یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

دیابت بارداری بعد از زایمان


پرسش: من 34 ساله هستم 175 قد و63 کیلو وزنم دارم و دردوران بارداری دیابت بارداری گرفتم الان که فرزندم 4 ماهه شده دوباره ازمایش قند دادم متاسفانه دیابتم بهتر نشده و متاسفانه شیرم برای نوزادم کافی نبوده و مجبورم بهش شیر خشک بدم تمام غذاهای که برای افزایش شیر بوده را امتحان کردم ولی جواب نداده میخواستم بدونم دیابت روی کمبود شیرم تاثیر داره لطفا راهنماییم کنید.
پاسخ: شما باید حتما وزن خود را سریع کاهش دهید. یکی از بهترین راهکارهای کاهش وزن در شما شیردهی است. در صورتی که می توانید دوباره شروع کنید.
چنانچه كودك بعضی اوقات با شیرمادر تغذیه می‌‌شود، تولید شیرمادر ظرف چندروز افزایش می‌ِ‌یابد. اما اگر تغذیه كودك با شیرمادر متوقف شده، ممكن است 2-1 هفته یا بیشتر طول بكشد تا شیرمادر به مقدار زیاد جریان پیداكند. اگر تغذیه كودك با شیرمادر اخیرا" متوقف شده، شیردهی مجدد نسبت به هنگامیكه تغذیه با شیرمادر مدت طولانی متوقف شده باشد، آسانتر صورت می‌گیرد. اما بازهم در هر زمانی امكان‌پذیر است.      زنی كه سالها شیردهی نداشته ، می‌تواند مجددا" شیر تولید كند، حتی اگر بعد از یائسگی باشد. برای مثال مادربزرگ می‌تواند به نوه‌اش شیر بدهد. مادر باید به كودك اجازه مكیدن مكرر پستانش را بدهد تا پستانهای او تحریك گردد. اگر كودكش مكیدن مكرر نداشته باشد، علیرغم هر كار دیگری كه مادر برای افزایش شیرش انجام می‌دهد، شیراوافزایش نمی‌یابد. مكیدن بخصوص در شب باعث افزایش ترشح هورمون شیرساز و افزایش شیر مادر می گردد. چگونه به مادر كمك كنیم از وسیله كمكی برای تغذیه با شیرمادر استفاده نماید: 1- از لوله معدی نازك یا سایر لوله های پلاستیكی نازك برای تهیه وسیله كمكی و نیز از فنجان برای نگهداری شیر استفاده كند. 2- سپس باید یك فنجان شیر (شیردوشیده شده مادر یا شیر مصنوعی)به مقداری كه كودك در یك وعده نیاز دارد،آماده كنید. 3- یك انتهای لوله را در امتداد نوك پستان قرار دهید تا كودك بتواند همزمان پستان و لوله را كه روی آن قرار گرفته ، بمكد و باید سر دیگر لوله را در داخل فنجان شیر بگذارد. 4- جریان شیر باید كنترل شود بطوریكه كودك در هر وعده تغذیه بتواند به مدت 30دقیقه به مكیدن پستان ادامه دهد. ( بالا بردن فنجان سبب می شود كه شیر سریعتر جریان یابد و پایین آوردن آن باعث آهسته تر شدن جریان شیر می شود) 5- باید به كودك اجازه دا د هر زمان مایل است پستان را بمكد. مكیدن او نباید منحصر به زمانی گردد كه از وسیله كمك پستان استفاده می كند. 6- لوله وسیله كمكی ، فنجان و یا بطری را بعد ازهربار استفاده باید شسته و استریل كرد   روشهای دیگر برای تغذیه كودك با شیركمكی - استفاده از سرنگ از یك سرنگ 5 یا 10 میلی لیتری استفاده كنید. حدود 5سانتی متر از یك لوله باریك تغذیه را به آداپتور سرنگ متصل و ثابت كنید. برای مثال قطعه‌ای كه از لوله تغذیه‌ای نازك می‌برید باید شامل آداپتور انتهای لوله تغذیه باشد.  شیرلازم برای یك وعده را در یك فنجان كوچك بریزد. او سرنگ را با شیری كه درون فنجان است، پر می‌كند. او باید قسمت انتهای لوله را گوشه دهان كودك بگذارد و شیر را به آرامی درحین مكیدن كودك به داخل دهان او با فشاردادن سرنگ به آهستگی خالی كند. او باید مجددا" سرنگ را پركند و تا زمانی كه كودك بتواند بطور كامل تغذیه شود، ادامه بدهد. مادر باید سعی كند تغذیه را برای مدت 30 دقیقه طول دهد. (حدود 15 دقیقه با هر پستان)   - چگونگی استفاده از قطره چكان مادر شیر را برای یك وعده تغذیه كودك با یك فنجان اندازه می‌گیرد.سپس این شیر را به كمك قطره چكان در حالیكه كودك پستان را می مكد، كم كم داخل دهان او می‌ریزد.( شیردوشیده شده را قطره قطره روی پستان بچكانید تا از نوك آن بچكد.) از یك قاشق یا فنجان كوچك برای چكاندن شیر استفاده كنید. كودك را طوری بغل كنید تا بتواند چكه‌های شیر را لیس بزند. به آرامی نوك پستان را در داخل دهان كودك بگذارید و به او كمك كنید كه پستان را بگیرد. شما باید 4-3 روز این كار را ادامه دهید تا اینكه كودك قادر به مكیدن قوی شود. شیردوش برقی نیز می تواند کمک کننده باشد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.