قیمت طلا امروز




 محدوده ترافیک

 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

پاکدشت در بن‌بست ترافیک ملی

صبح زود، پیش از آنکه آفتاب از پشت ارتفاعات البرز جنوبی بالا بیاید، بزرگراه امام رضا(ع) در محدوده شهرستان پاکدشت تغییر چهره می‌دهد. شریان حیاتی ورودی پایتخت از سمت استان‌های شرقی و سمنان، خیلی زود به یک پارکینگ طولانی و کم‌تحرک تبدیل می‌شود.
 پاکدشت در بن‌بست ترافیک ملی
ایران آنلاین:

  شیما جهان‌بخش؛ گروه ایران زمین /   صف فشرده تریلرهای ۱۸ چرخ ترانزیتی، کامیون‌های حمل مواد اولیه‌ شهرک‌های صنعتی، اتوبوس‌های بین‌شهری و مینی‌بوس‌های سرویس کارخانه‌ها، در کلاف سردرگم ترافیک ورودی شهر درهم می‌پیچند. صدای ممتد بوق، دود اگزوزهای سنگین و بی‌حوصلگی رانندگان، اولین تصویری است که هر تازه‌واردی از پیشانی جنوب‌شرق استان تهران به ذهن می‌سپارد؛ منطقه‌ای با چندصد هزار نفر جمعیت که از یک ‌سو قطب بی‌بدیل تولید گل و گیاه کشور و یکی از قطب‌های صنعتی ایران است و از سوی دیگر، زیر بار فشار زیرساخت‌های قدیمی و عبور روزانه هزاران خودروی فرامنطقه‌ای قامت خم کرده است.

«ساعتی دو بار همین مسیر چند کیلومتری را می‌روم و می‌ایستم. ترافیک اینجا نه‌تنها وقت و انرژی را می‌گیرد، بلکه امنیت رفت‌وآمد بچه‌هایمان را هم سلب کرده است. شب و روز ندارد؛ کافی است یک کامیون، خرابی پیدا کند یا تصادف کوچکی رخ دهد تا کل شهر قفل شود.» اینها را یکی از رانندگان خطی مسیر پاکدشت به تهران می‌گوید. حرف‌های او تجربه نگران‌کننده زیست روزمره هزاران شهروندی است که میان وظایف درون‌شهری و بار عبوری ملی معطل مانده‌اند.

کلاف سردرگم خودروهای ترانزیتی در ورودی پایتخت، مشکل اصلی ترافیک پاکدشت، عدم تفکیک «سفرهای درون‌شهری» از «ترانزیت کشوری» است. شریانی که باید نقشی فرامنطقه‌ای ایفا کند، دقیقاً از قلب بافت مسکونی و تجاری شهر عبور می‌کند. حل این معادله معطل‌مانده، نیازمند خارج ‌کردن بار ترانزیت از هسته مرکزی شهر است؛ موضوعی که «پیمان شکرزاده»، شهردار پاکدشت، در گفت‌وگو با گزارشگر «ایران» از آن به‌عنوان نیاز مهم و اساسی برای مدیریت شهری یاد می‌کند.

شکرزاده با تشریح ابعاد فنی و عمرانی این معضل می‌گوید:«واقعیت این است که محور امام رضا(ع) یک خیابان درون‌شهری نیست، بلکه یک شریان ملی است. تا زمانی که ترافیک سنگین عبوری از استان‌های شرقی با رفت‌وآمد روزمره مردم شهر تداخل داشته باشد، هیچ طرح موقتی مانند اصلاح هندسی یا تغییر فاز چراغ‌های راهنمایی پاسخگو نخواهد بود. راهکار بنیادین این مشکل، تکمیل کمربندی پاکدشت است که بالغ بر 20 سال معطل مانده و البته ارتباط موضوعی با شهرداری ندارد.»

