قیمت طلا امروز




 تورم اجاره‌بها

 سایت اقتصادنیوز / ۱۶ ساعت قبل

بازار اجاره خودرو داغ شد/ اجاره خودورهای داخلی و خارجی چقدر آب می خورد؟

اقتصادنیوز: تورم بالای تعمیر و نگهداری خودرو، هزینه فعالیت شرکت‌ها و مالکان خودروهای اجاره‌ای را افزایش داده و در نهایت بخشی از این هزینه به نرخ اجاره منتقل شده است.
 بازار اجاره خودرو داغ شد/ اجاره خودورهای داخلی و خارجی چقدر آب می خورد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، جهش قیمت خودرو به‌خصوص از ابتدای سال‌ جاری و همزمانی آن با افزایش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، بازار اجاره خودرو را با افزایش تقاضا مواجه کرده است. در شرایطی که خرید خودرو برای بخشی از خانوارها به گزینه‌ای پرهزینه و دور از دسترس تبدیل شده، اجاره خودرو به‌عنوان جایگزینی برای تملک، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. این تغییر رفتار البته تنها به مصرف شخصی محدود نمی‌شود و بخشی از متقاضیان نیز خودروهای اجاره‌ای را حتی برای امرار معاش و جابه‌جایی مسافر به کار می‌گیرند. خبر مرتبط واردات این خودروهای لوکس برای ایرانیان مقیم خارج از کشور مجاز شد

اقتصادنیوز: واردات خودروهای تویوتا لندکروز هیبرید، لکسوس LX600، لکسوس LX700 هیبرید و لکسوس LX700 بنزینی صرفاً از طریق ایرانیان مقیم خارج از کشور قابل انجام خواهد بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد رشد قیمت خودرو، هزینه مالکیت را تنها به مبلغ خرید محدود نکرده و مخارج بیمه، تعمیرات، قطعات و نگهداری نیز به بار مالی آن افزوده است. در چنین شرایطی، برای افرادی که نیاز دائمی به خودرو ندارند، پرداخت اجاره برای دوره‌های ساعتی، روزانه یا ماهانه می‌تواند در مقایسه با خرید و نگهداری یک خودرو، انتخاب کم‌هزینه‌تری باشد. از سوی دیگر، برای برخی افراد نیز خودرو دیگر صرفا وسیله‌ای برای جابه‌جایی نیست و به ابزاری برای کسب درآمد تبدیل شده است؛ به‌خصوص در شرایطی که هزینه ورود به برخی مشاغل، از جمله فعالیت در حمل‌ونقل مسافر، با خرید خودرو افزایش یافته است. در سمت عرضه نیز ورود فعالان بیشتر به بازار اجاره خودرو و گسترش مدل‌های اجاره‌ای، از ساعتی و روزانه تا هفتگی و ماهانه، به توسعه این بازار کمک کرده است. تنوع خودروها و نرخ‌های اجاره نیز باعث شده این بازار بتواند طیف گسترده‌تری از متقاضیان را پوشش دهد.  خبر مرتبط پیش بینی واکنش خودرو به دلار 200 هزار تومانی | جهش قیمتی در روزهای آینده در راه است؟

اقتصادنیوز: کارشناس بازار خودرو تأکید کرد: بازار خودرو معمولاً با تأخیر نسبت به نرخ ارز واکنش نشان می‌دهد. در دوره‌های گذشته نیز دیده‌ایم که ابتدا دلار افزایش پیدا کرده و دو تا سه هفته بعد بازار خودرو واکنش خود را نشان داده است. بر اساس مشاهدات میدانی، خودروهای اقتصادی داخلی ارزان‌ترین گزینه‌های اجاره هستند و نرخ روزانه آنها عمدتا در محدوده دو تا چهار‌میلیون تومان قرار دارد؛ درحالی‌که اجاره خودروهای خارجی و مونتاژی برای مصارف شخصی یا تجاری می‌تواند به پنج تا ۳۰‌میلیون تومان در روز برسد. این روند در شرایطی رخ داده که بخش قابل‌توجهی از خانوارها اساسا فاقد خودروی شخصی هستند. بر اساس آماری که اخیرا درباره وضعیت مالکیت خودرو در کشور مطرح شده، از مجموع حدود ۲۷‌میلیون خانوار ایرانی، ۱۳.۵‌میلیون خانوار فاقد خودرو هستند. این جامعه بزرگ، در کنار افرادی که به دلیل افزایش هزینه مالکیت از خرید خودرو صرف‌نظر می‌کنند، ظرفیت قابل‌توجهی برای تقاضای خدمات اجاره ایجاد کرده است. 

با این حال، رونق بازار اجاره خودرو از افزایش هزینه‌های این کسب‌وکار نیز مصون نمانده است. تورم بالای تعمیر و نگهداری خودرو، هزینه فعالیت شرکت‌ها و مالکان خودروهای اجاره‌ای را افزایش داده و در نهایت بخشی از این هزینه به نرخ اجاره منتقل شده است. با وجود این، مقایسه هزینه اجاره با مخارج خرید، استهلاک و نگهداری خودرو و همچنین افزایش هزینه استفاده از برخی شیوه‌های حمل‌ونقل، همچنان اجاره را برای گروهی از مصرف‌کنندگان توجیه‌پذیر نگه داشته است. به این ترتیب، رشد قیمت خودرو از یک‌سو ورود به بازار مالکیت را دشوارتر کرده و از سوی دیگر، با تقویت تقاضا برای استفاده بدون تملک، زمینه رونق بازار اجاره خودرو فراهم شده است. مبلغ اجاره خودرو چقدر است؟

