جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

مصرف خشکبار زیاد و افزایش ابتلا به آسم


ایسنا: پژوهشگران هلندی هشدار دادند: احتمالا ابتلا به آسم در کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری هر روز خشکبار مصرف می‌کرده‌اند، بیشتر است.

ما از مشاهده ارتباط قوی بین مصرف روزانه محصولات خشکبار در طول دوره حاملگی و علائم آسم در کودکان بسیار شگفت زده شدیم چرا که پیش از این در مطالعات مشابه هرگز چنین ارتباطی را ندیده بودیم.

هنوز برای توصیه به جلوگیری از مصرف خشکبار در دوران بارداری بسیار زود است، اما برای زنان باردار بسیار مهم است که تغذیه سالم داشته باشد و واقعیت دیگر این است که مصرف بیش از حد مواد غذایی هرگز پسندیده نبوده است«.

در این تحقیق که با هماهنگی دولت هلند انجام گرفته نزدیک به 4 هزار مادر باردار یک پرسشنامه مربوط به رژیم غذایی را تکمیل کردند که در آن درباره دفعات مصرف سبزی‌ها، میوه‌های تازه، ماهی، تخم مرغ، شیر و فرآورده‌های شیری، خشکبار و فرآورده‌های آن طی ماه گذشته سؤالاتی پرسیده شده بود.

رژیم غذایی کودکان این زنان نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. علائم آسم و آلرژی در این کودکان به طور سالانه تا سن هشت سالگی بررسی شد.

 تنها ارتباط مداوم بین تغذیه مادر در طول بارداری و علائم آسم در کودکان تا سن هشت سالگی مربوط به مصرف خشکبار بود«.

 این در حالی است که گروهی دیگر از متخصصان به تازگی دریافته‌اند مصرف مکمل‌های روغن ماهی در زمان بارداری خطر بروز آسم در کودک را کاهش می‌دهد.

به گفته پژوهشگران مادرانی که در دوران بارداری مکمل‌های روغن ماهی استفاده می‌کنند، فرزندان آنها کمتر به آسم مبتلا می‌شوند. این تأثیر به حدی است که احتمال ابتلا به آسم در این کودکان تا 60 درصد کاهش می‌یابد.

در این تحقیق دانشمندان به بیش از 500 زن به عنوان بخشی از یک آزمایش در سال 1990 مکمل‌های خوراکی دادند.

در طول آزمایش این زنان به سه گروه تقسیم شدند که طی 10 هفته اخیر بارداری به یک گروه مکمل‌های روغن ماهی و به گروه دوم روغن زیتون داده شده و به گروه دیگر هیچ مکملی ندادند.

در پایان معلوم شد تنها روغن ماهی در کاهش شانس ابتلا به آسم در کودکان زنان تحت آزمایش مؤثر است.

پژوهشگران هم چنین تاکید کردند که تماس با دود سیگار و سایر محصولات دخانی در دوران نوزادی شانس ابتلا به آسم را افزایش می‌دهد.