چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
سویق جو برای لاغری
خواص سویق:
کاهش اشتها، لاغری بدون عوارض، تصفیه خون، تقویت قلب، رفع رطوبت معده، ضد یبوست
روش مصرف عمومی:
روزانه دو یا سه نوبت، و در هر نوبت دو الی سه قاشق چایخوری قبل از غذا میل شود(بهتر است همراه مایعات مصرف نشود.)
بصورت عمومی، در ناشتا دو قاشق غذاخوری بصورت خشک (بیشتر هم میشود مصرف کرد)، مگر در مواردی که روش آن آمده است.
برای نوزاد (از روز اول تولد) به مقدار کم با شیر مخلوط شود (شکر سرخ هم میتوان اضافه کرد).
بصورت مخلوط با روغن زیتون نیز استفاده میشود.
با خرما، شیر و عسل نیز میتوان استفاده کرد. (با عسل و روغن بصورت حلوا نیز درست میشود)
مصرف حداقل دو تا چهار هفته قبل از بارداری و بعد از آن. (جهت جلوگیری از ناقص الخلقه بودن و ضعف بچه)
افراد بیمار و تب دار باید بعنوان غذا از سویق استفاده کنند.
سَویق ترکیبی بسیار ساده اما با خواص اعجاب انگیز است. در واقع اگر بخواهیم به طور خلاصه سویق را معرفی کنیم باید گفت غذایی کامل و دارویی موثر و مفید است و اگر به آن، خصوصـا سویـق جـو بمب انرژی بگویـیم کاملا تعبـیر به جایی است. سویق از جمله فرهنگ اسلامی است که به فراموشی سپرده شده و اثری از آن در سبد تغذیه سالم خانوادههـا نیست.
سویق چیست؟
سویـق یـک روش طبـخ نباتات به خصوص غـلات و حـبـوبـات است کـه کیفیـت مـواد غـذایـی را تـا بـالاتـریـن حـد مـمـکن نگهداری می کند. در این روش آرد ماده ی غذایی تفت داده می شود. بیان تفاوت بیـن سویق نـخود و آرد نخـودچـی این برتری را واضـح تر نـشان می دهد. برای تهـیـه آرد نخودچی بایـد ابتـدا نخـود را چند مـرحـله خیساند یا پخـت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد. در فرآیند پـخـت بـا آب، ارزش غـذایی مـاده ی جـامـد در آب تـخلـیـه میشود. این اتفاق در فرآورده های حیوانی حدود ۵۰درصد است. به همین خاطر ارزش گوشت و آبگوشت تقریباً باهم برابر است. اما در فرآورده های گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه می شود. از این رو است که در بسیاری از روش های تجویز دارو از عصاره جوشانده این فرآورده ها استفاده می شود. در تهیه نخودچی ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته می شود. اما برای تهیه ی سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد. در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قندها به آرد اضافه می شود. این مقایسه در مورد گندمک با سویق گندم و بقیه ی حبوبات و غلات صادق است.
اهمیت سویق
منابع معتبر علمی شیعه بالاترین درجه ی ارزش را به سویق داده اند.
امام کاظم (ع):
همانا سویق همراه با وحی از آسمان نازل شد.
أَبو الْحَسَنِ مُوسَی ع یَقُولُ إِنَّمَا نَزَلَ السَّوِیقُ بِالْوَحْیِ مِنَ السَّمَاءِ
المحاسن ج۲، ص۴۸۸، وفی الکافی (ط ـ الإسلامیهٔ)، ج۶، ص۳۰۵
امام صادق (ع):
همانا که مصرف سویق عمل کردن به وحی است.
ذُکِرَ عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع السَّوِیقُ فَقَالَ إِنَّمَا عُمِلَ بِالْوَحْیِ
المحاسن ج۲ ص۴۸۸، الکافی (ط ـ الإسلامیهٔ)، ج۶، ص۳۰۵
امام صادق (ع):
سویق خوراک پیامبران است.
أَبو عَبْدِ اللَّهِ ع: السَّوِیقُ طَعَامُ الْمُرْسَلِینَ أَوْ قَالَ طَعَامُ النَّبِیِّینَ
المحاسن ج۲ ص۴۸۸، الکافی (ط ـ الإسلامیهٔ)، ج۶، ص۳۰۵
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست