جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه شارلوت، یک دسرخوشمزه


پیمونه: شارلوت یک دسر معروف بین المللی ست . اولین بار که این دسر را درست کردم اصلا انتظار چنین طعم بی نظیری را نداشتم. شاید شما هم فکر کنید که این تعداد تخم مرغ احتمالا نباید عطر و طعم جالبی داشته باشد . اما در اشتباهید !! یک بار این دسر را امتحان کنید تا مشتری پر و پا قرص این دسر ساده و شیک شوید.


طرز تهیه شارلوت، یک دسرخوشمزه

مواد لازم:

شیر .... 1لیتر
تخم مرغ .... 8 عدد
خامه صبحانه .... 300 گرم
شکر .... 1 پیمانه و نیم
وانیل .... 1/4 قاشق مرباخوری
ژلاتین .... 9 ورق / 9 قاشق مرباخوری
پودر کاکائو یا نسکافه .... 2 قاشق غذاخوری
بیسکویت لیدی فینگر (برای مدل بیسکویت دار) .... به تعداد لازم


طرز تهیه:

1 - 750 میلی لیتر از شیر را در ظرفی شیشه ای ریخته و ژلاتین را در آن بریزید هم بزنید تا ژلاتین کمی باز شود . ظرف را روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) قرار دهید . برای این منظور میتوانید ظرف را بر روی دهانه کتری قرار دهید . شیر را هم زده تا ژلاتین کاملا در شیر باز شود.

2 - تخم مرغ ها را به صورت کامل با هم زن بزنید تا کرمی و کمی سفت شود . وانیل و شکر را نیز اضافه کنید و کاملا بزنید . باقی مانده شیر را اضافه کرده و مخلوط نمایید.

3 - ژلاتین محلول در شیر را اضافه کنید و خامه را نیز به مواد بیفزایید و کامل هم بزنید .

4 - قالبی مناسب را انتخاب کنید . در این مرحله به دو روش میتوانید این دسر را تهیه نمایید یا کف و اطراف قالب را بیسکویت لیدی فینگر بچینید و سپس نصف مواد را روی آن بریزید یا بدون استفاده از بیسکویت نصف مواد را در قالب ریخته و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا ببندد .

5 - بقیه مواد را با پودر کاکائو یا نسکافه مخلوط کرده و روی لایه اول بریزید .

6 - دسر را حداقل 3 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شده و ببندد . سپس روی شارلوت را به ته قاشق از دیواره ها جدا کرده و کف قالب را به مدت 15 ثانیه در آب ولرم بزنید تا اصطلاحا دسر ول کرده و به راحتی بتوان آن را برگرداند . ظرفی مناسب را روی قالب گذاشته و دسر را برگردانید.

7 - اطراف شارلوت را با ژله خرد شده ، گل خامه و میوه های فصل تزیین کرده و سرو نمایید.


نکات :

1 - در نوع بیسکویتی بعضی از کیک اسفنجی و یا کیک رولت هم استفاده میکنند که توصیه نمیشود زیرا مواد را به خود گرفته و خمیر میشود و زیاد مناسب نیست . لیدی فینگر چون دیر مواد را جذب میکند برای این کار از همه چیز مناسب تر میباشد.

2 - در لایه وانیلی میتوانید از میوه های فصل مانند توت فرنگی ، شاه توت ، موز و ... استفاده کرد فقط توجه کنید که از آناناس و کیوی استفاده نکنید که ممکن است باعث بسته نشدن و عدم کارایی ژلاتین شوند.

3 - این دسر را در قالب های یک نفره و همینطور در ظروف پایه دار مناسب چند نفره یا یک نفره نیز میتوانید تهیه کنید که دیگر نیازی به برگرداندن ندارند.

4 - پس از هم زدن مواد توجه کنید که شیر کف میکند . این کف را با قاشق جمع کرده تا به مایع اصلی برسید و سپس دسر را در قالب بریزید .