با یک جست‌وجوی ساده در بستر اینترنت به انواع و اقسام آگهی‌های اجاره خودرو به‌صورت ساعتی، روزانه یا هفتگی برمی‌خوریم. هرچند قیمت‌های اجاره خودرو در پلتفرم‌های آنلاین یا شرکت‌های فعال در این بخش متفاوت است، اما در مجموع خودروهای اقتصادی داخلی مانند پژو ۲۰۶، راناپلاس، پژو پارس و پژو ۲۰۷ دنده‌ای جزو ارزان‌ترین گزینه‌ها برای اجاره هستند. اجاره روزانه این خودروها معمولا در بازه بیش از دو تا چهار‌میلیون تومان متغیر است. این در حالی است که سال گذشته این ارقام به یک‌میلیون تومان می‌رسید. در برخی از آگهی‌ها، رانا و ۲۰۶ تیپ دو و پنج پایین‌ترین رنج قیمت را دارند. اجاره ساعتی خودرو نیز قابل‌توجه است؛ برای نمونه مبلغ اجاره روزانه یک خودروی پراید در یک آگهی، ۸۰۰هزار تومان اعلام شده است. یا اجاره ساعتی خودروی ۲۰۶ تیپ ۵ برای یک ساعت، ۴۰۰هزار تومان آگهی شده است. 

در ادامه برای آگاهی از روند اجاره خودروهای داخلی و خارجی، با یکی از شرکت‌های اجاره خودرو تماس گرفتیم. به گفته این فرد، مبلغ اجاره روزانه خودروی خارجی از حدود پنج‌میلیون تومان آغاز می‌شود و بسته به نوع و مدل خودرو تا حدود ۳۵‌میلیون تومان افزایش می‌یابد. این فرد در ادامه به اجاره خودرو بی‌ام‌و ۷۳۰ اشاره می‌کند و در این باره می‌گوید: «حداقل مدت‌زمان کرایه به‌صورت بدون راننده در تهران، سه روز و حداکثر یک ماه، با قابلیت تمدید است.» وی با اشاره به محدودیت‌های اجاره خودرو نیز اضافه می‌کند: «برای کرایه خودرو بی‌ام‌و ۷۳۰ بدون راننده در تهران باید حداقل ۲۲سال داشته باشید. ضمن اینکه، محدودیت کیلومتری در اجاره این خودرو روزانه ۱۰۰کیلومتر است و در صورت عبور از این محدوده هزینه اضافی آن دریافت خواهد شد.»

برای خودروی بی‌ام‌و، مبلغ اجاره روزانه (از سه تا هفت روز) حدود ۳۳‌میلیون تومان تعیین شده است. این مبلغ برای مدت‌زمان بیش از ۳۰ روز کمتر و به میزان روزانه حدود ۲۹‌میلیون تومان است. اجاره کیا اسپورتیج نیز برای مدت سه روز تا یک هفته، روزانه حدود هشت‌میلیون تومان قید شده است. اگر شخصی قصد اجاره آن برای مدت یک ماه را داشته باشد، باید هفت‌میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بابت هر روز بپردازد. 

قیمت اجاره خودروهای داخلی نیز قابل‌توجه است. برای نمونه، اجاره ۲۰۷ دنده‌ای برای مدت سه روز، روزانه سه‌میلیون و ۴۰۰هزار تومان در نظر گرفته شده است. برای مدت بیشتر از یک ماه این مبلغ با کاهش ۴۰۰هزار تومانی تعیین شده است. اجاره پژو پارس هم در محدوده روزانه سه‌میلیون تومان اعلام شده است. در ادامه در تماس با یکی از شرکت‌های فعال در بخش اجاره خودرو، از مدیریت این بخش درباره مدارک لازم برای اجاره خودرو پرسیدیم. به گفته این فرد، برای اجاره خودرو از فرد متقاضی گواهینامه رانندگی معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار، کارت ملی، مدرک احراز شغل، چک یا سفته به ارزش خودرو، و ودیعه نقدی دریافت می‌شود.

این فرد در ادامه می‌گوید که مدت اجاره خودرو بدون راننده در شهرهای مختلف، متفاوت است و معمولا حداقل برای دو یا سه روز است. در پلتفرم‌های ثبت آگهی آنلاین نیز تعداد آگهی‌های مربوط به اجاره خودرو نسبت به گذشته افزایش یافته است. برای نمونه، یک آگهی‌دهنده مبلغ اجاره روزانه هیوندای سوناتا YF را چهار‌میلیون تومان اعلام می‌کند. این فرد به «دنیای اقتصاد» می‌گوید که بابت ودیعه ۱۰۰ میلیون تومان و یک چک به مبلغ یک‌میلیارد تومان از متقاضی دریافت می‌کند. در آگهی دیگری، خودروی ۲۰۷ به بهای روزانه سه‌میلیون تومان اجاره داده می‌شود. اجاره خودروی مونتاژی فونیکس تیگو بیشتر و به بهای روزانه هفت‌میلیون تومان است. چرا بازار اجاره خودرو رونق گرفت؟

همان‌طور که عنوان شد، بازار اجاره خودرو این روزها با رونق مواجه شده است. برای آگاهی از دلایل رواج این فعالیت اقتصادی و جزئیات آن با حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو، گفت‌وگویی انجام دادیم. وی با اشاره به اینکه شرکت‌های اجاره خودرو از گذشته وجود داشته‌اند و این فعالیت در تمام کشورهای جهان امری مرسوم است، در این باره به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «اجاره خودرو، تجارتی رایج است که توسط شرکت‌های بزرگ ارائه می‌شود و معمولا برای بازه‌های زمانی بیش از یک روز، مقرون‌به‌صرفه‌تر از استفاده از خدمات تاکسی است. این فعالیت در ایران نیز طی حدود یک دهه اخیر به‌صورت جدی رواج یافته است.»