شهردار پاکدشت ادامه می‌دهد:«پروژه کمربندی ۳۲ کیلومتری، بزرگ‌ترین احداث عمرانی منطقه‌ای محسوب می‌شود که هدف اصلی آن هدایت خودروهای ترانزیتی و مسافران عبوری به خارج از هسته مرکزی شهر است. از سوی دیگر، شهرداری پاکدشت در جهت رفاه حال شهروندان و تسهیل تردد خودروهای عبوری، ایجاد کنارگذر جنوبی شهر را در دستور کار دارد که فاز اول آن به طول 1100 متر آغاز شده است تا ترافیک سنگین ناشی از رفت‌وآمد به شهرک‌های صنعتی متعدد منطقه، بدون ورود به خیابان‌های اصلی شهر انجام شود. با تکمیل این زنجیره، نه‌تنها استهلاک زیرساخت‌ها و مصرف سوخت کاهش می‌یابد، بلکه ایمنی و آرامش به شبکه معابر درون‌شهری پاکدشت بازمی‌گردد.»

شکرزاده به دیگر برنامه‌های مدیریت شهری برای کاهش ترافیک محور اصلی امام رضا(ع) اشاره می‌کند و می‌گوید:«با استفاده از ظرفیت کمربندی و اجرای 9 کیلومتر از این مسیر و با هدف سهولت دسترسی شهروندان، جنوبی‌ترین نقطه شهر را با احداث 6 کیلومتر بلوار به شمالی‌ترین نقطه شهر پیوند دادیم تا شهروندان به‌راحتی و بدون عبور از محور شرقی‌ـ‌غربی امام رضا(ع) به نقاط شمالی و جنوبی شهر دسترسی داشته باشند.»

وی ادامه داد:«در دسترسی‌های شرقی‌ـ‌غربی و به موازات جاده امام رضا(ع) نیز چنین برنامه‌هایی وجود دارد که در حال حاضر امتداد بلوار خرمشهر در دستور کار است.»

  کانال قدیمی، بوستان جدید شد

اما ترافیک، تنها شانه سنگین بار پاکدشت نیست. در لایه‌های درون‌شهری و محلات کم‌برخوردار، معضلات کالبدی و زیست‌محیطی دیگری سال‌ها ریشه دوانده بودند؛ معضلاتی که با آرامش روان و بهداشت عمومی مردم مستقیم گره خورده بودند. یکی از واضح‌ترین نمونه‌ها، کانال انتقال آب در بلوار شهدای رحیمی بود؛ مسیری که سال‌ها به محل تجمع زباله، بوی بد و فاضلاب تبدیل شده بود و سقوط کودکان به داخل آن همیشه کابوس خانواده‌های محله بود.

امروز اما وقتی وارد بلوار شهدای رحیمی می‌شویم، دیگر خبری از آن وضعیت نگران‌کننده نیست. کارگاه‌های عمرانی کار سرپوشیده‌ کردن و دیواره‌سازی کانال را تمام کرده‌اند و زمین آزاد شده در حال تبدیل شدن به یک مجموعه تفریحی و ورزشی است.

شهردار پاکدشت با اشاره به روند اجرای این پروژه می‌گوید:«سال‌ها بود که مردم این محله از بوی نامطبوع، تجمع حشرات و خطرات جانی این کانال رنج می‌بردند. فرزندان این محله حق داشتند در یک محیط امن و بهداشتی بازی کنند. ما نمی‌توانستیم از مردم انتظار داشته باشیم شهر را از خودشان بدانند اما درست جلوی خانه آنها چنین کانون خطری وجود داشته باشد. به همین دلیل ساماندهی این کانال را نه فقط یک کار عمرانی ساده، بلکه یک دغدغه جدی زیست‌محیطی دیدیم.»

وی در ادامه با تشریح جزئیات بیشتر این اقدام می‌افزاید:«در گام اول با ایجاد دستک‌های مهندسی و تقویت دیواره‌های موجود، سرپوشیده‌ کردن کامل و هدایت اصولی آب‌های سطحی، خطرات بهداشتی و ایمنی را به‌طور کامل صفر کردیم. اما هدف ما فقط پوشاندن یک خطای قدیمی نبود؛ بلکه می‌خواستیم از این تهدید بزرگ، یک فرصت عالی برای مردم محله بسازیم. در حال حاضر در بستر آزاد شده از این کانال، احداث یک بوستان بزرگ 6 هکتاری با باغ‌راه‌های متعدد خانوادگی، مسیرهای ایمن دوچرخه‌سواری، زمین‌های ورزشی و فضای بازی برای کودکان در دست اجراست. تمام تلاش ما این است که با اضافه کردن این فضای مطلوب شهری، نشاط و حس امنیت واقعی را به خانواده‌های ساکن در شهر هدیه دهیم.»

