که ماه‌ها بعد به مرحله پخش رسیده یا اساسا خبری از تولید و انتشار آن‌ها نشده است.
سایت عصرایران

آبگوشت خوردن ژولیت بینوش بازیگر سرشناس فرانسوی در تهران (عکس)

خبرگزاری تسنیم

نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر کمتر دیده شده از اصغر فرهادی و هدیه تهرانی در پشتِ صحنه یک فیلم

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!
سایت سلام سینما

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!

مگر می‌شود درهای صداوسیما همیشه به روی هنرمندان باز بوده باشد، اما بسیاری از چهره‌های محبوب، دیگر جایی در این خانه نداشته باشند؟
تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد

تلویزیون ایران برای جذب مخاطب بیش از گذشته به سریال‌ها و شخصیت‌های قدیمی بازمی‌گردد روندی که هم قدرت نوستالژی را نشان می‌دهد و هم ضعف تولیدات تازه
نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود
سایت تجارت نیوز

نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود

معاون گردشگری کشور از اجرای طرح جدید «کارت اعتباری سفر» با همکاری بانک رفاه کارگران خبر داد. براساس این طرح گردشگران داخلی می‌توانند متناسب با نیاز سفر خود تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار سفر دریافت کنند و هزینه خدمات گردشگری داخلی را با نرخ سود ۳.۵ تا ۸.۵ درصد به‌صورت اقساط پرداخت کنند.
کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان
خبرگزاری مهر

کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان

کرمان – کاروانسرای تاریخی جر که تا چند سال قبل یکی از مراکز تجاری شهر کرمان بود محسوب می شد، امروز به خرابه ای در قلب بازار تاریخی کرمان تبدیل شده است.
«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟
خبرگزاری مهر

«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟

سرگرم کردن کودکان از طریق آزار یک معلم، با الگوهای تربیتی جامعه ایرانی سازگار نیست. به‌ویژه آنکه، رابطه میان معلم و دانش‌آموز به رابطه‌ای خصمانه و روند سرگرمی بازی تبدیل شده است.
«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟
خبرگزاری مهر

«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟

نویسنده سریال «کوری» از ایده اولیه این سریال، حواشی ساخت، ممیزی‌ها و دلیل دیده شدن آن سخن گفت.
خبرگزاری ایرنا

«آواتیه» با نفس خرمیان

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم
خبرگزاری ایرنا

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم

تهران-ایرنا- محمد فاضلی مدیر مسئول اسبق روزنامه ایران می‌گوید: یادم نمی‌رود مصاحبه‌ای از محمدرضا شجریان چاپ کردیم و تمام صفحه اول را دادم یک طرح اختصاصی به او اختصاص دادند. تمام روزنامه‌ها مرا کوبیدند. فقط وزیر ارشاد گفت ای کاش فقط یک نیم صفحه را در صفحه اول به او اختصاص می‌دادی، در دولت می‌گویند این …
جای خالی جک نیکلسون در کلاغ
سایت فرارو

جای خالی جک نیکلسون در کلاغ

س.ا.و.ا.کی محبوب من فقط رضا عطاران در فیلم مصادره است. اسماعیل یارجانلو ملقب به اسی که الکترود و کابل می‌خرید، برای خرید شیشه نوشابه هم مجبور بود چند پرس چلوکباب بخورد چون در آن دوران، نوشابه بدون غذا داده نمی‌شد.
         
دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی
روزنامه همدلی

دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی

یاسین علویان سوق جرم شناس دنیای امروز، دنیای تکثر است و پلورآلیسم در حوزه‌های مختلف به رسمیت شناخته شده است. در این میان گروهی متدین به شریعتند و گروهی نیز خارج از این دایره اما میان اهل شریعت تعدد بسیار دیده می‌شود و چنین تعددی که در میان اهل شریعت وضوح دارد، گاه کار [ ]
خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟
سایت ایران آرت

خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟

در حال حاضر در سایت‌های بلیت‌فروشی، بلیت کنسرت‌های پاپ شهرستان‌ها به فروش می‌رسد و به نظر می‌رسد فعلا از بازگشت کنسرت‌ها به حالت عادی خبری نیست.
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد
خبرگزاری ایلنا