کریمی درباره دلایل رونق این بازار گفت: «با افزایش قیمت خودرو، کرایه‌های حمل‌ونقل عمومی مانند تاکسی و سرویس‌های اینترنتی نیز افزایش می‌یابد؛ از این رو، اجاره خودرو برای بازه‌های زمانی طولانی‌تر از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر خواهد بود.» وی اضافه کرد: «برخی شرکت‌ها نیز آفرهای تشویقی ارائه می‌دهند که در مواردی هزینه اجاره را تا حد قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. از سوی دیگر، افزایش تعداد فعالان این حوزه، فضای رقابتی ایجاد کرده و منجر به ارائه نرخ‌های اقتصادی‌تر شده است؛ بنابراین رونق این بازار معلول ترکیبی از این عوامل است.» 

این کارشناس صنعت خودرو در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به افزایش هزینه خرید و نگهداری خودرو، اجاره دادن آن صرفه اقتصادی دارد، اظهار کرد: «در این کسب‌وکار، همواره نسبت مشخصی میان هزینه‌های شرکت و درآمد حاصل از آن تعیین می‌شود و طبیعی است که با افزایش هزینه‌ها، نرخ اجاره نیز افزایش یابد. در مجموع، هر اندازه هزینه استهلاک افزایش یابد، نسبت آن با مبلغ اجاره در محدوده‌ای منطقی حفظ می‌شود. همچنین اگر خودرویی تردد نداشته باشد، به این معنا نیست که هزینه‌زا نخواهد بود. بنابراین اگر این خودرو اجاره داده شود، با درآمدی که شامل حال مالک آن می‌شود، هزینه‌های خواب خودرو جبران خواهد شد.»

همچنین بخوانید جهش قیمت خودروها در بازار، میلیاردی شد | افزایش 4 تا 45 درصدی تنها در 2 ماه | «ری‌را» یک میلیارد و ۱۱۵ میلیون تومان گران شد +جدول پیش بینی واکنش خودرو به دلار 200 هزار تومانی | جهش قیمتی در روزهای آینده در راه است؟ ۶۹ میلیون ایرانی خودرو ندارد/ ۱۴۰۰۰ خانوار بیش از ۱۰ خودرو دارند +جدول گرانی خودرو کار را به اجاره ساعتی کشاند/ پژو ۲۰۶ ساعتی ۴۰۰ هزار تومان!







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
نمایش قدرت ترامپ در پایگاه جمهوری‌خواهان
روزنامه دنیای اقتصاد

نمایش قدرت ترامپ در پایگاه جمهوری‌خواهان

دنیای‌اقتصاد: جمهوری‌خواهان کارولینای جنوبی روز سه‌شنبه دارلین گراهام را به‌عنوان نامزد نهایی خود برای رقابت بر سر کرسی برادر فقیدش در مجلس سنای آمریکا انتخاب کردند. او توانست در دور دوم انتخابات درون‌حزبی بر رالف نورمن غلبه کند و راهی انتخابات سراسری ماه نوامبر شود. این انتخابات حاوی پیام‌های مهمی بود …
احیای «تفاهم نامه اسلام آباد» با دیپلماسی لحظه آخری قطر
روزنامه آرمان امروز

احیای «تفاهم نامه اسلام آباد» با دیپلماسی لحظه آخری قطر

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: تفاهم نامه اسلام آباد با تنفس مصنوعی و لحظه آخری قطر در حال احیا است. در همین راستا، «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان در تماس‌های جداگانه با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» همتای قطری و «هاکان فیدان» همتای ترکیه‌ای خود گفت‌وگو و تحولات منطقه را بررسی کرد. دو طرف در [ ]
قطر در میانه تهدیدهای سه‌گانه | دوحه امنیت را با پول می‌خرد | جنگ ایران چگونه محاسبات قطر نسبت به آمریکا را تغییر داد؟
سایت اقتصادنیوز

قطر در میانه تهدیدهای سه‌گانه | دوحه امنیت را با پول می‌خرد | جنگ ایران چگونه محاسبات قطر نسبت به آمریکا را تغییر داد؟

اقتصادنیوز: رهبران قطر در دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند تا امنیت خود را نه از طریق قدرت نظامی، بلکه با سرمایه‌گذاری روی روابط سیاسی بخرند.ترامپ نیز در نگاه نخست، شریک ایده‌آلی به نظر می‌رسید؛ سیاستمداری که معامله را بر هر چیز دیگری ترجیح می‌داد. با این حال، جنگ ایران همه این محاسبات را بر هم زد.
تصمیم گیری واشنگتن برای کشورهای دیگر | عملیات طرد اقتصادی ایران، آزمونی برای نظم اقتصاد بین المللی | آمریکا چگونه با دلار بر اقتصاد کشورها حکم می‌راند؟
سایت اقتصادنیوز

تصمیم گیری واشنگتن برای کشورهای دیگر | عملیات طرد اقتصادی ایران، آزمونی برای نظم اقتصاد بین المللی | آمریکا چگونه با دلار …

اقتصادنیوز: زمانی که وزیر خزانه‌داری آمریکا از «قطع هر رگ حیات اقتصادی» ایران با هدف قرار دادن روابط مالی آن «در سراسر جهان» سخن می‌گوید، در واقع از ابزاری پرده برمی‌دارد که در چند دهه گذشته محل مناقشه حقوقدانان بین‌المللی است: تحریم‌های ثانویه.
4 نکته درباره سفر رئیس سیا به مسکو؛ ایران کجای ماجراست؟
سایت فرارو

