چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نوجوان نیاز به همراهی دارد
سنین ۱۳ تا ۱۹ سالگی دوران گذر از نوجوانی به جوانی و به عبارتی دوران بلوغ است. در این برهه حرکات و رفتارهای عجیبی از فرد سر می زند که بعضی اوقات غیرقابل پیش بینی است و والدین با پیروی از برخی راهکارها می توانند در برقراری رابطه ای صحیح با نوجوان خود موفق باشند.
به خاطر داشته باشید نقش شما به عنوان پدر و مادر در به وجود آمدن یک ارتباط صحیح و تأثیرگذار بسیار مهم است. نوجوان در حال کسب تجربه و از عواقب عمل خود ناآگاه است و عکس العمل شما در رفتار با او می تواند مهمترین عامل موفقیت باشد.
در دوران بلوغ تغییرات زیادی چه از لحاظ فیزیکی و چه روانی در فرد ایجاد می شود و آگاهی و بموقع عمل کردن شما کلید موفقیت است. پرخاشگری شایع ترین رفتار یک «نوجوان» است. او با جواب های تند و گاه بی ادبانه خود موجب رنجش و حتی عصبانیت شما می شود. در این مواقع شما به عنوان والدین نباید کنترل خود را از دست دهید. خونسردی خود را حفظ کنید و با دقت به حرف های او گوش دهید. شاید شنیدن این حرف ها برای شما ناخوشایند باشد ولی بدانید که بعضی اوقات نوجوان خوشحال می شود که شما به حرف های او گوش می دهید. حتی نوجوان از این که دارای حد و مرزی باشد خوشحال می شود.البته به این قضیه باید این طور نگاه کرد که نوجوان با داشتن این محدودیت ها به این نتیجه می رسد که والدینش به او توجه می کنند، او را رها نکرده اند و نگران سلامتی جسم و روان او هستند.
به خاطر داشته باشید شما مسئول خانه هستید. محدودیت را شما باید مشخص کنید. رفاقت با نوجوانان درهمه حالات موفق نخواهد بود چرا که بعضی اوقات این رفاقت موجب سوءاستفاده شده و به رابطه شما با فرزندتان آسیب می رساند. پس سعی کنید حد و مرزی برای این رفاقت قائل شوید. این را بدانید که برای یک کشمکش که میان والدین و نوجوان رخ می دهد با کمی خویشتنداری می توان راه حل مناسبی یافت تا آسیب کمتری به دو طرف برسد. دقت کنید نوجوان هم درتنهایی خود به دنبال راهی می گردد تا بتواند با والدین به یک تعامل برسد. سعی کنید کیفیت رفتار خود را بالا ببرید و مطمئن باشید این تغییر رفتار به نفع شما و فرزند نوجوان تان خواهد بود. وقتی از نوجوان خواسته می شود در رابطه با خانواده صحبت کند، اغلب به این جمله بسنده می کند که به حرف هایش گوش دهیم. آنان دوست دارند، والدین به جای پند و اندرز دادن و قانون و مقررات مشخص کردن فقط به حرف هایشان گوش دهند. آنان می خواهند خودشان مشکلات شان را حل کنند و این حس اعتماد به نفس را در خود بارور سازند.
ارتباط با نوجوانان هنر ظریفی است و نیاز به روش های مختلفی دارد که والدین باید از این روش ها پیروی کنند. با کمی صبر و حوصله، درک و بعضی اوقات کمی آزمون و خطا قادرخواهید بود یک رابطه موفق با نوجوانان برقرار کنید.
● این روش ها می تواند به برقراری ارتباط بهتر کمک کند.
▪ به طور فعال به حرف های او گوش دهید. چشمان خود را به صورت او و تمام توجه خود را به صحبت او معطوف کنید.
▪ از به کار بردن الفاظی که موجب سرخوردگی او می شود بپرهیزید. جملاتی مانند «تو احمق هستی» یا «تو نباید این طور احساس کنی» باعث رنجش نوجوانان می شود.
▪ خود را در بازتاب احساس او سهیم بدانید و با او گفت وگو کنید. از جملاتی مانند «به نظر می رسد واقعاً درگیر این موضوع هستی» یا «این واقعاً سخت است» استفاده کنید. سعی نکنید زود به راه حل برسید. به او کمک کنید با شما همراه شود و احساس راحتی کند.
▪ سعی کنید همیشه باب گفت وگو را باز بگذارید و از سؤالاتی که با بله و نه جواب می گیرید بپرهیزید. این رفتار باید متقابلانه باشد. از آنها بخواهید در مواقع ضروری مسأله خود را شرح دهند و حتی مثالی برای شما بزنند.
▪ بر اعصاب خود حاکم باشید و اگر جواب یا حرفی برخلاف آنچه تصورش را می کردید، شنیدید از کوره درنروید. به خاطر داشته باشید آنها جوان و خام هستند و مانند شما فکر نمی کنند.
▪ همیشه با احترام به نوجوانان وجوانان رفتار کنید. این راه در آینده مطمئناً به نفع هر دو طرف خواهد بود. هیچ وقت سعی نکنید برای او سخنرانی و بحث به راه بیندازید. از به کار بردن جملاتی مانند «تو همیشه این کار و اون کار را می کنی» اجتناب کنید.
▪ سعی کنید در ارتباط با او از کلمه «من» به جای «به نظر من» و «من احساس می کنم» به جای «تو نیاز به این داری» استفاده کنید.
▪ از او بخواهید به شما بگوید که چطور قادر به کمک خواهید بود. بعضی اوقات نوجوانان آنچه را که دقیقاً نیاز دارند پنهان می کنند واز صحبت درباره آن طفره می روند هر چند این نیاز یک هوس زودگذر باشد.
▪ نوجوان نیاز به توجه دارد، این توجه صرفاً کمک نیست، حس درک متقابل است.
▪ قبل از گفت وگو با او نفس عمیقی بکشید و تا ۱۰ شماره بشمارید و خودتان را کاملاً آماده نشان دهید، احترام وکنترل خود را حفظ کنید و این را بدانید خود نیز یک روز نوجوان بودید.
ترجمه: فریبا دارخال/ منبع: فامیلی مگزین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست