سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

سرطان حنجره در زنان، شایع ترین علت


 به گفته مدیر گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، استفاده از قلیان و سیگار در جوانان سن ابتلا به سرطان حنجره را کاهش داده و میزان شیوع آن در میان خانم‌ها بیشتر شده است.
محمدتقی خرسندی آشتیانی طی نشستی خبری در بیمارستان امیراعلم تهران، با بیان اینکه در سرطان حنجره شایع‌ترین سرطان نواحی سر و گردن است، گفت: 97 درصد افراد مبتلا به سرطان حنجره را سیگاری‌ها تشکیل می‌دهند و اثر مستقیم استفاده از سیگار و دخانیات بر این سرطان ثابت شده است.
مدیر گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: علاوه بر مصرف سیگار، قلیان و تریاک، رفلاکس معده نیز در جایگاه بعدی عامل ابتلا به این سرطان محسوب می‌شود.
خرسندی با بیان اینکه شیوع سرطان حنجره در زنان به دلیل مصرف قلیان و سیگار طی یک دهه اخیر سه برابر شده اضافه کرد:‌ هر چند که شیوع سرطان حنجره در آقایان بیشتر است اما با موج جدید مصرف سیگار و قلیان میزان ابتلا به این سرطان در خانم‌ها افزایش چشمگیری داشته است.
او گفت: گرفتگی صدا بیش از چهار هفته، درد گلو و گوش یا گیر کردن غذا در گلو حتما باید مورد بررسی قرار گیرد تا از پیشرفت این سرطان و تشخیص آن در مراحل اولیه اطمینان حاصل شود.
وی با اشاره به بازتوانی پس از سرطان حنجره گفت: در ابتدا در سرطان به طول عمر و بقای زندگی فرد توجه می‌شود در مواردی برای زنده ماندن بیمار مجبوریم حنجره فرد را برداریم اما با رشد تکنولوژی و جراحی‌های پیشرفته لارنژکتومی در کشور این امکان میسر شده که بسیاری از بیماران بتوانند بعد از جراحی از عوارض سرطان حنجره در امان بمانند. با این حال، ‌از دست دادن قدرت تکلم و مشکل تنفسی از عوارض سرطان حنجره محسوب می‌شود.