دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

یادداشت های پراکنده نویسنده


یادداشت های پراکنده نویسنده

اندیشه خوب و بکر یا به عبارتی طرح القاپذیر گاها از لا به لای یادداشت های پراکنده ذهنی نویسنده به وجود می آید. همان تراوش اندیشه های پیش پا افتاده روزمره، که به صورت نا به هنگام …

اندیشه خوب و بکر یا به عبارتی طرح القاپذیر گاها از لا به لای یادداشت های پراکنده ذهنی نویسنده به وجود می آید. همان تراوش اندیشه های پیش پا افتاده روزمره، که به صورت نا به هنگام به ذهن می آید و به دلیل این که برای بسط و گسترش آن نیاز به تلنگر دارد، شاید ابتدا به ساکن، منتج به داستان قابل قبول نشود و به عنوان افکار بی اثر متصور شود، و شما با کمی تامل آن را به کناری بگذارید و به سراغ موضوع دیگری بروید.اما ممکن است همین یادداشت ها بعدها افکار گران بهایی از کار درآید، و به مرور زمان و بر اثر تحولات روحی و شور و شوق درونی، خمیر مایه یک طرح ایده آل و با ارزشی باشد. نویسنده همیشه درونی پر شتاب، با احساسات آنی، تند و پر افت و خیز دارد، که می آید و می رود.برای این که در هر زمان ممکن قادر باشد و به اندیشه های فرار خود دسترسی داشته باشد، باید یادداشت کند. شاید فکر کنید چنین عملی کاری بیهوده و عبثی خواهد بود و تازگی خود را از دست داده و کم اثر خواهد شد.ولی این طور نیست بلکه کامل تر، قوی تر و پر اثر تر در برهه ای از زمان مناسب بر شما متجلی می شود.

ویژگی های یاداشت

به شما امکان تصویرسازی می دهد.

دوری از تقلید، چرا که بدترین روش تقلید از طرح های مورد علاقه است.

از دست ندادن هر نوع ایده که به ذهن می آید.

نوعی تمرین برای نوشتن و آزمودن است.

بنابر این داستان نویس همیشه باید جراید را مطالعه کند. لا به لای اخبار کوچک، نکاتی وجود دارد که با مضامین جنایی، خانه خرابی، نابسامانی، درد و رنج و هزاران گونه دیگر ... که وقتی با ذوق و قریحه نویسنده آمیخته می شود از دل آن طرحی باورکردنی، حقیقی، جاندار بیرون می آید.به طور مثال آدم های در اطراف زندگی خود را مورد مطالعه قرار دهید و خصوصیات و رفتار آن ها را یادداشت کنید.این به شما کمک می کند تا با شناخت بهتر فردی را با همان خصوصیات در داستان پرورش دهید.

شیوه نوشتن داستان:

در داستان نویسی امروزه سبک نوشتن خود می تواند در میان خوانندگان جای پایی باز کند امروزه تعداد پیروان چخوف به مراتب از شمار مریدان موپاسان بیشتر است این امر بی دلیل هم نیست زیرا نوشتن به سبک چخوف آسان تر است.

هادی صباغ زاده