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد

معبد آناهیتا در شهرستان کنگاور، پس از سال‌ها رهاشدگی، در حالی که زمانی ۳۲۰ واحد مسکونی در عرصه آن قرار داشت با اقدامات حفاظتی و ساماندهی انجام شده وارد مرحله‌ای تازه می‌شود و به مسیر ثبت جهانی می‌رسد. تاکنون پنج دوره کاوش باستان‌شناسی در این محوطه انجام شده و اکنون با تکمیل زیرساخت‌ها، راه‌اندازی موزه …
از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟
سایت تابناک

از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟

روزگاری موسیقی نواحی با زندگی مردم عجین بود؛ در عروسی و سوگ، کار و استراحت جاری بود و بخشی‌ها، قصه‌های حماسی و عاشقانه را سینه‌به‌سینه به نسل بعد می‌رساندند....
سایت تابناک

عکسی از سنگ مزار اکبر عبدی

روزنامه شرق

ساختمان جالب یک روزنامه در فرانسه+ عکس

روزنامه شرق

نصب سنگ مزار اکبر عبدی+ عکس

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران
روزنامه هفت صبح

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران

چرا خروجی آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌های موسیقی این‌قدر با هم فرق دارد؟ یک نوازنده و مدرس از مشکلاتی می‌گوید که استعدادها را پشت در نگه می‌دارد
دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه
سایت فرارو

دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه

دالی پارتون یکی از تأثیرگذارترین و موفق‌ترین هنرمندان تاریخ موسیقی کانتری به شمار می‌رود و طی بیش از شش دهه فعالیت حرفه‌ای، ده‌ها آلبوم پرفروش و صدها ترانه منتشر کرده است.
سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری
روزنامه هفت صبح

سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری

‌تهیه‌کنندگان برای کاهش ریسک مالی سراغ چهره‌های شناخته‌شده می‌روند و همین انتخاب، چرخه تکرار بازیگران را تقویت می‌کند
یاد محمد حیدری  شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»
روزنامه هفت صبح

یاد محمد حیدری شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»

در سالروز درگذشت محمد حیدری، زندگی و میراث هنرمندی را مرور کرده‌ایم که میان ردیف ایرانی و ترانه مردمی پلی ماندگار ساخت
روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید
سایت عصرایران

روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید

داشتن روزی به نام «خنده» می‌تواند یادآوری برای مردمی باشد که گاه فراموش می‌کنند حق دارند بخندند، حق دارند شاد باشند، و این حق نه در تضاد با مصائب، که در کنار...
قدرت ادبیات
سایت روزنامه سازندگی

قدرت ادبیات

جستاری از بختیار علی دربارۀ جدال همیشگی قلم و سیاست
مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟

بازگشت مهران مدیری به صداوسیما و ساخت سریال جدید، فقط یک خبر فرهنگی نیست؛ نشانه تغییری بزرگ‌تر در رابطه میان جامعه، سلبریتی‌ها و نهادهای رسمی فرهنگ است.
خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود
خبرگزاری مهر

خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود

چند تن از چهره‌های زنی که از کودکی بازیگر بودند، در اعتراض به مرگ چند بازیگر جوان به هالیوود اعتراض کردند و نارسا بودن سیستم را موجب جوانمرگی آنها دانستند.
سایت عصرایران

استوری کتایون ریاحی: عدل ایران (+عکس)

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس
خبرگزاری ایسنا

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس

یک کارشناس ارشد تاریخ با اشاره به شوم شهریور ۱۳۲۰ سالروز حمله و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین گفت: در حالی که دو سال از آغاز جنگ جهانی دوم می‌گذشت در روز سوم شهریور ۱۳۲۰، نیروهای متفقین با حمله گسترده به ایران، کشورمان را اشغال کردند.
از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند
خبرگزاری ایسنا

از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند

صدای همهمه مردم، عطر آش و رفت‌وآمد میان غرفه‌ها، نخستین تصویری است که از جشنواره آش زنجان در ذهن می‌ماند؛ اما کمی که میان غرفه‌ها قدم بزنی، متوجه می‌شوی اینجا فقط قرار نیست طعم آش‌های ایرانی را بچشی. در گوشه‌وکنار جشنواره، چوب، نقره، ساز، پارچه و هنرهای دستی اقوام مختلف، هرکدام بخشی از داستان فرهنگ ایران …
 شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد
خبرگزاری ایسنا

شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد

شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی، فراتر از یک سکونتگاه کویری، همواره به عنوان یک گره استراتژیک و گذرگاه کنترل ‌شده در شرق ایران شناخته می‌شد.
خبرگزاری ایسنا

«اسپایدرمن» در آستانه غرق کردن «تایتانیک»

خبرگزاری ایسنا

واکنش خانه تئاتر / «این رویکرد در جهت همدلی نیست»

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ
خبرگزاری ایسنا

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ

ماه‌هایی که سارتر در جریان ملالِ اضطراب‌آورِ «جنگ عجیب» در آلزاس مستقر بود، پرشورترین دوران خلاقیت در زندگی او به شمار می‌رود: علاوه بر ۱۴ دفترچه فلسفی انباشته از پیش‌نویس‌های اولیه کتاب «هستی و نیستی»، سیل روزانه‌ای از نامه‌ها به مادرش، به سیمون دو بووار و به معشوقه‌اش «تانیا» و همچنین پیش‌نویس اولیه …
خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!
خبرگزاری ایسنا

خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!

برنامه هفتم پیشرفت برای «آموزش هنر» عدد مشخصی تعیین کرده است؛ رشد سالانه ۷ درصدی هنرجویان هنرستان‌های هنری و رشد ۲۵ درصدی در رشته پویانمایی. با این حال، بررسی وضعیت موجود نشان می‌دهد تحقق این اهداف تنها با افزایش ظرفیت پذیرش ممکن نیست و هنرستان‌ها برای این رشد با کمبود زیرساخت، تجهیزات فناورانه، نیروی …
۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب
خبرگزاری ایسنا

۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب

دو سال پس از آغاز کار دولت چهاردهم، وعده‌های فرهنگی و اجتماعی مسعود پزشکیان همچنان محل بحث و ارزیابی است؛ از وعده رفع فیلترینگ و بازنگری در سیاست‌های فضای مجازی تا توقف اجرای قانون حجاب، موضوعاتی که با وجود تلاش های دولت در مسیر اجرا با چالش‌ها و موانع متعددی روبه‌رو شده‌اند.
خبرگزاری ایسنا

راز بقایِ برد پیت در جشنواره سن سباستین

سایت عصرایران

قبل از عاشق شدن بیاموز چگونه در برف بدوی، بدون اینکه ردپایی از خود بر جای بگذاری (+صدا)

سایت اقتصاد ۲۴

عکسی از جنیفر لوپز در ۲۷ سالگی که قطعا متعجبتان می‌کند!

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/بختیار ایمانوردی در کنار مزار پدرش بیک ایمانوردی در آمریکا

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟

روز‌های گذشته آنچه بیشتر از هرچیز در تئاتر مطرح شده، قیمت بالای بلیت نمایش «آرش» نوشته امید سهرابی و کار علی سرابی است که از نیمه دوم شهریور در رویال‌هال اسپیناس پالاس اجراهایش را شروع می‌کند.
پایتخت بی‌کنسرت 
روزنامه دنیای اقتصاد

پایتخت بی‌کنسرت 

با پایان یافتن ایام سوگواری محرم و صفر و آغاز دوباره کنسرت‌های موسیقی، تهران همچنان از اجرای خوانندگان پاپ خالی است؛ انگار هنرمندان این حوزه فعلا به شهرستان‌ها کوچ کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از اعلام آتش‌بس جنگ اخیر در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ و بازگشت هنرمندان به سالن‌ها، کنسرت‌های «پاپ» مثل گذشته برگزار …
         
سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر

خراسان/ «پیام تلخ یک غیبت» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: گاهی یک غیبت ساده، از ده‌ها نطق و بیانیه پرمعناتر و گویاتر است؛ به‌ویژه زمانی که این غیبت در ساحت فرهنگ، ادب و هویت ملی رخ دهد. آیین نکوداشت دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه برجسته خراسانی، یک‎شنب
گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)
سایت خبرآنلاین

گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)

این روزها شاهد رشد شکلی خاص و کوتاه (در حد یک جمله) از تبلیغات خصوصا در بنرهای اتوبان و خیابان‌ها هستیم که بعضا با طرح یک سوال و یا به شکلِ ایده‌ای جذاب، خلاقانه و سرگرم کننده دیده می‌شوند.
سایت عصرایران

زن ها در عشق احساساتی تر هستند یا مردان؟ تاوان یک شب از خانه بیرون ماندن (+صدا)

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.