  نصب پنل‌های خورشیدی برای عبور از ناترازی برق

شکرزاده می‌گوید:«پاکدشت به واسطه همجواری با محورهای صنعتی و رشد کالبدی، با چالش‌های زیست‌محیطی دوچندانی مواجه است. توسعه شهری بدون آینده‌پژوهی در حوزه انرژی و پسماند، کیفیتی شکننده خواهد داشت. مدیریت شهری پاکدشت برای عبور از الگوی سنت‌زده، رویکرد «مدیریت سبز» را در دستور کار قرار داده است.»

وی با اشاره به اقدامات انجام ‌شده در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و مدیریت پسماند توضیح می‌دهد:«در شرایطی که کشور در فصول گرم سال با ناترازی برق دست ‌و پنجه نرم می‌کند، ادارات دولتی باید پیشگام صرفه‌جویی باشند. شهرداری پاکدشت طرح تجهیز ساختمان‌های اداری و وابسته‌های خود به پنل‌های خورشیدی را آغاز کرده است. این اقدام علاوه بر تأمین بخشی از برق مصرفی مجموعه و کاهش بار شبکه سراسری، الگوسازی عملی برای سایر ادارات و بخش خصوصی منطقه است.»

معضل دیگری که سیمای ورودی‌های شهر پاکدشت را تهدید می‌کرد، تخلیه بی‌رویه نخاله‌های ساختمانی بود. شهردار پاکدشت در این‌باره می‌گوید:«رشد ساخت‌وساز، حجم قابل‌توجهی از پسماندهای عمرانی تولید می‌کند. رها‌سازی این نخاله‌ها در حاشیه جاده‌ها علاوه بر اغتشاش بصری به محیط‌زیست نیز آسیب می‌زند و ما با ایجاد سامانه‌های جمع‌آوری مکانیزه، تعیین سایت‌های مشخص و بسترسازی برای بازیافت نخاله‌های ساختمانی، در حال مهار این معضل هستیم تا سرمایه‌های زیست‌محیطی شهرستان حفظ شود.»

 وی حجم بالای جمع‌آوری زباله در شهر را قابل توجه می‌داند و می‌گوید:«جمع‌آوری روزانه 300 تن زباله و دفع مستقیم آنها معضل بزرگ و خطر جدی برای محیط‌زیست است، به همین دلیل با راه‌اندازی شرکت مدیریت پسماند شهرداری‌های شهرستان پاکدشت، احداث کارخانه تفکیک پسماند و تبدیل زباله به کود کمپوست را آغاز کرده‌ایم و در آینده نزدیک تلاش خواهیم کرد میزان دفع زباله را تا میزان چشمگیری کاهش دهیم و مواد قابل بازیافت را به چرخه استفاده مجدد برگردانیم.»

  اصلاح طرح تفصیلی؛ تنها راه مهار ساخت‌وساز بدون پروانه

کافی است از خیابان‌های اصلی پاکدشت فاصله بگیرید و وارد برخی معابر فرعی شوید تا با پدیده ساختمان‌های باریک، بلند و ناایمنی مواجه شوید که بدون رعایت ضوابط مهندسی بالا رفته‌اند. ساخت‌وساز غیرمجاز، زخم دیرینه‌ای بر پیکره کالبدی اکثر شهرستان‌های استان تهران است. اما سؤال اصلی این است: چرا با وجود خطرات جانی، زلزله‌خیزی منطقه‌ای و احکام تخریب، گرایش به ساخت‌وساز بدون پروانه همچنان وجود دارد؟

پاسخ شهردار پاکدشت به این معضل، فراتر از برخوردهای سطحی است. او در این‌باره می‌گوید:«هرچند نظارت‌های میدانی، فعالیت پلیس ساختمان و گشت‌های شبانه‌روزی و ارجاع پرونده‌ها به ماده ۱۰۰ به‌ صورت جدی ادامه دارد، اما واقعیت تلخ این است که برخوردهای قهری به تنهایی علاج کار نیست. علت اصلی و ریشه‌ای گرایش به ساخت‌وساز غیرمجاز، ضوابط قدیمی و غیرواقع‌بینانه در طرح‌های تفصیلی است.»