4 نکته درباره سفر رئیس سیا به مسکو؛ ایران کجای ماجراست؟

رتکلیف کمتر از یک روز پس از اعلام دور جدید فشارهای اقتصادی با عنوان «عملیات طرد اقتصادی ایران» به روسیه سفر کرد. در ۶ ماه گذشته، رسانه‌های مختلف اروپایی و آمریکایی گزارش‌هایی درباره ابعاد همکاری‌های اقتصادی، اطلاعاتی و نظامی میان ایران و روسیه منتشر کرده بودند.
سایت فرارو

جشن و شادی در دمشق پس از اعلام انحلال «قسد»

پیمان مکه؛ از تهران تا آتن و ظهور یک معماری امنیتی تازه
سایت عصرایران

پیمان مکه؛ از تهران تا آتن و ظهور یک معماری امنیتی تازه

آنچه برای آتن تغییر کرده، نه جایگاه ترکیه به عنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه‌، بلکه گسترش دامنه شبکه روابط و شراکت‌های آنکار است. ترکیه اکنون در حال ایجاد پ...
آیا ترامپ اگر ایران را می‌شناخت بازهم حمله می‌کرد؛ چرا این حجم از هشدار نادیده گرفته شد؟/  شش ماه بعد؛ پرسش دیگر فقط «چه کسی پیروز شد؟» نیست
سایت خبرآنلاین

آیا ترامپ اگر ایران را می‌شناخت بازهم حمله می‌کرد؛ چرا این حجم از هشدار نادیده گرفته شد؟/ شش ماه بعد؛ پرسش دیگر فقط «چه …

جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران که ۹ اسفند آغاز شد، قرار بود از نگاه طراحان آن با یک حمله گسترده، توان نظامی و هسته‌ای ایران را درهم بشکند و تهران را به پذیرش خواسته‌های واشنگتن وادار کند، اما شش ماه بعد نه‌تنها به پایان نرسیده، بلکه به بن‌بستی فرسایشی در میدان نظامی، تنگه هرمز و عرصه دیپلماسی تبدیل …
چرا آمریکا مؤسسات مالی بزرگ چین را تحریم نکرد؟ | بلومبرگ: آمریکا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد اما... | تحریم بانک‌های بزرگ چینی در راه است؟
سایت اقتصادنیوز

چرا آمریکا مؤسسات مالی بزرگ چین را تحریم نکرد؟ | بلومبرگ: آمریکا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد اما... | تحریم …

اقتصادنیوز: وقتی از پکن درباره واکنش چین به اقدامات آمریکا علیه ایران و تهدیدهای واشنگتن علیه شرکای تجاری تهران سؤال شد، لین بار دیگر تأکید کرد که چین برای حفاظت از منافع خود اقدام خواهد کرد.
سایت اکوایران

فرید زکریا: این‌گونه قدرت‌های بزرگ دچار انحطاط می‌شوند

دلایل «اقدام تاریخی» آمریکا در حذف سوریه از لیست تروریستی؛ رأی اعتماد واشنگتن به «الشرع»
سایت تابناک

دلایل «اقدام تاریخی» آمریکا در حذف سوریه از لیست تروریستی؛ رأی اعتماد واشنگتن به «الشرع»

آمریکا سوریه را در اقدامی «تاریخی» از فهرست «حامیان دولتی تروریسم» خارج کرد.
نشست سطح بالای شورای همکاری خلیج فارس و چین از زمان جنگ ایران؛ چین بزرگترین بازنده بسته شدن تنگه هرمز
سایت تابناک

نشست سطح بالای شورای همکاری خلیج فارس و چین از زمان جنگ ایران؛ چین بزرگترین بازنده بسته شدن تنگه هرمز

نشست اخیر چین و اعضای شورای همکاری خلیج فارس به منظور گسترش روابط میان دو طرف بعد از جنگ فوریه ایران ارزیابی می شود.
جامعه اطلاعاتی آمریکا ارزیابی کرده بود در صورت جنگ، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و به اهدافی در سراسر خاورمیانه حمله می‌کند/ خطرات و ریسک‌‌های احتمالی با جزئیات برای ترامپ تشریح شد، اما او گفت ارتش می‌تواند از عهده این خطرات برآید/ جمهوری‌خواهان به ترامپ گفتند «جنگ به شانس حزبشان در انتخابات میان‌ …
سایت انتخاب

جامعه اطلاعاتی آمریکا ارزیابی کرده بود در صورت جنگ، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و به اهدافی در سراسر خاورمیانه حمله می‌کند/ …

وال استریت ژورنال نوشت: چند روز پیش از آنکه ترامپ جنگ با ایران را آغاز کند، او تولسی گابارد، رئیس وقت اداره اطلاعات ملی آمریکا را به دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید ا...
آمریکا می‌ترسد نام چین را حتی به زبان بیاورد؛ جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران بدون همراهی شی ممکن نیست!
سایت اطلاعات آنلاین

آمریکا می‌ترسد نام چین را حتی به زبان بیاورد؛ جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران بدون همراهی شی ممکن نیست!

وقتی اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، از «عملیات اقتصادی مطرود» رونمایی و کشورهایی را که از قطع تجارت با ایران خودداری می‌کنند به اعمال تحریم‌های جدید تهدید کرد، نام کشوری را که می‌تواند موفقیت یا شکست آن را تعیین کند بر زبان نیاورد.
خطرات غنی‌سازی اورانیوم در عربستان | آیا امتناع آمریکا از خواسته بن سلمان، ریاض را به سمت روسیه و چین می‌فرستد؟
سایت اقتصادنیوز

خطرات غنی‌سازی اورانیوم در عربستان | آیا امتناع آمریکا از خواسته بن سلمان، ریاض را به سمت روسیه و چین می‌فرستد؟

اقتصادنیوز: بعید است روسیه یا چین در صورتی که آمریکا از حمایت از برنامه هسته‌ای عربستان خودداری کند، حاضر باشند از چنین برنامه‌ای پشتیبانی کنند اما...
تحریم ایران؛ نسخه آمریکایی برای دور زدن حاکمیت کشورها
خبرگزاری ایرنا

تحریم ایران؛ نسخه آمریکایی برای دور زدن حاکمیت کشورها

تهران-ایرنا- دولت ایالات متحده آمریکا دوشنبه شب مجموعه‌ای از تحریم‌های فراسرزمینی جدید را علیه نهادها و شخصیت‌های کشورهای ثالث که با اقتصاد ایران ارتباط داشته‌باشند اعلام کرد. اقدام اخیر ایالات متحده آمریکا استفاده از یک ابزار غیرقانونی و خلاف حقوق بین‌الملل است که تاکنون بارها کشورها و نهادهای بین‌المللی …
یورونیوز: افزایش قیمت گاز در اروپا/ چه کسی هزینه آن را پرداخت خواهد کرد؟
خبرگزاری ایرنا

یورونیوز: افزایش قیمت گاز در اروپا/ چه کسی هزینه آن را پرداخت خواهد کرد؟

تهران- ایرنا- تارنمای یورونیوز نوشت، قاره اروپا با رسیدن قیمت عمده فروشی گاز به بالاترین سطح در بیش از سه دهه گذشته، ممکن است با دشوارترین فصل زمستان مواجه شود که در نهایت هزینه‌ها را برای مصرف‌کنندگان افزایش خواهد داد.
ترامپ و بازآرایی نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین؛ پاداش به همسوها، فشار بر مخالفان
خبرگزاری ایرنا

ترامپ و بازآرایی نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین؛ پاداش به همسوها، فشار بر مخالفان

تهران- ایرنا- سیاست دولت دونالد ترامپ در قبال آمریکای لاتین در دوره جدید، بیش از آنکه بر همکاری برابر با کشورهای منطقه استوار باشد، به سمت الگویی از تشویق دولت‌های همسو و افزایش فشار بر دولت‌های مستقل حرکت کرده است؛ الگویی که در آن ابزارهایی چون حمایت مالی، همکاری امنیتی، تجارت، تعرفه، تحریم و حتی تهدید …
سایت فرارو

تصاویر و جزئیات حمله آمریکا به یک قایق و کشته شدن ۴ نفر

قانون‌شکن باید طرد شود، نه قانون‌مدار!
سایت هم میهن

قانون‌شکن باید طرد شود، نه قانون‌مدار!

«طرد اقتصادی» در پی قطع شریان‌های اقتصادی ایران است و هم‌زمان کشورهای دیگری را که به تجارت قانونی با تهران ادامه می‌دهند، تهدید می‌کند.
تحریم‌های جدید؛ جنگ اقتصادی یا عملیات روانی؟
سایت ایران آنلاین

تحریم‌های جدید؛ جنگ اقتصادی یا عملیات روانی؟

دونالد ترامپ دور تازه‌ای از تحریم‌ها را علیه ایران آغاز کرده است که بخشی از آن بر محدود کردن مسیرهایی متمرکز است که ایران از طریق آنها نفت، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی خود را به بازارهای خارجی می‌رساند و درآمد حاصل از این صادرات را به کشور بازمی‌گرداند.
ترامپ تنها می‌ماند؟
سایت ایران آنلاین

ترامپ تنها می‌ماند؟

وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت، روز دوشنبه از آغاز عملیات «طرد اقتصادی» علیه ایران خبر داد و ادعا کرد: «از امروز، حلقه فشار را تنگ‌تر خواهیم کرد و هر منبع درآمدی را که به تأمین مالی ایران کمک می‌کند، مسدود خواهیم ساخت.»
تحلیل توافق دفاعی مکه و ارائه ابتکار راهبردی ایران
روزنامه دنیای اقتصاد

تحلیل توافق دفاعی مکه و ارائه ابتکار راهبردی ایران

توافق سه‌جانبه عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان در ۷ اوت ۲۰۲۶ اعلام شد و اصل آن، تلقی حمله مسلحانه به یکی از اعضا به‌عنوان حمله به همه اعضاست. مقام‌های پاکستان و ترکیه آن را دفاعی و قابل گسترش توصیف کرده‌اند. ایران نیز در ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ اعلام کرد دلیلی برای نگرانی نمی‌بیند و بر ضرورت فراگیر بودن ترتیبات …
پیام «با ایران» چین به جهان
سایت جوان آنلاین

پیام «با ایران» چین به جهان

وزیر خزانه‌داری امریکا عملیات موسوم به «طرد اقتصادی» امریکا علیه ایران را کلید زد؛ عملیاتی که به گفته بسنت، قرار است با تشدید تحریم‌های ایران در پنج حوزه «رم...
         
بازار افغانستان در انتظار سرمایه ایرانی؛ رقبا جلو افتادند
روزنامه چارسوق

بازار افغانستان در انتظار سرمایه ایرانی؛ رقبا جلو افتادند

بازار افغانستان با هدف‌گذاری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری، توسعه زیرساخت و افزایش تقاضا برای کالا و فناوری، به فرصتی تازه برای ایران تبدیل شده؛ اما رقبا برای تصاحب این بازار منتظر نمی‌مانند. بازار افغانستان در حالی به یکی از مهم‌ترین مقاصد صادراتی ایران در منطقه تبدیل شده که فاصله میان حجم تجارت فعلی دو کشور …
چرخش ارمنستان از شرق به غرب - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرخش ارمنستان از شرق به غرب - مردم سالاری آنلاین

ایروان با سرعتی سرسام‌آور درحال فاصله  گرفتن از مدار شرق است. نخست‌وزیر ارمنستان با تشریح برنامه دولت این کشور برای پنج سال آتی، از شتاب گرفتن روند نزدیک شدن ایروان به اتحادیه اروپا، تغییر مناسبات با روسیه و بازنگری در قانون اساسی، خبر داد.
ترامپ و میراث تاریخی آمریکا
روزنامه شرق

ترامپ و میراث تاریخی آمریکا

آیا بازگشت ترامپ به قدرت، آمریکا را وارد مرحله‌ای تازه از تاریخ خود می‌کند؟ این سؤالی است که از ابتدای سال 2025 و آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده، فکر ناظران و تحلیلگران را به خود مشغول کرده است.
نمره قبولی« عاصم منیر» در آزمون میانجی‌گری و آغاز مذاکرات فنی
روزنامه آرمان امروز

نمره قبولی« عاصم منیر» در آزمون میانجی‌گری و آغاز مذاکرات فنی

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: ساعت‌هایی پس از بازگشت محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان و یکی از اعضای کلیدی تیم میانجی‌گری اسلام‌آباد میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، از سفر به تهران، وی با کاردار آمریکا در پاکستان دیدار کرد. در این ملاقات که در فضایی رسمی و با تمرکز بر مسائل جاری منطقه برگزار …
توافق ایران و عمان درباره تنگه هرمز
روزنامه آرمان امروز

توافق ایران و عمان درباره تنگه هرمز

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: بیانیه مشترک مطبوعاتی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان به شرح زیر است: آقای سید بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، در یک سفر کاری به جمهوری اسلامی ایران با همتای ایرانی خود، جناب آقای دکتر سید عباس عراقچی، رایزنی‌های سازنده‌ای انجام داد. این رایزنی‌ها بر اهمیتی …
مسأله‌ای‌ فراتر از چند قلم کالای صادراتی
روزنامه توسعه ایرانی

مسأله‌ای‌ فراتر از چند قلم کالای صادراتی

رامین پرتو جنگ تعرفه ای آمریکا و کانادا بار دیگر به یکی از جدی ترین منازعات اقتصادی در میان متحدان غربی تبدیل شده است؛ منازعه ای که از اختلاف
سایت فرارو

درخواست 10 میلیادر دلاری پاکستان از آمریکا

چرا جهان دیگر از تهدیدهای ترامپ نمی‌ترسد؟
سایت فرارو

چرا جهان دیگر از تهدیدهای ترامپ نمی‌ترسد؟

نویسنده گزارش معتقد است دونالد ترامپ که زمانی در بازاریابی سیاسی و جلب افکار عمومی مهارت بالایی داشت، در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش این توانایی را از دست داده است. کاهش محبوبیت او در آمریکا و جهان، نتیجه سیاست‌هایی چون جنگ تجاری، فشار بر ایران و تهدید متحدان ارزیابی می‌شود. به باور نویسنده، ترامپ به‌جای …
تفاهم ایران و عمان به معنی بازگشایی تنگه هرمز است؟ | تردید تهران درباره سیاست مستقل مسقط | چرا سفر بوسعیدی مهم است؟
سایت اقتصادنیوز

تفاهم ایران و عمان به معنی بازگشایی تنگه هرمز است؟ | تردید تهران درباره سیاست مستقل مسقط | چرا سفر بوسعیدی مهم است؟

اقتصادنیوز: سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران در شرایطی انجام می‌شود که رایزنی‌های فشرده دو کشور برای نهایی کردن سازوکار مدیریت تنگه هرمز به مراحل پایانی رسیده و آینده این آبراه به یکی از محورهای اصلی رایزنی‌های منطقه‌ای برای پایان بحران تبدیل شده است.
فشار حداکثری بر ایران شکست خواهد خورد
سایت عصرایران

فشار حداکثری بر ایران شکست خواهد خورد

6 ماه پس از آغاز جنگ، ترامپ به یکی دیگر از روسای جمهور ایالات متحده تبدیل شده است که با تحقیر خطرناکی در رابطه با ایران روبرو است. پیامدهای این جنگ او، چشم‌ا...
سایت تابناک

برنامه‌ای که برای خبرچین‌ها هویت تازه می‌سازد

نظریه ترامپ درباره قدرت جهانی در ایران و کانادا با آزمونی جدی روبه‌رو شده است
سایت فرارو

نظریه ترامپ درباره قدرت جهانی در ایران و کانادا با آزمونی جدی روبه‌رو شده است

ایران و کانادا شاید دو کشور کاملاً متفاوت باشند، اما در نگاه استیون کولینسون، تحلیلگر سی‌ان‌ان، هر دو اکنون به آزمونی جدی برای نظریه ترامپ درباره قدرت آمریکا تبدیل شده‌اند؛ نظریه‌ای که بر این باور استوار است که واشنگتن به اندازه‌ای قدرتمند است که می‌تواند دشمنان و حتی نزدیک‌ترین متحدان خود را وادار به …
سایت فرارو

آمریکا مبادلات ورزشی و دانشگاهی با ایران را تعلیق کرد

ایران؛ ویترین قدرت بسنت در سایه بحران خزانه‌داری آمریکا
سایت صفحه اقتصاد

ایران؛ ویترین قدرت بسنت در سایه بحران خزانه‌داری آمریکا

تشدید مواضع ضدایرانی اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در ظاهر بخشی از راهبرد فشار حداکثری دولت ترامپ است؛ اما هم‌زمانی این رویکرد با خروج شماری از مدیران ارشد خزانه‌داری، فشار بر بازار اوراق و افزایش نگرانی‌ها درباره مدیریت بدهی آمریکا، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا پرونده ایران برای بسنت تنها یک …
ساز و کار تحریم‌های تازه آمریکا | راه‌حل دیپلماتیک از دسترس دور شد | رویترز: این یک یورش اقتصادی است | وزارت خزانه‌داری بانک‌های چینی را هدف نمی‌گیرد؟
سایت اقتصادنیوز

ساز و کار تحریم‌های تازه آمریکا | راه‌حل دیپلماتیک از دسترس دور شد | رویترز: این یک یورش اقتصادی است | وزارت خزانه‌داری بانک‌های …

اقتصادنیوز: اقدامات جدید بسنت با هدف فشار اقتصادی علیه ایران و هدف قرار دادن کشورها و شرکت‌هایی است که در پنج بخش، یعنی دارایی‌های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی، با تهران تجارت می‌کنند.
«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان
خبرگزاری ایرنا

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان

تهران-ایرنا- «تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صورت هدف قرار گرفتن خریداران نفت ایران از جمله چین، می‌تواند از فشار بر تهران فراتر رفته و به یک جنگ اقتصادی گسترده‌تر میان واشنگتن و دیگر قدرت‌های جهانی منجر شود.»
بعد از 47 سال / خروج سوریه از فهرست « دولت های حامی ترویسم» آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

بعد از 47 سال / خروج سوریه از فهرست « دولت های حامی ترویسم» آمریکا - مردم سالاری آنلاین

آمریکا در سال 1979 ، در زمان ریاست جمهوری حافظ اسد ، نام سوریه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده بود.
عمان در مذاکرات با ایران منافع اعراب را هم در نظر دارد/ مسقط بر سر منافع جمعی خلیج فارس مذاکره می‌کند
سایت تابناک

عمان در مذاکرات با ایران منافع اعراب را هم در نظر دارد/ مسقط بر سر منافع جمعی خلیج فارس مذاکره می‌کند

برای عمان، موفقیت به چیزی فراتر از بازگشایی آبراه بستگی دارد. موفقیت در گرو آن است که هر توافقی، آزادی ناوبری، قوانین بین‌المللی و منافع تمام کشور‌های عربی خ...
         
آیا جهان به یک خیزش علیه سیاست تکبر و تحقیر ترامپ نیاز ندارد؟
خبرگزاری ایسنا

آیا جهان به یک خیزش علیه سیاست تکبر و تحقیر ترامپ نیاز ندارد؟

وزیر خارجه اسبق لبنان در بررسی بن‌بست دونالد ترامپ در قبال ایران و تنگه هرمز، نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره میان ۲ گزینه تشدید تنش و دستیابی به توافقی که بتواند آن را پیروزی جلوه دهد، گرفتار شده است؛ که پیامدهای هر دو گزینه به ضرر او خواهد بود.
از مرز خونین تا میز مذاکره؛ چین و هند فصل تازه روابط را می‌آزمایند
خبرگزاری ایرنا

از مرز خونین تا میز مذاکره؛ چین و هند فصل تازه روابط را می‌آزمایند

تهران - ایرنا - پس از سال‌ها تنش و درگیری مرزی میان چین و هند که در سال ۲۰۲۰ به کشته شدن نظامیان دو کشور انجامید، دو طرف بار دیگر در مسیر تنش‌زدایی و ترمیم روابط گام برداشته‌اند؛ روندی که با افزایش تماس‌های دیپلماتیک و تلاش پکن - دهلی برای گسترش همکاری‌ها، در آستانه اجلاس بریکس وارد مرحله تازه‌ای شده …
         
«لحظهٔ مونیخ» این جنگ!
سایت هم میهن

«لحظهٔ مونیخ» این جنگ!

اکنون هر دولت با یک انتخاب روبه‌روست. می‌تواند تبعیت کند، و در نتیجه در بُعد اقتصادی یک جنگ تجاوزکارانه شریک شود، به اقداماتی که پیش‌تر غیرقانونی تلقی شده‌اند مشروعیت ببخشد، بخشی از حاکمیت خود را واگذار کند و منتظر بماند تا نوبت خودش فرا برسد.
سایت عصرایران

شلیک محافظ نتانیاهو به هدفی نامشخص

چرا اسرائیل رفتار خود را با ترکیه تغییر داد؟!
سایت تابناک

چرا اسرائیل رفتار خود را با ترکیه تغییر داد؟!

ترکیه از سال ۲۰۰۶ میزبان رهبران حماس بوده و از این جنبش حمایت سیاسی و عملیاتی می‌کند. آنکارا همچنین با گسترش نفوذ سیاسی و نظامی خود در سوریه، به دنبال جایگزی...
فاکتور پرهزینه جنگ ایران  به روایت «فارن پالیسی» | خاورمیانه و شرق آسیا دو نقطه آسیب‌پذیر در سیاست خارجی آمریکا هستند
سایت اقتصادنیوز

فاکتور پرهزینه جنگ ایران به روایت «فارن پالیسی» | خاورمیانه و شرق آسیا دو نقطه آسیب‌پذیر در سیاست خارجی آمریکا هستند

اقتصادنیوز: پیش از این آمریکا نتوانسته بود تا برای تقویت حضور خود در آسیا، از خاورمیانه فاصله بگیرد. اکنون نیز همزمان با دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ، نه تنها این روند شدت نگرفته است، بلکه بحران جنگ ایران و تصمیم‌های غیرمنتظره درباره متحدان آسیایی، خاورمیانه و شرق آسیا را همزمان به دو نقطه آسیب‌پذیر …
گرسنگان ترامپ
سایت جوان آنلاین

گرسنگان ترامپ

در حال حاضر تحت تاثیر افزایش تورم ناشی از افزایش قیمت سوخت و جنگ علیه ایران، نرخ ناامنی غذایی در آمریکای دوران ترامپ تشدید شده است.
افسانه اوراسیا؛ چرا روسیه از توهمات امپراتوری رها نمی‌شود؟ | نزدیک‌ترین همتای تاریخی روسیه، آمریکاست نه ایران یا ترکیه!
سایت اقتصادنیوز

افسانه اوراسیا؛ چرا روسیه از توهمات امپراتوری رها نمی‌شود؟ | نزدیک‌ترین همتای تاریخی روسیه، آمریکاست نه ایران یا ترکیه!

اقتصادنیوز: از کنار هم گذاشتن این ویژگی‌ها، نتیجه‌ای شگفت به دست می‌آید: نزدیک‌ترین همتای تاریخی و معاصر روسیه، نه ترکیه است و نه ایران، بلکه آمریکا است. هر دو کشور قدرت‌هایی قاره‌ای با منابع عظیم، میراث گسترش سرزمینی و تصوری ویژه از نقش تاریخی خود هستند. همین مقایسه نشان می‌دهد تلاش برای تقلیل روسیه …
فوران خشم در کرملین؛ چرا لندن فناوری محرمانه نظامی خود را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد؟
سایت اکوایران

فوران خشم در کرملین؛ چرا لندن فناوری محرمانه نظامی خود را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد؟

اکوایران: استفاده اوکراین از تسلیحات دوربردتر باعث شده وسعت عظیم سرزمین روسیه، که زمانی یک مزیت نظامی محسوب می‌شد، به مشکلی برای مسکو تبدیل شود.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تبریک احمد الشرع برای حذف نام سوریه از فهرست حامیان تروریسم

عاصم منیر حامل تهدیدهای ترامپ است
روزنامه هفت صبح

عاصم منیر حامل تهدیدهای ترامپ است

بررسی ابعاد سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران در گفت‌وگو با روح‌اله مدبر، تحلیلگر مسائل بین‌الملل
دنیای پس از ۷ اکتبر؛ بادبادک ها هم تهدیدند!
سایت ایران آنلاین

دنیای پس از ۷ اکتبر؛ بادبادک ها هم تهدیدند!

در سه روز گذشته دستکم چهارمرتبه هشدار در شهرک‌های صهیونیستی اطراف نوارغزه به صدا درآمد که در یکی از موارد هشدار سطح بالا و رفتن به پناهگاه یا خانه‌ها هم صادر شد. در همه موارد مشخص شد که هشدارها مربوط به ورود بادبادک یا «پهپاد کاغذی» از نوارغزه به آن‌سوی مرز بود؛ اصطلاحی که رسانه‌های عبری برای شبه بادبادک‌هایی …
آمریکا راهی جز امتیاز دادن ندارد
سایت ایران آنلاین

آمریکا راهی جز امتیاز دادن ندارد

وقتی ترامپ، ایران را تهدید می‌کند که تنگه هرمز را به قلمرو آمریکا تبدیل خواهد کرد، دولت او خواستار آن است که این تنگه دوباره به یک مسیر عبور آزاد و بین‌المللی برای انتقال نفت جهان تبدیل شود. اما رئیس‌جمهوری آمریکا باید با این واقعیت روبه‌رو شود که هیچ‌یک از این دو اتفاق رخ نخواهد داد.
فرانسه یک قدم دیگر به سمت «حق مردن» رفت
سایت تابناک

فرانسه یک قدم دیگر به سمت «حق مردن» رفت

فرانسه سرانجام قانون عجیب و مضحکی را که سال‌ها درباره آن بحث می‌شد، به مرحله اجرا رساند؛ قانونی که برای نخستین‌بار در نظام حقوقی این کشور، «کمک به مردن» را ت...
سایت تابناک

عکس:ترامپ در خط هیجان

[مهرداد احمدی شیخانی] روح کلوزیوم
سایت اطلاعات آنلاین

[مهرداد احمدی شیخانی] روح کلوزیوم

وقتی در سی‌ونهمین روز جنگ ۴۰روزه، ترامپ تهدید کرد امشب یک تمدن را نابود می‌کنیم و ایران را به عصر حجر بازمی‌گردانیم، سوای آنها که دعوت‌کنندگان ترامپ به تجاوز به ایران بودند...
آتش در خرمن آتش‌گریزان خاورمیانه
سایت جوان آنلاین

آتش در خرمن آتش‌گریزان خاورمیانه

افول قاهره و امان در شطرنج نوین منطقه چگونه رقم خورده است
پایان خویشتنداری استراتژیک پکن
سایت جوان آنلاین

پایان خویشتنداری استراتژیک پکن

چرا چشم بادامی‌ها «مثلث آهنین» خود را در دریای جنوبی چین کامل می‌کنند؟