پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

مشکلات شنوایی بچه، علت


۱- عوامل مربوط به قبل از تولد
مسمومیت و عفونت مادر در زمان پیش از تولد می تواند باعث ایجاد نقایصی در شنوایی کودک گردد. برای مثال ویروس آنفولانزا و به ویژه اوریون درماه های اولیه ی بارداری ممکن است باعث از بین رفتن سلول های عصبی شوند که منجر به ناشنوایی می گردد.
ابتلای مادر به سرخجه در سه ماهه ی اول بارداری اغلب اثرات جدی و جبران ناپذیری را به دنبال دارد. هیکس از مرکز ملی بیماری های ارتباطی گزارش نموده که رواج سرخجه در سال های ۱۹۶۴-۱۹۶۵ باعث ناشنوایی بیش از ۸۰۰۰ نوزاد گردیده است.تحقیقات نشان داده که ابتلا به این بیماری در آن سال ها ۲۰ درصد نقص بینایی ۳۵ درصد نقایص قلبی و ۵۰ درصد نقایص شنوایی را به دنبال داشته است.

۲- موارد آسیب زا هنگام تولد
تجربیات آسیب زا در هنگام زایمان از جمله تنگی لگن خاصره، استفاده از فورسپس، و خونریزی داخلی جمجمه ناشی از ضربه وارده بر سر می تواند باعث آسیب رساندن به سیستم عصبی شود و نتیجه ی آن می تواند نقیصه ی شنیداری و یا سایر نقیصه های دیگر باشد و متأسفانه چنین مشکلاتی نرخ بالایی را به خود اختصاص داده است.

از جمله شرایط نا مناسب و زمینه ساز مربوط به این قسمت می توان به فقدان اکسیژن مورد نیاز نوزاد در هنگام تولد، طولانی شدن مدت زایمان و تجویز مقدار زیاد داروی خواب آور به مادر در هنگام زایمان و یا مسدود بودن راه تنفسی نوزاد اشاره نمود. چنین شرایطی می تواند به سرعت باعث از بین رفتن اندام های حسی و یا سیستم عصبی – مرکزی نوزاد شده و مکانیسم عصبی گوش را معیوب سازد. یکی دیگر از موارد آسیب زا عدم تطابق خونی مادر در جنین است این امر ممکن است از نظر عدم تطابق میان عوامل rhویا گروه خونی مادر و جنین اتفاق افتد.

۳- عوامل موثربعد از تولد
درصد بالایی از نقص شنوایی به حوادث و بیماری های پس از تولد مربوط می شود. اگر این عوامل در سال های اولیه و قبل از اکتساب زبان و گفتار حادث گردد همانند این است که فرد ناشنوا به دنیا آمده باشد.برخی از بیماری های دوره ی کودکی نیز می تواند باعث آسیب شنوایی گردد. ولی دامنه ی شدت آن را می توان به وسیله استفاده از مکانیسم ایمن سازی و آنتی بیوتیک ها کاهش داد.

در مقطعی از زمان بیماری های عفونی از جمله مخملک، دیفتری، سیاه سرفه، سرخک، تب تیفویید آنفولانزا باعث ایجاد ناشنوایی در مقیاس زیادی بوده است اما امروزه با استفاده از روش های درمانی مناسب اصلاح وکنترل شدند.عفونت در گوش میانی که در برخی از بیماری های تنفسی رایج بوده است می تواند باعث عفونت مزمن گوش میانی و کاهش شنوایی می شود.