شکرزاده تشریح می‌کند:«وقتی طرح تفصیلی یک شهر متعلق به سال‌ها پیش باشد و با نرخ واقعی رشد جمعیت، نیاز مسکن و توان مالی مردم منطبق نشود یا فرآیند دریافت پروانه ساختمانی پیچیده و طولانی باشد، شهروند برای تأمین نیاز سکونتی خود به سمت مسیرهای غیرقانونی سوق داده می‌شود. پیشنهاد و مطالبه جدی ما از مجموعه‌های مرتبط، کمک به بازنگری سریع در طرح تفصیلی پاکدشت، به‌روزرسانی ضوابط و اعطای تراکم‌های منطقی و قانونی است. اگر مسیر قانونی شفاف، سریع و اقتصادی باشد، هیچ شهروندی سرمایه زندگی خود را روی ساخت‌وساز ناایمن و غیرقانونی ریسک نخواهد کرد.»

  مترو، مطالبه برحق و حیاتی مردم پاکدشت

در ساعات پایانی بعدازظهر، موج بازگشت مسافران از تهران به پاکدشت آغاز می‌شود. ایستگاه‌های تاکسی و اتوبوس، پر از جمعیت جوانی است که روزانه برای کار یا تحصیل به پایتخت رفت‌وآمد می‌کنند. در شرایطی که ناوگان اتوبوسرانی زیر فشار تقاضا قرار دارد، اتصال پاکدشت به شبکه متروی تهران و راه‌آهن حومه‌ای، از قالب یک خواسته رفاهی خارج شده و به یک ضرورت زیست‌محیطی و اقتصادی تبدیل شده است.

شهردار پاکدشت با تأکید بر پیگیری مستمر این پروژه ملی می‌گوید:«اتصال پاکدشت به شبکه ریلی پایتخت، خواسته برحق مردم این منطقه است. روزانه حدود صدهزار سفر بین پاکدشت و تهران انجام می‌شود که اثرات آن ترافیک بلوار امام رضا(ع) را مضاعف می‌کند. اتصال به مترو یعنی کاهش تصادفات جاده‌ای، کاهش مصرف میلیونی سوخت و کاهش آلایندگی هوای استان. مدیریت شهری پاکدشت رایزنی‌های گسترده‌ای با وزارت راه و شهرسازی، استانداری تهران و مجموعه مترو انجام داده و آمادگی کامل دارد تا در زمینه آزادسازی مسیرها و زیرساخت‌های لازم در محدوده شهری نهایت همکاری را داشته باشد تا اجرای این خط سرعتی مضاعف بگیرد.»

  توسعه؛ نیازمند نگاه فرامنطقه‌ای

مرور برنامه‌ها و اقدامات شهرداری پاکدشت نشان می‌دهد ریل‌گذاری حرکت از «اقدامات مقطعی» به سمت «پروژه‌های زیربنایی و مسأله‌محور» انجام شده است. اما عبور کامل از چالش‌های مزمن شهری و تبدیل پاکدشت به شهری برای آینده و توسعه‌یافته، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی و استانی متناسب با نقش فرامنطقه‌ای آن در ورودی پایتخت است. با استمرار این رویکرد تحلیلی و مسأله‌محور، پاکدشت در حال عبور از یک معبر پرترافیک، به الگویی موفق از مدیریت شهری پایدار در استان تهران و حتی کشور 

انتهای پیام/







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.
یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین
خبرگزاری مهر

یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین

محمد خرمشاهی، طنزپرداز و روزنامه‌نگاری است که با نزدیک به یک قرن حضور در مطبوعات و برنامه‌های رادیویی، آینه‌ای از دردها و شادی‌های مردم بود و با زبانی طناز، کام جامعه را شیرین می‌کرد.
«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال
خبرگزاری مهر

«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال

یک منتقد سینما با اشاره به کلیشه های سریال های پلیسی در سال های اخیر بیان کرد که سریال «اعتراف می‌کنم» از این آثار متفاوت است.
سایت فرارو

همخوانی تصنیف «امشب شب مهتابه» توسط هنرمندان پیشکسوت

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌
روزنامه هفت صبح

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌

«ادیسه» در بهترین لحظاتش یک نمایش سینمایی خیره‌کننده و در ضعیف‌ترین بخش‌هایش حماسه‌ای گرفتار عظمت خودش است
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازیگر مطرح پس از باران: من پول غذا ندارم، هفته ای چهار وعده غذا می خورم! | ببینید

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
سایت ایران آنلاین

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای

رسانه قرار است آینه باشد، نه آینه‌ای که فقط زشتی‌ها را بزرگ‌نمایی کند، بلکه آینه‌ای که واقعیت را همان‌گونه که هست پیش روی جامعه بگذارد. مسأله اما از جایی آغاز می‌شود که رسانه، به جای آنکه ابزار کشف حقیقت و مطالبه‌گری عمومی باشد، به ابزار معامله تبدیل شود، جایی که خبر نه برای آگاهی‌بخشی، بلکه برای فشار …
ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید
سایت خبرآنلاین

ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید

با تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ»، ماده ۲۷ به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های این مصوبه تبدیل شده؛ ماده‌ای که با پیش‌بینی محرومیت‌های سنگین و جریمه‌های چندبرابری برای برخی فعالیت‌های هنری، نگرانی و اعتراض گسترده سینماگران و حقوق‌دانان را به دنبال داشته است.
قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه هوش مصنوعی
سایت خبرآنلاین

قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه …

کتاب «کودکان می‌توانند بیندیشند» نوشته ران گیلمور، با ترجمه روح‌الله کریمی و زهرا حیدری، فلسفه را به جایی می‌برد که شاید بیش از هر جای دیگری به آن نیاز داریم: کلاس درس؛ جایی که کودک می‌تواند به‌جای حفظ کردن پاسخ‌ها، درباره پرسش‌هایی فکر کند که خیلی وقت‌ها بزرگسالان نیز از کنارشان عبور می‌کنند. فلسفه …
خبرگزاری ایرنا

واکنش آتش تقی‌پور به حواشی بزرگداشت زنده‌یاد علی حاتمی/ کاش حاجی واشنگتن اکران شود +فیلم

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد
خبرگزاری ایرنا

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد

تهران- ایرنا- «پرویز ناتل‌خانلری» با رفتار و کردارشان ثابت کردند که به ایران وفادار بودند. حتی در روزهای گرفتاری در ایران ماندند و به ایران خدمت کردند. ‌
پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است

نمایش «سیاوش» با حضور چهره‌هایی چون بهرام رادان، آزاده صمدی و مهدی سلطانی هنوز روی صحنه نرفته، اما یک ادعا درباره ارتباط آن با سازمان اوج کافی بود تا این پروژه پرهزینه وارد فضای سیاسی شود؛ ادعایی که عوامل نمایش رد کرده‌اند، اما سابقه پروژه‌های مشابه همچنان محل پرسش است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جهانگیر الماسی: من پول غذا ندارم و هفته‌ای ۴ بار غذا می‌خورم

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر | انصاف نیوز

محمد طباطبائی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد
سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد

بررسی عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر امری متناقض‌نما است و این به دو پارامتر اصلی برمی‌گردد. موضوع اول دو جنگ نابرابر تحمیلی و دیگری مقایسه عملکرد دولت چهاردهم با دولت‌های قبلی است. در مقایسه دولت چهاردهم با دولت‌های قلبی نتیجه روشن است. دولت چهاردهم هم -به هر دلیلی- مانند همه دولت‌ها در سالیان گذشته، …
         
سایت شهرآرانیوز

توضیح سازندگان تئاتر «آرش» درباره بلیت ۵ میلیون تومانی + عکس

روزنامه هفت صبح

روایتی خواندنی درباره سریال ‌قصه‌های جزیره و سرگذشت بازیگرانش

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
روزنامه آرمان امروز

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

آرمان امروز : سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در غربت چشم از جهان فرو بست. او با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از [ ]
سایت اطلاعات آنلاین

وفور «کاهو» در مزرعه ترجمه؛ برگردان‌های موازی چه بر سر صنعت نشر می‌آورد؟

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...
وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟
خبرگزاری مهر

وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟

مدیر انتشارات نشان معتقد است تزریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ناشران و کتابفروشان، بدون تحریک تقاضا و افزایش قدرت خرید مخاطب، نمی‌تواند مشکل اصلی بازار نشر را حل کند.
کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه
خبرگزاری ایسنا

کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه

اف. اسکات فیتزجرالد، خالق رمان «گتسبی بزرگ» که حتی در متون درسی دبیرستان‌های غرب تدریس می‌شود، در قفسه کتاب‌های خود کتاب‌هایی داشت که نوشته او نبودند. این نویسنده در یکی از دشوارترین تابستان‌های زندگی‌اش، فهرستی از کتاب‌های پیشنهادی که به عقیده او «مطالعه‌شان ضروری» را برای پرستار خود نوشت.
وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا
خبرگزاری ایسنا

وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا

حسین علیزاده همان هنرمندی است که بسیاری نه صرفا به واسطه نبوغش در موسیقی، بلکه برای شخصیتش او را می‌ستایند. علیزاده همان هنرمند جسوری است که وقتی کلامی نیاز به بیان داشته باشد و کمتر کسی حاضر به عنوان آن است، حتما آن را بیان می‌کند و بارها شده که درد دل هنرمندان موسیقی را با صدایی رسا و جسورانه به گوش …
ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید
خبرگزاری ایسنا

ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به شیخ‌الرئیس، تنها یکی از مشهورترین پزشکان تاریخ نیست؛ او از چهره‌هایی است که دانش پزشکی، فلسفه، منطق و علوم طبیعی را در یک دستگاه فکری منسجم به هم پیوند داد و اثری بر جای گذاشت که نفوذ آن از جهان اسلام فراتر رفت و قرن‌ها در دانشگاه‌های اروپا نیز حضور داشت.
حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست
خبرگزاری ایرنا

حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست

تهران- ایرنا- حسین علیزاده از برجسته‌ترین آهنگسازان و نوازندگان تار است که نقشی اساسی در شکل‌گیری جریان‌های نوگرای موسیقی دستگاهی داشته است و با وفاداری به ردیف و سنت‌های موسیقی، زبان آهنگسازی شخصی و خلاقی پدید آورد که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست.
بی‌قراری برای ایران
سایت روزنامه سازندگی

بی‌قراری برای ایران

آهنگ سرگذشت کتابی در پاس‌داشت فهیمه اکبر است
شاهنامه رایگان
سایت روزنامه سازندگی

شاهنامه رایگان

مصطفی جیحونی تصحیح‌اش از شاهنامه را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت
۷۵ سالگی استاد
سایت روزنامه سازندگی

۷۵ سالگی استاد

تولد حسین علیزاده؛ مردی که سکوتش هم موسیقی است
درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود
سایت عصرایران

درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود

از منظر جامعه‌شناسی، این اتفاق را باید در امتداد روندی بزرگ‌تر دید. کالایی‌شدن روزافزون سبک زندگی. وقتی سفر، آموزش، ورزش، سلامت، سرگرمی و حتی اوقات فراغت بیش...
         
وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟
سایت تابناک

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
بومی‌سازی به سبک نتفلیکس
سایت فرارو

بومی‌سازی به سبک نتفلیکس

نتفلیکس نیز هرچند بعدها به سمت تولید انبوه حرکت کرد، اما موفقیت خود را مدیون تغییر یک پارادایم بود؛ اینکه پلتفرم، دیگر صرفا واسطه توزیع نیست، بلکه خود به استودیوی بزرگ تولید محتوا تبدیل می‌شود.
[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ
سایت اطلاعات آنلاین

[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ

وقتی از میراث فرهنگی سخن می‌گوییم، نخستین چیزهایی که معمولاً به ذهن می‌آید بناهای تاریخی، محوطه‌های باستانی، اشیای موزه‌ای و آثار هنری است؛ چیزهایی ملموس که می‌توان آن‌ها را دید و برای حفاظت‌شان قوانین و نهادهایی در نظر گرفت...
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای زنی که ازدواج می کند اما در برقراری رابطه... | داستان فیلم ایرانی

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»
سایت عصرایران

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»

امین تارخ با ایفای نقش ابوعلی سینا، یکی از ماندگارترین بازی‌های تاریخ تلویزیون ایران را خلق کرد. «بوعلی سینا» یکی از تجربه‌های مهم و اولیه تارخ بود و او در ا...
چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟
روزنامه شرق

چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟

سریال «بدنام» را می‌توان یکی از ضعیف‌ترین تولیدات اخیر نمایش خانگی به شمار آورد؛ اثری که با وجود برخورداری از نام‌های شناخته‌شده و فرمولی امتحان ‌پس‌داده برای جذب مخاطب، در فیلم‌نامه، شخصیت‌پردازی و اجرا با ضعف‌های آشکاری روبه‌رو است. به گزارش خبرآنلاین روزنامه قدس نوشت: ابزار کامل برای اصلاح …
۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت
سایت عصرایران

۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت

این واقعیت‌های کمتر شنیده‌شده، تصویری کامل‌تر از مردی ارائه می‌دهند که نام خانوادگی‌اش به یک صفت جهانی تبدیل شد: «کافکایی»؛ یعنی عجیب، کابوس‌وار، پیچیده و گر...
نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم
خبرگزاری مهر

نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم

تعداد نوارهای دامن زنان گیلانی فقط جنبه زیبایی نداشته؛ این جزئیات می‌توانست سن، وضعیت تأهل و جایگاه اجتماعی زنان را نشان دهد و پوششی رنگارنگ را به زبانی برای بیان هویت تبدیل کند.
سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند
خبرگزاری مهر

سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند

نیل، پترا، بغداد... منطقه خاورمیانه برخی از مهم‌ترین محیط‌ها را برای شکل‌گیری آثار ملکه جنایت فراهم کرد. قتل‌ها شاید تخیلی بودند، اما سفرهای او واقعی بودند.
آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟
خبرگزاری ایسنا

آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» (I Give You My Silence) آخرین نوشته ماریو وارگاس یوسا - برنده جایزه نوبل ادبی - در سال ۲۰۲۳ به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود، زیرا سال گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه …
ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
سایت خبرآنلاین

ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از هنرمندی مستقل، منضبط و بی‌محابا را رقم زد.
سایت عصرایران

«استخر» دومین فیلم ۱۰۰ میلیاردی سال 405 شد

فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌
روزنامه هفت صبح

فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌

طراحی شخصیت‌ها، لباس‌ها و فضاسازی فیلم بیش از حد به نمونه‌های خارجی نزدیک شده و جهان اثر را کم‌رنگ کرده است
سایت فرارو

علیرضا قربانی درباره ایرج چه گفت؟

سایت عصرایران

توقیف برنامه درجام در نماوا؛ واکنش سجاد شاه‌حاتمی به توقف پخش

سایت عصرایران

روزی که رشت برای مسیح گیلان گریست؛ آرسن میناسیان (+صدا)

نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد
خبرگزاری جام جم

نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد

در سال‌های اخیر زیست‌بوم سینمای ایران شاهد پدیده‌ای بوده که از آن با عنوان «سینمای زیرزمینی» یاد می‌شود؛ آثاری که به دلایل مختلف امکان نمایش رسمی پیدا نکرده‌...